5 bästa VPN: er för synologi som fungerar 2020

Med Synology NAS-enheter kan du både ansluta till en VPN-tunnel (Virtual Private Network) (via VPN-klienten) eller ställa in din egen VPN-server via Synology. Att ställa in ett VPN för Synology kommer att säkerställa att dina data hålls säkra. I den här artikeln berättar vi hur du ställer in ett VPN på Synology och listar de fem bästa VPN-tjänsterna (alla med OpenVPN).

Synology är ett taiwanesiskt företag som är specialiserat på Network Area Storage (NAS). Även om det inte är det billigaste sättet att skapa din egen VPN-server, är Synology definitivt högst upp i sitt spel. Det erbjuder mycket som du skulle bli hårt drivit för att nå annat. Detta inkluderar allt från enkel NAS till nästan allt webbrelaterat.

Men varför ska du bry dig om en VPN-anslutning på din NAS-enhet? Det finns flera fördelar. Genom att använda NAS-lagring med en VPN-server kommer det att:

 • VPN-kryptering skyddar mot avlyssning och wiretappning, för att förhindra att tredje part fångar upp och läser dina filer.
 • En VPN förhindrar paketsniffer från att läsa överförd data.
 • Det låter dig använda geolocation-relaterade plugins eftersom vissa kan vara blockerade på din plats.

Tyvärr har VPN-tunnlar överhead, vilket i slutändan bromsar din anslutning. Ändå är det värt att handla lite snabbt för ökad säkerhet när du kommer åt känslig information. Men om du får en snabb VPN-tjänst blir det belopp som din anslutning bromsas försumbar, eftersom VPN tillhandahåller snabba servrar. Eftersom Synology-enheter kan ansluta till OpenVPN-servrar bör du också kunna ansluta din NAS VPN till de flesta ledande leverantörer.

Hur man ställer in ett VPN på Synology

Om du vill ställa in en VPN-klient på Synology måste du följa de grundläggande stegen som beskrivs nedan. Synology-enheter stöder alla tre stora VPN-protokollen: PPTP, L2TP och OpenVPN. För säkerhets- och integritetsändamål rekommenderar vi starkt att du väljer OpenVPN. För att ställa in OpenVPN för Synology måste du:

 1. Ladda ner nödvändiga konfigurationsfiler från din VPN-leverantör. Om du inte är säker på vilka konfigurationsfiler du behöver fråga din leverantör direkt. Du behöver .ovpn-filerna för antingen UDP- eller TCP-anslutningar beroende på vilken du tänker använda (vi rekommenderar UDP eftersom det är snabbare och mer stabilt). Du kommer också att kräva .crt- och .key-filer. (Om ditt VPN inte kan ge dig åtkomst till dessa filer, kommer du troligen att behöva prenumerera på en annan VPN-tjänst.)

 2. Öppna din Synology Kontrollpanel

 3. Klicka nu på "Nätverk"

 4. Välj "Nätverksgränssnitt" -fliken i toppmenyn

 5. Klick "Skapa" och välj "Skapa VPN-profil"

 6. Välj "OpenVPN (via import av en .ovpn-fil)"

 7. I allmän inställningar stiga på - Profilnamn: (gör det vad du vill). Användarnamn: Ditt VPN-användarnamn från när du prenumererade. Lösenord: ditt VPN-lösenord från när du prenumererade.

 8. Importera .ovpn-fil: Välj den .ovpn-fil som du laddade ner från din leverantör

 9. CA-certifikat: Välj cacrt du fick från din leverantör

 10. Klientcertifikat: Välj den .crt-fil du fick från din leverantör

 11. Klientnyckel: Välj .nyckeln du fick från din leverantör

 12. I nästa fönster klickar du på kryssrutorna bredvid: “Använd standard gateway eller fjärrnätverk.""Låt andra nätverksenheter ansluta via Synology-serverns internetanslutning.”Och:“Anslut igen när VPN-anslutningen går förlorad.”

 13. Du bör nu se den nyligen skapade anslutningen i listan. Markera det och klicka på "Ansluta".

 14. När en anslutning har upprättats ska du se en ruta som visar en aktiv anslutning med data som skickas.

Kom ihåg att detta är en grundläggande beskrivning, din VPN-leverantör bör kunna hjälpa dig genom att tillhandahålla specifik information för din installation.

De bästa VPN: erna för Synology 2020

Nedan listas de bästa VPN: erna för Synology. Välj bara en av dessa tjänster och anslut till din Synology NAS-server, begränsad installation krävs! Klicka till leverantörens webbplatser för mer information om deras tjänst. Om du behöver mer information om någon av tjänsterna nedan, klicka på länkarna för att se leverantörens webbplats eller kolla in våra detaljerade VPN-recensioner.

 1. ExpressVPN

  - en snabb VPN som har funnits i flera år! Servrar i över 90 länder

 2. NordVPN

  - är en säker VPN-tjänst, den erbjuder fördjupade guider för hur man ställer in NordVPN med Synology, och den har genomgående snabba servrar

 3. CyberGhost VPN

  - är en enkel att använda VPN-tjänst, erbjuder stark kryptering och den är billig

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - som namnet antyder är det en privat VPN-tjänst och den är den billigaste på listan

 1. ExpressVPN

  - en snabb VPN som har funnits i flera år! Servrar i över 90 länder

 2. NordVPN

  - är en säker VPN-tjänst, den erbjuder fördjupade guider för hur man ställer in NordVPN med Synology, och den har genomgående snabba servrar

 3. IPVanish

  - är en snabb tjänst med servrar i mer än 60 länder

 4. VyprVPN

  - är en topp VPN-tjänst med stark kryptering och bra sekretessfunktioner

 5. PrivateVPN

  - som namnet antyder är det en privat VPN-tjänst och den är den billigaste på listan

Synology VPN-överväganden

En anmärkning om PIA VPN och Synology

I skrivande stund klagar många användare i PIA-forumet för privata åtkomst av problem, buggar och konfigurationsproblem med PIA. Som sådan rekommenderar jag för närvarande att du håller dig borta från PIA om du vill använda ett VPN med en Synology-enhet. Användare klagar också över långa och utdragna samtal med supportavdelningen, vilket gör PIA: s rykte lite bra.

Flera användare kommenterade i forumet att supportagenterna inte kunde lösa sina problem eftersom de inte var utbildade för att stödja och felsöka Synology. På samma sätt kan jag föreställa mig att Synology-personalen inte är utbildade för att stödja PIA VPN, så det är lite av en paradox.

Snälla, missförstå mig dock inte. Jag älskar faktiskt PIA VPN och tycker att det har mycket att erbjuda. Som sagt, jag skulle inte använda det i ett scenario som inkluderar Synology på grund av klagomål och vanliga problem rapporterade av flera användare. Om du vill läsa mer om dessa frågor kan du hitta trådarna på PIA VPN: s webbplats och forum.

Slutsats

I denna dag kan du aldrig vara för försiktig. Jag förespråkar användning av VPN-tunnlar varje gång du sätter på din dator eller mobilenhet, precis som en försiktighetsåtgärd. Som de säger, är ett uns av förebyggande värt ett kilo botemedel. Det är alltid bättre att vara säker med en VPN-tunnel än att riskera att en tredje part stjäl dina data.

Om du kopierar eller laddar ner stora mängder data eller arkiv på en NAS-enhet är det bäst att använda en VPN. Sådana uppgifter skulle sannolikt innehålla viss information (textfiler, personliga bilder, videor och så vidare) som du inte vill att en hacker eller regeringsorganisation ska se. Slutligen, kom ihåg att använda OpenVPN när det är möjligt. Det är mycket starkare än Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) och Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) -anslutningar, som är de enda andra två protokollen som är kompatibla med Synology.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me