Den bästa antivirusprogrammet (2020) för Windows, Mac, Android och iPhone

Internet är fullt av virus - skadlig programvara, spionprogram, ransomware och trojaner - som tillåter cyberbrottslingar att ta över enheter och till och med ladda ner sekundära exploater från kommandot och kontrollserver.

En gång i tiden kände människor sig säkrare med Apple. Men nuförtiden måste även Mac-användare vara försiktiga. Det betyder att de också måste skydda sina enheter med robust antivirusprogram.

Oavsett om du äger en bärbar dator, ett skrivbord eller till och med en mobil enhet är det viktigt att du har antivirusprogram. Om du inte gör det kan det innebära att du hamnar på en fruktansvärd infektion som gör det möjligt för hackare att få åtkomst till dina känsliga data, logga in på dina sociala mediekonton och stjäla dina bankuppgifter, e-postmeddelanden eller annan konfidentiell information.

Att välja ett antivirus kan vara förvirrande eftersom det finns många olika antivirusprogram på marknaden. Så, som är de tre bästa antivirusprogrammen?

Vilka är de bästa antivirusprogrammen att använda?

 1. F-Secure

  - Utmärkt skydd, prestanda och användbarhet.

 2. McAfee Total Protection

  - Erbjuder många funktioner till en låg prispunkt.

 3. Malwarebytes

  - Mycket effektiv och påverkar inte systemets prestanda negativt

Den bästa Antivirusprogrammet 2020: Fördjupad analys

1. F-Secure

 • Prissättning

  Från $ 69.99
  / månad

Detta populära antivirus är känt för att ge utmärkt skydd, prestanda och användbarhet. Programvaran är tillgänglig för både Mac och Windows. I tester fungerar F-Secure Antivirus utmärkt; konsekvent blockerar 100% av skadlig programvara. Faktum är att F-Secure vann priset för bästa skydd för AV-TEST 2018.

Programvaran kanske inte är lika funktionsrik som vissa andra antivirusprogram på marknaden. Det är dock värt att notera att många av dessa extrafunktioner är’t är alltid absolut nödvändigt ur antivirussynpunkt (även om de ibland är användbara extra).

Till en kostnad av $ 35.99 för att skydda en enhet eller $ 39.99 för att skydda tre enheter, är denna programvara ganska dyr om du väljer den fristående antivirusplanen. Att köpa den planen låter dig bokstavligen skanna dina maskiner efter virus, och det är allt.

Men för närvarande säljer F-Secure sin bättre F-Secure SAFE-plan för bara $ 34.99 (vilket faktiskt är billigare än det fristående antiviruset). Av denna anledning kan F-Secure SAFE betraktas som en utmärkt affär som har följande funktioner:

 • Realtidsövervakning
 • Nedladdningsskydd
 • Phishing-skydd
 • Webbläsarförlängning
 • Bankläget kopplar bort alla opålitliga anslutningar från internet och blockerar dem från att återansluta medan en transaktion sker
 • Support för Mac, Windows, Android och iOS
 • brandvägg
 • Stort stöd med livechatt

Medan vissa antivirusprogram kan bromsa ner din dator lite - är antivirusprogrammet inte hungrig på bearbetningskraften. Det är också extremt lätt att använda, vilket gör att layouterna för funktionerna hålls nere. Detta gör det till ett bra alternativ för icke-tekniska användare.

Snabbskanningsfunktionen är inställd som standard, och den är extremt snabb - slutför en skanning på bara några minuter. Om du studerar inställningarna ger användare möjlighet att utföra en fullständig systemsökning. Men om du är van vid att ha möjlighet att skanna bort flyttbara enheter eller utföra anpassade skanningar, kan den här programvaran göra dig besviken.

Kanske är den enda verkliga nackdelen med F-Secure att den är så känslig att den tenderar att flagga upp några falska positiver. Detta är dock bättre än ett antivirusprogram som missar faktiska utnyttjanden.

Å andra sidan måste vi hålla fast vid att rekommendera F-Secure endast på dess SAFE-plan - vilket är mycket bättre valuta för pengarna och har ett mycket bättre utbud av funktioner än den fristående antivirusplanen.

Sammantaget är detta ett robust antivirusprogram som får jobbet gjort. Perfekt för icke-tekniska användare som vill ha något som skyddar mot 100% virus.

2. McAfee Total Protection

 • Prissättning

  Från $ 34,99
  / månad

McAffee är ett annat antivirus som är högst rankat över hela linjen av den oberoende revisor AV-TEST. År 2018 tilldelades den högsta möjliga poäng för skydd, användbarhet och prestanda. Det betyder att det kan lita på, och även om det är sant att det för några år sedan drabbades av några dåliga recensioner, har företaget helt (och framgångsrikt) granskat sin skanningsmotor för skadlig program sedan dess.

En av de bästa sakerna med McAffee Total Protection är att användare får tillgång till ett stort antal funktioner till en relativt låg prispunkt. Användare kan skydda 10 enheter för $ 44.99 (för det första året - $ 109.99 vid förnyelse). Detta ger användarna ett aktivt realtidsskydd för alla deras enheter och några användbara extra. Programvaran är inte heller hungrig på CPU och påverkar inte systemets prestanda när den körs.

Funktioner inkluderar:

 • Antivirus
 • Automatiska uppdateringar
 • Realtidsövervakning
 • Webbövervakning
 • Phishing-skydd
 • Nedladdningsskydd
 • brandvägg
 • Pappers strimlare
 • Lösenordshanterare
 • Support för flera enheter (Windows, macOS, iOS och Android) via McAffee UI

Använda McAffee’s antivirus kommer att bli lite vana vid att användargränssnittet UI har alla dess funktioner inom en klient. Längst upp i användargränssnittet tillåter olika flikar användare att komma åt lösenordshanteraren och andra säkerhetsfunktioner.

Men med bara lite övning upptäckte vi att saker blir enkla och att användare lätt kan börja utföra snabba skanningar för att leta efter virus i vanliga exploateringsområden. En fullständig systemsökning är också tillgänglig för att söka efter skadlig programvara på alla hårddiskar och viss anpassningsbarhet är tillgänglig för dem som tycker om det eller har speciella krav.

Föräldrakontrollen och anti-spamfunktioner är också användbara och innebär att användare verkligen får mycket värde för pengarna med denna måttligt prissatta säkerhetssvit. Den enda potentiella nackdelen med McAffee är att ransomware-skydd inte ingår i Total Protection-planen (ja, ironin i denna isn’tappat på oss).

Sammantaget tror vi dock att detta antivirusprogram erbjuder många funktioner till en låg prispunkt. McAffee är därför ett bra antivirus för familjer eller människor som har ett stort antal enheter som de behöver för att skydda mot virus. Vi gillar också att McAffee låter folk prova sin totala skyddsplan i 30 dagar - utan att be om dina kreditkortsuppgifter.

3. Malwarebytes

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Malwarebytes är ett utmärkt antivirusprogram som vi har beslutat att inkludera eftersom det är tillgängligt gratis på Windows-maskiner. Gratis användare får fullständig åtkomst till antiviruset - som söker efter virus mot en aktuell databas med känd skadlig programvara. Att skanning är extremt effektiv, och, liksom andra antivirusprogram av högsta klass, påverkar inte Malwarebytes negativt systemets prestanda

Antiviruset kan ställas in för att söka efter virus så ofta du vill, med den rekommenderade minsta skanningen en gång i veckan. Det trevliga med Malwarebytes är att trots att det är fritt är det känt att hålla sig uppdaterad och pålitligt skydda mot skadliga infektioner.

Visserligen är gratisversionen av Malwarebytes begränsad; endast tillåter användare att göra en virusscanningsfunktion Alla som vill ha realtidsskydd - med aktiv skanning av e-post, webbplatser och nedladdningar - kommer att behöva uppgradera till premiumplanen som sätter tillbaka $ 39,99 per år. Detsamma gäller om du behöver virusskydd för en Mac-, iOS- eller Android-enhet - eftersom dessa inte får tillgång till gratis antivirus, antingen.

Att betala för programvaran ökar också ditt skydd genom att ge dig tillgång till följande funktioner:

 • Antivirus
 • Webbövervakning
 • Automatiska uppdateringar
 • Ransomware-skydd
 • Phishing-skydd
 • Nedladdningsskydd
 • Diskrensning
 • Säker Surf

Sammantaget är detta gratis antivirus extremt användbart, och det är inte’t för alla förstår vi att de allra flesta människor världen över fortfarande äger och kör Windows-datorer. Av denna anledning betraktas Malwarebytes som en stjäla för alla som har kört klingan genom att ansluta till internet utan skydd alls.

Malwarebytes kan också betraktas som ett enastående alternativ för nybörjare tack vare dess intuitiva instrumentbräda och lätta att förstå kontroller. Men om du väljer att betala för ett antivirus, kan det vara bättre att hålla sig till ett av alternativen högre i listan, eftersom de har en tendens att fånga mer skadlig programvara i sina dragnetter än Malwarebytes.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me