4 välttämätöntä työkalua, jota tarvitset pysyäksesi yksityisenä verkossa – parhaat tietosuojatyökalut

Kansalaiset ympäri maailmaa heräävät tosiasiaan, että heidän digitaalista yksityisyyttään uhkaa. Olemme todistamassa niin kutsuttua 'funktion hiipimistä'; tekniikoiden käytön asteittainen laajentuminen alkuperäisen käyttötarkoituksen ulkopuolelle.

World Wide Web suunniteltiin yhteistyötilaksi, jossa käyttäjät voivat kommunikoida jakamalla tietoja. Se on kehittynyt niin paljon enemmän. Se on kaiverrettu sosiaaliseen kankaaseemme ja siitä on tullut fyysisen maailman jatke.

Mutta oikeudet, joita nautimme fyysisessä maailmassa, eivät ulotu digitaaliseen elämäämme.

Yksityisyys on pätevä ja perusoikeus. Tämä oikeus on ilmaistu kaikissa tärkeimmissä kansainvälisissä ja alueellisissa ihmisoikeusjulistuksissa:

 • Yhdistyneiden Kansakuntien ihmisoikeuksien julistuksen (UDHR) 1948 12 artikla
 • Kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskeva kansainvälinen yleissopimus (ICCPR) 1966, 17 artikla
 • Yhdysvaltojen ihmisoikeussopimuksen 11 artikla
 • Amerikan ihmisoikeuksien ja velvollisuuksien julistus, 5 artikla
 • Euroopan ihmisoikeussopimuksen 8 artikla

Itse asiassa yli 130 maassa on yksityisyyden suojaa koskevia perustuslaillisia lausuntoja kaikkialla maailmassa.

Huolimatta lähes yleismaailmallisesta hyväksynnästä, jonka mukaan yksityisyyden suoja on oikeus, jolla on sama uskottavuus kuin itse elämässä, monet meistä ovat edelleen tuntemattomia sen jatkuvasta eroosiosta. ja juuri ne elimet, jotka veloitamme elämämme suojelemisesta, ovat vastuussa heidän kuolemansa.

ProPrivacy-ohjelmassa sanomme, että riittää. Meidän, ihmisten, on aika ottaa mukaan [sananlaskuiset] aseet ja taistella oikean digitaalisen yksityisyytemme puolesta. Jos haluat liittyä taisteluun, olet tullut oikeaan paikkaan.

"On aika tunnustaa Internet perusoikeutena. Tämä tarkoittaa kaikille kohtuuhintaisen pääsyn takaamista, Internet-pakettien toimittamisen varmistamista ilman kaupallista tai poliittista syrjintää ja verkkokäyttäjien yksityisyyden ja vapauden suojelemista heidän asuinpaikastaan ​​riippumatta." ~ Sir Tim Berners-Lee

Kuka suojaan yksityisyyttäni?

Yleisesti ottaen digitaaliseen yksityisyyteen liittyy tänään neljä välitöntä uhkaa:

Internet-palveluntarjoajasi

Kaikki verkossa tekemäsi reititetään Internet-palveluntarjoajan (ISP) kautta. Tämä tarkoittaa, että heillä on lokit jokaisesta vierailustasi sivustosta. Useimmat ihmiset eivät anna tätä toista ajatusta, elleivät he tee jotain, joka on oikeudellisesti tai eettisesti kyseenalainen.

Ne, jotka hylkäävät Internet-palveluntarjoajan valvonnan väittämällä, että heillä ei ole mitään piilottavaa, katsovat yksityisyyttä kaukoputken väärän pään kautta. Muutaman huonon näyttelijän vuoksi meidän kaikkien ei pitäisi joutua luopumaan oikeudestamme yksityisyyteen. Ja meidän ei pitäisi pelätä online-todellisuutemme pelkoa siitä, että se saattaa kuulua "normaalin käytöksen" piiriin.

Hallituksenne

Kyvyttömyysmme tunnustamaan, että omat hallituksemme uhkaavat suoraan digitaalista yksityisyyttämme, on ehkä sukupolven suurin käsin ja sanomaton skandaali. Jopa Snowdenin paljastusten jälkeen, jotka paljastivat yksityiskohdat globaalista valvontalaitteesta, jonka kaltaisia ​​ajateltiin aiemmin mahdottomaksi, keskivertokansalainen ei edes ehtinyt ajatella.

Tiedämme nyt tosiasiat - Jokainen soittamamme puhelu, jokainen lähettämämme sähköpostiosoite, jokainen vierailemamme sivusto on mahdollisesti korjattu valtion virastojen toimesta. ja silti istumme tyhjästi.

Kaupalliset yksiköt

Verkkoa hallitsee kourallinen voimakkaita yrityksiä. Joka sekunti suoritetaan 63 000 Google-hakua; Lähes 2,4 miljardia aktiivista käyttäjää Facebookissa, lähes kolmannes maailman väestöstä. Nämä palvelut ovat juurtuneet sosiaaliseen kokonaisuuteen, koska ne täyttävät tarpeen, tekevät sen erittäin hyvin… ja ovat ilmaisia ​​käyttöpaikalla. He vain pyytävät vastineeksi rajoittamatonta pääsyä yksityisiin tietoihisi.

Ja se on kompromissi, jota useimmat meistä ovat valmiita tekemään, koska olkoon hyvä asia, nämä palvelut epäilemättä rikastuttavat digitaalista elämäämme - ja jos meidän on luovutettava osa oikeuksistamme yksityisyyteen prosessissa - niin olkoon niin. oikea?

hakkerit

Hallitukset käyttävät hienostuneita joukkovalvontaohjelmia. Kaupalliset yhteisöt käyttävät evästeitä ja tietoja, jotka me luovutamme heille mielellään vastineeksi pääsystä heidän palveluihinsa.

Sitten on pahantahtoisia toimijoita, jotka ovat paljon transaktiivisempia, mutta yhtä invasiivisia lähestymistavassaan yksityisyyteen. Kaikki henkilökohtaiset tietosi, olivatpa ne nimesi, lemmikkisi nimi tai luottokorttinumerosi, ovat arvoja jollekin.

Työkalut, joita tarvitset yksityisyyden suojaamiseksi

ProPrivacy pyrkii tarjoamaan Internet-käyttäjille työkaluja ja tietoja, joita he tarvitsevat yksityisyyden ylläpitämiseen verkossa. Alla olemme luetteloineet viisi suosituinta työkalua, joilla sinun on suojattava digitaalinen yksityisyytesi.

Ei jokainen työkalu voi suojata yksityisyyttäsi kaikilta uhilta, mutta käytettäessä yhdessä toistensa kanssa, voit vähentää huomattavasti online-jalanjälkeäsi ja astua kohti digitaalisen yksityisyyden palauttamista..

 1. Hyvä VPN

  Kaikista työkaluista, joita sinulla pitäisi olla tietosuoja-arsenaalissasi, VPN: n tulisi olla luettelon kärjessä. VPN: t tai virtuaaliset yksityiset verkot on suunniteltu salaamaan kaikki verkkoliikenne ja peittämään IP-osoitteesi.

  Tämä estää sekä Internet-palveluntarjoajaasi että valtion virastoja seuraamasta online-toimintaa. Se tarkoittaa myös, että voit kiertää verkkosivustoja ja muuta sensuuria.

  Voit helposti "huijata" sijaintiasi hankkimalla palveluita, joita ei ole saatavilla alueellasi.

  ProPrivacy (aiemmin BestVPN.com) oli markkinoiden ensimmäinen VPN-tarkistussivusto. Meillä on alan johtavia vertailutyökaluja, joiden avulla löydät oikean VPN: n tarpeitasi varten. Tutustu parhaisiin VPN-palveluihin 2020 -luetteloomme löytääksesi VPN: n.

 2. Suojattu selain

  Selaimet, kuten Chrome, Edge ja Safari, keräävät käyttäjätietoja aktiivisesti ja aggressiivisesti. Loppujen lopuksi ne ovat Googlen, Microsoftin ja Applen omistuksessa. Näiden kolmen palveluntarjoajan markkinaosuus selaimissa on lähes 84 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että luet tämän artikkelin jollain selaimista.

  Tee itsellesi palvelus ja tee tästä viimeinen käymäsi sivusto turvattoman selaimen avulla. Siirry Turvallisimpien selainten oppaaseen ja katso, millä selaimilla ja laajennuksilla voit luottaa yksityisyyden suojaamiseen.

 3. Hyvä mainosten esto

  Jossain vaiheessa me kaikki olemme kohdanneet pelätyn ponnahdusikkunan. Jopa suuret, kuten hyödylliset tiedot sisältävät verkkosivustomme, tarjoavat satunnaista mainosta (hei, meidän on pidettävä valot jotenkin päällä). Suurin osa meistä voi selviytyä kahden tai useamman ilmoituksen kanssa, mutta kun kaupalliset edut haittaavat käyttökokemusta, tarvitset kunnollisen mainosten estäjän.

  Jotkut ponnahdusikkunat ovat suorastaan ​​pahoja ja ohjaavat sinut sivuille, jotka lisäävät haittaohjelmia.

  Mainosten esto pitää sekä vaikeat mainostajat että haitalliset toimijat loitolla. Katso parhaat mainosten esto-oppaamme suosituimmista suosituksista.

 4. Kiinteä virustentorjunta

  Kaikkia yllä olevia työkaluja voidaan pitää ennakoivina toimenpiteinä yksityisyyden suojaamiseksi. Virustorjuntaratkaisut ovat reaktiivinen menetelmä yksityisyytesi suojelemiseksi. Riippumatta siitä, kuinka kovasti yrität, riippumatta siitä, kuinka paljon vaivaat henkilökohtaisten tietojen suojaamiseen - virukset ja haittaohjelmat ovat nykyään kaikki mutta väistämättömiä.

  Suuri osa verkosta löytyvistä haittaohjelmista on suhteellisen hyvänlaatuisia. Mutta haitallisella koodilla on mahdollisuus riistää yksityisyytesi tavoilla, joita et ole koskaan ajatellut mahdollista. Virustorjuntaohjelmat ovat usein viimeinen puolustuslinja sinun ja niiden välillä, jotka haluavat tehdä sinulle vahinkoa.

  Tutustu suositeltuihin viruksentorjuntaratkaisuihimme.

Olemme pro yksityisyyttä

Missiomme on auttaa käyttäjiä ympäri maailmaa hyödyntämään oikeuttaan yksityisyyteen tutkimuksen, arvostelujen, tiedon jakamisen, tutkimusten ja suoran toiminnan avulla. Olemme valmiita tekemään kaiken tarvittavan tämän räikeän lainrikkomuksen ja online-yksityisyyden pilaantumisen kumoamiseksi.

Internet on sinun yhtä paljon kuin minkään muun.

Kutsumme sinut tutkimaan sivustollemme, käyttämään työkalujamme ja lukemaan arvosteluitamme. Jos sinulla on kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä. Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin.

Sivustomme muuten rahoitetaan tytäryhtiölinkkien kautta, mikä tarkoittaa, että jos ostat tiettyjä tuotteita napsauttamalla linkkiä, teemme komission. Tämä ei vaikuta mielipiteihimme millään tavalla. Napsautuksesi rahoittavat suoraan tekemämme työn. Kiitos.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me