5 parasta TrueCrypt-vaihtoehtoa – avoimen lähdekoodin salaussovellukset

Jos haluat suojata tietosi uteliailta, sinun on salattava ne. Aikaisemmin monet meistä luottavat Truecryptiin tehdäkseen tämän, mutta koska suosittu salaussovellus lopetettiin salaperäisesti, olemme luoneet tämän artikkelin, jonka avulla saat viisi TrueCrypt-vaihtoehtoa.

Jos olet suhtautunut vakavasti turvallisuuteen, niin teet sen itse sen sijaan, että käytät sitä kolmannen osapuolen puolestasi. Tätä tarkoitetaan päästä päähän -salaus (e2ee).

Mutta vaikka käytätkin e2ee-ohjelmaa, mistä tiedät, että ohjelmisto ei tee jotain haitallista? Esimerkiksi salausavainten lähettäminen salaa takaisin kehittäjilleen tai takaoven luominen salaukseen.

Ainoa takuu, joka meillä voi olla tätä vastaan, on avoimen lähdekoodin käyttö. Vain jos ohjelmaa voidaan vapaasti tutkia sen varmistamiseksi, että se tekee sen, minkä sen on tarkoitus (ja vain sen, jonka sen on tarkoitus tehdä), voimme antaa siihen kohtuullisen luottamuksen..

Jos hyvämaineinen kolmas osapuoli on tarkastanut koodin, voimme luottaa siihen vielä enemmän, mutta jopa tämä on epätäydellinen, koska koodia voidaan aina muuttaa, kun tarkastajat lähtevät rakennuksesta. Joten tosiasia on, että koodin tarkistaminen on vain takuu mahdolliseksi minkä tahansa ohjelman turvallisuudesta.

TrueCrypt-vaihtoehdot

Olemme luetellut parhaat TrueCrypt-vaihtoehdot alla. Suurin osa heistä käyttää alan standardin mukaista AES-salausta, joten saatat myös haluta oppia, kuinka AES-salaus toimii.

VeraCrypt

Windows-käyttöjärjestelmät. MacOS, Android ja Linux. Kolmannen osapuolen Android- ja iOS-sovellukset antavat sinun avata ja käyttää tallennettuja VeraCrypt-säilöjä.

VeraCrypt työpöydällä

VeraCrypt on TrueCrypt-haarukka ja sen suora seuraaja. Muut kuin pienet tuotemerkkimuutokset, sen etuosa näyttää samalta ja sen toiminnallisuus on identtinen TrueCryptin kanssa. Periaatteessa se on TrueCrypt paitsi, että sen koodi on tarkastettu kokonaan, TrueCryptissä havaitut ongelmat on korjattu ja sovellusta kehitetään aktiivisesti.

Sellaisenaan VeraCrypt pidetään turvallisuusmaailmassa laajalti avoimen lähdekoodin koko levyn salausohjelmana. Sen avulla voit luoda virtuaalisen salatun levyn (levyn), jonka voit asentaa ja käyttää aivan kuin oikean levyn. Tai se voi salata koko levyosion tai tallennuslaitteen (esim. Kiintolevy tai USB-tikku), mukaan lukien koko käyttöjärjestelmäsi. Järjestelmän saappaat alkaen.

Oletusarvoisesti VeraCrypt salaa kaikki tilavuuteen tallennetut tiedot AES-256-salauksella, vaikka taltioa luotaessa voit määrittää vaihtoehtoisen salauksen. Esimerkiksi NIST-aversio voi käyttää Twofish-, käärme- tai Camellia-salausta. Tiedot todennetaan sitten oletusarvoisesti SHA-512: llä, mutta taas käyttäjät voivat halutessaan käyttää erilaisia ​​hajautusalgoritmeja, jos he haluavat.

VeraCryptin merkittävä piirre on, että mitä tahansa tiedostoa, esimerkiksi viattoman näköisen valokuvatiedostoa, voidaan käyttää VeraCrypt-levyn säiliönä. Vielä huomattavampi on sen piilotettu äänenvoimakkuusominaisuus, joka tarjoaa uskottavan poiston. Se tekee tämän piilottamalla salatun levyn toisen VeraCrypt-taltion sisällä siten, että jos noudatetaan oikeita varotoimia, on mahdotonta todistaa toisen piilotetun levyn olemassaoloa.

VeraCrypt-säilöihin tallennetut tiedot voidaan synkronoida turvallisesti laitteiden välillä tallentamalla taltio (ja asentaa se) pilvitallennusten synkronointikansioon. VeraCrypt-sovellusta voidaan käyttää tällä tavalla tietojen turvalliseen tallentamiseen muuten epävarmoilla alustoilla, kuten Dropbox.

Se ei kuitenkaan ole ihanteellinen työkalu tähän työhön. Äänenvoimakkuudet voivat olla suuria ja ne ovat kiinteitä, jotka sinun on määritettävä niitä luotaessa. Ja kun taltion sisällä olevia tietoja muutetaan, koko levy on ladattava uudelleen

Kaikista tässä artikkelissa käsitellyistä ohjelmistoista VeraCrypt on ylivoimaisesti auditoitu avoimen lähdekoodin salausratkaisu.

Tutustu oppaitamme VeraCryptissä & ohjeet perusteisiin ja opas VeraCryptin piilotettuihin tilavuuksiin syvälle sukeltamiselle tähän tärkeään salausohjelmaan.

AES-krypta

Alustat: Windows, macOS, Linux, Android (kolmannen osapuolen, mutta avoimen lähdekoodin). Kolmannen osapuolen AESCrypt for iOS -sovellus on myös saatavana, vaikka se on suljetun lähteen ja ilmaiset käyttäjät rajoittuvat vain katsomaan työpöydälle ennalta salattuja tiedostoja AES Crypt -sovelluksen avulla.

AESCrypt työpöydällä

AES Crypt on ilmainen avoimen lähdekoodin (FOSS) alustanvälinen tiedostojen välinen salaussovellus, joka suojaa tiedostoja AES-256-salauksella. Tiedostokohtaisena salaussovelluksena se antaa sinun käsin salata yksittäiset tiedostot. Eräajotiedostojen salausta ei tueta, vaikka tämä rajoitus voidaan jonkin verran voittaa luomalla zip-tiedostot kansioista ja salaamalla sitten zip-tiedosto AES-salauksella.

Tämä erittäin helppokäyttöinen Java-pohjainen tiedostoohjelma integroituu käyttöjärjestelmään tarjoamalla yksinkertainen tiedostojen salaus Windowsin hiiren kakkospainikkeella -painikkeella tai vetämällä ja pudottamalla MacOSissa ja Linuxissa (tai laajennus mahdollistaa hiiren kakkospainikkeen napsauttamisen macOSissa)..

Tiedoston salauksen purku tapahtuu yksinkertaisesti kaksoisnapsauttamalla encrypted.aes-tiedostoa ja antamalla salasana, jonka annoit luotaessa. Komentoriviliittymä on myös saatavana.

On myös huomattava, että kun luot tiedostoa salatun version, alkuperäinen salaamaton versio pysyy ennallaan. Tämä on hienoa, jos haluat vain tallentaa salatun version verkossa, mutta mahdollisimman turvallisuuden vuoksi sinun on poistettava alkuperäinen. Älä vain unohda salasanaa!

AxCrypt

Alustat (ilmaiset): Windows. Saatavana on ilmaisia ​​MacOS-, Android- ja iOS-sovelluksia, joiden avulla voit avata ja katsella tiedostoja, mutta et salaa niitä. Alustat (Premium): Windows, macOS, Android ja iOS.

AZCrypt työpöydällä

Kuten AES-Crypt, myös AxCrypt on avoimen lähdekoodin cross-platform-tiedostojen salaussovellus, joka suojaa tiedostoja AES: llä. Se on kuitenkin aivan erilainen peto. Se on ilmainen versio, joka on tarkoitettu pääasiassa Windows-käyttäjille, ja premium-versio, joka maksaa 35 dollaria USD vuodessa (30 päivän ilmainen kokeilu).

AxCrypt Free integroituu Windows-käyttöjärjestelmän kanssa saumattomien AES-128-tiedostojen salaamiseksi lennossa. Sen sijaan, että määrittäisit salasanan joka kerta, kun salat tiedoston, kirjaudut sovellukseen ja sitten kaikki valitut tiedostot salataan ja salataan automaattisesti kyseisellä salasanalla.

Itse kansioita ei voi salata AxCrypt Free -sovelluksella, mutta kaikki kansion tiedostot voidaan eräsalata. Tai voit valita niin monta tiedostoa kuin haluat tietokoneesi mistä tahansa ja suorittaa niille eräsalaus.

Windows-käyttäjille AxCrypt Free tarjoaa sitten monia etuja verrattuna tavallisiin AES-kryptoihin. Mitä menetät, on kuitenkin eri alustojen yhteensopivuus. Ilmaisten MacOS-, Android- ja iOS-sovellusten (mutta ei Linuxin) avulla voit avata ja katsella salattuja tiedostoja, mutta et salaa niitä.

Premium-versio korjaa tämän ongelman täydellä tuella kaikille mainituille alustoille. Se tarjoaa myös monia hyödyllisiä lisäominaisuuksia kaikilla tuetuilla alustoilla, mukaan lukien kansioiden täydellinen salaus (alikansioiden salauksella), avainten jakaminen, tiliavainten varmuuskopiointi, nimettömät tiedostonimet ja paljon muuta.

gocryptfs

Alustat: Linux (DEB-paketti tai käännös lähteestä), macOS (käyttäen Homebrew).

GoCryptfc-sovellus työpöydällä

gocryptfs on innoittanut loistava, mutta virheellinen EncFS. Kuten Encfs, se luo parillisia kansioita tai ”taltioita”. Yksi nide sisältää salaamattomat tiedostot (kutsutaan sitä ”yksityiseksi kansioksi”), kun taas toisessa vastaavassa nidossa (kutsutaan sitä ”salattuksi kansioksi”) pidetään salattua versiota tiedostot ensimmäisessä (yksityisessä) osassa.

Toisin kuin VeraCrypt, jokainen levyn tiedosto on salattu ja tallennettu erikseen, joten yhden tiedoston vaihto ei tarkoita koko salatun säilön lähettämistä uudelleen..

Tämän ansiosta gocryptfs on paljon parempi kuin VeraCrypt tiedostojen tallentamisessa pilvipalveluihin, kuten Dropboxiin, koska paikalliset tiedostot pidetään salaamattomina yksityisessä taltiossa, mutta heijastuvat Dropboxiin (jne.) Salatussa muodossa yksinkertaisesti sijoittamalla vastaava ”salattu levy” pilvikansio.

Se, mitä gocryptfs ei tee, on vain salata tiedosto. Joku, jolla on pääsy ”henkilökohtaiseen kansioon”, voi käyttää salaamattomia tiedostoja. Tämän lisäksi salatussa kansiossa olevat tiedostonimet ovat hämärtyneet, mutta metatiedot, kuten hakemistorakenne ja tiedostokoko eivät ole.

gocryptfs on vain komentorivi, mutta asennus on erittäin helppoa. Asennuksen jälkeen voit vetää ja pudottaa tiedostoja yksityiseen kansioon ja tavallisesta GUI-tiedostonhallinnasta. Vaihtoehtoisesti SiriKali on graafisen käyttöliittymän käyttöliittymä, joka on yhteensopiva gocryptfs: n kanssa.

Tiedot suojataan ja käytetään AES-256-GCM: ää, ja GCM tarjoaa myös todennuksen.

SecureFS ja Crysfs ovat samanlaisia ​​EncFS-innoittamia sovelluksia. SecureFS korjaa EncFS: n ongelmat ja on huomattava, että se on saatavana kaikille tärkeille alustoille, myös Windowsille (vaatii MS Visual C ++ 2015 -jakelupaketin). Crysfsin tuki Windowsille on edelleen erittäin kokeellinen, mutta se tukee täysin Linuxia ja macOS: ta ja parantaa gocrypt- ja SecureFS-ominaisuuksia salaamalla tiedostojen metatiedot ja hakemistorakenteet.

Cryptomator

Alustat: Windows, macOS, Linux, Android, iOS.

Cryptomator-sovellus työpöydällä

Cryptomator tarjoaa pilveen tallennettujen tiedostojen avoimen salauksen. Salattu holvi tallennetaan pilvikansiosi, mutta se puretaan ja asennetaan paikallisesti virtuaaliajona saumattomien vetämis- ja pudotustoimintojen kanssa.

Tiedostot salataan erikseen, joten muutoksia tehtäessä vain vastaava salattu tiedosto vaihdetaan. Tiedostojen sisällön lisäksi hakemistorakenne on piilotettu, vaikka tiedostojen muokkauspäivämääriä ei voi piilottaa rikkomatta pilvipalveluntarjoajan synkronointiominaisuutta.

Holvit kiinnitetään AES-256-CTR: llä ja lukitus avataan salasanalla, joka on suojattu raa'alla voimalla hyökkäyksiltä salausavaimen johtamistoiminnolla.

Pöytätietokoneen salaustekniikka toimii maksamallasi mallilla. Sitä voi saada ilmaiseksi, mutta käyttäjiä kannustetaan lahjoittamaan sen kehittämiseen. Mobiilisovellukset (jotka tukevat sormenjäljen lukituksen avaamista) maksavat 8,99 dollaria kirjoittamishetkellä.

Lopulliset ajatukset

VeraCrypt on TrueCryptin korvattava korvike. Jos salausvaatimuksesi ovat jonkin verran erilaisia, tässä artikkelissa kuvatut avoimen lähdekoodin työkalut heijastavat salaussovellusten käyttötapausten moninaisuutta..

Saatat joutua valitsemaan AES Cryptin ja AxCryptin, gocryptfs (tai muun Encfs-innoittaman version) ja Cryptomater välillä, mutta useimmat täällä olevat sovellusluettelot tekevät omat erityiset asiat, joissa niiden välisissä toiminnallisuuksissa on vain vähän ristiinvaihtoa..

Siksi paras neuvo on ottaa käyttöön erilaisia ​​salaussovelluksia. Tämä tarkoittaa, että hankit oikean työkalun työhön sen sijaan, että yrittäisit lyödä neliömäisiä tappeja pyöreisiin reikiin käyttämällä yhtä sovellusta suorittamaan töitä, joita ei ole suunniteltu tekemään.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me