5 bästa VPN: er för Turkiet 2020

Webbcensur är ett enormt problem i Turkiet. Regeringen tvingar Internetleverantörer att använda nyckelord för att svartlista webbplatser som kritiserar AKP. Militärkuppet 2016 förvärrade saker och ting, vilket ledde regeringen till att blackout ännu fler webbplatser. Dessutom antogs i mars i år nya lagar som gör det möjligt för Turkiets mediavakthund RTUK att censurera ännu mer innehåll. Nu, med kallade tidiga val, dyker upp rapporter om en ökning av censur och sociala medieblock i landet.

Ett virtuellt privat nätverk (VPN) för Turkiet är den bästa lösningen. En VPN blockerar webbplatser och tillhandahåller integritet för att låta vem som helst komma åt blockerade webbplatser utan rädsla för att spåras. Med hjälp av en Turkiet VPN kan medborgare låtsas vara i ett annat land. Detta låter dem kringgå all regeringscensur och åtkomstbegränsade budbärare och webbplatser på sociala medier

En pålitlig VPN tillhandahåller också kryptering så att ingen kan veta vad du gör online. Frihet och digital integritet: den perfekta kombinationen!

Bästa VPN för Turkiet: Prisjämförelse

 1. ExpressVPN

  - Den snabbaste VPN som vi testar, spärrar allt, med fantastisk service hela tiden

 2. NordVPN

  - Stort märke med mycket bra värde och ett budgetpris

 3. CyberGhost VPN

  - Långtids topprankad VPN, med bra pris och hastigheter

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En av de billigaste VPN-enheterna där ute, men ändå en bra service

Vad är en VPN?

Ett virtuellt privat nätverk är en onlinetjänst som låter dig låtsas vara i ett främmande land. Genom att ansluta till en server utanför Turkiet kan du besöka alla webbplatser du vill ha. Regeringens censur blir maktlös, för så snart VPN ansluter döljer den din riktiga IP-adress - och ersätter den med VPN: s IP.

Oavsett varför begränsningen sker - oavsett om det beror på en Internetleverantör (ISP), regering, arbetsplats, skola eller hyresvärd - kan du få full åtkomst med en VPN. Eftersom det tillåter dig att låtsas vara i ett annat land kan en VPN till och med övervinna geo-restriktioner. Detta gör att du kan se BBC iPlayer, komma åt Netflix USA och titta på lokala idrotttävlingar från hela världen om du så väljer.

Obs: ProPrivacy.com godkänner inte upphovsrättsintrång. Även om vi är medvetna om att VPN: er kan användas för att förfalska din plats till ett annat land och därmed övervinna geobegränsningar, är deras primära syfte att ge dig online säkerhet och integritet. Först och främst rekommenderar vi att du använder ett VPN.

Varför behöver jag ett VPN??

Den politiska situationen i Turkiet är mycket spänd. Regeringen strävar mycket efter att censurera webbplatser som den anser är anti-regim, anti-religion och / eller omoralisk. För medborgare, journalister, politiska dissenters och andra som vill ha tillgång till opartiska nyheter, webbplatser och onlinetjänster utanför bubblan som skapats av Erdoğans stränga regim är rätt turkiska VPN den perfekta lösningen.

Att använda en VPN för Turkiet för att dölja din riktiga IP-adress (plats) - och använda kraftig kryptering av militär kvalitet - innebär att all information som kommer och går från dina skyddade enheter är otillgänglig. Som sådan ger en VPN oöverträffade nivåer av digital integritet. Med denna integritet och förmågan att geo-spoof är det möjligt att komma åt alla webbplatser som den turkiska regeringen har blockerat utan rädsla för att bli övervakade.

Turkiet val

Tidiga turkiska val håller på att äga rum, och rapporter dyker upp inifrån Turkiet om en kraftig censur. Nya lagar antagna i mars gör det möjligt för medievakten att lättare blockera nationellt och internationellt webbplatsinnehåll som kritiserar Erdoğans regering.

Även om valet förväntas vara nära, förväntas det att Erdoğan vinner ett tvårundars presidentras. Som president kommer Erdoğan att ha mer makt än någonsin tidigare.

Detta gör det mycket troligt att Turkiet kommer att fortsätta uppleva ökande nivåer av övervakning och censur. Av denna anledning är det mycket viktigt för turkiska medborgare att skydda sig med en VPN både före, under och efter valet har ägt rum.

En snabb titt på turkiska lagar

I Turkiet är internet under strikt kontroll tack vare ett par invasiva lagar: lagen om elektronisk kommunikation (ECL) och internetlagen. Information och kommunikationsteknologimyndigheten (ICTA) och ordförandeskapet för telekommunikation och kommunikation (PTC) verkställer denna lagstiftning.

I mars antogs nya lagar som gav Turkiets medievakthund RTUK ännu mer makt att censurera onlineinnehåll utan behov av övervakning.

Organisationer som Human Rights Watch har hårt kritiserat Erdoğans järnknutna kontroll över nationen. Sedan den misslyckade militärkuppen har övervakning och censur båda ökat drastiskt. Myndigheterna har fängslade ett stort antal anti-Erdoğan-poliser, såväl som journalister som vågar uttala sig mot regimens beteende.

För turkiska medborgare som inte håller med om denna extrema och restriktiva politik - och vill läsa nyheter som inte är besatta av propaganda - är internet ett användbart verktyg. Den turkiska regeringen har dock gjort mycket för att stänga tillgången till material som den anser vara problematisk.

En VPN för Turkiet är en perfekt lösning på grund av den kryptering den tillhandahåller. Detta innebär att du kan göra vad du behöver göra på internet utan att din internetleverantör eller regering vet vad du gör.

Sedan kuppet har Turkiet censurerat många webbplatser som Twitter, Facebook och Youtube. Med en VPN för Turkiet, om dessa webbplatser eller andra blockeras igen i framtiden, kommer du att kunna fortsätta komma åt dem!

Vad kan jag göra med en VPN i Turkiet?

Även om du inte är särskilt intresserad av att läsa nyheter som är förbjudna i Turkiet, finns det många saker du kan göra med en VPN. En VPN för Turkiet är ditt pass till hela världens internet. Geobegränsningar är frustrerande, oavsett var du bor. Med ett VPN behöver du aldrig sucka och klicka tillbaka till Google för att söka igen.

VPN: n som vi rekommenderat har enorma nätverk av servrar som finns över hela världen. Med dessa nätverk kan du ansluta till vilket land du vill för att få åtkomst till geobegränsade webbplatser.

Eftersom en VPN ger integritet kan du också få tillgång till piratkopierat material (som TV-program och filmer). Vissa av VPN: erna i denna lista tillåter till och med peer-to-peer (P2P). För mer information om hur du använder ett VPN för torrentplatser, titta på vår bästa guide för VPN för torrents.

Dessutom älskar sportfans VPN-skivor eftersom de kan titta på geobegränsade tävlingar från hela världen.

Censur i Turkiet: Vilka webbplatser är blockerade?

Turkiet tenderar att begränsa åtkomsten till webbplatser under en kort tid. Till exempel har det varit känt att blockera Facebook, Twitter och YouTube (bland många andra webbplatser) under tider med politisk omvälvning. Vidare reser regeringen till bandbreddstrott under tider av politisk kris, till exempel under protester.

Efter förra årets militära kupp blockerade den turkiska regeringen åtkomsten till många webbplatser. Sedan dess har det återställt åtkomst till flera webbplatser. Situationen är emellertid väldigt flytande och Erdoğan kommer troligen igen att blockera webbplatser under tider då hans regering anser att det är nödvändigt att göra det.

Några permanent blockerade webbplatser inkluderar YouPorn, Mrstiff, The Pirate Bay, Megaupload, Deezer, taggade, Slide och ShoutCast. Ibland har alla Googles webbplatser blockerats, inklusive: Google Dokument, Google Translate, Google Böcker, Google Analytics och Google Verktyg.

Andra webbplatser som har blockerats ibland inkluderar Google Drive, GitHub, Dropbox och Microsofts OneDrive. Enligt Engelliweb.com har Erdogans regering faktiskt blockerat mer än 114 000 webbplatser.

Med en VPN kan du ta dig runt den allvarliga turkiska censuren och få åtkomst till alla blockerade webbplatser.

Är VPN: er lagliga?

Att använda VPN är inte olagligt i Turkiet. Men om du blockerar innehåll och döljer vad du gör från regeringen kan du landa i problem. Problemet med den nuvarande regeringen är att den verkar vara en kvasi-diktatur. Polisen och rättssystemet ligger mycket under Erdoğans tumme. Således, om regeringen beslutar att du är en person av intresse, kan den gripa dig - även om du inte riktigt har gjort något fel.

Efter militærkuppet fängslades tusentals medborgare (inklusive poliser, regeringsarbetare, journalister, lärare och många andra) för att ha stött kuppet. Men det verkar som att många av dessa människor aldrig bevisats skyldiga. I stället fängslade regeringen dem för att använda privata budbärare med kryptering från en till ände.

Som sådan är den lagliga användningen av en VPN i Turkiet ett grått område. Med detta i åtanke rekommenderas medborgarna att inte bara använda mycket säkra VPN utan också vara försiktiga med var de får dessa VPN från. Om du söker efter VPN från din hem-IP-adress kan du markera dig som en person av intresse. Således kan det vara värt att använda offentlig WiFi för att få VPN i första hand istället för ditt hem internetuppkoppling. Detta kan verka lite paranoid men enligt min mening kan det vara värt.

Dessutom bör VPN-användare använda sig av det bästa tillgängliga krypteringen (OpenVPN) och VPN-stealth-läget (VPN-obfuskningsteknologi) för att dölja VPN-användning och komma runt VPN-block.

VPN-block

Turkiska ISP: er blockerar VPN: s IP-adresser på regeringens vägnar. Detta kan göra att använda en VPN tuff i Turkiet. VPN: erna i vår recension har dock tusentals IP-adresser. De lägger också till nya hela tiden. Detta innebär att det alltid finns IP-adresser tillgängliga för dig. Om ditt VPN inte fungerar kan du behöva använda port vidarebefordran eller stealth-läge för att komma runt ISP VPN-brandväggen.

Ta dig runt VPN-blocket: Portval

ISP: er kan skanna trafik för VPN-användning. Om den upptäcker användningen av ett VPN kan ISP helt enkelt brandvägga din internetanslutning tills du stänger av VPN. Tack och lov kan du använda VPN-stealth-läge eller val av port för att hindra Internet-leverantören från att upptäcka VPN. Portval av OpenVPN Transmission Control Protocol (TCP) över port 443 - döljer OpenVPN-trafik som vanlig HTTPS.

HTTPS är det vanliga internetkrypteringsprotokollet som används för att hålla webbtrafik (lösenord, inloggningar och så vidare) säkert. Eftersom nästan alla webbplatser och onlinetjänster använder HTTPS kan ISP: er inte blockera det. Således när en VPN döljer OpenVPN som HTTPS, vet inte ISP: n att ett VPN används. Det betyder att du kan undvika att brandväggas.

En annan metod för att undvika ISP VPN-brandvägg är att använda ett VPN med val "smygläge." Stealth-läge (även känd som dämpningsteknologi) döljer VPN-trafik så att internetleverantörer inte kan upptäcka den. Således kan de inte blockera ditt VPN. Vanliga former av stealth-läge inkluderar Stunnel och Obfsproxy. Vissa VPN: er har också egenutvecklad stealth-teknik som fungerar framgångsrikt.

På grund av den politiska situationen i Turkiet är det värt att använda VPN-dämpningsteknologi även om din VPN inte blockeras. Om du gör det kommer din ISP att hindra dig som VPN-användare (och därför en person av intresse).

Att välja en VPN för Turkiet

En VPN för Turkiet måste vara extremt pålitlig. Många VPN: er har dålig sekretesspolicy som gör att de kan lagra data om dig. Problemet med detta är att om en regering ber VPN att lämna ut data har den förmågan att följa en utredning.

VPN: erna i den här guiden har inga användarloggar och inga anslutningsloggar som kan användas för att fastställa vad du gjorde online. Detta betyder att även om en myndighet begär uppgifter om vad du har gjort online så har VPN ingen att lämna ut.

Personer som letar efter ett VPN för Turkiet behöver ett VPN med en stark sekretesspolicy, robust kryptering och viktiga funktioner som en kill switch, läckeskydd och stealth-läge eller port-vidarebefordran. Alla VPN i vår guide har dessa viktiga funktioner.

En bra VPN behöver också många serverplatser. Ju fler serverplatser en VPN har, desto fler platser kan du låtsas vara i. Detta ger dig mycket mer frihet och val.

Som en allmän regel rekommenderar vi inte gratis VPN-tjänster. Detta beror mest på att tjänsten de erbjuder ofta inte är tillräckligt robusta för strömning, nedladdning och andra datakrävande uppgifter och vissa tjänsteleverantörer säljer dina data till högstbjudande. Men om du är säker på att du vill ta en gratis VPN för en provkörning, kolla in vår gratis VPN-sida, där alla leverantörer har blivit kontrollerade och kan lita på.

Skaffa en turkisk IP-adress

Många vill också använda en VPN-sekretess när de går in på turkiska webbplatser. För personer som vill ha en turkisk IP-adress har VPN: erna i den här guiden alla servrar i Turkiet. Om du ansluter till en turkisk VPN-server döljer du din verkliga IP-adress (plats) men låter dig fortsätta använda Internet som om du var i Turkiet. Detta hindrar din Internetleverantör och regeringen från att se din webbsökningstrafik.

Servrar och anslutningshastigheter

En bra VPN för Turkiet måste ha många servrar över hela världen. Många använder VPN för att låtsas vara i ett annat land. Detta gör att de kan kringgå lokal censur. Alla VPN: er i denna artikel har nätverk i världsklass med VPN-servrar som finns runt om i världen. Dessa servrar fungerar på optimala nivåer. Detta innebär att de är snabba i blixtar och gör det möjligt för användare att utföra dataintensiva uppgifter som strömmande i HD. Detta är viktigt eftersom många VPN är extremt långsamma, vilket betyder att de inte är mycket roliga att använda och resulterar i ständig buffring när du försöker titta på strömmande video.

I den här artikeln hittar du den snabbaste VPN för Turkiet och ett antal andra VPN som kommer nära! Så om det snabbaste VPN är vad du behöver är dessa VPN: n idealiska!

Ställa in ett Turkiet VPN

Att skapa ett VPN för Turkiet är inte särskilt svårt. För att göra det, följ dessa enkla steg:

 1. Välj en av Turkiets VPN: er i den här guiden. För användning i Turkiet rekommenderar vi ExpressVPN eftersom det har allt du behöver från en topp-of-the-range VPN. Sekretess och kryptering är utmärkt, och VPN har supersnabba servrar över hela världen.
 2. Navigera till ditt favorit VPN genom att klicka på länken. Att prenumerera under en längre period kommer att sänka kostnaden för VPN-prenumerationen, så se till att använda rabatten om du tänker använda ditt VPN hela året.
 3. Ladda ner och installera VPN-programvaran. VPN-programvara (känd som en VPN-klient) är tillgänglig för flera plattformar, så se till att du får rätt en för dina enheter. ExpressVPN tillåter tre samtidiga anslutningar, så du kan använda VPN på din bärbara dator, surfplatta och smartphone.
 4. Nu när VPN är installerat bör du välja de funktioner du behöver. I Turkiet rekommenderar vi OpenVPN-kryptering, kill-switch, auto-connect, NAT-brandvägg, läckageskydd och stealth-läge. Dessa funktioner kommer att se till att ditt VPN presterar på optimala integritetsnivåer.
 5. Välj en server från listan och klicka på Anslut.
 6. Så snart din VPN ansluter, säkrar dess krypteringsprotokoll dina data. Dessutom är din sanna IP-adress dold och du verkar vara på den fjärrplats du valde.
 7. Njut av obegränsad tillgång till internet i fullständig sekretess tack vare din nya VPN!

Med din VPN-anslutning kan du känna dig fri att strömma, göra P2P-strömning eller ta bort blockering av allt innehåll du önskar - eftersom VPN ger dig oöverträffad digital integritet.

Testa ditt VPN

Här på ProPrivacy.com testar och granskar vårt team av experter regelbundet VPN-tjänster. Därför är det bästa sättet att kontrollera VPN: s hastighet och prestanda att läsa vår recension av den tjänsten. Vi är stolta över att tillhandahålla aktuell och opartisk information om alla VPN, så att du kan få rätt information för att fatta beslut.

ProPrivacy.com har världens mest avancerade VPN-hastighetstestinfrastruktur och metodik. Detta tillåter oss att ge korrekt information om VPN-anslutningshastigheter - något som ingen av våra konkurrenter kan göra.

Utöver detta förstår vi att du kanske vill testa ditt VPN själv. För att göra det, helt enkelt gå över till ipleak.net för att kontrollera om det finns läckor. VPN: erna i den här artikeln har valts ut för användning i Turkiet eftersom de är utmärkta för privatlivet, så du kommer definitivt inte att upptäcka några läckor.

Kom ihåg att välja en testserver nära dig och kontrollera din internethastighet med och utan VPN-anslutet så att du kan jämföra de två. Kom dock ihåg att hastighetstester online inte är idiotsäkra. De kommer inte att ge dig exakta resultat som våra målmedvetna konfigurerade testservrar. För att titta på de senaste hastighetstestresultaten för de snabbaste VPN-tjänsterna, kolla in den artikeln.

Få ut mest av ditt VPN

VPN-leverantörerna i denna guide är alla högst upp i VPN-branschen. De ger de allra bästa prestandan och hastigheten. Det finns dock fortfarande saker du kan göra för att säkerställa att ditt VPN körs på optimala nivåer. För sekretess bör du följa instruktionerna i installationsguiden längre upp i den här artikeln. Om du väljer OpenVPN, dödsomkopplaren, läcksskydd och stealth-läge / port-vidarebefordran (TCP över port 443) kommer alla att hjälpa dig att hålla dig privat.

För de bästa hastigheterna rekommenderas att du ansluter till en server som är närmare dig. Jag skulle dock rekommendera att du ansluter till en turkisk VPN-server eller en server utanför Turkiet för det mesta. Av denna anledning väljer du en server som är nära dig men i en angränsande europeisk nation som är bra för privatlivet (som Schweiz eller Nederländerna). Använd endast en VPN-server i Turkiet om du specifikt behöver använda turkiska geo-begränsade tjänster, eftersom det minskar dina chanser att en VPN-server riktas av regeringen.

Med det sagt - du har verkligen inget att oroa dig för, eftersom VPN-leverantörerna i den här guiden inte har några loggar. Som sådan, även om den turkiska regeringen riktar sig mot en VPN-tjänst, kommer den inte att ha några tillgängliga data att samla in. Ovanstående är bara en extra försiktighetsåtgärd.

Bästa VPN-protokoll

Vissa VPN-protokoll (tunnelprotokoll) ger bättre säkerhet och integritet än andra. De ger också olika anslutningshastigheter. På ProPrivacy.com rekommenderar vi att du använder OpenVPN-kryptering eftersom det är det säkraste. Här är dock en lista över vad som är tillgängligt så att du kan välja mellan tunnelprotokoll om du vill:

 • PPTP. Point-to-Point Tunneling Protocol är det minst säkra VPN-protokollet. Vi rekommenderar att du undviker det. PPTP kan hackas och är därför sårbart för myndigheternas underrättelsetjänster. Men eftersom det är svagt är det väldigt snabbt.
 • L2TP / IPsec. Layer 2 Tunneling Protocol / Internet Protocol Security är säkrare än PPTP, men lite långsammare. Det är säkert nog att använda av sekretessskäl - men inte lika starkt som OpenVPN. iOS-enheter använder ofta L2TP / IPsec eftersom de är naturligt kompatibla med iPads och iPhones.
 • SSTP. Secure Socket Tunneling Protocol är en annan form av säker kryptering som ger ganska bra hastigheter. Det är inte lika bra som OpenVPN, men kan verkligen betraktas som bra för integriteten.
 • IKEv2. Internet Key Exchange version 2 är ett annat krypteringsprotokoll som är relativt snabbt och säkert.
 • OpenVPN. Detta är den allra bästa VPN-krypteringen på marknaden - om den implementeras korrekt. Alla VPN: er i denna guide implementerar det utmärkt. OpenVPN-kryptering finns i två former: OpenVPN Transmission Control Protocol (TCP) och OpenVPN User Datagram Protocol (UDP). TCP är något bättre för privatlivet, men för direktuppspelning rekommenderar vi OpenVPN UDP eftersom det är snabbare.

För en fullständig genomgång av VPN-kryptering, se vår nybörjarguide.

Proxies Vs. VPN

Du kan använda en proxywebbplats eller en proxy för webbläsarextension för att övervinna censur i Turkiet. Men medan en proxy blockerar webbplatser, kommer det inte att ge dig de höga integritetsnivåer som en VPN-tjänst kommer att göra. Om avblockering av innehåll med en webbläsarförlängning är vad du vill, ger ett antal VPN: er webbläsarproxy som en del av deras tjänst. Vi rekommenderar dock starkt att hålla dig till VPN-programvara som använder OpenVPN för att kryptera din trafik - det är det enda sättet att få de högsta nivåerna av digital integritet.

VPN för mobil

Om du letar efter en Turkisk VPN för Android-surfplatta eller smartphone, eller en VPN för iPhone (iPad eller iPhone), är VPN: erna i den här guiden perfekta. Alla VPN för Turkiet som vi har rekommenderat har VPN-programvara för mobila enheter. För att installera den mobila VPN-klienten, ladda ner filen helt enkelt från VPN: s nedladdningssida. Appen fungerar precis som alla andra appar på din mobila enhet. För att starta den väljer du vilka säkerhetsinställningar du vill använda och ansluta till en server.

Kom ihåg att använda ditt VPN när du använder en offentlig WiFi-hotspot. VPN skyddar dina data från cyberbrottslingar och hackare som använder samma WiFi. VPN: s kryptering hindrar hackare från att kunna stjäla dina inloggningar, lösenord och kreditkortsuppgifter.

Slutsats

I anslutning till valet blockerar Turkiet fler webbplatser än någonsin tidigare. Det förväntas också bli blackouter på sociala medier. För personer som vill ha integritet online och vill vara redo nästa gång Turkiets restriktiva regering blockerar webbplatser är en pålitlig och etablerad VPN perfekt.

VPN: erna i den här artikeln är säkra att använda och gör att du säkert kan spärra de webbplatser du vill ha. Dessutom har alla våra rekommenderade VPN för Turkiet stark kryptering och kommer att hålla dig säker när du är på offentlig WiFi.

Med allt du behöver veta klart och tydligt i denna artikel är du i en stark position att välja en VPN för Turkiet. Alla VPN: n på denna lista är mycket pålitliga, men alla skiljer sig någonsin så lite, så se till att du tittar noga på alternativen. Om du gör det kan du prenumerera på det perfekta VPN-skivan för dig.

 1. ExpressVPN

  - Den snabbaste VPN som vi testar, spärrar allt, med fantastisk service hela tiden

 2. NordVPN

  - Stort märke med mycket bra värde och ett budgetpris

 3. CyberGhost VPN

  - Långtids topprankad VPN, med bra pris och hastigheter

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En av de billigaste VPN-enheterna där ute, men ändå en bra service

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me