Bästa lösenordshanterare – Håll dina lösenord säkra under 2020

I den digitala världen kan vi alla vara överens om att lösenord är en konstant källa till stress. Olika webbplatser kräver ofta alla slags till synes slumpmässiga lösenordsvillkor. Vissa kommer att be om minst en stor bokstav och ett nummer; andra kommer att behöva minst 8 tecken, inklusive en viss symbol, till exempel $ eller &.

Det är varken enkelt eller säkert att komma ihåg alla varianter av ditt lösenord. När hackare har knäckt ett av dina lösenord får de tillgång till några av dina andra konton. I värsta fall kommer de att komma in på ditt e-postkonto. Därifrån kan de begära en återställning av lösenord till varje enskilt konto som är länkat till det e-postmeddelandet.

Lyckligtvis har vi idag tillgång till lösenordshanterare och lösenordsappar. Låt oss först titta på de bästa lösenordshanterarna, och sedan diskuterar vi dem i detalj.

Bästa lösenordshanterare

Konkurrensen är hård på lösenordshanteringsmarknaden. Vi har samlat in de bästa tjänsterna och utvärderat dem så att du kan välja den som passar dig bäst! Priserna för dessa lösenordshanterare varierar från $ 11 till $ 40 per år. Detta är ett litet belopp om du anser att de ekonomiska och emotionella konsekvenserna av dina konton faller i fel händer. Men om pris är ett problem, har vi också vissa leverantörer i listan som erbjuder en gratis version av deras tjänst.

1. Dashlane

Dashlane är utan tvekan det bästa av plattformarna med slutna källor, men det kommer till en förståelig premiumkostnad

 • Prissättning

  Från $ 3.33
  / månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

  • Linux

Dashlane är det dyraste alternativet från listan, men det erbjuder en gratis plan och 30-dagars återbetalningsgaranti. Den fria planen kanske inte är livskraftig på lång sikt eftersom den bara tillåter att maximalt 50 lösenord lagras och den kan bara användas på en enhet.

Dashlane premium inkluderar en begränsad VPN-tjänst, vilket motiverar dess relativt höga prislapp. Detta ger användaren extra säkerhet när den är ansluten till offentlig WiFi. Sammantaget är Dashlane mycket imponerande och tjänar sin plats på vår lista över bästa lösenordshanterare.

2. Klibbigt lösenord

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

  • Linux

StickyPassword skiljer sig från lösenordshanteringsgruppen av flera skäl. De erbjuder gratis, årlig premie och en speciell livslång premiumplan. Till och med dess fria plan har biometrisk autentisering så länge enheten är utrustad med fingeravtrycksskanning.

Om du är en djurälskare har Sticky Password startat en välgörenhetskampanj för att rädda hotade manater. Tyvärr betyder detta inte att dess tjänster inte kunde förbättras. På det hela taget är det dock en anständig lösenordshanterare - även om vi alltid är försiktiga med företag som erbjuder livstidsabonnemang.

3. NordPass

NordPass är ett otroligt starkt, användarvänligt inträde till den allt mättade marknaden

 • Prissättning

  Från $ 2.49
  / månad

NordPass är en nykomling från folket över på NordVPN, erbjuds som en fristående produkt eller som en del av ett allomfattande prenumeration. Mycket som företaget’s över tjänster, det’s otroligt konkurrenskraftiga priser, särskilt om du väljer långsiktiga planer. Det finns ingen gratis prövning, men du kan använda 30-dagars pengar-tillbaka-garanti om du inte är nöjd.

Det är ett otroligt starkt inträde till en relativt trångt marknad som erbjuder stark säkerhet via en-till-än-kryptering, webbläsarförlängningar över de mest populära kunderna och tar ett tydligt användarvänligt tillvägagångssätt.

4. 1Password

1Password har en omfattande funktionsuppsättning för att konkurrera med de bästa, men en prislapp att matcha

 • Prissättning

  Från $ 3.99
  / månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

  • Linux

1Password är en dyrare lösenordshanterare och det gör det inte’t ge en gratis plan. Den har dock en testversion, vilket kan hjälpa användaren att lära känna 1Password’s funktioner innan du beslutar om prenumeration

Att lista alla funktioner i 1Password skulle vara ganska tidskrävande. Kort sagt, det är lätt att använda, har stor tvärkompatibilitet och har fantastisk säkerhet. Det som verkligen gör 1Password speciellt är att Apple har anställt dem för att tillhandahålla lösenordshantering för alla 123 000 av sina anställda. Nu vill vi göra vår forskning, men vi är säkra på att Apple undersökte mycket fler faktorer och konkurrenter innan hon valde 1Password.

Det är kanske inte det billigaste på listan men 1Password är en av de bästa lösenordshanterarna runt 2019 med en relativt prisvärd $ 59,88 familjeplan för upp till 5 separata användare.

5. RoboForm

RoboForm har varit runt kvarteret och det visar både sin mängd funktioner och estetik

 • Prissättning

  Från $ 1.79
  /månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

  • Linux

RoboForm är kanske den längsta spelaren i lösenordshanteringsspelet, vilket är ett bevis på deras långsiktiga livskraft. Men dess ålder visar också vad gäller funktioner jämfört med sina konkurrenter och anpassningsbarhet. Dessa tillagda alternativ är inte exakt nödvändiga men erbjuder mycket att justera för de som är mer tekniskt benägna.

På grund av sin ålder har RoboForm mycket form och funktionalitet. Tyvärr verkar de mycket hålla sig bakom när det gäller modernisering. Det betyder inte att de är dåliga på något sätt, det är bara att vi inte hoppas på deras framtid. Men medan de finns, är de en bra lösenordsapp.

6. Keepass

KeePass erbjuder några av de bästa säkerheterna för en lösenordshanterare, men kräver lite kunskap för att fungera

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

  • Linux

KeePass är en open source-lösenordshanterare som erbjuder omfattande anpassningsbarhet och kryptering, med dess enda begränsning är hur många lösenord din hårddisk kan lagra. Det finns inga dolda kostnader eller låsta funktioner med KeePass och det är mycket bärbart att vara en körbar som inte’t behöver installeras på ett system för att fungera.

Det är fortfarande ett av de säkraste på grund av dess offline natur som standard och lagrar lösenord lokalt. Om du vill använda synkronisering mellan plattformar, kommer du att koppla ihop tjänsten med en pålitlig leverantör av molnlagring och sedan spara .kdbx-filen i en delad mapp.

KeePass är inte’t den mest användarvänliga eller tillgängliga tjänsten där ute, som kräver armbågsfett för att komma igång. Lyckligtvis har vi vår helt egen KeePass-guide som hjälper dig tillsammans med processen.

7. LastPass

LastPass freemium-strategi gör att du kan prova innan du köper

 • Prissättning

  Från $ 3.00
  / månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

  • Linux

Liksom andra freemium-tjänster låser LastPass en rad funktioner bakom en betalvägg. De centrala lösenordshanteringstjänsterna är emellertid helt gratis att använda, inklusive möjligheten att spara, fylla och generera lösenord samt få tillgång till dem på alla enheter, säkra och dela anteckningar och låsa ditt konto med tvåfaktorautentisering.

Efter att ha funnits i över ett decennium, stöder LastPass 58 språk, alla grundläggande operativsystem och de flesta webbläsare. Med tillägg för Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera och den nu föråldrade Internet Explorer är det en av de bästa gratis lösenordshanterarna för de som arbetar i olika system och använder flera webbläsare vid varje tidpunkt.

LastPass har inte’Det har varit den smidigaste resan med sin säkerhet tidigare, med sårbarheter som dyker upp flera gånger sedan 2011. Trots detta har LastPass kontinuerligt imponerat av de senaste bristerna som har plockats ut inom bara dagar efter upptäckten, och cementerade sin plats som en av de mest populära plattformar.

8. LogMeOnce

LogMeOnce har tagit bort tidigare begränsningar för en mer mångsidig lösenordshanterare

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

  • Linux

Tack vare begränsade annonser i gratisversionen kan LogMeOnce användas på så många enheter som du väljer med många av dess funktioner nu låsta upp. Förutom standardgenerering av lösenord ger det en inloggningsfunktion med ett klick och rapporter om lösenordsstyrka som upptäcker dåliga och duplicerade lösenord.

LogMeOnce använder en metod med flera faktorer när det gäller autentisering, vilket ger den mest mångsidiga tvåfaktorn. Det stöder inte bara ett huvudlösenord, en pin-kod och biometrisk fingeravtrycksautentisering, men LogMeOnce använder också sin egen PhotoLogin som en extra åtgärd. Som standard använder detta din webbkamera eller den inbyggda kameran för att ta en självförstörande bild av dig som måste verifieras manuellt av din anslutna mobila enhet inom 60 sekunder innan den kastas. Om du inte gör det’Som bilder kan du fortfarande använda PhotoLogin tack vare en visuell OTP-kod som använder en äkta bild på skrivbordet.

9. NortonPasswordManager

Norton tar en unik men välkommen metod med sin lösenordshanteringstjänst

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

 • Stödda plattformar


  • Windows

Använda LifeLock’s identitetsstöldskydd, säkerhetspersonal på Symantec’s Norton har skapat en lösenordshanterare som är helt kostnadsfri. Och till skillnad från KeePass, har Norton Password Manager synkronisering över plattformar som stöds utan att titta på tredjeparts molnleverantörer. Detta kommer med sina egna begränsningar, eftersom lösenordshanteraren glömmer Windows- och macOS-applikationer till förmån för direkt webbläsarintegration.

Märkligt nog är lösenordsgeneratorn inte en inbyggd funktion utan en som istället tillhandahålls direkt på webbplatsen. Detta är en särskilt konstig mindre besvär eftersom det är en av de mest robusta lösenordgeneratorerna som finns tillgängliga, så att du kan anpassa ditt lösenord’s längd och kombination av stora bokstäver, siffror eller skiljetecken. Lyckligtvis innebär detta tillvägagångssätt att alla med valfri lösenordshanterare kan använda funktionen från sin webbläsare om de väljer det.

10. Zoho Vault

Zoho Vault undviker automatisk fakturering för att ge dig valet om du vill fortsätta följa dess kostnadsfria testversion

 • Prissättning

  Från $ 0.90
  / månad

Zoho Vault är en relativt ny lösenordshanterare (eller ska vi säga lösenordsvalv). Den har en 15-dagars rättegång på sin företagsplan och om den slutar flyttar de dig helt enkelt till deras gratisplan. Ingen underhanded automatisk fakturering efter att rättegången är över.

Det finns ingen begränsning för hur många lösenord du kan lagra med Zoho Vault, även i dess gratisversion. En av dess nackdelar är dock att du kan’t hantera inloggningar på två sidor, vilket kan vara en mindre besvär när du loggar in på Gmail. En annan nackdel är dess brist på fyllningsfunktioner i webbformuläret.

Zoho Vault’företagets plan är billigare än de flesta andra lösenordshanterare’ standardversion. Det erbjuder bland annat anmälan om lösenordshändelser och användargruppshantering. Zoho Vault har ökat sitt spel nyligen, så du kanske vill få deras årsplan nu innan de höjer sina priser.

Hur lösenordshanterare fungerar

Lösenordshanterare fungerar genom att lagra alla dina olika lösenord bakom ett huvudlösenord. Det här lösenordet är det enda du behöver komma ihåg. Både dina lösenord och ditt huvudlösenord är krypterade för att garantera absolut säkerhet.

De flesta lösenordshanterare erbjuder webbläsartillägg och mobilappar som automatiskt fyller lösenord för dig. Detta är mycket bekvämt, särskilt när du använder allmän wifi. här finns alltid risken för att någon får tillgång till din kreditkortsinformation när du anger den i ett offentligt rum.

Lösenordshanterare kan också synkronisera dina lösenord på alla dina enheter. Oavsett om du vill ange ditt konto via din stationära, mobila eller surfplatta är din tillförlitliga lösenordshanterare redo att fylla i dem åt dig.

Vad du bör tänka på när du väljer en Password Manager

Kosta

Lösenordshanterare kan vara skrattande billiga trots att de är ett exceptionellt användbart verktyg. Priset för ett kaffe per månad verkligen ($ 1-3). Dessutom erbjuder de flesta lösenordshanterare också en testversion eller en gratisversion. Detta kan vara användbart när användare vill testa produkten innan de lägger ner sina pengar på bordet.

Funktioner

Lösenordshanterare har många användbara funktioner. Här är bara några av de viktiga som du bör se efter när du beslutar om vilket lösenordsvalv som ska användas.

Lösenordsgenerator

En inbyggd anpassningsbar lösenordsgenerator är bara en av de många användbara funktionerna för lösenordshanterare. När allt kommer omkring kan gratis online-lösenordgeneratorer inte vara nästan lika pålitliga. Vissa webbplatser tillåter inte specialtecken i lösenord. För att få ett lösenord utan specialtecken, behöver du bara ta bort en ruta innan du genererar.

Enhetens tvärkompatibilitet

De flesta lösenordshanterare är kompatibla med alla typer av enheter. Smarttelefoner, surfplattor, bärbara datorer! De synkroniserar också dina lösenord och din personliga information på alla enheter, vilket sparar mycket problem och misslyckade inloggningar. De flesta låter dig också dela lösenord mellan användare i din familj eller företag.

Autofill

Lösenordshanterare fyller automatiskt in lösenordet för webbplatser. Detta är en riktigt användbar funktion, särskilt för applikationer som loggar ut dig efter en viss period, t.ex. din bank.

Biometrisk säkerhet

Många lösenordsappar låter dig nu använda ditt fingeravtryck eller FaceID som huvudlösenord. Därför är det helt sömlöst att logga in på appar och webbplatser när du använder din mobil eller surfplatta.

säkerhet

Syftet med lösenordshanterare är inte bara för bekvämligheten - de ger också användarna en hel del säkerhet för att hålla sitt lösenord säkert.

TFA - Autentisering med två faktorer

En av säkerhetsåtgärderna är tvåfaktorsautentisering. Detta kräver att användaren bekräftar sin åtkomst på sin telefon. Även om en utomstående av något mirakel fick tag i ditt huvudlösenord kommer han fortfarande inte att kunna få tillgång. Han skulle behöva din telefon och kunna låsa upp den för att komma in.

kryptering

Kryptering spelar också en enorm roll för att se till att dina lösenord är säkra. Det är ett av orsakerna till att du behöver ett starkt lösenord. Naturligtvis, förutom det uppenbara faktum att det är svårare att gissa det.

Ju starkare huvudlösenordet är, desto mer ogenomträngligt är dess kryptering. Ett enkelt fyra-siffrigt födelsedatum kan inte krypteras så komplex som en sträng med 16 slumpmässiga tecken. Naturligtvis måste du se till att lösenordshanteraren använder stark kryptering. Om krypteringen är svag och hackbar, är det ingen mening med det.

Allmän säkerhet

Det största problemet med lösenordssäkerhet är att du kan behöva ange dem när du är ute på allmänheten. Detta kan vara problematiskt av flera skäl. Hackare kan injicera keyloggers till din bärbara dator eller mobiltelefon via allmänna wifi. Människor kan också helt enkelt titta över axeln på ett trångt kafé medan du anger ditt lösenord.

Lösenordshanterare fixar detta problem helt genom att automatiskt fylla dina uppgifter. Keyloggers spårar dina nyckeltreff, vilket är värdelöst om dina lösenord automatiskt fylls i. Det är också extremt bekvämt eftersom du inte behöver slå upp och ange något av dina komplicerade lösenord.

Hur säkra är lösenordshanterare?

Lösenordshanterare har en omsorgsplikt mot dina uppgifter eftersom hela deras affärsmodell skulle vara framgångsrik utan förtroende. Din information är vanligtvis skyddad med bästa möjliga kryptering, vilket innebär att det nästan garanteras att vara säkert om ett hack inträffar. Tyvärr kanske detsamma inte sägs för ditt huvudlösenord.

Lösenordshanterare som stöder en nollkunskapspolicy lagrar inte ditt huvudlösenord eller krypteringsnycklar, vilket håller dig kontroll över vem som har tillgång till dina data. De som saknar nollkunskapspolicy ger möjlighet att återställa ditt lösenord om du skulle glömma det, men presentera många problem som resultat. Även om det finns förebyggande åtgärder för att skydda huvudlösenordet medan det sitter lagrat i molnet, är det inte omöjligt för det att falla i fel händer. Det kan till och med begäras av påträngande regeringar beroende på plattformens ursprungsland.

Som det nu finns finns det inget riktigt alternativ och att använda en lösenordshanterare är fortfarande oändligt bättre än manuellt att hantera flera konton med duplicerade lösenord. Kom bara ihåg att välja ett starkt men ändå minnesvärt huvudlösenord, använd pålitlig antivirusprogram för att förhindra skadlig skadlig programvara från att få tag på dina data och hålla ditt system uppdaterat eftersom kända buggar kan utnyttjas.

Slutsats

Sammantaget är lösenordshanterare viktiga i dagens cybermiljö. Både på grund av säkerhetsproblem och för enkelhets skull. De är så mycket mer än bara en digital klisterlapp för dina lösenord. Kombinera det med det låga priset, det finns ingen god anledning att inte stämma en.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me