5 bästa VPN för Sverige – Skydda din integritet online

Det är svårt att veta från en dag till nästa när nästa drag av EU eller den svenska regeringen kommer att spela. Regeringen inför lagar om lagring av uppgifter och domstolarna kastar dem ut.VPN Sweden

Det enklaste sättet att skydda dig från de skiftande stränderna för lagring av datalagring i Sverige är att hindra din Internetleverantör från att identifiera din aktivitet. Du kan använda ett VPN (Virtual Private Network) för att skydda din internet integritet i Sverige.

Om du behöver ta bort blockering av innehåll behöver du också ett VPN i Sverige. En som är snabb, har bra programvara och utmärkt kundservice.

Bästa VPN Sverige

Vi har granskat 150 olika VPN-företag under fem år, och här är de fem bästa vi har valt, baserat på detta. Här är de.

 1. ExpressVPN

  - Den snabbaste VPN som vi testar, spärrar allt, med fantastisk service hela tiden

 2. NordVPN

  - Stort märke med mycket bra värde och ett budgetpris

 3. CyberGhost VPN

  - Långtids topprankad VPN, med bra pris och hastigheter

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - En av de billigaste VPN-enheterna där ute, men ändå en bra service

Svenska VPN-överväganden

Upphovsrättsintrång är ett av de viktigaste områdena med olaglig aktivitet på internet i Sverige. Tack vare den höga profilen av The Pirate Bay har Sverige ett rykte som ett nav för flödande. Den svenska regeringen tycker inte om det. Om du letar efter ett VPN specifikt för torrent kan du titta på vår bästa guide för VPN för torrentwebbplatser.Att använda en VPN i Sverige Överväganden

Domstolens avgöranden har stärkt Sveriges genomförande av EU: s direktiv om verkställighet av immateriella rättigheter (IPRED) sedan 2012. Detta tvingar internetleverantörer att samla in och överlämna information om sina kunders peer-to-peer-verksamhet. EG-domstolens avgörande mot landets lagar om datalagring påverkar inte IPRED-lagarna. Således är Internetleverantörer skyldiga att övervaka dina aktiviteter och blockera fildelning. De är också skyldiga att samarbeta med polisen, om de väljer att undersöka din fildelning.

Gratis VPN för Sverige

Här på ProPrivacy.com rekommenderar vi att du håller dig borta från gratis VPN. De tenderar att vara opålitliga och de flesta har ett skuggigt förflutna. Dessutom är de begränsade på ett eller annat sätt. Om du är säker på att du vill använda en gratis, kolla in vår lista. Tänk dock på att de inte nödvändigtvis har en server i Sverige.

ISP Snooping

All din internettrafik passerar din ISP: s servrar. Som sådan är det enkelt för din Internetleverantör att se vad du gör. Det kan också avleda din trafik, blockera eller logga in den eller till och med meddela myndigheterna. Ett program bearbetar varje data som passerar genom ISP-datorn. Små förändringar i databehandlingsprogramvaran kan skapa övervakningsmöjligheter. ISP använder nyckelord i sina övervakningsprogram för att fånga in specifika data från dina anslutningar.ISP Snooping

Varje information som korsar internet har en rubrik framtill. Header- och nyttolaststrukturen utgör ”paketet.” Rubriken innehåller paketets käll- och destinationsadresser. Denna information ger internetleverantören direkt kontroll över vad som händer med paketet. Mer sofistikerade program kan titta inuti paket för att läsa innehållet. Denna inspektion bromsar inte paketets resa och kan nästan inte upptäckas.

Du behöver inte bara oroa dig för lagarna om datalagring. Ett domstolsbeslut kan tvinga en Internetleverantör att lämna ut all information de har om dig, inklusive din adress. Polisen eller den hemliga tjänsten kan begära att en Internetleverantör övervakar din trafik för att samla in data. Domstolsbeslut kan också hindra ISP: er från att berätta för undersökningens mål vilken information de har lämnat. Således kan polisen samla in uppgifter för att göra ett ärende mot dig utan att du vet.

strypning

Internetleverantörer har också sina dagordningar. Fildelning irriterar internetleverantörer eftersom den använder bandbredd. Tillverkningen av Spotify, Netflix och HBO Nordic innebär att de flesta svenskar nu kan få all den underhållning de vill ha lagligt. Men strömmande musik och video använder lika stor bandbredd som torrenting. Kostnaden för att tillhandahålla bandbredd för dessa applikationer pressar ISP: s vinstmarginaler.

När du prenumererar på en internettjänst registrerar du de angivna hastigheterna för ett annonserat pris. Internetleverantören måste hålla sig till den servicenivån. Annars kan det stämmas eller stängas av för bedrägeri.strypning

Även om Internetleverantörer måste behandla alla dem som har skrivit sig till samma plan lika, finns det något armbågrum som gör det möjligt för dem att sänka kostnaderna. De behöver inte leverera rubrikhastigheterna hela tiden, och inte heller göra samma bandbredd tillgänglig för alla applikationer. Därför deltar vissa internetleverantörer i en praxis som kallas ”strypning”. Det är den selektiva bromsningen för specifika applikationer.

För att sätta på strömnings- och spelanslutningar till långsammare, billigare anslutningar måste ISP: n kunna läsa paketen som passerar genom dess utrustning. Det är där "djup paketinspektion" kommer in. Internetleverantören kan bygga upp en svart lista med destinationsadresser. Det kan blockera åtkomsten till vissa webbplatser, till exempel The Pirate Bay, och växla Netflix-anslutningar till långsammare linjer. VPN blockerar dessa strategier.

Genom att använda en VPN kan Netflix låsa upp tusentals fler filmer och TV-program genom att ansluta till den amerikanska versionen av tjänsten. Naturligtvis kan en VPN också göra det möjligt för dig att avblockera Youtube-videor som inte är tillgängliga i din region och även få åtkomst till begränsat innehåll som BBC iPlayer, hulu, Youtube-innehåll och mer.

VPN Anonymitet

VPN-programvaran som du laddar ner till din dator krypterar paket. Det döljer till och med adressinformationen. Routrar måste se destinationsadressen. Annars kan de inte skicka paketen till närliggande routrar. Som sådan placerar VPN-programvaran varje krypterat paket i ett annat paket och adresserar det yttre paketet till sin server. Servern som paketen skickas till beror på vilken plats du väljer innan du sätter på VPN.VPN-anonimitet

Denna process kallas "tunneling" eftersom den döljer din trafik för en del av sin resa. Det förblir hemligt tills det passerar via VPN-servern. Den fortsätter sedan på väg till sin avsedda destination med de originalpakethuvudena synliga. VPN-servern sätter sin IP-adress som paketets källa, så servern som tar emot den vet inte din riktiga plats. Detta andra lager av anonymitet gör det möjligt för dig att få tillgång till streaming- och spelservrar utomlands. Dessa webbplatser blockerar vanligtvis åtkomst från utlandet. Men om du väljer en VPN-plats i samma land som strömningstjänsten som du vill ha åtkomst till kommer du att komma runt dessa block.

VPN-laglighet

VPN: er är helt lagliga i Sverige. Trots regeringens försök att skapa en bestående lagar om datalagring har den aldrig försökt att tvinga fram dessa regler om VPN. Allt datainsamlingsansvar i Sverige, både för skyldigheter för datalagring och för upphovsrättsskydd, faller på Internetleverantörer.VPN-laglighet

Om du använder ett VPN för att blockera din internetleverantör från att logga dina anslutningar har du därför inte gjort något fel. Det är en annan fråga om de aktiviteter som VPN-maskerna är olagliga.

Bästa VPN: er för Sverige: Slutsats

Den svenska regeringen måste trampa noggrant när den försöker kontrollera tillgången till internet eftersom vem som har makten vill bli omvald. Den mycket höga andelen svenskar som har tillgång till internet innebär att regeringen måste hantera frågan om datalagring och upphovsrättskontroll på ett känsligt sätt.Bästa Sveriges VPN-slutsats

När du använder internet i Sverige är din främsta fiende inte den svenska regeringen utan EU. EU har inte gett upp kampen för att försöka tvinga fram nya lagar om datalagring om medlemsländerna. Det har inrättat ett "Digital inre marknad" -direktiv som syftar till att förena alla internetkontroller i dess ansvarsområde. Denna till synes logiska enande av olika lagar över EU: s territorier täcker en maktcentralisering i händerna på ovalde kommissionärer, som inte utsätts för pressen om omval. Det är inte förvånande att denna drivning mot centralisering också omfattar hårdare åtgärder för att upprätthålla immateriella rättigheter. Det kommer att göra det svårare för lokala domstolar att kasta ut verkställighet i privatlivets namn.

Som sådan kommer behovet av individer att vidta direkta åtgärder för att skydda sin integritet online i Sverige bli allt mer brådskande. Håll dig före myndigheterna och skydda dig själv just nu! Några av de tjänster som gjorde det till vår lista över de fem bästa VPN: erna för Sverige kommer att hålla dig säker på internet.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me