49 uskomattomia 3D-tulostusprojekteja ja ideoita

3D-tulostuksessa on valloittanut maailman myrskyn kautta!3D-tulostusprojektit

Monet meistä haave 3D-tulostimesta ja tulostamisesta kotona.

Kotitulostimien ohella ovat myös suuria fantastinen 3D-tulostuksen kehitys maailman ympäri!

Tähän luetteloon olemme keränneet joitain parhaimmista projekteista ympäri maailmaa, ja joitain niistä voit jopa kokeilla itse.

Katso alla olevan valikon avulla varastossa olevat tuotteet. Jos löydät hienon 3D-tulostusprojektin, jota ei sisälly toimitukseen, kerro siitä meille kommenteissa.

SLO: 3D-tulostettu kamera

SLO 3D-tulostettu kamera

Katso tämä hauska 3D-kehitys (pun tarkoitettu)! Tässä projektissa on tiedostoja 3D-tulostukseen omalla kamerallasi. Peruselementit ovat kaikki mukana. Suljin ja objektiivi ovat moduuleja, joten voit vaihtaa ne erilaisiin ilman, että sinun tarvitsee tulostaa kameraa uudelleen. Nauti nostalgiasta työskennellä 35 mm elokuvien kanssa. Projektin haastavin osa on linssin tulostaminen. Koska sen on oltava täysin sileä, odota, että käytät paljon aikaa ja kyynärrasvojen kiillotusta. Vaikka sinulla ei ole kaikkia digitaalikameran mukavuuksia, voit silti ottaa korkealaatuisia kuvia 3D-tulostetulla kamerallasi.

Siirrettävä 3D-tulostin

Rakennusteollisuus on käymässä läpi vallankumouksen. 3D-tulostusta käytetään rakentamaan koteja lyhyemmässä ajassa ja vähemmän rahaa. Vaikka tästä ei ole vielä tullut yleistä tekniikkaa, sitä on käytetty rakentamaan asuntoja muihin maailman osiin, joissa turvallista asumista on vaikea löytää. Apis Cor on ensimmäinen yritys, joka kehitti siirrettävän 3D-tulostimen, jota voidaan käyttää kokonaan paikan päällä. Yhtiö aikoo jatkaa palveluidensa kehittämistä, kunnes kaikilla planeetalla on varaa turvallisiin ja kohtuuhintaisiin asuntoihin. Nykyään uusilla rakennusmateriaaleilla koteja voidaan rakentaa 24 tunnissa 3D-tulostuksella.Siirrettävä 3D-tulostin

Shoetopia

Shoetopia

Shoetopia on ympäristöystävällinen projekti, jonka ovat kehittäneet Zuza Gronowicz ja Barbara Motylinska. Konsepti on yksinkertainen ja mahdollisuudet rajattomat. Kompostoitavien ja toimivien kenkäjen luomiseen käytetään joustavia ja biohajoavia filamentteja ja luonnollisia tekstiilejä. Käytetyn painotekniikan ansiosta ompelua tai liimausta ei tarvita. Omien jalkineidensa suunnittelusta kiinnostuneet voivat käyttää verkkojalkineohjelmaa, jossa he voivat valmistaa henkilökohtaisen tulostustiedoston, ostaa sen ja joko tulostaa kengät itse tai lähettää paikalliselle 3D-tulostuskeskukselle. Vaikka tämä on hauska projekti, sitä voidaan käyttää myös tarjoamaan kenkiä vähemmän onnekkaille maapallon osille.

Täysväriset veistokset

Täysväriset veistokset

Eric van Straaten on taiteilija, jolla on taito käsinveistettyjä patsaita varten. Mutta oppinutsa 3D-tulostuksen taiteen, hän vei mallit uudelle tasolle. Eric uskoo, että mikään muu tekniikka ei pysty saavuttamaan hyper siurrealismin tasoa kuin 3D-tulostus. Hän kehittää omia mallejaan, mutta ottaa vastaan ​​pyyntöjä mahdollisuuksien mukaan. Yksi 3D-tulostuksen parhaista ominaisuuksista on jokaisen kappaleen ainutlaatuisuus, mikä on ilmeistä Ericin työssä. Jokainen kasvohoito, hiuslukko ja lisävaruste on suunniteltu tarkasti. Vaikka 3D-tulostamisella on useita käyttötapoja, sen taiteellista arvoa ei voida unohtaa.

Ruoka muste.

Syöttekö edelleen vanhanaikaisesti kasvatettua ruokaa? Miksi et käsittele makuhermojasi painetulle ruoalle? Food Inkissä voit istua painettujen huonekalujen kanssa, kun syöt painettuja ruokia syötettyjä ruokia käytettäessä. Ponnahdusikkunasarja yhdistää taidetta ja tekniikkaa luomaan todella ainutlaatuisen ruokailukokemuksen. Ajatus siitä, että ruokaa voidaan tulostaa, näyttää olevan jotain suoraan tulevaisuudesta, mutta Food Inkin kanssa tulevaisuus on täällä. Vaikka suurin osa ravintoloista jatkaa leipomista, grillaamista ja paistamista, painetun ruoan idea saattaa menettää leimautumisensa, kun Food Inkin kaltaiset yritykset esittelevät luomuksiaan ympäri maailmaa..Ruoka muste

3D-tulostettu pehmeä, nelijalkainen robotti

Kalifornian San Diegon yliopiston insinöörit ovat kehittäneet ensimmäisen tyyppisen robottinsa 3D-tulostuksen avulla. Vaikka robotiikassa on paljon laajennettavaa, yksi yleinen ongelma on robotin kyvyttömyys navigoida karkealla maastolla. Mutta yliopiston tuottama 3D-tulostettu robotti voi murtaa esteitä ja käsitellä helposti karkeaa maastoa, kuten hiekkaa tai kiviä. Tällä hetkellä robotti on kytketty ilmapumppuun ja avoimen lähdekoodin levyyn, mutta töissä on suunnitelmia, joiden avulla robotti voi kävellä itsenäisesti. Tämä 3D-tulostusprojekti voisi muuttaa robottimaailman ja tehdä roboteista osan päivittäisestä elämästämme nopeammin kuin luulemme.Pehmeä nelijalkainen robotti

Hiilen 3D-tulostus

Kivihiilen käyttäminen on mahdollistanut 3D-tulostuksen valmistajien auttamisen lääketieteellisessä maailmassa, auto- ja ilmailuteollisuudessa sekä kasvattaa paikallista työvoimaa. Jos kaikki kaivosvoitot säilyttävät kaivostehtäviä ja käyttävät hiiltä tarkoitukseen, joka ei vahingoita maapalloa. Ramaco Carbon on päättänyt käyttää hiiltä kustannustehokkaalla ja älykkäämmällä tavalla. Yhdysvaltojen energiaministeriön hyväksymän 3,7 miljoonan dollarin avustuksen saajana Ramaco Carbon on pyrkinyt mullistamaan päivittäin käyttämämme osien ja komponenttien valmistuksen. Ramaco Carbon on kuvitellut maailman, jossa hiiltä käytetään pelastamaan planeetta ja tuomaan hyötyä terveydellemme ja yhteisöillemme.Hiilen 3D-tulostus

3Space Classroom

3Space Classroom

Tutustu James Madison University 3SPACE -luokkahuoneeseen, maan ensimmäiseen yleissivistävän korkeakoulun 3D-tulostuksen luokkahuoneeseen. Sen opiskelijat ovat suunnitelleet ja tuottaneet joitain ainutlaatuisia projekteja sen perustamisesta lähtien vuonna 2003. Tähän tilaan on liikaa luetteloitavia projekteja, mutta jotkut suosikeistamme ovat Coronation Cube Puzzle ja Fidget Star. Jos etsit jotain hieman erilaista, Spiral maljakko tai jokin taiteellisista veistoksista saattaa tehdä tempun. Lataa tiedostot ja tulosta omat tai käytä projekteja inspiraationa omille luomuksillesi. Emme voi odottaa nähdä, mitä opiskelijat suunnittelevat seuraavaksi.

Projekti AME & 3D-painettu Shelby Cobra

Shelby Cobra

Oak Ridge National Laboratory (ORNL) vastaa kahdesta monumentaalisesta 3D-tulostusprojektista. Ensimmäinen, Shelby Cobra, on 194-luvun Shelby Cobran 3D-painettu runko ja runko. Projekti osoittaa kyvyn valmistaa vahvoja, mutta kevyitä komposiittiosia. ORNL on yhteistyössä TruDesignin kanssa tässä projektissa, ja Shelby Cobra on matkustanut maailmaa. Sen jopa katsoi entinen presidentti Barack Obama. Toinen projekti, AME, on yhteistyö ORNL: n ja useiden kumppaneiden, kuten Georgia Tech, Minnesotan yliopisto ja energiaministeriö, välillä. Se on täysin toimiva, osittain 3D-tulostettu kaivinkone. Nämä projektit esittelevät 3D-tulostuksen potentiaalia raskaissa projekteissa.

Käsine Yksi

Käsine Yksi

Matkapuhelimet ovat muuttaneet elämäämme. Juuri kun ajattelemme laitetta edistyneen niin paljon kuin se voi olla, Glove One -hankkeen kaltainen projekti tulee ympärille. Glove One on puettava matkaviestin, joka muuttaa kätesi puhelimesi tuesta puhelimeesi. Projekti ei tule yhdessä yhdessä yössä, jos päätät tehdä oman. Luojalla kesti noin kaksi kuukautta hänen valmistumisensa. Kun olet käynyt läpi kaikki vaiheet, sinulla on futuristinen matkaviestinlaite, joka varmasti kääntää muutama pää.

3D-leivonnaiset

Art Leivonnaiset

Tässä on suloinen projekti, joka kiinnittää varmasti huomionne. Dinara Kasko yhdisti voimansa Miami-taiteilija Jose Margulisin kanssa, joka tunnetaan 3D-veistoksistaan ​​värikkäillä muovilevyillä. Yhdessä he tekivät erilaisia ​​houkuttelevia torttuja, joiden kuviot olivat melkein liian hyviä syömään. Kunkin tortun yläosat näyttävät muistuttavan ainutlaatuisia maisemia. Sen mukaan, missä kulmassa katsot teosta, huomaat tarkat leikkaukset ja syvyydet, joita näennäisesti ei ollut siellä aikaisemmin. Jotkut parhaista taiteista yhdistyvät, kun käytetään enemmän kuin yhtä aistia. Yhdistämällä vaikuttavat visuaaliset elementit makuun, tämä 3D-projekti on todella ainutlaatuinen.

Myseeli-tuoli

Myseeli-tuoli

Arvioiden mukaan valtameriin päätyy vuosittain lähes kahdeksan miljoonaa tonnia muovijätettä. Entä jos olisi tapa korvata muovi vaarantamatta sen monipuolisuutta? Hollantilaiset suunnittelijat Eric Klarenbeek ja Maartje Dros uskovat olemme lähempänä kuin useimmat ihmiset ajattelevat tehdä niin. Ryhmä viljelee leviä ja prosessoi sen sitten materiaaliksi, jota voidaan käyttää 3D-tulostamiseen. He käyttävät myös muita materiaaleja ympäristöystävällisen painotuotteen kehittämiseen. Yksi esimerkki on elävä sienseinätuoli, rakennettu ja vahvistettu sienillä ja raaka-aineilla. Tämän täytyy nähdä uskoaksesi.

1800 3D-katettu vaunu

Peitetty vaunu

Ioan Florea on taiteilija, jolla on ainutlaatuinen kyky yhdistää kaksi näennäisesti vastakkaista materiaalia ja luoda saumaton taideteos. Yksi esimerkki tästä on hänen 1800 3D Covered Wagon -kappaleensa. Taiteilija käyttää luomuksiinsa suuren mittakaavan 8 'x 4' -teollista 3D-tulostinta. Tässä erityisessä elämänkokoisessa teoksessa käytetään peitetyn vaunun aitoja puurunkoja, kun taas yläosa on 3D-painettu kappale. Yhdessä sijoitettuna näyttää siltä, ​​kuin ne olisi suunniteltu onnittelemaan toisiaan ja yläkansi on jotenkin yhtä vanha kuin sen pohja. Käytä Ioanin luovuutta inspiroidaksesi omaa taidettasi tai tutustu vain hänen ainutlaatuiseen verkkogalleriaan.

Taiteellinen kalloveistokset

Taiteellinen kalloveistokset

Kaikkia 3D-painettuja kuvia ei luoda tasavertaisia. Kun näet nämä painetut kallot, tiedät niiden hallinnan taiteellisen arvon. Niiden takana oleva taiteilija Joshua Harker on kuvanveistäjä ja keksijä, mutta sitä pidetään myös 3D-painetun taiteen maailman edelläkävijänä ja visionäärinä. Filigraansuunnittelussa on vintage-tunnelma, mutta palat näyttävät siltä, ​​että jotakin tulevaisuuden unelmasta poistuu. Valloittavat kappaleet kuvataan ”tekemättömiksi”, mutta Joshua tekee edelleen mahdottomaksi taiteellisen todellisuuden. Tutki hänen portfolionsa itse ja näet miksi hänen työnsä on otettu niin hyvin vastaan.

Digitaalinen groteski II

Digitaalinen groteski

Mitä saat, kun sekoitat lahjakkaan arkkitehdin seitsemän tonnia painettua hiekkakiviä? Vastaus on Digital Grotesque II, täysimittainen 3D-painettu grotto. Michael Hansmeyerin suunnittelema teos on edistyneen arkkitehtuurin juhla, jonka olisi pitänyt mahdotonta vuosikymmen sitten. Digital Grotesque II: ta voi katsella Center Pompidoun “Imprimer le monde” -näyttelyssä Pariisissa. Jos et voi tehdä matkaa, siellä on paljon kuvia, joita voi katsella verkossa. Epäilemme kuitenkin, että kuvat esittävät oikein kappaleen esittämän valtavan yksityiskohdan ja tekstuurin.

XOCO-suklaatulostin

XOCO-suklaatulostin

Teknologinen kehitys on helpottanut elämää. Esimerkiksi terveysteknologia on pelastanut lukemattomia ihmishenkiä. Mutta josta olemme todella innoissamme, on XOCO, 3D-tulostin, joka tekee kaikesta, josta voi haaveilla, suklaasta. Tämä on ihanteellinen tuote 5 tähden ravintoloille ja kakkutaiteilijoille. Tulostimen pieni profiili sopii kaiken kokoisille yrityksille. Se voi löytää jopa paikan kotitiskiltäsi. XOCO: ta ei ole tällä hetkellä myytävänä, mutta muotoilu avaa oven elintarvikkeiden 3D-tulostuksen aaltoon, joka alkaa lakaista teollisuutta.

Pannukakku Bot

Pannukakku Bot

Jos olet koskaan halunnut tehdä suunnittelijaleipäkakkuja kodin mukavasti, PancakeBot on mitä olet odottanut. Miguel Valenzuelan suunnittelema PancakeBot istuu ruudukon päällä ja tulostaa joko oman kuvion tai noin 300 kuvan kirjastosta. Uusia kuvia lisätään joka viikko. Haluatpa vain pitää hauskaa kotona tai lisätä taiteellisia pannukakkuja ravintolan valikkoon, PancakeBot on täynnä tarkkuutta, taidetta ja yllätyksiä. Tutustu 3D-ruokatulostuksen hassuun puoleen PancakeBot-ohjelmalla.

Pronssiauringonkukka

Pronssi auringonkukka

3D-tulostus on muuttanut maailmaa monin tavoin. Mutta mitä se on tehnyt taidemaailmalle, on todella vaikuttavaa. Katso vain auringonkukkia, 3D-painettua veistosta, jonka ovat suunnitelleet Rob ja Nick Carter, aviomies ja vaimo, jotka ovat taiteelleet yli 20 vuotta. Vincent van Goghin 1888 öljyn innoittamana saman nimen kankaalle maalaamassa pronssipatsaassa on sekä nykyaikaisia ​​että historiallisia kosketuksia. Jokainen terälehti näyttää siltä, ​​että se voisi tulla elämään. Jos haluat todellisen esimerkin taiteilijoiden 3D-tulostuksen voimakkuudesta, Auringonkukka on kaunis paikka aloittaa.

3D-painettu tarttuin

Painettu tarttuin

Tapaa Jerry, monikäyttöinen robottiympäristö. Kuten kaikki hyvät robotit, Jerry voi suorittaa useita tehtäviä, joista osa hän käyttää irrotettavaa kädensijaa. Tässä 3D-tulostaminen tulee peliin. Jerryn 3D-painettu tarttuja koostuu viidestä painetusta kappaleesta. Se toimii omana yksikköään ja sopii erinomaisesti suurempiin robottiprojekteihin. Vahvuus on vaikuttava ja luja. Slantin kehittämät heidän robottiominaisuudet (sekä painetut että ei) on suunniteltu ajatellen toimivia robotteja. Slant haluaa viedä robotit laboratoriosta ja maailmaan, ja 3D-tulostus auttaa.

Birdsnest munakuppi

Birdsnest munakuppi

Aamut ovat karkeat. Aamiaiselle meneminen ennen oven loppumista voi olla taistelu. Mutta linnunpesämunakuppi voi auttaa tekemään noista varhain aamuaikoista hieman helpompaa. Tämä leikkisä munakakku on luonnon inspiroima ja mukana 3D-tulostuksessa. Vaikka joustava materiaali on suunniteltu pitämään keskimääräistä munaa, se tukee useimpia munakokoja. Studio Gijs: n suunnittelema munakuppi on loistava lahja ystävällesi tai itsellesi parantaaksesi mielialaasi aamuisin. Jokainen munakuppi on painettu tilauksesta. Tämä on upea tapa saada ensimmäinen pala 3D-tulostusta.

Rannemurtumaproteesi

Rannemurtumaproteesi

Vuonna 2007 pieni tyttö mursi ranteensa. Se vaatisi kuusi viikkoa näyttelijässä. Perinteiset valet voivat olla tuskallisia sijoittaa ja epämiellyttäviä käyttää. Kun 3D-tulostus otti terveydenhuollon myrskyn, näytteen tulostaminen näytti loogiselta askeleelta Anaisille. Hänen käsivarsi skannattiin ja ohut valettu painettiin. Ahdin kiinnitettiin kupari- ja nikkeliseoksella muiden parantavien ominaisuuksien tutkimiseksi. Nikkelipinnoitus teki ahdin kiinnityksestä viileämmän, mikä auttoi parantamaan mukavuutta. Mutta se oli myös kokeilu hämärtää rajoja lääketieteen ja korujen välillä.

Joitakin tämän prosessin ongelmia on, että skannauksen ja tulostamisen välinen viive ei ole ihanteellinen. Murtuma voi olla turvonnut, mikä voi johtaa epätarkkoon tulostukseen. Nämä valet ovat kuitenkin avoimia, niitä voidaan käyttää suihkussa ja kudosten paranemista voidaan seurata kunnolla.

Tulosta kaupunki

Tulosta kaupunki

Tulosta kaupunki! on toimintakehotus kaikille kaupungeille. Asukkaita rohkaistaan ​​muuttamaan kotitalousmuovijätteensä 3D-tulostusprojektien raaka-aineeksi, kuten julkiset huonekalut. Kick-Start vuonna 2016, projekti on vielä alkuvaiheessa. Mutta alkuperäinen palaute on ollut positiivista. Kansalaiset ovat sitoutuneet vähentämään ympäristöjalanjälkeään entistä enemmän. Amsterdamin kunta hyväksyi ensimmäisenä ohjelman ja rakensi kunnallisen penkin siitä, mikä muuten olisi ollut tuhlattua materiaalia. Jos haluat tuoda Tulosta kaupunki! metsäkaulallesi, käy heidän verkkosivuillaan saadaksesi lisätietoja.

Toyze - Tuo suosikki pelimerkkisi elämään räätälöityinä leluina!

Toyze

Tapaa Toyze, hauska ja nopea sovellus, jonka avulla voit luoda yksilöllisiä ja ainutlaatuisia 3D-pelimerkkejä. Mikä tahansa suosikkipelisi on, voit suunnitella hahmosi sopivana. Valitse erilaisista asennoista ja kokoista tai lisää hauskoja lisävarusteita, kuten hattuja ja laseja. Kun olet mukauttanut hahmosi, tee tilauksesi. Hahmosi lähetetään suoraan sinulle. Toistaiseksi Toyze on omistettu mobiilipeleille, mutta töissä on suunnitelmia sisällyttää video- ja tietokonehahmot sarjakuvien ja elokuvahahmojen lisäksi. Onko sinulla suosikkihahmo? Hanki kätesi joihinkin 3D-tulostettuihin muistoesineisiin.

3D-painettu koiran kallon naamio

Koiran kallon naamio

Ihmisen paras ystävä - ne tuovat meille iloa ja mukavuutta. Mutta mitä tapahtuu, kun he tarvitsevat parantamista? Täältä Loca löysi itsensä, 4 kuukauden ikäisen koiranpennun, jota toinen koira puree niin voimakkaasti, että kaksi hänen kasvonsa luuta mursi. Samoin kuin valettu auttaa käsivarsi tai jalka paranemaan murtumisen jälkeen, kasvonaamio painettiin räätälöitynä käyttämällä CT-skannausta UC Davis College of Engineeringin toimesta. Exo-K9, kun maski leikattiin, antoi Localle parantumisen seuraavien useiden kuukausien aikana vaarantamatta vakavia vaurioita. 3D-tulostaminen on auttanut ihmispotilaita, mutta nyt sitä voidaan käyttää myös karkeampien auttamiseen.

Vapaamuotoinen 3D-painettu talo

Vapaamuotoinen 3D-painettu talo

3D-tulostuksen ansiosta kiinteistöjen tulevaisuus näyttää melko valoisalta. WATG: n Chicagossa toimiva joukkue voitti ensimmäisen palkinnon Freeform Home Design Challenge -tapahtumassa. Heidän 3D-painettu koti, nimeltään “Curve Appeal”, julistettiin harkittuun lähestymistapaan ja työntää kirjekuoren, mikä on mahdollista. Kodissa on keittiö, kylpy, oleskelutila ja makuuhuone. Se sallii runsaasti luonnollista valoa ja täyttää kaikki sähkö-, LVI- ja valaistusvaatimukset rajoittamatta aurinkoenergian vaihtoehtoja. Vaikka koti saattaa näyttää vierekkäiltäsi, uskomme sen olevan suunnitelma, joka voisi voittaa Amerikan naapurustojen sydämet.

Aurinkokunnan rannekorut

Aurinkokunnan rannekoru

Elämme yhteiskunnassa, joka epäröi edelleen, kun nuori tyttö ilmaisee kiinnostuksensa tekniikkaan tai tieteeseen. Build IT @ SDSU Library toivoo kuitenkin muuttavansa tätä. Tyttöpäivänä, päivänä organisaatioiden insinööriviikolla, nuorelle keski-ikäisen tytön ryhmälle annettiin mahdollisuus suunnitella oma 3D-painettu rannekoru. Suunnittelun piti olla jotain, jota tytöt halusivat, mutta myös sellaisen, joka voitiin tulostaa 45 kertaa pienessä painoikkunassa, joka heillä oli käytettävissä. Projekti vaati myös, että suunnittelun on oltava STEM-liittyvä. Tuloksena oli rannekoru täydellisen aurinkokunnan kanssa. Tytöt maalasivat myös rannekorunsa tulostamisen jälkeen. Katso, mitä muuta IT-rakennus tekee inspiroidakseen nuoria mieliä!

Projekti AMIE & Ensimmäinen 3D-painettu upotettava

Laivasto vedenalainen

Äskettäinen merivoimien kumppanuus kehitti ensimmäisen 3D-painetun upotettavan. Prototyyppi valmistui alle neljässä viikossa, ja parhaillaan suunnitellaan laivastokykyisten prototyyppien tuottamista, jotka saattavat olla saatavana jo vuonna 2020. Projektin kumppaneita olivat Oak Ridge National Laboratory (ORNL), Merivoimien pinta-aseiden keskusta, Carderock-divisioonan Disruptive. Teknologialaboratorio, Picatinny Arsenal, Defense Advanced Research Projects Agency, Merivoimien ilmajärjestelmien komento, Johns Hopkinkin yliopiston sovelletun fysiikan laboratorio, Naval Surface Warfare -keskukset Crane, Panama City, Philadelphia, Naval Underwater Warfare Center Newport ja Portsmouth Naval Shipyard. Toinen projekti, johon ORNL osallistui, oli AMIE-painatus, joka on yksi maailman ensimmäisistä 3D-tulostettuista kodeista ja toimii myös ajoneuvoina ja integroituna energiajärjestelmänä..

Ensimmäinen 3D-painettu silta

Ensimmäinen 3D-painettu silta

Infrastruktuurin 3D-tulostus voi säästää aikaa ja rahaa. Näin tapahtui vain rakennettaessa maailman ensimmäinen 3D-painettu silta Madridiin. Katalonian edistyneen arkkitehtuurin instituutin järjestämän sillan pituus oli 12 metriä ja leveys 1,75 metriä. Materiaalina käytettiin mikroraudoitettua betonia. Raaka-aine kierrätettiin rakennuksen aikana minimoimalla jätemäärä ja maksimoimalla rakenteellinen suorituskyky. Vaikka 3D-tulostusta on perinteisesti käytetty pienimuotoisiin hankkeisiin, sillan asennus laajentaa mahdollisuuksia, joita 3D-tulostus tarjoaa rakennusteollisuudelle.

Biometriset veistokset

Biometriset veistokset

Monica Horcicova on tšekkiläinen taiteilija, joka tunnetaan monimutkaisista veistoksistaan, jotka kaikki on luotu 3D-tulostustekniikalla. Taiteilijan teemat ovat kuoleman ja elämän metafora. Hänen galleriaansa tutustuminen vie sinut ainutlaatuiselle matkalle. Useimmissa painoissa, joissa on painettuja ihmisluita, alkuperäistä reaktiota on vaikea kuvailla. Teos on kaunis, silti raaka ja voimakas. Monicasta monista paikoista ylimitoitettuihin ulkomaan näyttelyihin Monica omaksuu 3D-tulostuksen voiman. Koe hänen taideteoksensa itse ja katso kuinka yksityiskohtainen ja tarkka 3D-tulostus voi olla.

Kinemaattinen terälehtimekko

Kinemaattinen terälehtimekko

Naisille, jotka halveksivät sovitussa huoneessa viettämää aikaa, tämän projektin tulisi herättää jonkin verran kiinnostusta ja uteliaisuutta muotin tulevaisuuteen. Bostonin taidemuseo tilasi hermosto suunnittelemaan pukeutumisen, joka osoitti muodin ja tekniikan välisen yhteyden. 3D-skannausta käytettiin käyttäjän kehon tarkkojen mittausten määrittämiseen. Luonnollisten elementtien, kuten terälehdet ja höyhenet, innoittamana Kinematic Petals Dress oli suunniteltu. Siinä on yli 1 600 ainutlaatuista kappaletta, mutta mekko on tulostettu kokonaan ja valmis käytettäväksi. Tutki kuvia nähdäksesi, miltä mukautettu painettu mekko näyttää.

Ensimmäinen itsenäinen, täysin pehmeä robotti 4D-tulostaminen kuvansiirtolaitteista

4D-muodonsiirtolaitteet

Kuva robotti. Sisältääkö se dramaattiset kulmat, kylmät materiaalit ja terävät kulmat? Joukko Harvardin yliopiston tutkijoita muuttaa olettamusta siitä, miltä robotin tulisi näyttää. He suunnittelivat pienen 3D-tulostetun robotin, joka ei sisällä elektroniikkaa tai perinteisiä robottimateriaaleja. Projektia pidettiin ensimmäisellä itsenäisellä, täysin pehmeällä robotilla, josta nimitettiin ”Octobot”, koska se muistuttaa mustekalaa. Laite saa virtansa kemiallisesta reaktiosta, joka paisuttaa robotin aseita. Tulevat mallit pystyvät mieluiten uimaan ja olemaan vuorovaikutuksessa. Octobot on suunniteltu inspiroimaan robotteja ja tutkijoita tutkimaan pehmeää robottiikkaa.

Tulostettu Wi-Fi

Painettu WiFi

Kuvittele pullo pyykinpesuainetta, joka tilaa sen vaihtamisen sinulle. Kuvittele nyt sama konsepti, mutta ilman paristoja tai elektroniikkaa. Jos tämä näyttää noituudesta, tulet yllättämään, kun tiedät, että se on 3D-tulostamisen työ. Langattomat anturit, syöttöwidgetit ja älykkäät viestintäobjektit voidaan tulostaa 3D-muodossa ja integroida päivittäiseen elämäämme. Vaikka tällä hankkeella on runsaasti tilaa kasvulle ja kehitykselle, kahdesta opiskelijasta ja yhdestä Washingtonin yliopiston tiedekunnan jäsenestä koostuva ryhmä on suunnitellut täysin 3D-painetut painon mittakaavat, virtausanturit ja anemometrit. Inspiraatiota on myös useita prototyyppejä.

Equus

Equus

3D-seinämaalaus ei ole harvinaista. Verrattuna maalauksiin tai piirtoalustan tulosteisiin 3D-seinämaalaus tarjoaa runsaasti etuja. Katso tämä Dominik Raskinin suunnittelema pala. 3D-painettu hevospää ja kaksi etujalkaa näyttävät räjähtävän seinästä. Tämä kappale voisi löytää kodin monilla sisustustyyleillä. Equus-taideteoksia on useita eri kokoja ja värejä yksilöllisten tarpeiden mukaan. Koska kevyt lankakehys on 3D-painettu, se on helppo ripustaa vahingoittamatta seiniä. Vieraile verkkosivustolla nähdäksesi, kuinka helppoa on saada kädet 3D-painotuotteisiin, jotka varmasti herättävät huomiota.

Lego Minifig rakettisovitin

Lego-rakettisovitin

AirRocketWorks tekee yhteistyötä koulujen, STEM-kerhojen, partiolaisten, kirjastojen, museoiden ja oppimiskeskusten kanssa tuodakseen rakkautensa kaiken ikäisille ja kyvyisille ihmisille. Yksi heidän projektistaan ​​käytti 3D-tulostusta helposti ja hauskalla tavalla, mikä tekee kotiraketin rakentamisesta mahdollisuuden melkein jokaiselle. Niiden 3D-painettuja rakettisovittimia voidaan käyttää muovikappaleen putken, vaahto-nenän ja sarjan tarrojen kanssa. Hauskaa kiertämistä varten on tilaa lisätä suosikki LEGO -hahmosi. Lähetä hahmosi unohtumattomalle matkalle tämän projektin avulla ja löydä rakettien hauskaa.

Keinotekoinen sydän

Keinotekoinen sydän

ETH News ja ETH Zürich ovat ilmoittaneet ihmisen ensimmäisen silikonisydämen valmistuksesta. Kyky tuottaa ihmisen elimiä elinsiirtoa varten on yksi lupaavimmista 3D-tulostuksen käytöistä. Silikonisydän muistuttaa läheisesti ihmisen sydäntä, niin sisältä kuin ulkoa. Esimerkiksi siinä on oikea ja vasen kammio ja se voi supistua tarpeen mukaan veren pumppaamiseksi. Prototyypillä on kuitenkin yksi pääkysymys. Se voi kestää vain noin 3000 lyöntiä, mikä olisi vähemmän kuin tunti ihmisessä. Materiaali ei kestä kantaa pidempään kuin tämä. Mutta tämän ensimmäisen tärkeän askeleen 3D-elinten tulostamiseen pitäisi varmasti innostaa insinöörejä ja tutkijoita jatkamaan prototyypin kehittämistä, joka voisi jonain päivänä korvata ihmisen elinluovutukset.

3D-tulostettu automaattinen sääasema

Automaattinen sääasema

3D-PAWS, tai 3D-painettu automaattinen sääasema, aloittivat ilmakehätutkimuksen yliopistoyhtiö ja Yhdysvaltain kansallisen sääpalvelun kansainvälisen toiminnan toimisto. Aloitteen tavoitteena on rakentaa halpoja, kestäviä ja luotettavia järjestelmiä säätietojen keräämistä ja välittämistä maaseutuyhteisöjen kautta. Yksi näiden järjestelmien tärkeimmistä eduista on, että 3D-tulostetut komponentit voidaan tulostaa tarvittaessa uudelleen, kun järjestelmät epäonnistuvat. Perinteisissä sääjärjestelmissä vaihdot ovat kalliita ja korjaukset joskus mahdottomia. Mahdollisuus tarkkailla säätä pitää asukkaat turvassa.

Kevyt ratsastaja

Kevyt ratsastaja

Vietätkö lämpimiä aurinkoisia päiviä moottoripyörällä moottoriteillä? Jos niin, nautit tästä seuraavasta projektista. Light Rider on maailman ensimmäinen 3D-tulostettu prototyyppi sähkömoottoripyörälle. Suunnitelma on kehittää eksklusiivinen pieni sarja Light Rider, joka on katulaillinen. Suunnittelu yhdistää useita konsepteja yhdeksi malliksi. Ensinnäkin kehyksen suunnittelussa käytettiin ilmailu- ja avaruusteollisuuden hyväksymää lähestymistapaa. Sitten se tulostettiin 3D-malleilla lentokonelaatuista materiaalia. Polkupyörän tehon ja painon suhde on yhtä suuri kuin superauton, joten se sopii täydellisesti mihin tahansa nopeuden demoniin. Pyörä on myös ympäristöystävällinen eikä aiheuta päästöjä. Vahvempi, nopeampi ja turvallisempi moottoripyörä on mahdollista 3D-tulostuksella.

3D-tulostetut linssit

3D-tulostetut linssit

Luxexcel hyvitetään ensimmäisenä ja ainoana yrityksenä maailmassa, joka voi luoda 3D-painettuja silmälinssejä. Nämä linssit eivät vaadi kiillotusta tai hiontaa, ja ne ovat tällä hetkellä saatavissa oftalmistekniikan laboratorioihin. Silmälinssien perinteiseen valmistukseen kuuluu useita vaiheita ja liiallista materiaalia, jotka kaikki johtavat korkeampiin kustannuksiin. 3D-painetut versiot ovat yhtä tehokkaita ja luotettavia, mutta halvemmalla. Ratkaisua ei kuitenkaan suunniteltu kustannusten mukaan. Sen sijaan Luxexcel kehitti tekniikan riippumattomille silmälaboratorioille ja heidän asiakkailleen, jotta räätälöidyt linssit olisivat kaikkien saatavilla.

3D-painetut matkapuhelimet

3D-painetut matkapuhelimet

Kineettinen kuvanveistäjä Marco Mahler yhdisti voimansa Oklahoma State Universityn apulaisprofessorin Henry Segermanin kanssa kehittääkseen maailman ensimmäisiä täysin 3D-tulostettuja matkapuhelimia. Heidän kappaleensa ovat vähintäänkin yksityiskohtaisia, ja yhdessä mallissa on 1 365 kappaletta. Ilman kykyä 3D-tulostaa näitä matkapuhelimia, ne olisivat aikaa vieviä ja joillekin taloudellisesti ulottumattomissa. Matkapuhelimet tulostetaan tilauksesta Shapewaysiin Marcon ja Henryn kuvioiden avulla. Mieti näitä 3D-painettuja matkapuhelimia kodillesi ainutlaatuisen kappaleen löytämiseksi. Heidän mallit ovat hienostuneita ja heidän takana oleva tarina on inspiroiva.

3D-painettu ruostumattomasta teräksestä valmistettu polkupyörä

Kaari Polkupyörä

Tässä kolmen kuukauden projektissa, jonka opiskelijat tekivät teollisen suunnittelun suunnittelussa 3D Building Field Lab, käytettiin viimeaikaista tekniikkaa, kun 3D-tulostettiin ruostumattomasta teräksestä valmistettua polkupyörää. Edistysaskeleet mahdollistivat materiaalien tulostamisen puoliväliin mihin tahansa suuntaan ja ilman tukirakenteiden tarvetta. Arc-polkupyörä painaa samaa kuin normaali polkupyörä, mutta siinä on vaikuttava muotoilu ja moitteeton lujuus. Tämäntyyppinen projekti osoittaa, että rajoitukset vähenevät keskisuurten ja suurten esineiden tulostamisessa. Muotovapaus mahdollistaa melkein minkä tahansa tulostamisen, tämä luotettava kuljetusmuoto mukaan lukien.

Ensimmäinen 3D-painettu vahvistettu silta

3D-painettu silta

Alankomaat on koti maailman ensimmäiselle 3D-painetulle raudoitetulle, esijännitykselle varustetulle betonisiltaan. Silta on 8 metriä pitkä ja 3,5 metriä leveä. Sen lujuus testattiin viiden tonnin kuormalla, joka on paljon raskaampi kuin päivittäinen kuorma, jonka se kestää. Se on osa asukkaiden pyöräilyreittiä ja uskotaan kuljettavan satoja pyöräilijöitä päivässä. BAM Infran johtama ryhmä kehitti yhteistyötä Eindhovenin teknillisen yliopiston tutkijoiden kanssa kehittääkseen tapa sisällyttää teräsvahvistinkaapeli tulostamisen aikana. Projekti maksoi vähemmän rahaa, käytti vähemmän materiaaleja ja vähensi rakentamisen aikana syntyviä hiilidioksidipäästöjä.

3D-tulostus kilpailuetu lumikoneille

Lumikoneet

Ei ole monia toimialoja (jos sellaisia ​​on), joista 3D-tulostus ei voi auttaa. Yksi tällainen yritys, joka tajusi tämän, on Snow Business, huippuluokan lumenvalmistuskoneiden valmistaja. Koneiden suorituskyky ja kestävyys ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka voivat turvata liiketoiminnan tai tuhota sen. Snow Business nopeutti kehitystä ja vähensi kustannuksia käyttämällä 3D-tulostimia suuttimiensa valmistukseen. Tämä kilpailuetu tekee heidän tuotteistaan ​​paremmin suunniteltuja, halvempia ja kuluttajien parempia. Käytä heidän tarinaansa inspiraationa ajatellessasi tapaa, jolla 3D-tulostus voi auttaa työtäsi tai yritystäsi.

3D-tulostus nolla-G-tekniikalla

Space 3D -painettu

3D-tulostus ei ole enää rajoitettu laboratorioon. Tulostimet voidaan viedä kentälle tarjoamalla ratkaisuja, joiden ajateltiin aikaisemmin mahdottomiksi. Mutta voivatko 3D-tulostimet toimia avaruudessa? Se on kysymys, joka NASA: lla oli. Jos Kansainvälinen avaruusasema pystyisi tulostamaan kolmiulotteisena, he pystyisivät tulostamaan työkaluja tarpeen mukaan ja toimimaan paremmin lentopainorajoituksilla. Kun 3D-tulostuslaitteisto oli testattu parabolisilla lennoilla, testaus aloitettiin avaruusasemalla. Tulokset osoittivat, että 3D-tulostus todellakin toimii avaruudessa, avaa oven uusille tehtäville, kokeille ja mahdollisuuksille.

Gradient-tuoli

Alumiinigradienttituoli esittelee, kuinka alumiinia voidaan käyttää digitaaliaikaisen huonekalusuunnittelussa. Tuoli on kevyt alumiinirakenne, jolla on vaahdon ja metallin lujuuden edut. Suunnittelussa on käytetty ainutlaatuista painotekniikkaa, joka tarjoaa rakenteellista lujuutta ja vähentää tarvittavan materiaalin määrää. Alumiinigradienttituoli löytyy pysyvästä kokoelmasta Viktorian kansallisgalleriassa Melbournessa, Australiassa yhdessä Vitra Design -museon kanssa Saksassa. Mahdollisuus valmistaa kevyitä, mutta kestäviä huonekaluja edulliseen hintaan voisi muuttaa huonekaluteollisuutta, pakottaen valmistajat etsimään kuluttajaystävällisiä tuotantomenetelmiä.Gradient-tuoli

3D-tulostettavat aseet

3D-painetut aseet

Defense Distributed on 3D-painettujen aseiden takana oleva voima. Yhtiö julkaisi 27. heinäkuuta 2012 tiedostot maailman ensimmäiselle tulostettavalle käsiaseelle. Kasvaessaan osuuttaan laillisista ja poliittisista taisteluista Defense Distributed kääntyi Bitcoin-yhteisön rahoituksen saamiseksi. Painettujen aseiden idea on vallankumouksellinen, mutta myös kiistanalainen. Yhtiö taistelee edelleen Yhdysvaltain osavaltion departementista yksityisesti tuotettujen aseistiedostojen laillisuuden tarjoamisesta väestölle. Tapaus voisi olla pian siirtymässä korkeimpaan oikeuteen. Jos se tapahtuu, ja tuloksesta riippumatta, se varmasti käydään Yhdysvaltain kansalaisten kanssa käytävällä keskustelulla.

Yksi kuppi päivässä

Yksi kuppi päivässä

Oletko kyllästynyt juomaan kahvia samasta kupista joka päivä? Yhden kahvikupin päivässä -hanke on katettu. Projekti oli hauska ja menestyvä kokeilu luovuuteen ja nopeaan valmistukseen. Projekti oli avoin yhteistyölle, jolloin kuka tahansa voi leikkiä ja suunnitella oman kahvikupin. Kun 30 suosikki mallia oli valittu, ne esitettiin kaupassa ja ostettavissa. Suunnittelussa oli sekoitus sekoitettuja kuppeja, mielenkiintoisia mutta toimimattomia kuppeja ja kuppeja, jotka on peitetty erilaisilla kuvioiduilla piirteillä. Projektia pidettiin onnistuneena ja se osoitti, että 3D-tulostamisella voi olla hauskaa ja hassua käyttöä.

Meshu

Meshu

Kaksi suunnitteluteknikkoa aloitti Meshun San Franciscossa. Heidän suunnittelussaan on geodataa edustavia linjoja, jotka tarjoavat kuluttajille ainutlaatuisen tavan määrittää hetket ja muistot riippumatta siitä, missä ne tapahtuivat maailmassa. Korujen hienous on osa sen viehätysvoimaa. Vastaanottaja tietää tarkalleen, mitä linjat edustavat, vaikka kukaan muu ei tiedä. Vaikka Meshu ei enää hyväksy tilauksia, Meshu valmisti kaulakoruja, sormuksia, korvakoruja ja julisteita kuluttajien pyyntöjen muistamiseksi. Käytä heidän työtä inspiraationa omille 3D-tulostuksillesi. Tässä tapauksessa 3D-tulostusta voidaan käyttää tunteellisiin tarkoituksiin.

Ensimmäinen työpöydällä valmistettu metalli 3D-tulostin

Pöytämetallia

Desktop Metal on suunniteltu yhtä asiaa ajatellen. Perustajat halusivat tarjota ratkaisun suunnitteluryhmille, jotka etsivät saatavissa olevaa metallin 3D-tulostusta. Yhtiö tarjoaa kaksi erillistä 3D-tulostusjärjestelmää. Yritykset voivat käyttää näitä järjestelmiä kaikkeen prototyypeistä massatuotantoon. Studio-järjestelmä on suunniteltu insinööreille, ja sen avulla käyttäjät voivat tulostaa monimutkaisia ​​metalliosia itse. Verrattuna muihin tulostusjärjestelmiin Studio-järjestelmä on jopa kymmenen kertaa halvempi. Mutta kun tarvitset nopeutta puolellasi, tuotantojärjestelmä on ihanteellinen. Se on suunniteltu läpäisykykyyn ja on 100 kertaa nopeampi kuin muut tulostusjärjestelmät. Tuotantojärjestelmä on tarkoitus julkaista vuonna 2020.

3D-tulostettu mikromatkustaja-auto

Mikromatkustaja-auto

Kabuku Inc. yhteistyössä Honda Motor Co., Ltd: n kanssa kehittää 3D-painettu ajoneuvo. Toshimaya Corp. tarvitsi mukautetun toimitusauton, jota voitaisiin käyttää sekä toimituksiin että mainontaan. Paikallinen infrastruktuuri kuitenkin vaikeutti joitain toimituksia. Kapeat tiet olivat tärkein syyllinen. Kabuku ja Honda pyrkivät kehittämään painetun auton, joka vastasi edelleen heidän tarpeitaan, mutta oli mitoitettu asianmukaisesti. Kehitysprosessi kesti vain kaksi kuukautta, ja painotöitä hoiti Kinkakun omistama 3D-tulostuspalvelu Rinkak. Toshimaya toimitettiin alkuperäisellä ajoneuvolla, joka vastasi niiden kokoa, tuotantoa ja mainostarpeita.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me