5 bästa VPN-tjänster för Schweiz 2020 – Håll dig säker online

Medan Schweiz har en av de friaste internetinfrastrukturerna är det inte utan problem.

Bästa VPN: er för Schweiz

I första hand är integritet ett stort problem på grund av lagstiftning som syftar till att öka loggningen och journalföringen. Lagar kräver internetleverantörer för att logga in IP-adresser och åtkomstinformation för webbserver och behålla dem i sex månader.

Lyckligtvis ska en schweizisk VPN hjälpa dig att skydda dig mot detta och också ge dig tillgång till geografiskt begränsat innehåll.

Schweiz är i strid med resten av Europa när det gäller internetövervakning, lagring av data och piratkopiering online. Det är inte en del av Europeiska unionen och omfattas därför inte av EU: s datalagringsdirektiv 2006.

Schweiz införde emellertid lagarna om lagring av uppgifter, som trädde i kraft i januari 2002. Dessa var artikel 15 federala lagar av den 6 oktober 2000 om övervakning av tjänster och telekommunikationer (BÜPF), och förordning av den 31 oktober 2001 om övervakning av tjänster och Telekommunikation (VÜPF)).

Lyckligtvis saknar det censur och restriktiv internetlagstiftning jämfört med majoriteten av andra länder. Reportrar utan gränser rankade Schweiz som sjunde av 180 länder i sitt World Press Freedom Index 2017.

Men som nämnts kommer en VPN i Schweiz att hjälpa dig att undvika regeringens loggning och åtkomstbegränsat innehåll.

Bästa schweiziska VPN-tjänster

För att skydda din integritet är ett VPN viktigt. Låt oss därför titta närmare på de bästa schweiziska VPN-tjänsterna.

 1. CyberGhost VPN

  - Långtids topprankad VPN, med bra pris och hastigheter

 2. ExpressVPN

  - Den snabbaste VPN som vi testar, spärrar allt, med fantastisk service hela tiden

 3. NordVPN

  - Stort märke med mycket bra värde och ett budgetpris

 4. PrivateVPN

  - En av de billigaste VPN-enheterna där ute, men ändå en bra service

 5. IPVanish

  - Appar för alla plattformar | Snabba anslutningar | Ingen loggpolicy

Schweiziska VPN-överväganden

Den schweiziska regeringen har en relativt stor makt av internetövervakning. Det har rätt att använda spyware för "särskilt allvarliga brott." Dessa inkluderar finansiering av terrorism, kriminella organisationer och barnpornografi.Använda en VPN i Schweiz överväganden

Sådana metoder är endast tillåtna när brottsbekämpande myndigheter har visat över rimliga tvivel att ett brott har begåtts. De är inte en förebyggande metod. Fortfarande, i jakten på olaglig aktivitet kan dina uppgifter riskera att bli säkerhetsskador. Myndigheterna kunde fånga det eftersom det överfördes från fel nätverksgränssnitt vid fel tidpunkt.

I september 2016 antog schweiziska myndigheter lagstiftning som kräver att myndigheterna ska meddela medborgare som har varit övervakningsmål. Tidigare, i januari 2013, tillkännagav justitieminister Simonetta Sommaruga att regeringen undersöker att utvidga sina övervakningsbefogenheter till att inkludera möjligheten att övervaka Voice over Internet Protocol (VoIP) och snabbmeddelandetjänster (IM) -tjänster.

I september 2017 trädde en ny lag som röstades om ett år innan i kraft. Lagen ger FIS (Federal Intelligence Service) mycket mer makt att övervaka medborgarnas privata kommunikationer. Myndigheterna kan nu knacka på telefoner, fånga personliga e-postmeddelanden och textmeddelanden och övervaka internettrafik. Faktum är att myndigheter till och med kan installera skadlig programvara på medborgarnas telefoner och datorer för att övervaka webbkameraaktivitet. De kan också lyssna på via en smarttelefonmikrofon och stjäla personlig information.

Det har aldrig varit mer avgörande att använda en VPN-tunnel för att skydda din integritet i Schweiz. Även om du inte vill betala för högkvalitativ service rekommenderar jag åtminstone att du använder en av de bästa gratis VPN: erna. VPN: er är fortfarande helt lagliga och etiska att använda i Schweiz. Därför rekommenderar jag att du skyddar dig från tredjeparts avlyftare, vare sig det är myndigheter eller hackare.

Spellagar

Onlinespel

Även om Schweiz fortfarande har ett gratis och öppet internet börjar saker och ting förändras. Den 29 september 2017 införde det schweiziska parlamentet sin första stora lagstiftning för att försöka filtrera internet.

Money Gaming Act blockerar onlinespelportaler. Skatter och ekonomiska problem motiverade den nya lagen. Schweiziska spelanläggningar förlorade betydande intäkter till internationella spelwebbplatser online. Därför syftar pengespelningslagen till att gynna lokala spelorganisationer. Det kan dock vara föregångaren till ytterligare lagstiftning för att begränsa och filtrera webben.

Oavsett om du är en resenär eller bosatt i Schweiz är det inte tillrådligt att försöka kringgå filtret med proxy-anslutningar eller andra lösningar för att komma åt spelwebbplatser. Att göra det skulle vara ett direkt brott mot de nya lagarna och det kan leda till hårda konsekvenser.

Piratkopieringslagar

Piratkopieringslagar

De obligatoriska lagarna om datalagring i Schweiz gäller inte VPN-leverantörer. VPN-leverantörer är inte skyldiga att föra loggar över sina användares aktiviteter. Dessa lagar gör Schweiz till en önskvärd plats för att hitta VPN-servrar. Glasyren på kakan är också att den schweiziska regeringen tillåter piratkopiering av upphovsrätt för personligt bruk. Det är fortfarande olagligt att försöka distribuera piratkopierat innehåll för vinst.

I september 2010 beslutade den schweiziska högsta domstolen att det juridiska företaget Logistep AG upphovsrätt troll agerade olagligt när det samlade in IP-adresser till personer som det ansåg ha gjort sig skyldiga till intrång i upphovsrätten. Domstolen uttalade att detta var ett brott mot landets integritetslagar. Denna avgörande skyddar inte bara nedladdare utan också tillfälliga uppladdare. Som svar kampanj underhållningsindustrins pressgrupper för en lagändring. De citerade affärsskador och vinstförlust för underhållare.

Effekter av piratkopiering

Av de skäl som nämns ovan beställde den schweiziska regeringen en undersökning i ärendet. Något till förvånande organ för övervakning av upphovsrätten drog studien slutsatsen att trots att en tredjedel av den schweiziska befolkningen var involverad i nedladdning av filmer och musik, hade det ingen negativ inverkan på mängden folk spenderar på underhållning. Det kan faktiskt vara en liten vinst. Resultat från en holländsk studie 2010 visade att "pirater" spenderar mer på media, deltar i fler konserter och besöker spelwebbplatser mer än "icke-pirater."Internetövervakning

Den schweiziska studien drog också slutsatsen att piratkopiering nästan var omöjligt att förhindra. Ansvaret lägger underhållningsindustrin att anpassa sig till de nya verkligheterna om den ville överleva. Rapporten avslutades,

”Varje gång en ny medieteknologi har gjorts tillgänglig har den alltid” missbrukats ”. Detta är det pris vi betalar för framsteg. Vinnarna kommer att vara de som kan använda den nya tekniken till sina fördelar och förlorare de som missade denna utveckling och fortsätter att följa gamla affärsmodeller. ”

Regeringen beslutade mot bakgrund av denna rapport att ingen lagändring skulle behövas. Det avvisade också att blockera IP-adresser på webbplatsen och hävdade att detta skulle skada yttrandefriheten och bryta mot lagarna om integritetsskydd.

Med VPN i Schweiz

Schweiziska internetanvändare behöver därför inte använda en VPN-tjänst för att skydda sig mot upphovsrätten. De har dock ett starkt incitament att använda ett för att försvara sig mot regeringsövervakning. En VPN kan också skydda mot LAN-baserade attacker, till exempel hackare som utför paketfångster i offentliga trådlösa nätverk.Regeringens övervakning

Det är vanligtvis en dålig idé att använda en VPN-tjänst (och servrar) som finns i ditt eget land. Detta gör det enkelt för myndigheter att kräva VPN-handen över sina loggar. Dessutom kan dina data köra ett större avstånd i ett dekrypterat format mellan VPN-servern och den verkliga destinationsservern. Därför är det generellt tillrådligt att avsluta din VPN-anslutning så nära destinationsvärdet som möjligt.

Men utan obligatorisk datalagring för VPN-leverantörer kan schweiziska användare gärna använda lokala servrar.

För de utanför landet är Schweiz en idealisk slutpunkt för VPN-anslutningen.

Schweiz VPN: s slutsats

Bästa schweiziska VPN: s slutsats

Den schweiziska regeringen har redan robusta kapaciteter för dataövervakning. Även om det inte är klart vad framtiden rymmer verkar det gå mot större övervakningskrafter. Det bästa sättet att skydda dina data från avlyssning och snooping från tredje part är att kryptera dem med en VPN. Jag är en stark förespråkare för sekretess och säkerhet online och rekommenderar att du börjar använda ett VPN omedelbart om du inte redan är det.

Med en av de bästa VPN: erna i Schweiz kan du öka din personliga datasäkerhet och sekretess drastiskt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me