5 bästa VPN: er för Spotify 2020

Om du gillar att använda Spotify kommer du förmodligen att bli irriterad över att upptäcka att du inte kan hämta det utanför ditt hemland. Detta beror på att Spotify-tjänsten endast har licens för att spela musik i specifika länder. Som sådan verkställer den regionala begränsningar för att uppfylla avtalsvillkoren med innehavare av musikupphovsrätt.

Du kan gå med på Spotify-kul från ett land som inte har täckning - du måste bara lura strömningsservrarna att tro att du är någon annanstans. Detta trick är en av huvudfunktionerna i ett Virtual Private Network (VPN). Det finns många VPN-tjänster över hela världen, men de är inte alla lika. Denna översyn begränsar ditt val till de VPN-tjänster som våra experter har bedömt vara de fem bästa VPN: erna för Spotify.

Du kan läsa mer om Spotify längre ner i denna recension. Först och främst, låt oss ta en titt på vår lista över de bästa VPN: erna för Spotify. Dessa VPN: er har bra hastigheter, servrar i Spotify-länder och möjligheten att ta sig runt regionala begränsningar.

  1. ExpressVPN

    - Den snabbaste VPN som vi testar, spärrar allt, med fantastisk service hela tiden

  2. NordVPN

    - Stort märke med mycket bra värde och ett budgetpris

  3. CyberGhost VPN

    - Långtids topprankad VPN, med bra pris och hastigheter

  4. VPNArea

  5. PrivateVPN

    - En av de billigaste VPN-enheterna där ute, men ändå en bra service

Överväganden med Spotify VPN: er

Hur Spotify regionala begränsningar fungerar

När Spotify-appen på din telefon eller datorns webbläsare ansluter till Spotify-servern skickar den kommunikation över internet. Det enda sättet att kontakta kan göras är att märka adresser på meddelanden som går fram och tillbaka mellan din enhet och Spotify-servern. Varje begäran som lämnar din enhet har adressen till Spotify-servern på den och även enhetens internetadress.

Adresserna på enheter som är anslutna till internet kallas IP-adresser. Dessa kan spåras till en specifik plats. Så här kan Spotify-servern upptäcka vilka förfrågningar den behöver blockera.

När du sätter på din VPN-programvara måste du välja en server från en lista med platser. Om du väljer en VPN-server i samma land som ditt Spotify-konto kommer Spotify-servern att låta dig lyssna på musik, och inte inser att du verkligen ligger utanför dess tjänstefotavtryck. Detta beror på att VPN-servern inte bara går igenom din begäran - den sätter sin egen IP-adress som källa för begäran.

Spotify-servern skickar tillbaka musikströmmen till returadressen på den begäran den mottog. När denna begäran kommer från VPN-servern går musikströmmen dit. VPN-servern håller reda på vilken kund den skickade ut varje begäran om. När svaret kommer in vidarebefordrar VPN det till rätt kund. Den här processen sker så snabbt att du inte ska uppleva anslutningen.

Spotify Länder

Om du inte bor i ett land som omfattas av Spotify-tjänsten, bör du förmodligen glömma att registrera dig för den betalda tjänsten. Det beror på att bankkontot du använder för att betala för tjänsten kommer att ge bort din verkliga plats. Du behöver dock inte ge några personliga uppgifter för att skapa ett gratis konto. Här är en karta över de länder som Spotify för närvarande täcker:

Serviceområdet Spotify

Innan du öppnar Spotify-tjänsten för första gången bör du välja en VPN-server i ett av de länder som Spotify sänder till. Du måste ange en äkta e-postadress som du har tillgång till. Om du inte vill ange din vanliga e-postadress kan du ställa in en brännare-webbadress. Du måste dock komma åt e-postmeddelandet för att få dina inloggningsuppgifter, så gör inte en falsk adress.

Bästa VPN: er för Spotify: Slutsats

Spotify är en fantastisk tjänst. Det tar bort behovet av att ladda ner musikfiler, som fyller din hårddisk. Om du gillar att lyssna på en mobil enhet kan ditt lagringsutrymme snart fyllas om du måste behålla låtarna. Spotify undviker att detta händer.

Spotify fortsätter att utöka räckvidden. Som sådant kan de länder som för närvarande inte har någon Spotify-tjänst så småningom inkluderas i partiet. Under tiden kommer installation av en VPN att lösa alla dina problem och få åtkomst till Spotify. Några av VPN: erna på vår lista fungerar bra. Du kan njuta av Spotify var du än är i världen tack vare din Spotify VPN.

Spotify VPN: sida vid sida jämförelse

  1. ExpressVPN

    - Den snabbaste VPN som vi testar, spärrar allt, med fantastisk service hela tiden

  2. NordVPN

    - Stort märke med mycket bra värde och ett budgetpris

  3. CyberGhost VPN

    - Långtids topprankad VPN, med bra pris och hastigheter

  4. VPNArea

  5. PrivateVPN

    - En av de billigaste VPN-enheterna där ute, men ändå en bra service

BILDKREDITS:

Logo för Spotify, Public Domain

Danindub, tillgänglighet för Spotify i världen, CC BY-SA 3.0

Wikimedia Commons, Public Domain

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me