5 bästa VPN för Oman

Sultanatet av Oman är en absolut monarki. Det betyder att det inte finns någon demokrati - Sultanen kan ändra lagarna omedelbart.VPN Oman

Det allmänna rättsliga klimatet i Oman, som i resten av den arabiska halvön, uppmuntrar inte yttrandefriheten.

Du måste vara mycket försiktig i Oman om webbplatserna du besöker och de saker du skriver där. Lagarna är mycket vaga, så myndigheterna har fri tid att tolka dem hur de än vill. Att vara utlänning i landet erbjuder inget skydd mot arrestering eller åtal.

Så det är inte förvånande att ett VPN för Oman är ett absolut måste!

En VPN hjälper dig att skydda din identitet och sluta hålla nyfikna ögon från att titta på dina internetaktiviteter.

Bästa VPN för Oman

 1. ExpressVPN

  - Den snabbaste VPN som vi testar, spärrar allt, med fantastisk service hela tiden

 2. NordVPN

  - Stort märke med mycket bra värde och ett budgetpris

 3. CyberGhost VPN

  - Långtids topprankad VPN, med bra pris och hastigheter

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En av de billigaste VPN-enheterna där ute, men ändå en bra service

Oman VPN-överväganden

Huvudsyftet med alla mediekontroller i Sultanatet är att upprätthålla befolkningens moraliska och religiösa normer. Dessa kontroller gäller inte bara internetuppkoppling. TV och musik är också föremål för snäv censur. Dessutom finns det ofta övervakning av telefonsamtal för lugnande eller blasfemiskt innehåll.VPN-överväganden

Myndigheternas andra mål är att utesluta potentiell politisk oro. Alla regeringsarbetare är direkta anställda i Sultan. En av deras huvuduppgifter är att hålla honom vid makten utan några begränsningar för hans rätt att kontrollera befolkningen. Således kan till och med en gynnsam kommentar om demokratiska förfaranden utomlands få dig till problem.

VOIP / Internet-telefonförbud

Oman förbjuder också internettelefoni. Staten äger och driver den enda fasta linjen. Mobiltjänster är mycket mer avreglerade. Omanis kan få sin 3G-tjänst från Omanmobile, en division i Omante eller från Ooredoo. Staten driver den förra och Sultanen i Qatar driver den senare. Han har liknande åsikter om yttrandefrihet som sin Omani motsvarighet. Du kan få åtkomst till mobilnät från två andra företag i Oman (Renna och Frendi), men ingen av dem erbjuder datapaket.VOIP-förbud

Skype är inte tillgängligt i Oman. Inte heller Viber, IMO eller Google Hangouts. Chattsystem på webbplatser för sociala medier är tillgängliga, men leverantörer inaktiverar sina röst- och videofunktioner. Överraskande, WhatsApp och signal fungerar ibland, även om ingen kan förutsäga när de kommer att arbeta och när de inte kommer.

Du kan komma åt förbjudna webbplatser om du kan kringgå blocken som Internetleverantörer implementerar. Oman blockerar dock både proxyservrar och Tor-nätverket. Virtuella privata nätverk (VPN) är lagliga och populära i landet. Således, om du vill ha tillgång till bättre underhållning, eller besöka dejting, porr, gay, spel eller politiska webbplatser, skulle du bättre använda ett VPN.

Internetkontroller i Oman

Att hålla tillgång till internet i händerna på bara det statliga telefonföretaget och ett mobilföretag som en vän till Sultan äger gör det enkelt att centralisera internetkontroller. Du kan bara ansluta till internet med din dator eller telefon om du har ett avtal med en Internetleverantör - vilket betyder Omantel eller Ooredoo.Internet-kontroller

WiFi-hotspots finns inte i Sultanate. Du kan inte få anonymitet genom att surfa på ett internetkafé. Ägarna till dessa anläggningar måste få en licens för att driva. För att få det tillståndet måste ägarna lämna in planritningar av utrymmet, vilket visar att alla skärmar är synliga av en centralt belägen människovigilator. Internetkaféer måste också installera nätverksproxy som blockerar åtkomst till förbjudna webbplatser. De måste också logga alla aktiviteter på sina datorer.

Internetleverantörer i Oman driver svartlistor över webbplatser. Dessa blockerar åtkomst till en lång lista med adresser. Enskilda webbsidor på tillåtna webbplatser kan också blockeras för leverans om de innehåller bilder av otillbörligt klädda personer eller om de innehåller någon av en lista med varningssökord. En mjukvara (SmartFilter) av en division av McAfee i USA utför dessa kontroller. Nästan varje regering i Mellanöstern verkställer dess användning, inklusive Oman.

VPN-laglighet i Oman

Användningen av VPN: er är inte olaglig i Oman. I själva verket använder en stor andel av befolkningen dem. Men som med alla saker i Oman måste du vara försiktig med vad du pratar om och till vem. Det betyder att det kan vara riskabelt att fråga efter hjälp för att få ditt VPN att fungera.

Därför är det viktigt att få ett VPN som är självinstallerande och lätt att använda. Ett starkt kundsupportteam hos VPN-företaget är också viktigt. Det gör att du kan få råd från experter som inte rapporterar dina aktiviteter till Omani-regeringen.

VPN: er kommer runt ISP: s grundläggande svartliststrategi eftersom de döljer destinationsadressen för den trafik de har. VPN-klientprogramvaran på din dator upprättar en anslutning till sin hemserver. Detta är känt som en "tunnel". Klienten och servern krypterar all kommunikation. Den krypteringen täcker till och med rubrikinformationen, som innehåller käll- och destinationsadresserna.

Därför, om du använder ett VPN, kommer dina internetaktiviteter att vara helt privata.

Censurerad underhållning i Oman

Det finns 13 TV-stationer i Oman. Alla deras show är kraftigt censurerade. Detsamma gäller för musiken som finns tillgänglig i landet. Filmer och program redigeras för att ta bort stötande innehåll, i många fall så att de inte kan läsas. Dessutom visas många populära TV-program runt om i världen inte i Oman.Censurerad underhållning

Lyckligtvis kan du få tillgång till underhållning från andra länder via internet. Det finns till och med en Omani-filial av Netflix. Men du får inte den versionen de visar i USA. Underhållningsbiblioteket som du får tillgång till med Netflix i Oman är ganska lika de program som du ser på TV där.

Om du har ett Netflix-abonnemang i Oman kan du titta på Netflix var som helst i världen. Tjänsten är olika i varje land. Biblioteket du får tillgång till beror på din plats när du går in på webbplatsen. Som sådan, om du är i USA när du loggar in, får du tillgång till all den underhållning som finns tillgänglig för kunder i det landet.

Därför, om du har ett VPN, när du har anslutit till en lämplig server, kommer du att kunna titta på Netflix över hela världen. Men inte alla servrar och leverantörer stöder detta, så kontrollera de aktuella VPN: n som fungerar med Netflix.

Slutsats

Du kan bli otålig med kontrollerna på vad du kan se på internet i Oman och hoppas få tillgång till förbjudna webbplatser. Alla VPN: er i denna översyn fungerar bra i Oman.

De skyddar din identitet och ger dig tillgång till utländska strömningstjänster. Kom ihåg att täcka dina spår i Oman med ett VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me