5 bästa VPN för Vietnam – Skydda din integritet

Vietnam inför strängt censur på nätet. Det har lett till fördömande från Reportrar utan gränser (RSF). För människor som bor i eller besöker Vietnam betyder detta en oförmåga att komma åt många webbplatser, nyhetsställen och onlinetjänster. Genom att använda en Vietnam-VPN kan medborgarna få digital integritet och säkerhet - samtidigt som de blockerar innehåll som är begränsat av den vietnamesiska regeringen.

VPN för Vietnam

De bästa VPN: erna för Vietnam

Se tabellen nedan för att jämföra de bästa VPN: erna för Vietnam. Om du letar efter mer information om varför du ska använda ett VPN i Vietnam hittar du informationen nedan.

 1. ExpressVPN

  - En fantastisk allround-tjänst som är perfekt för att få integritet i Vietnam

 2. NordVPN

  - Både billigt och exceptionellt - avblockera allt och få integritet i Vietnam

 3. IPVanish

  - USA-baserad leverantör med servrar där du behöver dem som är snabba

 4. TorGuard

  - Har många enastående integritetsfunktioner till ett relativt lågt pris

 5. VPNArea

  - En imponerande VPN från Bulgarien med exceptionell kundsupport

Vietnamesiska VPN-överväganden

Vietnamesiska VPN-överväganden

En Vietnam Virtual Private Network (VPN) -tjänst gör det möjligt för människor att låtsas vara i ett annat land. Genom att göra detta kan de få tillgång till internet som om de befann sig utanför Vietnam. Resultatet är att en VPN för Vietnam kringgår alla regeringens webbplatsbegränsningar. Med en VPN kan vem som helst i Vietnam helt undvika censur.

I själva verket är det möjligt att övervinna alla internetblock, inklusive de som verkställs av arbetsplatser, skolor och hyresvärdar. Du kan också övervinna geobegränsningar för att få åtkomst till begränsat innehåll och webbplatstjänster som vanligtvis geo-blockeras till ett specifikt land (Storbritanniens BBC iPlayer - till exempel).

Eftersom Vietnam är repressivt kan det vara riskabelt att kringgå regeringens begränsningar. Med vissa VPN-tjänster skulle det vara farligt. Det är därför det är viktigt att ta hand när du väljer ett VPN för Vietnam. Våra experter har noggrant utvalt alla VPN: er i denna guide för användning i Vietnam. Dessa rekommenderade VPN ger robust digital integritet med hjälp av kryptering av militär kvalitet.

På grund av regeringens förtryckande karaktär kan användning av VPN vara farligt i Vietnam. Om du blockerar webbplatser som tillhandahåller piratkopierat innehåll som Putlocker eller PopcornTime kan du bli kastad i fängelse. Om du vill veta om en Popcorn Time VPN är säker, se vår Popcorntime VPN-guide.

De allra flesta VPN på marknaden (det finns hundratals) ger föråldrad eller dåligt implementerad kryptering. De har också dodgy sekretesspolicy som kan göra det möjligt för dem att upptäcka dina surfvanor. Med tanke på farorna med att använda ett VPN i Vietnam: Val av VPN är avgörande. Så vad behöver en VPN för Vietnam?

Viktiga VPN-funktioner

En VPN för Vietnam måste hålla dina data säkra. Av detta skäl är det viktigt att din VPN behåller antingen nollloggar eller endast minimala aggregerade anslutningsloggar. Det betyder att du aldrig ska använda de flesta gratis VPN: er (till exempel Hotspot Shield) i Vietnam. För att vara helt säker när du använder ett VPN för Vietnam måste tjänsten ha följande funktioner:VPN-säkerhet

 • Stark integritetspolicy. De lagrar inte IP-adresser och annan personligt identifierbar information.
 • Stark VPN-kryptering. Kryptering måste vara säker och måste uppfylla våra minimikrav för skydd.
 • Killswitch. Det säkerställer att ingen data någonsin läcker ut till din Internetleverantör. Eventuella dataläckor kan informera Internetleverantören om att du öppnade en censurerad webbplats: vilket kan leda till fängelse.
 • DNS-läckskydd. En DNS-läcka kan också informera din Internetleverantör att du besökte en begränsad webbplats. Det är därför du aldrig ska använda läckande VPN: er i Vietnam, till exempel PureVPN: de kan landa dig i fängelse.
 • Smygläge. Denna teknik är VPN-cloaking. Det gör att VPN-användare kan dölja användningen av ett VPN. Även om VPN-trafik är krypterad (så att internetleverantören aldrig vet vilka webbplatser som besöks) - är det möjligt för internetleverantörer att märka att en VPN används. Det ensamma kan landa dig i problem med polisen i Vietnam. Om du använder ett VPN ger du regeringen anledning att misstänka dig. Av denna anledning är det mycket bättre att använda ett VPN som har stealth-läge (för att dölja VPN-användning som vanlig HTTPS-trafik).

Serverplats

En användbar VPN för Vietnam kommer också att ha många serverval. För att få ut mesta möjliga av ditt VPN måste du kunna låtsas vara i många olika länder. Det gör att du kan ha det bästa valet när det gäller att avblockera webbplatser och tjänster online.Serverplats

Våra rekommenderade VPN: n har alla massor av servrar över hela världen. Dessa servrar är också alla supersnabba: perfekta för att utföra datakrävande uppgifter som strömning i HD (avblockera YouTube-videor eller exempelvis utländskt Netflix-innehåll) eller för spel. Om du vill ha ett VPN specifikt för Netflix, titta på vår Netflix VPN-guide.

Är VPN lagliga i Vietnam

Ja, VPN: er är lagliga i Vietnam. De flesta saker du kan använda ett VPN för i Vietnam (till exempel att blockera webbplatser för att få åtkomst till begränsat innehåll) - är olagligt. Du kan dock inte få problem för att ha ett VPN-abonnemang själv. Trots detta rekommenderar vi vanligtvis att använda VPN-stealth-läge (cloaking) för att dölja VPN-användning i Vietnam.VPN-laglighet

Det lägsta skyddet som vi rekommenderar för att använda en VPN i Vietnam är DNS-läcksskydd och en killswitch: dessa är ett absolut måste i Vietnam. Använd aldrig ett Vietnam VPN utan att aktivera en kill switch i förväg.

Internetcensur i Vietnam

Vietnams restriktiva regering blockerar webbplatser av politiska och religiösa skäl. Det är också fast på copyright-skydd.

Internetcensur

Den vietnamesiska regeringen vill inte att folk ska använda VPN och andra undvikningsverktyg för att komma runt censur. Av detta skäl kan det vara farligare att använda ett VPN i Vietnam än på olika platser. Det är därför vi har valt VPN för den här guiden som har en kill switch och stealth-läge. För att vara säker när du använder ett VPN i Vietnam: använd dessa funktioner.

Det är också värt att notera att RSF har lämnat följande kommentar om användningen av proxy i Vietnam:

”För att skydda deras anonymitet i ett land där nätverksinfrastrukturen inte tillåter avlyssning av krypterad kommunikation (vilket betyder ingen Deep Packet Inspection) har vietnamesiska bloggare all anledning att använda kryptering. Följaktligen är VPN ett bättre alternativ än proxyer. Det senare möjliggör förbikoppling av åtkomstblockering, men - till skillnad från VPN - krypterar inte. "

Som du kan se, kommer proxyer att tillåta människor i Vietnam att avblockera censurerade webbplatser. Det är emellertid en risk att använda proxyer i Vietnam så som RSF förklarar - vänligen håll dig till en säker VPN från den här listan.

Sociala media

Avblockera sociala medier

Vietnam blockerade också Facebook och Twitter. Med en VPN kan du låtsas vara i ett annat land för att komma åt och använda de blockerade sociala mediesidorna. En VPN ger dig också åtkomst till och använder blockerade meddelanden som Yahoo instant messenger (som användare säger har meddelanden censurerade av regeringen).

Anonym bloggning

Den som vill läsa bloggsidor som Reddit kan göra det genom att använda en VPN för Vietnam. Vietnam arresterar också människor som skriver bloggar som kritiserar VoP-regeringen. Genom att använda ett VPN kan användare komma åt bloggsidor, läsa blockerade bloggar och till och med skriva bloggar som de annars skulle vara för rädda för att skapa. Även om en VPN inte strikt gör dig anonym, döljer den din riktiga IP-adress. Det kan låta dig skriva en anonym blogg i sekretess om du så önskar.blogga

Yahoo360 är en populär bloggsida som inte är tillgänglig i Vietnam. Våra rekommenderade VPN: er ger dig tillgång till Yahoo360.

WordPress-webbplatser är några av de bästa och mest varierade blogggemenskaperna online. Vietnam blockerade dessa webbplatser. För att avblockera WordPress använder du bara ett av VPN: n i den här guiden.

Slutsats

Alla VPN i denna guide ger fantastisk integritet. De har utmärkta servrar över hela världen. Beroende på om du behöver mer eller färre asiatiska servrar kan det vara bättre att koncentrera sig på de tre bästa VPN: erna. Om du vill använda ditt VPN när du använder vietnamesiska tjänster behöver du en Vietnam IP-adress. Tjänsterna högre i denna artikel låter dig ändra din IP till Vietnam i avskildhet.Bästa slutsats för VPN: s slutsats

Var noga med att kontrollera de enskilda recensionerna noggrant och se till att VPN-numret du bestämmer dig för har en kill-switch på mobilappen om du tänker använda ditt VPN på mobil. Kom ihåg att användning av ett felaktigt VPN eller ett VPN utan ett dödsbrytare kan landa dig i fängelse, så var försiktig. Om du har några frågor eller frågor, tveka inte att kontakta oss nedan.

Slutligen, var mycket väldigt försiktig när du tittar på andra VPN-jämförelseriter. Jag har lagt märke till vissa VPN-jämförelseriter som rekommenderar PureVPN för användning i Vietnam. Det har visat sig att PureVPN lider av DNS-läckor av vår granskare: det kan landa dig i fängelse. Om du ser någon webbplats som rekommenderar PureVPN för Vietnam: de är fel, och du bör komma ihåg att aldrig använda den jämförelse webbplatsen igen eftersom det är farligt skräp.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me