5 bästa VPN-tjänster för att resa 2020 – Håll dig säker online medan du är utomlands

Om du reser utomlands och troligen kommer att använda WiFi-hotspots är det viktigt att du använder ett VPN. VPN, eller virtuella privata nätverk, krypterar all din data till och från din enhet, vilket är otroligt effektivt för att hindra hackare från att få åtkomst till dina data. En annan stor fördel med att använda ett VPN är att de ger dig tillgång till tjänster hemifrån som för närvarande är blockerade på din plats. I den här guiden listar vi de bästa rese VPN-tjänsterna och ger dig några bästa tips för att hålla dig säker online utomlands.

Det finns två stora fördelar med att använda ett VPN för resor:

 1. För att komma åt webbplatser hemifrån - Medan du är borta i affärer eller på semester, blir det omöjligt att få tillgång till många viktiga onlinetjänster - till exempel dina onlinebanker och streamingtjänster. Med en VPN kan du få en IP-adress från ditt hemland och enkelt komma åt dessa webbplatser.
 2. Håller dig säker online när du reser - När vi reser ansluter vi oss ofta till offentliga WiFi-hotspots. När vi ansluter till en offentlig WiFi-hotspot har vi inget sätt att veta om routern har konfigurerats säkert. En VPN skyddar dina data om du ansluter till en dåligt konfigurerad router eller en falsk WiFi-hotspot som tillhör en cyberkriminell! Eftersom VPN säkert krypterar alla dina data är det omöjligt för hackare att stjäla dina data, referenser, lösenord och kreditkortsuppgifter.

Nytt för VPN: er?

Om du är ny i VPN: s värld och vill veta mer kan du läsa guiderna nedan:

 • Vad är ett VPN - En nybörjarguide till VPN, vad de är och hur de fungerar
 • VPN-kryptering - En djupgående guide till VPN-krypteringsprotokoll och vilken som är den mest säkra.

Lista över de bästa 5 VPN: n för resor

Nu vet vi fördelarna med att använda en VPN-resa, vi har listat de fem bästa VPN-resorna för att resa. För mer information om någon av tjänsterna i vår lista, klicka på länkarna nedan för att se VPN-leverantörens webbplats eller bläddra nedan för en sammanfattning av varje tjänst.

 1. ExpressVPN

  - SuperSnabb | Servrar i 94 länder | Säker och pålitlig

 2. NordVPN

  - Snabba anslutningar | Privat och säker | Avblockera Netflix

 3. CyberGhost VPN

  - Fantastiskt värde | Lätt att använda | Perfekt för WiFi-skydd

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Inga loggar | Avblockera Netflix US | Stark kryptering

Bästa VPN för resor - Sammanfattningar

Nedan har vi sammanfattat allt du behöver veta om de fem bästa VPN-tjänsterna för resor. Om du fortfarande vill ha mer information, klicka igenom till leverantörerna eller kolla in våra detaljerade VPN-recensioner.

Ställa in ett VPN för resor

När du köper ett VPN för resor får du installera programvaran på mer än en enhet (vanligtvis mellan tre och fem). Detta innebär att en VPN-prenumeration kan användas för att skydda alla familjens enheter medan du är borta.

Om du inte får en reseruter med ett VPN måste du installera resev VPN på varje enskild enhet. Den goda nyheten är att VPN: erna i den här guiden har mjukvara för alla enheter så att du kan installera VPN på en bärbar dator eller en smartphone.

Här är en snabbguide som hjälper dig:

 1. Välj ett VPN för att resa från vår lista och klicka igenom för att få ett prenumeration. Om du bara vill ha ditt VPN medan du är på semester kan du välja en månatlig plan. VPN: er är dock vansinnigt användbara året runt - även när du åker hem!
 2. Ladda ner VPN till din bärbara dator, smartphone eller surfplatta. Kom ihåg att få rätt VPN för din plattform. Du kan installera VPN på alla dina familjes enheter om du vill, eller till och med dela den med vänner som du reser med.
 3. Följ installationsanvisningarna. VPN kommer att installeras enkelt och utan krångel.
 4. Nu när den är installerad behöver du bara ansluta till en server. Kom ihåg att ditt VPN kommer att hålla dig säker när du är i ditt eget land och utomlands, så använd det varje gång du är på offentlig WiFi.
 5. Nu när du är utomlands, kom ihåg att ansluta till en server hemifrån! På så sätt kan du titta på TV-strömmar och använda internettjänster där du kommer ifrån. Du behöver inte titta på utländska TV-program längre!

Med hjälp av en VPN-reserutter

Oavsett om du reser på egen hand, för affärer eller med vänner och familj, kan en reseruter vara en enorm fördel. Dessa snygga prylar låter dig ansluta flera enheter till en offentlig WiFi-hotspot utan att behöva ansluta alla dina enheter individuellt. Så fort minirutern är ansluten till internet ansluter alla dina och din familjs enheter automatiskt till den internetanslutningen via reserutern.

Detta är i sig själv fantastiskt. Men det är ännu bättre om du får en reseruter som har förkonfigurerats med ett VPN! När en VPN är installerad i en reseruter skyddas alla enheter som ansluter till internet via den reserutern automatiskt med VPN-krypteringen. Det betyder att du inte behöver oroa dig för varje enskild enhet: eller att se till att dina barn, föräldrar - eller någon annan i ditt parti - öppnar sig för risken att bli hackade (vilket kan förstöra allas semester).

Så här ställer du in din reseruter

Om du vill ha en reseruter med VPN rekommenderar vi starkt att du besöker experterna på FlashRouters
för lite råd.

Oavsett vad du gör, se till att uppdatera standardadministratörsinformationen på reserutern. Om du inte uppdaterar användarnamnet och lösenordet kan routern bli hackad själv!

Dessutom vill du se till att WPS (en äldre routerfunktion) är avstängd, eftersom det utgör en säkerhetsrisk. Lyckligtvis kan FlashRouters hjälpa dig att ställa in alla dessa funktioner på rätt sätt .

Internationell checklista för säkerhetsresor

Med en VPN-sorterad behöver du bara tänka på några andra resesäkerhetsproblem. För att hjälpa dig har jag skapat denna snabblista över vad jag anser vara de viktigaste sakerna att tänka på för digital säkerhet när jag reser:

 1. lösenord - Det kan verka uppenbart men att se till att dina enheter är lösenordsskyddade och inställda på att låsa upp snabbt är mycket viktigare när du reser, så använd starkare inställningar när du är borta. Om du lämnar en telefon eller en surfplatta i strandbaren eller i en taxi, kan det hindra enheten från att komma in i någons händer när den fortfarande är olåst om du låser den nästan direkt. Lösenordshanterare är fantastiska verktyg för att säkerställa att du har starka lösenord.
 2. uppdateringar - Att komma ihåg att uppdatera dina enheter regelbundet kan säkerställa att du inte lider av sårbarheter som ger cyberbrottslighet ett enkelt sätt, så uppdatera ofta.
 3. Säkerhetskopiera regelbundet - Om du tar tusen foton och tappar din enhet under semestern sista dagen, kommer du aldrig att se dessa foton igen. Som en allmän regel, om något är viktigt, se till att det säkerhetskopieras till molnet. Detta gäller även om du aldrig har tappat en enhet förut - kom ihåg att det alltid finns en första gång. Cloud backup-tjänster är fantastiska och de säkerhetskopierar dina data automatiskt.
 4. Köp ett lokalt SIM - Om du reser under längre perioder kanske du vill köpa ett lokalt SIM med billig lokal information. På så sätt kan du använda internet när du är på språng utan att förlita dig på offentlig WiFi (även om riskerna att göra det mildras genom att använda en VPN).

Resa VPN-slutsats

När det gäller att hålla dina enheter säkra medan du är på semester finns det en ganska liten checklista över saker du måste göra. Det bästa du kan göra är att sätta dig ner och förklara punkterna i denna guide till alla dina medresenärer. Ingen vill att en semester ska bli bortskämd av hackare, så se till att hela gruppen tar sig tid att skydda sina enheter i enlighet därmed.

En VPN är överlägset den bästa formen för digitalt skydd du kan få när du reser. Så vänligen överväg en noggrant: förekomsten av människor som hackas på offentlig WiFi är på en högsta tid. Detta beror på att hackare förstår hur lätt det är att fleece människor medan de solar sig vid poolen eller ligger på en flygplats.

Alla VPN-tjänster i denna guide erbjuder det bästa sättet att skydda enheter när du är på resande fot. Det finns hundratals VPN att välja mellan, vilket kan göra att välja ett lite mardröm.

Det är därför vi har skapat denna VPN för reseguide som hjälper dig att fastställa de allra bästa alternativen - utan att behöva oroa dig för att snubbla på en rip-off-tjänst. Om du har några frågor, tveka inte att ställa i kommentarerna nedan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me