5 bästa VPN-routrar 2020

En VPN-router är det bästa sättet att skydda flera enheter i ditt hemnätverk. Med en routernivå VPN kan du skydda alla enheter i ditt nätverk utan att behöva installera VPN på varje enskild maskin.

vpn-router

Den bästa VPN-routern 2020: Sammanfattning

Nedan hittar du våra rekommenderade VPN-routrar. Fortsätt bläddra för djupgående information om någon av modellerna.

 1. Linksys WRT3200ACM
  - Detta anses vara den bästa övergripande VPN-routern.
 2. Asus RT-AC5300
  - Detta är en extremt kraftfull router som passar bäst för personer med stora hem eller en stor mängd enheter.
 3. Netgear R6400
  - En solid router perfekt för människor som önskar exceptionellt värde för pengarna.
 4. Linksys WRT1900ACS
  - Ett annat bra val för människor med mer budget.
 5. Netgear R7800 X4S
  - Perfekt för medelstora hem, men lite dyrt jämfört med det begärda priset på Amazon (ej blinkat).

Vad är en VPN-router?

En VPN-router är en router med en VPN installerad direkt på den. Alla anslutningar till VPN-servrar hanteras i routern när du har en router-VPN.

En VPN-klient installeras vanligtvis på enskilda enheter som smartphones och stationära datorer. Denna programvara ansluter varje enskild enhet direkt till VPN för att skydda den. En VPN-router, å andra sidan, skyddar alla enheter i nätverket; utan att behöva installera programvaran på var och en.

VPN kan bara installeras på specifika routrar med firmware som kan hantera VPN-anslutningar. Således kan inte alla routrar vara en VPN-router.

De bästa VPN-routrarna

Vår djupgående lista över rekommenderade VPN-routrar hjälper dig att välja en som passar dig:

Linksys WRT3200ACM (bästa övergripande VPN-router)

Linksy wrt3200 vpn router

 • 4 Externa antenner
 • Dubbelt band upp till AC3200 Mbps

Rekommenderad användning: Medium hem / 6-10 enheter

I första hand är denna utmärkta Linksys-router. Till bara 249 dollar är det prisvärd, och på grund av kraften som den packar under huven är det den mest mångsidiga och lämpliga VPN-routern som finns på marknaden idag. Denna router har en 1,8 GHz dual-core ARM-processor och är en av de första VPN-routrarna som använder en Marvell-chipset. Den som behöver en kraftfull router för spel, streaming, videosamtal eller andra datakrävande uppgifter rekommenderas starkt den här routern.
Vi tror att det faktum att du kan få det med support och en garanti - helt blinkat och redo att använda med din favorit VPN - för bara $ 50 över det vanliga priset är en absolut stjäla!
Tillgänglighet:

 1. FlashRouters (förblixt, VPN Privacy App ingår): 249 $

 2. Amazon (förblixt, ingen app, inget VPN-stöd): 199 $

Asus RT-AC5300 (bäst för elanvändare)

asus rt-ac5300 vpn router

 • Externa antenner
 • Tri Band Upp till 5300 Mbps

Rekommenderad användning: Stora hem / 10+ enheter

Detta är en extremt kraftfull router som passar perfekt för stora hem och små företag. Den kan stödja upp till 10 enheter bekvämt, och tack vare sina åtta externa antenner (som ger Tri-Band WiFi) kan den ge WiFi till ett större ytområde. Dess 1,4 GHz-processor gör det till flaggskeppsrutern för fördröjningsfri spel och högkvalitativ 4K-strömning. Denna VPN är dyr, men du får det du betalar för; en topp av räckvidden med alla de senaste funktionerna. Om du behöver ström, leta inte längre!

Tillgänglighet:

 1. FlashRouters (pre-flashed, VPN Privacy App ingår): 479 $
 2. Amazon (Inte förblixt, ingen app, inget VPN-stöd): 350 $

Netgear R6400 (Bästa värde VPN-router)

netgear r6400 vpn router

 • Gigabit Ethernet-hastigheter
 • Extern antenn

Rekommenderad användning: Small House / Up to 5 Devices this.

Netgears router är ett utmärkt val för alla som behöver något praktiskt som också är billigt. Routern är framtidssäker för trådlösa AC-standarder, och ger även fullt stöd för trådlösa G- och trådlösa N-enheter. R6400 har en kraftfull Dual Core 1 GHz Broadcom CPU-processor, vilket gör den tillräckligt kraftfull för att hantera upp till 5 enheter. Och om du är orolig för att kunna strömma; denna VPN kommer att hantera 4k utan problem.

Tillgänglighet:

 1. Flash routrar (pre-flashed, VPN Privacy App Inkluderat) 179 $
 2. Amazon (förblixt, ingen app, inget VPN-stöd): N / A

Linksys WRT1900ACS

linksy wrt 1900 vpn router

 • 1,6 GHz dual-core
 • 4 externa antenner

Rekommenderad användning: Small Office / Medium Home / 4-7-enheter

Denna VPN är ett exceptionellt värde för pengarna med tanke på att det bara är $ 55 mer än det vanliga priset för att få det helt blinkat och klart att använda. Med utgångspunkt i erfarenheter från tidigare modeller är Linksys WRT1900ACS en kraftfull router med fyra externa antenner. Den 1,6 GHz dubbla kärnans ARM-processor gör den perfekt för dem som söker en router-VPN för spel, strömning, videosamtal eller datakrävande uppgifter. Eftersom det dessutom har uppgraderats till DD-WRT WRT1900ACv2 tillåter det OpenVPN-anslutningar.

Tillgänglighet:

 1. Flash-routrar (DD-WRT installerat, VPN-sekretessapp ingår, garanti + support): $ 249
 2. Amazon (förblixt, ingen app, inget VPN-stöd): $ 195

Netgear R7800 X4S

netgear r7800 vpn router

 • 4 externa antenner
 • MU-MIMO och Quad Stream-teknik

Rekommenderad användning: Stor lägenhet / Medium Home / 5-9 enheter

Denna Netgear-router är extremt populär bland konsumenter. Det är den hardcore storebror till en populär routermodell som heter R7000 Nighthawk. R7800 ger förbättrad kabelanslutning och betraktas som framtidssäker. Routern har 4 kraftfulla externa antenner och en 1,7 GHz Dual Core-processor - vilket gör den tillräckligt kraftfull för att hantera nästan allt du kastar på den.

Tillgänglighet:

 1. FlashRouters (DD-WRT installerat, VPN-sekretessapp ingår, garanti + support): $ 349
 2. Amazon (förblixt, ingen app, inget VPN-stöd): 175 $

Hur man installerar ett VPN på en router

Installera ett VPN på en router skiljer sig beroende på modell. En grundläggande kontur är dock enligt följande:

 1. Få åtkomst till routerns kontrollpanel med tillverkarens instruktioner.
 2. Öppna routerns VPN-klient och lägg till leverantörens serverinformation och andra nödvändiga anslutningsdetaljer. Det kommer att finnas guider för detta på din VPN: s webbplats.
 3. Starta VPN-anslutningen till din önskade VPN-server
 4. Nu när routern är ansluten till VPN-servern verkar alla enheter i ditt hem vara på den platsen. Dessutom skyddas de alla med kryptering för att ge dig digital integritet.

Konfigurera en VPN-router

Nästan alla byggnader av DD-WRT-stöd VPN använder PPTP-protokollet. Detta är dock inte särskilt säkert, och det är i allmänhet bättre att använda OpenVPN. Den grundläggande ramen för DD-WRT stöder OpenVPN, men inte alla routrar stödjer bygg som gör det. Därför är det alltid bäst att kontrollera innan du köper om detta är viktigt för dig.

Många VPN-leverantörer levererar installationsguider för routrar även om vissa endast ger stöd för PPTP.

Dricks: Det enklaste sättet att få en VPN-router är att köpa en förblixt!

Olika typer av VPN-router

DD-WRT

DD-WRT är ett öppen källkodsprojekt som syftar till att utveckla en Linux-baserad firmwarelösning som tar bort de begränsningar som placeras på routrar genom deras standardprogrammering.

Att installera DD-WRT på din router ger den full funktionalitet för en router i företagsklass, men utan kostnad. En fullständig lista över alla de många fördelarna skulle vara för lång för den här artikeln, för mer information se vår DD-WRT-routersida.

Tomat

Tomato är ett alternativt Linux-baserat firmwarepaket för routrar, de mest anmärkningsvärda tomatrutarna är; Linksys WRT54G / GL / GS, Buffalo WHR-G54S / WHR-HP-G54 och andra Broadcom-baserade routrar. Liksom DD-WRT kan den användas för att blixta en kompatibel router. Detta tillåter att den kan användas som en VPN-gateway, liksom att tillhandahålla en liknande funktionalitet som en DD-WRT-flashad router.

DD-WRT är kompatibel med fler routrar och räknas i allmänhet mer nybörjevänligt, men många föredrar Tomatos gränssnitt och utmärkta realtidsövervakningsfunktioner i nätverk.

Varför få en VPN-router?

Oavsett om du behöver ett VPN för en mobil enhet, en bärbar dator eller ett skrivbord; en VPN-router kan hjälpa.

VPN-routrar är konfigurerade för att ansluta till en VPN-tjänst. Dessa routrar kan konfigureras för att ansluta till de flesta VPN-tjänster, vilket innebär att du fortfarande kan prenumerera på din önskade tjänst.

Det är också möjligt att blinka routrar med tredje parts firmware som DD-WRT och Tomato. Vissa leverantörer erbjuder till och med pre-flashed routrar som är förkonfigurerade för sin tjänst. Dessa kan köpas antingen direkt från VPN eller via en onlinebutik som FlashRouters.com

VPN-routrar - Fördelar

 • Varje enhet som ansluter till routern är skyddad av VPN.
 • Detta inkluderar enheter som inte själva kan köra VPN-programvara, till exempel smarta TV-apparater, spelkonsoler och Roku-lådor.
 • Routern räknas som bara en VPN-anslutning för din leverantör. Det betyder att du kan ansluta ett obegränsat antal enheter till VPN på en gång via routern.

VPN-routrar - Nackdelar

Den största nackdelen är att kryptering och dekryptering av VPN-data är extremt processorintensiv (särskilt när du använder OpenVPN). De flesta routrar kämpar, vilket kan resultera i dåliga internetanslutningshastigheter.

Av detta skäl är det viktigt att välja en router som verkligen är tillräckligt kraftfull för att klara. I allmänhet innebär detta att du kommer att behöva investera en rimlig summa pengar för att få det du behöver.

VPN-routrar för småföretag

Om du letar efter en VPN-router för ett litet företag, för att skydda alla dina anställda på en gång med digital integritet; Vi rekommenderar att du väljer VPN som är på andra plats. De Asus RT-AC5300 DD-WRT är för “elanvändare”. Den har allt du behöver för att köra tio eller fler enheter säkert till en VPN utan att drabbas av trög anslutning.

Mer information finns på vår VPN-sida för småföretag.

Vanliga frågor

Vi har försökt att täcka alla viktiga punkter i den här artikeln. Men om något med VPN-routrar fortfarande förvirrar dig, kanske detta avsnitt med vanliga frågor kan hjälpa!

Fungerar VPN på WIFI?

Med en VPN-router är alla enheter i ditt lokala nätverk skyddade. Men om du lämnar ditt hem och använder offentlig WiFi - måste du ansluta till VPN med din mobila enhet eller bärbara dator genom att installera VPN-klienten direkt på din enhet.

Kan jag använda en gratis VPN för en router?

De flesta använder inte ett gratis VPN på en router. Även om det inte är helt omöjligt, har gratis VPN: er användningsgränser som gör dem olämpliga för användning på en router.

Är VPN: er lagliga?

Ja, VPN: er är lagliga på de flesta platser runt om i världen. Och även i länder där VPN-användning är olagligt är det handlingen om att blockera censurerade webbplatser (snarare än VPN själv) som är olagligt.

Vilka routrar är kompatibla med DD-WRT

Ett stort antal routrar är kompatibla med DD-WRT (för många för att namnge här). Kontrollera varje modell för att vara säker på kompatibilitet. Och besök vår DD-WRT VPN-artikel för mer information.

Varför ska jag använda ett VPN hemma?

En VPN ger digital integritet genom att kryptera dina data. Detta hindrar din Internetleverantör och regeringen från att snoka på dig. Dessutom låter en VPN dig gå över digitala världar; genom att låtsas vara någon annanstans i världen kan du kringgå lokala begränsningar och få tillgång till geobegränsat innehåll och tjänster.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me