5 bästa VPN för Norge – skydda dig mot EU-lagar

Bör någon oroa sig för internetbegränsningar i Norge? Reportrar utan gränser tycker inte. Pressfrihetsgrupper som Freedom House är inte oroliga. Norge är ett inkluderande samhälle med en populär konstitutionell monarki och en lyhörd politisk klass.

Ingen av de klassiska orsakerna till internetförtryck finns i detta lyckliga land.Norge VPN

Trots upprepade röster mot EU-medlemskap omfattas nordländerna av EU-lagstiftningen. Det beror på att den norska regeringen genomför EU-direktiv. De EU: s lagringsdirektiv och domar om verkställighet av upphovsrätten gör nedladdning med torrents en farlig vana. Båda har blivit en del av norsk lag.

Det är också svåråtkomliga strömningstjänster till exempel Netflix på grund av lokala licens- och upphovsrättsavtal.

Här är vårt urval av fem VPN: er för Norge som rekommenderas starkt och hjälper dig att komma runt ovan nämnda frågor i Norge!

Bästa Norge VPN-tjänster

Här är de bästa VPN-tjänsterna i Norge - eller som norrmän säger "Norsk VPN".

 1. ExpressVPN

  - Den snabbaste VPN som vi testar, spärrar allt, med fantastisk service hela tiden

 2. NordVPN

  - Stort märke med mycket bra värde och ett budgetpris

 3. CyberGhost VPN

  - Långtids topprankad VPN, med bra pris och hastigheter

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En av de billigaste VPN-enheterna där ute, men ändå en bra service

VPN Norge-överväganden

I det följande kan du läsa mer detaljerad information om orsakerna till att använda ett VPN i Norge, och även om vad du behöver tänka på när du väljer ett VPN.

Streaming och Torrenting i Norge

De två internetproblemen du möter i Norge är olagligheten i nedladdningar av torrent och omöjligt att komma in i utländska strömningstjänster, med en VPN kan du få American Netflix Unblocked och en hel mängd andra tjänster som vanligtvis inte finns i Norge.Streamingtjänster

Dessa två problem kan lösas med hjälp av ett virtuellt privat nätverk (VPN). VPN representerar dig i allt du gör på internet. Det skyddar trafiken som går mellan din dator och VPN-servern. Som sådan kan din Internetleverantör (ISP) inte se att du öppnade torrent-kataloger eller deltog i peer-to-peer-nedladdningar (P2P).

Om du är ny med VPN och vill veta mer, kolla in vår nybörjarguide till VPN för all information du behöver i en praktisk guide.

VPN gör att det verkar som om du är i samma land som servern du valde när du startar VPN-klienten. Det gör att du kan komma in på streamingtjänster med geografiska åtkomstbegränsningar.

När du letar efter ett VPN för Norge måste du se till att leverantören du väljer har servrar i de länder som du vill ha tillgång till strömmande video från. Du måste också vara säker på att VPN som du använder inte har några aktivitetsloggar. Det kommer att skydda dig från upphovsrätt advokater som spårar dig när de försöker spåra torrentnedladdare Mer information om hur du håller dig säker vid torrentering finns i vår bästa guide för VPN för Torrenting.

Hur man får amerikanska Netflix i Norge

Som du kanske redan gissat kommer en VPN också att låta dig få American Netflix i Norge. Allt du behöver göra är att välja en av VPN-leverantörerna ovan. Anslut sedan till en amerikansk server och du bör kunna komma åt Netflix till ditt nöje. Mer information finns i vår Netflix VPN-guide.

P2P Nedladdning i Norge

Det första hinder du står inför när du försöker ladda ner med torrenter i Norge är det landet blockerar de flesta torrentkatalogsidor. En norsk domstol blockerade tillgången till sju torrentplatser i en dom i september 2015. Internetleverantörer tar bort adresserna för dessa webbplatser från sina domännamnservrar för att genomföra förbudet.

torrenta

Domain Name System (DNS) är en uppslagstabell som översätter mellan webbadresserna som människor skriver in i sina webbläsare och de verkliga internetadresserna (kallade ”IP-adresser”) för de datorer som lagrar dessa webbplatser. Om din webbläsare inte kan få adressen till datorn som är värd för en webbplats kan den inte begära några sidor från den. VPN tillhandahåller sina DNS-servrar för att övervinna detta hinder. När du startar VPN kommer din dator att dirigera all internettrafik via VPN-servern. Det inkluderar DNS-förfrågningar.

Ett annat trick som internetleverantörer världen över tränar för att kapa P2P-nedladdningar är att stänga anslutningarna som din BitTorrent-klient upprättar med kamrater. När internetleverantören upptäcker torrentrafik som passerar till din dator, skickar den ett återställningskommando till den peer som du laddar ner från. Återställningen bryter anslutningen, så du finner det omöjligt att ladda ner någonting.

När du ansluter till en svärm med VPN som körs på din dator går all trafik som lämnar din dator till VPN-servern i ett krypterat tillstånd. Det gör det omöjligt för ISP: s programvara att upptäcka BitTorrent-protokollsignaler. Om ISP: s datorer inte kan upptäcka P2P-aktivitet kan de inte skicka ut återställningskommandon. Därför fortsätter din nedladdning.

Läs mer om VPN-kryptering och hur det fungerar med vår ultimata online-sekretessguide.

EU: s lagringsdirektiv

EU utformade sitt datalagringsdirektiv till hjälpa upphovsrätt advokater. Det kan ta tid för advokater att spåra de personer som laddade ner en specifik fil. Om ISP: er inte lagrar register över de anslutningar som deras kunder gör, kan advokaterna bara följa livenedladdningar. Det skulle minska antalet människor som de kunde bedriva avsevärt. I Norge är ISP: er skyldiga att hålla aktivitetsloggar i sex månader. Det ger ett fönster av möjligheter för upphovsrättsadvokater att få ett domstolsbeslut om tillgång till dessa poster.EU: s lagringsdirektiv

Aktivitetsloggarna visar alla dina anslutningar - var de gick till, vilka anslutningsförfrågningar som kom in och eventuella egenskaper hos anslutningen, till exempel det nätverksprotokoll som används. Denna information kan identifiera en nedladdning av en specifik fil. Eftersom all kommunikation över internet har en "från" och "till" adress på den, kan upphovsrättsadvokater spåra dig genom din ISP: s kontoposter.

En annan integritetssvaghet BitTorrent-systemet kan avslöja din identitet. Det är fliken Peers i nästan varje smak av BitTorrent-klienten tillgänglig. Vem som helst i en svärm kan se IP-adresserna för alla kamrater. Därför behöver allt ett upphovsrättsföretag göra att ladda ner med torrentfiler och notera kamrernas adresser. Advokaterna behöver sedan ett domstolsbeslut för att tvinga ISP att specificera vilka kunder som använde de inspelade adresserna vid den tiden.

De bästa VPN: erna att använda i Norge: Slutsats

VPN Norge

VPN erbjuder dig ett snyggt trick som gör att du verkar vara på en annan plats. Med den här tjänsten kan du tyckas vara i ett annat land för att få tillgång till strömningstjänster som vägrar leverera videor till utländska anslutningar. Videoströmningswebbplatser skannar förfrågningar efter VPN-egenskaper. De blockerar alla de upptäcker. Därför kan inte alla VPN-er skaffa dig videoströmmar från utlandet. Tjänsterna i denna lista över de fem bästa VPN: erna för Norge är bland de bästa i världen och ger dig gränsöverskridande tillgång till videor.

Du kan till och med öka poängen lite och kringgå internetblock och begränsningar genom att använda ett VPN när du är i Norge. Skydda dig från att spåras på internet och förhindra upphovsrätt advokater från att spåra dig. Använd en VPN för internetuppkoppling i Norge och fortsätt att njuta av det bästa av 'nätverket.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me