5 bästa VPN: er för Telegram Messenger – Telegram är inte så säkert som du kanske tror

Telegram Messenger är beryktad på grund av dess omfattande användning av ISIL. Denna beryktelse kan faktiskt ha gett upphov till en populär uppfattning att Telegram är mycket säker och privat.


Trots att experter på sekretess och säkerhet inte delar denna vy är appen fortfarande populär. Detta gäller särskilt i Mellanöstern. Enbart i Iran har Telegram cirka 40 miljoner aktiva användare varje månad. Det spelade också en kritisk roll i det iranska parlamentsvalet 2016. Jag kommer att diskutera den specifika situationen med Telegram och Iran senare i denna artikel.

Ett antal regeringar har försökt eller föreslagit att blockera Telegram - särskilt Indonesien och Ryssland och Iran.

Se nedan för en diskussion om hur ett virtuellt privat nätverk (VPN) kan - och kan inte - hjälpa Telegram-användare.

 1. ExpressVPN

  - Den snabbaste VPN som vi testar, spärrar allt, med fantastisk service hela tiden

 2. NordVPN

  - Stort märke med mycket bra värde och ett budgetpris

 3. CyberGhost VPN

  - Långtids topprankad VPN, med bra pris och hastigheter

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En av de billigaste VPN-enheterna där ute, men ändå en bra service

VPN för Telegram: Överväganden

Om du använder en VPN kan du komma åt Telegram-webbplatsen och ladda ner skrivbordsprogramvaran, även om den annars är blockerad. Det bör också hjälpa till att blockera Telegram i händelse av att Internet-tjänsteleverantörer blockerar Telegram-protokollet.

Om Telegram inte är tillgängligt från Google Play-butiken i ditt land kan Android-användare ladda ner appen med F-Droid.

Tyvärr för integritet autentiserar Telegram användare med sina telefonnummer. Detta innebär att Telegram Messenger LLP vet vem dess användare är. Således kan det (i teorin) associera icke-till-slut-krypterade konversationer med enskilda användare (mer om detta senare). Skulle det någonsin delge ut denna information till regeringar? Förmodligen inte, men vem vet?

Mer bekymmer är det faktum att Telegram lagrar denna information på sina servrar. Det är därför sårbart för hacking och övervakning. I Ryssland förra året hackades två aktivisters Telegram-konton, troligen av ryska säkerhetstjänster i samarbete med aktivisternas mobilleverantör.

Som Nima Fatemi, en oberoende säkerhetsforskare baserad i USA, sa till kommittén att skydda journalister (CPJ):

”Om någon av [Telegrams] servrar komprometteras är all användarens data uppe i luften. Vi vet från Snowden-uppenbarelsen och alla massiva hackar att ingen enskild dator kan skyddas från hackare. Särskilt om det är ett saftigt mål med miljontals människors samtal lagrade på det."

Telegram är inte så säkert!

Trots sitt rykte för integritet och säkerhet är inte experter på sekretess och säkerhet fans av Telegram.

End-to-end-kryptering

Centralt i Telegrams integritets- och säkerhetsanspråk är alternativet Secret Chat. Detta använder en-till-slut-kryptering för att möjliggöra privata och säkra samtal. Det betyder att alla meddelanden är krypterade på avsändarens enhet när han / hon aktiverar Secret Chat. Meddelandena kan bara dekrypteras och läsas på den avsedda mottagarens enhet.

Meddelanden som skickas med hjälp av Secret Chat bör därför säkra sig även mot hackare och Telegram Messenger LLP själv.

Det här är bra. Men experter har kritiserat Telegram för att inte aktivera Secret Chat som standard. Om du inte aktiverar Secret Chat är meddelanden som skickats med Telegram inte säkra. Detta innebär att Telegram Messenger LLP och hackare kan komma åt dem.

Det handlar allvarligt om att många Telegram-användare inte vet att deras meddelanden inte är säkra som standard. Vissa kan helt enkelt glömma att slå på Secret Chat.

I kombination med Telegrams metod för att autentisera användare med hjälp av deras telefonnummer gör det det mycket enkelt för regeringar att ta tag på konton och komma åt okrypterade meddelanden.

Telegram Secret Chat

Använd alltid alternativet Secret Chat när du vill hålla dina konversationer privata

Krypteringsproblem

Även om du aktiverar Secret Chat är forskare kritiska till den kryptering som används av Telegram. I stället för att använda testade, testade och helt reviderade krypteringsstandarder använder Telegram sitt eget MTProto-krypteringsprotokoll.

Som en detaljerad säkerhetsbedömning (.pdf) av MTProto-anteckningar:

”Vår viktigaste upptäckt är att det symmetriska krypteringsschemat som används i Telegram - känt som MTProto - inte är IND-CCA-säkert, eftersom det är möjligt att förvandla valfri chiffertext till en annan chiffertext som dekrypteras till samma meddelande ...

"Hemmeddelandet (återigen) är att väl studerade, sannolikt säkra krypteringsscheman som uppnår starka definitioner av säkerhet (t.ex. autentiserad kryptering) är att föredra framför hembryggade krypteringsscheman. "

Detta är en kritik som stöds av Nate Cardozo, senior personal advokat vid Electronic Frontier Foundation, som har rekommenderat att inte använda Telegram pga "dess brist på en-till-än-kryptering [som standard] och dess användning av icke-standardiserat MTProto-krypteringsprotokoll, som offentligt har kritiserats av kryptografiforskare, inklusive Matthew Green."

Om du vill veta mer om hur kryptering fungerar, varför inte kolla in vår ultimata guide till sekretess online?

Öppen källa?

Det enda sättet att veta om programvara kan lita på är om det är open source. Detta innebär att forskare fritt kan granska koden för att säkerställa att inget skadligt pågår. Telegram-klienten är främst öppen källkod, men innehåller vissa element (kallas binära klipp) som inte är det.

Vissa experter har också kritiserat Telegram för att de sakta publicerade de senaste versionerna av sin open source-kod. Detta är ett säkerhetsproblem eftersom koden kan ändras utan att någon är medveten om den.

Serverns kod är sluten och är egenutvecklad. Detta bör emellertid inte vara ett problem om du aktiverar kryptering från slutet (Secret Chat).

Telegram 1

Signalen är säkrare

Om integritet och säkerhet är dina främsta skäl för att använda Telegram, bör du överväga att byta till Signal. Experter ser allmänt på Signal som det säkraste sättet för fjärrkommunikation som för närvarande finns.

WhatsApp-appen är baserad på Signal. Även om det inte är utan problem, är WhatsApp också mycket säkrare än Telegram.

Naturligtvis kanske du helt enkelt vill använda Telegram eftersom dina vänner och kollegor använder det. Du kanske också vill följa vissa Telegram-användare via appens massutsända kanalfunktion. Det här är helt bra, men kom ihåg Telegrams begränsningar på integritets- och säkerhetsfronten.

Telegram i Iran

Iran blockerar mainstream-medieplattformar som Facebook, Twitter och de flesta internationella nyhetssajter. Telegram används ofta som ett sätt att kringgå statlig censur och få tillgång till reformistiska synpunkter.

Faktum är att analytiker tror att Telegram hjälpte dussintals måttliga och reformist-lutande kandidater för att bli vald till Majles (Irans parlament) i valet 2016. Som Amir Rashidi, en internet säkerhetsforskare vid Center for Human Rights i Iran, berättade för CPJ,

”Telegram hade en enorm inverkan i Irans senaste parlamentsval. Reformistaktivister hade mycket begränsad tillgång till stora medier och statsradio och TV, så de använde Telegram för att skicka och sprida sina meddelanden."

Som svar på detta har den konservativa och auktoritära iranska regeringen försökt reglera Telegram. Det kräver nu alla iranska medborgare genom lag att registrera Telegram-kanaler med mer än 5 000 följare hos ministeriet för kultur och islamisk vägledning. Cirka 2 000 kanaler (persiska) är nu registrerade på detta sätt.

Enligt uttalande från Telegram blockerar internetleverantörer i landet före valet 2017 protokollet som används för att upprätta en anslutning mellan användare innan ett P2P-samtal kan aktiveras. ”

Om du vill kringgå statliga begränsningar av innehåll i Iran, bör våra bästa 5 VPN: er för Iran skapa intressant läsning.

gripanden

Iranska myndigheter arresterade administratörerna för 12 reformistiska Telegram-kanaler inför valet i maj 2017. Dessa kanaler inkluderade reformnyheter, med mer än 111 000 följare, och församling av reformister, med 94 000 följare.

Det är min förståelse att myndigheterna senare släppte kanalens administratörer. Radhidi hävdar emellertid att arresteringarna bidrog till att skapa en atmosfär av rädsla och skrämma bland liberaler och progressiva i landet.

Ryssland förbjuder Telegram

Fredagen 19 april 2020 bemyndigade en domstol i Moskva Roskomnadzor, den ryska kommunikations- och teknikvakthunden, att blockera Telegram.

Flytten följer krav från Federal Security Service (FSB) att Telegram överlämnar sina krypteringsnycklar till den hemliga KGB-efterträdaren efter att ha hävdat att den används i stor utsträckning av terrorister. Telegram vägrade.

Goda nyheter är dock att Telegram fortfarande kan nås fritt i Ryssland med en VPN. Detta beror på att en VPN döljer det faktum att du ansluter till Telegram-nätverket från din internet- och / eller mobilleverantör (och därför Roskomnadzor).

För mer information om denna berättelse, se vår fullständiga Rysslands Bans Telegram Messenger-artikel.

Bästa Telegram Messenger VPN: s slutsats

Telegram har visat sig vara ett användbart verktyg för att besegra censur och utöva yttrandefrihet. Om du inte kan komma åt Telegram-webbplatsen eller din ISP försöker blockera Telegram-protokollet, hjälper en VPN.

Var dock medveten om Telegrams begränsningar som ett integritetsverktyg. Viktigast, kom alltid ihåg att använda Secret Chat-funktionen när du deltar i diskussioner som du hellre vill att myndigheterna inte kommer åt.

Bästa VPN: er för Telegram Messenger: Sammanfattning sida vid sida

 1. ExpressVPN

  - Den snabbaste VPN som vi testar, spärrar allt, med fantastisk service hela tiden

 2. NordVPN

  - Stort märke med mycket bra värde och ett budgetpris

 3. CyberGhost VPN

  - Långtids topprankad VPN, med bra pris och hastigheter

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En av de billigaste VPN-enheterna där ute, men ändå en bra service

Bildkredit: Allmy / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me