5 snabbaste VPN: er 2020 – Dagliga VPN-hastighetstestresultat

Snabb VPN-tjänster är det enda alternativet om du vill streama i HD, göra videokonferenser eller spela spel online. Dataintensiva uppgifter kräver en supersnabb VPN, vilket innebär att du måste hålla dig borta från 99% av VPN: er. De flesta VPN är inte byggda med robusta Tier-1-servernätverk, den goda nyheten är att vissa är det.

På ProPrivacy.com använder vi specialbyggda servrar med en gigabit-linje för att testa världens snabbaste VPN. Vi kör våra vetenskapliga VPN-hastighetstester tre gånger om dagen. Som ett resultat kan du lita på den här artikeln för att visa dig vilka VPN: er som är de snabbaste VPN: erna - den fullständiga oskadade sanningen.

Vill veta mer? Kolla in våra användbara guider för mer information om att förbättra dina VPN-hastigheter:

 • Vad är det bästa VPN-protokollet att använda?
 • Hur man testar ping över ett VPN

Vilka är de snabbaste VPN: erna?

Tabellen nedan visar de snabbaste VPN: erna. Denna tabell uppdateras automatiskt i realtid för att ge dig de senaste resultaten från våra hastighetstestservrar. För mer information om hur vi utför våra tester, vänligen läs vidare. För att lära dig mer om varje VPN, bläddra nedåt till djupgående sammanfattningar.

Plats
provider
Medelhastighet
Högsta hastighet
Besök sida
1.

PureVPN

96,73
Mbit / s
295,96
Mbit / s
2.

Ivacy

88,15
Mbit / s
184,15
Mbit / s
3.

ExpressVPN

82,77
Mbit / s
212,09
Mbit / s
4.

StrongVPN

76,39
Mbit / s
221,73
Mbit / s
5.

NordVPN

74,58
Mbit / s
249,3
Mbit / s

Våra tester är idiotsäkra och exakta, vilket innebär att du kan komma till den här sidan för att kontrollera de snabbaste VPN: erna varje dag. Under de senaste tre åren har vi använt vårt anpassade hastighetstestsystem för att testa världens ledande VPN över 250 000 gånger. I den här artikeln kan du se de senaste resultaten uppdateras automatiskt.

VPN-hastighet över tid

Medan de snabbaste VPN: erna tenderar att förbli ganska konsekventa inom de 10 bästa, rör de sig hela tiden. Grafen nedan hjälper dig genom att tillhandahålla 7-dagars genomsnittliga nedladdningshastigheter för de 5 snabbaste VPN: erna.

Varför skapade vi detta VPN-hastighetstest

Vår unika serverbaserade hastighetstestmetod gör att vi kan ge mycket mer exakta resultat än andra VPN-jämförelser. Dessa webbplatser använder verktyg för webbhastighetstest och webbplatser - precis som de du använder för att testa dina internethastigheter hemma.

Detta är ett okej sätt att testa en VPN: s hastigheter själv hemma. Det är dock inte ett exakt sätt att utvärdera ett VPN. En VPN-server kan vara under tung belastning under testtiden, vilket innebär att granskaren kan hamna med att publicera mycket felaktiga resultat.

Vår metod ger exakta resultat eftersom vi testar VPN i en laboratoriemiljö - tre gånger om dagen, sju dagar i veckan, 365 dagar om året. Resultaten du ser är i genomsnitt de senaste sju dagarna. Detta innebär att en leverantör måste ha konstant snabba hastigheter om den vill ha en chans att bli rekommenderad av ProPrivacy.

VPN-hastighetstestmetodik

 1. Vi börjar med att be VPN om en OpenVPN-konfigurationsfil (.ovpn) för sina servrar baserade i Hong Kong, USA, Storbritannien och Australien.
 2. Våra utvecklare lägger sedan till dessa.ovpn-filer till det serverbaserade hastighetstestsystemet.
 3. Vi testar sedan dessa serverplatser för burst (max) hastighet * med en lokalt baserad testserver.
 4. Vi testar sedan för genomsnittlig nedladdningshastighet genom att få hastighetsresultat över alla fyra servrar vi har konfigurationsfiler för.
 5. Denna process upprepas för varje VPN tre gånger per dag.

Resultaten du får på denna sida är ett genomsnitt som dras från dessa data på följande sätt:

 • 60% av den genomsnittliga nedladdningshastigheten
 • 40% av skurhastigheten

Varför dessa procentsatser?

Genom att ta ett medelvärde av både topphastigheten och medelhastigheterna ger vi oss en mycket bättre känsla av den totala VPN-hastigheten. Detta är mycket mer användbart för slutanvändaren eftersom det är en rättvis fördelning av hastighetstestresultat över olika servrar som består av maxhastigheter och genomsnitt.

Vi väljer att göra det tre gånger varje dag eftersom vi tror att detta är grundligt och det gör det möjligt för konsumenter att hela tiden analysera VPN-hastigheter i realtid om de vill. Det betyder också att våra resultat är aktuella och relevanta - snarare än från en slumpmässig eftermiddag för många månader sedan!

Kommer jag att uppleva de angivna VPN-hastigheterna?

En VPN påskyndar aldrig din internetanslutning.

En VPN måste kryptera dina data och skicka den genom den krypterade tunneln till VPN-servern på väg till slutdestinationen (webbplatserna du besöker). Uppgifterna måste sedan dirigeras via VPN-servern när de kommer tillbaka från webbplatsen till din enhet. Denna process kommer att sakta ner ditt internet något.

Mer information om hur kryptering påverkar dina anslutningshastigheter finns i vår VPN-krypteringsguide.

Så varför allt skryter om snabba VPN som du kanske undrar? En snabb VPN är helt enkelt en tjänst som ger de snabbaste VPN-servrarna tillgängliga. Ju snabbare VPN-servrarna - och desto mer kapacitet de kan hantera - desto mindre trängsel och hastighetsförlust kan du förvänta dig. VPN: erna som vi har granskat är så snabba att de kommer att bromsa din anslutning till ett obemärkt belopp.

De snabba VPN: erna i den här artikeln har servernätverk som ger hastigheter långt över ditt hems internet. Men de kan fortfarande inte påskynda din anslutning, eftersom hastigheten på ditt nät dikteras av din internetleverantör och hur mycket du betalar dem

Om du betalar för en hastighet på 10 Mbps internetanslutning får du inte plötsligt snabbare internet bara för att din VPN har supersnabba servrar som anges i våra tester.

Men min VPN påskyndar mitt nät! Varför?

Vissa internetleverantörer runt om i världen övervakar sina användares trafik och stryker bandbredden vid höga tider för att undvika överbelastning i nätverket. För att göra detta stryker de människor som strömmar, laddar ner torrenter, spel osv. Internetleverantörer kan göra detta eftersom de vet exakt vad deras användare gör online och vilka webbplatser de besöker.

När du ansluter till ett VPN stoppar krypteringen ISP: n från att kunna övervaka vad du gör, och om den inte vet att du besöker tjänster vet den att använda stora mängder bandbredd - det kan sluta strypa dig. Detta är ganska sällsynt, eftersom internetleverantörer helt enkelt kan övervaka mängden bandbredd som varje användare konsumerar - och spjäll när en tröskel uppfylls.

Vissa användare, särskilt mobilanvändare, har dock rapporterat att de använder ett VPN för att kringgå gasspjälkning - vilket resulterade i bättre hastigheter tack vare deras VPN! Återigen är detta mycket sällsynt och på grund av mycket specifika omständigheter, så du bör inte förvänta dig att få snabbare hastigheter med hjälp av ett VPN.

Kan jag få en gratis snabb VPN?

Tyvärr ger gratis VPN inte snabba hastigheter. Att erbjuda tillgång till snabba servrar är kostsamt, vilket innebär att gratis tjänster tenderar att vara långsamma. Till och med premium-VPN: er som ger en gratis startplan för gasregleringshastigheter för att uppmuntra människor att gå in på sina betalda planer.

Det bästa sättet att få en snabb VPN gratis är att använda en pengar-tillbaka-garanti. Du kan testa någon av tjänsterna i vår snabba VPN-lista riskfri tack vare deras testpolicy. Dessa skiljer sig från leverantör till leverantör, med vissa tjänster som erbjuder en massiv 45-dagars VPN-återbetalningsgaranti. Det finns också många billiga VPN-tjänster där ute, så att du kan få en höghastighetstjänst för mindre än $ 2 per månad.

VPN-hastighetsjämförelse

I listan nedan har vi listat medelshastigheterna i Mbit / s för världens 30 snabbaste VPN. Dessa resultat är 7-dagars genomsnitt som uppdateras dagligen. Om ditt VPN inte är listat nedan; det är långsammare än den 30: e VPN.

Snabbtestlista

 • PureVPN (96,73 Mbits / s)
 • Ivacy (88,15 Mbits / s)
 • ExpressVPN (82,77 Mbits / s)
 • StrongVPN (76.39 Mbits / s)
 • NordVPN (74,58 Mbits / s)
 • Buffrat (73,63 Mbits / s)
 • TunnelBear (72,46 Mbits / s)
 • Mullvad (69,55 Mbits / s)
 • CactusVPN (69,52 Mbits / s)
 • LeVPN (67,06 Mbits / s)
 • PrivateInternetAccess (64,83 Mbits / s)
 • Hide.me (64,46 Mbits / s)
 • iVPN (63,87 Mbits / s)
 • HMA (62,5 Mbits / s)
 • Encrypt.me (61,74 Mbits / s)
 • AirVPN (61,67 Mbits / s)
 • IPVanish (58,89 Mbits / s)
 • VPNArea (58,4 Mbits / s)
 • CyberGhost VPN (57.02 Mbits / s)
 • VPN.Asia (56,58 Mbits / s)
 • UltraVPN (55,7 Mbits / s)
 • ibVPN (53.04 Mbits / s)
 • ZoogVPN (49,84 Mbits / s)
 • VyprVPN (44,67 Mbits / s)
 • ZenMate VPN (42,72 Mbits / s)
 • PrivateVPN (37,25 Mbits / s)
 • VPN Unlimited (22,47 Mbits / s)
 • GOOSE VPN (9,13 Mbits / s)

Kommer en VPN alltid att sakta ner mitt internet?

Ja, alla VPN saknar ner ditt internet lite. Det beror på att det tar tid att kryptera dina data och dirigera dem till VPN-servern. De snabbaste VPN-värdena i världen har Tier 1-servrar som inte kommer att bromsa din trafik mer än nödvändigt.

De allra flesta VPN-bromsar din trafik mycket mer än detta eftersom de har långsamma och övertecknade servrar. Det är därför de bästa VPN: n har tusentals servrar och många IP-adresser på varje plats du kan ansluta till. Som ett resultat finns det ingen överbelastning och dina data kan passera genom dess servrar utan hastighetsförlust.

Du bör dock aldrig förvänta dig att en snabb VPN ska påskynda dina internethastigheter. För att snabba upp din internetanslutning måste du betala din Internetleverantör för en snabbare anslutning.

Hur du får snabbare VPN-hastigheter - topptips

För att få de snabbaste VPN-hastigheterna som möjligt rekommenderar vi att du följer dessa steg:

 1. Anslut till en server så nära som möjligt. Om du väljer en server som är närmare kommer dina anslutningshastigheter att förbättras.
 2. Använd det snabbaste VPN-protokollet - OpenVPN är det snabbaste VPN-protokollet som också är säkert. PPTP är snabbt, men det ska bara användas om integritet inte krävs.
 3. Anslut till din router med en Ethernet-kabel. Om du ansluter din dator till din router med en tråd optimerar du dina anslutningshastigheter.
 4. Skaffa en VPN-flashad router. Ett VPN kan påverka datorns eller enhetens prestanda och göra att den går långsamt. En VPN-router kan frigöra värdefull datorkraft. En långsam router kan dock också leda till problem - så få en router som har tillräckligt med kraft för att köra VPN.
 5. Välj en annan port. ISP: er stänger ibland trafik från vissa hamnar. Om din VPN-app låter dig byta port: prova.
 6. Prova ditt VPN på en annan enhet. Gamla enheter kan inte alltid hantera en VPN-anslutning. Prova olika enheter för att se om långsam hastighet är VPN eller enhetens fel.
 7. Stäng av ditt antivirusprogram. Antivirusprogram kan komma i konflikt med VPN och resultera i långsamma hastigheter. Om hastigheterna är bättre när antiviruset är avstämt, kontakta VPN: s kundsupport för råd.

Titelbild: Ievgenii Meyer / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me