Fyra bästa säkra e-postleverantörer plus ett alternativ

Många väljer att lämna osäkra e-postleverantörer som Outlook, Yahoo och Gmail. Dessa tjänster har visat sig skanna användarens e-postmeddelanden efter reklamdata. Och har till och med fångats och ger tillgång till innehållet i e-postmeddelanden för statliga snopor på NSA.


Om du är trött på att din integritet invaderas, kanske du undrar om det är möjligt att börja få bättre e-postsäkerhet gratis. Den goda nyheten är att det finns gott om säkra e-postleverantörer på marknaden som tillhandahåller en enkel, enkel adresstjänst gratis.

Medan du inte nödvändigtvis får massor av lagringsutrymme och alla extra funktioner som kommer med ett Google-konto, får du säkert krypterad meddelanden; vilket innebär att när du skickar och tar emot e-postmeddelanden, vet du att bara du kan komma åt innehållet i dessa e-postmeddelanden.

Vi har listat de fyra bästa gratis privata e-postleverantörerna. Alla gratistjänster i den här listan använder säker kryptering från slutet till slutet, erbjuder fantastiska appar och PGP-support (Pretty Good Privacy).

Vilka är de bästa säkra e-postleverantörerna?

 1. ProtonMail

 2. Tutanota

 3. Mailfence

 4. HUSHMAIL

De bästa gratis, säkra e-postleverantörerna: Fördjupad analys

Nedan har vi listat de fyra säkraste gratis e-postleverantörerna. Alla dessa tjänster kommer att hålla dina privata e-postmeddelanden privata och är bra alternativ till Gmail, Outlook och andra tjänster som säljer dina data till högstbjudande. Klicka till e-postleverantörens webbplats för mer information om deras tjänst.

1. ProtonMail

500 MB lagringsfri - Sparar inga loggar över din e-postaktivitet - iOS- och Android-appen

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  Upp till 500 MB

ProtonMail är baserat i Schweiz, en plats som anses vara mycket bättre än invasiva jurisdiktioner som USA och Storbritannien. Detta innebär att företaget kan tillhandahålla en stark integritetspolicy som lovar att aldrig lagra din IP-adress eller annan personligt identifierbar information.

Även om det är möjligt att schweiziska myndigheter kan betjäna företaget med en garanti för att tillhandahålla alla uppgifter det har eftersom det inte har några loggar (annat än betalningsinformation), skulle det inte ha något att lämna ut.

Fria användare uppmanas dock att verifiera sitt konto, vilket innebär att du måste ange en annan e-postadress när du skapar kontot. Detta är inte idealiskt och betyder att för att starta ett gratis konto som inte är’bunden till dig, behöver du en “brännare” e-postadress någon annanstans.

Det viktigaste är att ProtonMail är öppen källkod och har granskats. Dessutom ger det full PGP-kompatibilitet för att skicka krypterade e-postmeddelanden. Och alla e-postmeddelanden är säkert krypterade på dess servrar under vila.

Detta är imponerande med tanke på att du kan använda det gratis med en adress och 500 MB lagringsutrymme. Om du värdesätter integritet och inte’Jag behöver inte mer än en e-postadress - du har verkligen ingen anledning att inte lämna sådana som AOL och Yahoo.

2. Tutanota

1 GB lagringsfri - Skicka och ta emot e-postmeddelanden säkert utan PGP - Apps för Windows, Mac, Linux, Android och iPhone

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Tutanota är en riktigt suverän e-posttjänst som tillåter användare att ha en e-postadress och 1 GB lagringsutrymme gratis. Detta är verkligen enastående, särskilt om du är nybörjare för att skicka säkra e-postmeddelanden och inte vill lära dig mer om PGP-nycklar (PGP-krypterad e-post kan ha lite av en brant inlärningskurva).

Med Tutanota får du möjlighet att skicka och ta emot e-postmeddelanden säkert utan PGP-nycklar. Detta görs med hjälp av stark AES-kryptering med Perfect Forward Secrecy. Så vad betyder detta? Med Tutanota kan du använda ett speciellt länksystem och ett lösenord för att skicka krypterade e-postmeddelanden till alla: oavsett vilken tjänst de använder för närvarande.

Vad’s mer, Tutanota är utformad för att ta bort IP-adresser från rubriken på e-postmeddelanden, och det kan till och med kryptera metadata. Som ett resultat får du en extremt säker e-posttjänst som gör det mycket svårt för någon att spåra dina e-postmeddelanden och omöjligt för dem att se innehållet. Användare kan till och med skicka självförstörande e-postmeddelanden!

Kanske är den enda nackdelen att företaget lagrar några minimala metadata-loggar om meddelanden som skickats med tjänsten under fem dagar (för att hålla tjänsten igång smidigt). Detta bör dock inte vara ett problem för 99,9 procent av användarna.

3. Mailfence

1 GB lagringsutrymme (500 MB e-post, 500 MB dokument) - Tvåfaktorsautentisering - E-poststöd

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Detta säkra e-postmeddelande är baserat i Belgien och det är en tjänst som är mycket imponerande. Gratis får användarna få en enda e-postadress med 500 Mb lagringsutrymme. Och fördelarna med att använda den här tjänsten är många.

End-to-end-kryptering tillhandahålls tack vare stark PGP-kompatibilitet. Men för nybörjare är alternativet det att säkert kryptera e-postmeddelanden med en “delad hemlighet” lösenordssystem. Detta innebär att vem som helst kan börja skicka säkra e-postmeddelanden - utan att behöva lära sig om komplicerade PGP-nycklar.

Mailfence har fantastiska extrafunktioner som en kalender, kontakter och dokumentlagring. Det är också lätt att synkronisera tjänsten mellan alla dina enheter - och låter dig snabbt importera dina gamla kontakter från din gamla e-postadress med hjälp av en CSV-fil.

Medan Mailfence lagrar vissa loggar om sina användare - inklusive användarens IP-adresser och metadata - gör det bara detta för att följa belgiska lagar. Och den ger en fullständig öppenhetsrapport som avslöjar exakt hur många förfrågningar från myndigheterna den får.

Men oavsett vilken garanti den mottar kommer den aldrig att kunna ge tillgång till innehållet i e-postmeddelanden tack vare den starka end-to-end-kryptering den ger. Utmärkt för nybörjare.

4. Hushmail

15 MB lagringsutrymme - Full PGP-kompatibilitet - App för iPhone

 • Prissättning

  Från $ 0.00
  / månad

Denna kanadensiska leverantör är en annan säker e-posttjänst som tillåter användare att få ett konto gratis. Utan att betala kan kunder få en enda adress med 15 MB lagringsutrymme. Det är visserligen inte mycket lagringsutrymme, vilket innebär att du inte kommer att kunna ta emot e-postmeddelanden med massiva bilagor eller ha en stor inkorg med e-postmeddelanden som du inte bryr dig om att ta bort. Men om du gärna tar bort dina e-postmeddelanden när du går med, kan denna gratis tjänst vara okej för dig.

Användare får tillgång till fullständiga krypterade e-postmeddelanden från slutet till slut tack vare full PGP-kompatibilitet, och alla e-postmeddelanden lagras säkert i vila. IMAP och POP stöds vilket innebär att du kan använda det här e-postkontot med en tredje partklient för att undvika eventuella Javascript-sårbarheter.

Att vara baserat i Kanada, som är en del av de fem ögonen, betyder att det kommer från ett land som inte anses vara utmärkt för privatlivet. Det kan vara tillräckligt för att få några personer från tjänsten. Det är emellertid värt att komma ihåg att krypteringen från slutet till slut betyder att även om myndigheterna närmar sig företaget, kommer de inte att kunna komma åt innehållet i krypterade e-postmeddelanden.

Inte lika bra som vissa tjänster högre i den här artikeln, men en gratis, säker e-postleverantör som är mycket bättre än Google.

Gratis säker e-postalternativ

Signal

Obegränsad lagring - krypterade meddelanden - Appar för Android och iPhone

OK, så vi börjar med att erkänna att detta inte är en e-posttjänst. Det är emellertid gratis, och när det gäller att skicka meddelanden med stark ände-till-ände-kryptering finns det inget som verkligen konkurrerar med Signal för enkel användning och säkerhet.

Signalen är helt säker, och det är en av få tjänster som aldrig lovar att samarbeta med myndigheterna. Singals utvecklare Open Whisper står på skivan och säger att det aldrig kommer att ge bakdörrar för myndigheterna, och signalprotokollet är både open source och extremt robust.

Det trevliga med Signal är att det är helt gratis. Det betyder att vem som helst, var som helst kan skicka meddelanden med tjänsten utan att betala en krona. Och med Signal vet du att ingen någonsin kommer att se innehållet i dina meddelanden - annat än den avsedda mottagaren.

Så även om det inte tekniskt är en e-posttjänst så tillåter det dig att skicka krypterade meddelanden över internet. Vi tror att signal för många är ett bättre alternativ för kommunikation än via en e-postadress med ett stort teknikföretag som Google. Och av denna anledning rekommenderar vi människor att undersöka denna gratis tjänst!

Slutsats

Om du vill börja skicka säkra e-postmeddelanden gratis kommer du att behöva en e-postleverantör som tillhandahåller en-till-än-kryptering för ingenting. Detta är extremt sällsynt eftersom det inte är lätt att tillhandahålla stark än-till-än-kryptering.

Många gratis e-posttjänster finns, till exempel KOLAB Now, och dessa tjänster anses vara bättre än Gmail eftersom de inte aktivt bryter in användarens e-postmeddelanden för att skanna dem för marknadsföringsändamål. Många av dessa e-postleverantörer tillhandahåller emellertid inte kryptering för data i vila eller från en till ände-kryptering.

Som ett resultat kan dessa gratis e-postkonton inte betraktas som säkra. Eftersom, om de närmar sig en befästning av regeringen, måste de (och kunna) ge tillgång till innehållet i dina e-postmeddelanden.

I den här guiden har vi listat endast e-posttjänster som ger stark kryptering som säkerställer att endast avsändare och mottagare av meddelanden någonsin har tillgång till innehållet. Detta är äkta e-postsäkerhet, och dessa tjänster tillhandahåller det gratis.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me