Äärimmäinen DD-WRT-opas

Osakereitittimet ovat rajalliset, ja parhaan asennuksen ja suorituskyvyn saaminen niistä voi olla erittäin vaikeaa.

Mukautettu laiteohjelmisto, kuten DD-WRT, helpottaa prosessia ja tarjoaa sinulle myös paljon lisävaihtoehtoja; siten muuttamalla tavallisesta 100 dollarin reitittimestä superreitittimen, joka sopii mihin tahansa kotiin tai toimistoon.

Tämän DD-WRT-reitittimen oppaan avulla kasvatat langatonta kantamaa, tiedonsiirtonopeutta, luot NAS-ratkaisuja, määrität VPN-palvelun ja niin paljon muuta milloin tahansa. Jotkut näistä, voit jopa toteuttaa ilman DD-WRT.

Eikö sinulla ole aikaa lukea kaikkea tätä tänään? Suosittelen ainakin lukemaan johdannon, jotta saat selville, mistä tämä "DD-WRT" -yritys tarkoittaa.

Mitkä ovat DD-WRT-reitittimet?

Nimi DD-WRT on peräisin kahdesta lähteestä. WRT tarkoittaa langatonta reititintä, ja sen keksi ensimmäisenä surullisen Linksys WRT54G. Tämä oli ensimmäinen reititin, jota käytettiin DD-WRT: n kehittämiseen, ja siitä on tullut ikoninen menestys sen jälkeen. DD tulee Saksan Dresdenin kaupunkikoodista, jossa BrainSlayers, alkuperäinen kehitystiimi, asui.

Pohjimmiltaan DD-WRT on laiteohjelmisto, jonka voit asentaa reitittimeen lisätäksesi sen ominaisuuksia. Se on verrattavissa toisen käyttöjärjestelmän asentamiseen tietokoneellesi toiminnallisuuden ja tarkoituksen parantamiseksi. Kuten aion näyttää sinulle tässä oppaassa, pystyt parantamaan langattoman kantaman laajuutta, saat paremman palvelun työkalujen laadun ja paljon muuta. Katso alla olevaa sisältöä nähdäksesi kuinka mukautuva se voi olla.

Alla olevat asetukset ovat suositeltavia eri ympäristöille. Älä huolestu, jos et ole varma, mitkä näistä ovat, niitä selitetään yksityiskohtaisemmin.

Miksi DD-WRT?

Monet teistä saattavat ajatella: miksi tarvitsen DD-WRT: tä, eikö vakioreitittimen ohjelmisto ratkaise kaikkia tarpeitasi?

valitettavasti ei.

Reitittimien tarjoamat laiteohjelmistot ovat parantuneet vuosien varrella, mutta niiltä puuttuu yleensä laaja valikoima ominaisuuksia. Tämä johtuu siitä, että suurin osa käyttäjistä ei tarvitse tätä toimintoa, ja siksi heillä ei ole taloudellista järkeä kehittää sitä.

Ajan myötä, kun itsesi kaltaiset tietokoneen käyttäjät ovat tulleet tekniikan taitajiksi ja paremmin tietoisiksi, he päättivät haluavansa enemmän ja DD-WRT-reititin oli aina ensimmäinen askel. Tässä suhteessa reitittimet yritykset ovat jääneet jälkeen. Juuri tästä syystä monet heistä (Buffalo-reititin, Linksys-reititin jne.) Ovat nyt tosissaan alkaneet myydä DD-WRT-väläytettyjä reitittimiä.!

DD-WRT: llä on monia makuja ja kokoja, aina DD-WRT micro: stä DD-WRT mega: han, mutta riippumatta siitä, mitä kokoa käytät, lisätyökalut tekevät epäilemättä vakioreitittimestäsi superhubin.

Jotkut DD-WRT: n edut

Tässä on joitain ominaisuuksia, jotka todistavat, että päivitys DD-WRT: hen auttaa suuresti parantamaan Internet-WiFi- ja laiteominaisuuksiasi riippumatta siitä, asutko yksin tai harjoitat yritystä. Nämä ovat vain pieni katkelma kaikesta mahdollista, eikä edes tämä koko opas kata kaikkia mahdollisuuksia ja asetuksia.

 • Advanced palvelun laadun (DD-WRT QoS) hallinta- antaa sinun hallita kaistanleveyden allokointia. Voit helposti jakaa liikenteen verkkojen välillä, omistaa sen tietyille ohjelmistoille, laitteille ja muulle.
 • Universal Plug and Play (UPnP) - - protokolla, joka mahdollistaa laitteiden jakamisen helposti verkossa tiedostojen, medioiden, tulostimien jne. nopeaa ja helppoa jakamista varten.
 • Verkkoon liitetty tallennustila (NAS) - liitä USB-levyt ja kiintolevyt reitittimeesi, jotta voit käyttää niitä verkon asemina, jotka ovat kaikkien saatavilla
 • Verkkotulostimet - Kuten kiintolevyillä, voit liittää tulostimia, joita voidaan käyttää verkon kautta
 • DNS-välimuisti / DNSmasq - nopeuttaa isäntänimen hakua ja tarkkuutta parantaaksesi nopeutta suosikkisivustoillesi
 • Langaton silta- muuttaa reitittimen langattomaksi toistimeksi laajentaaksesi WiFi-signaalin kantamaa
 • Edistyneet suorituskykykaaviot- DD-WRT tarjoaa kehittyneen verkon seurannan ja näytön vianetsinnän ja analysoinnin parantamiseksi.
 • Säädä antennin teho- yksi monista tavoista, joilla voit lisätä langatonta kantamaa
 • VPN- Voit käyttää DD-WRT-reititintä VPN-asiakkaana, jotta kaikki WiFi-verkon laitteet ovat suojattuja. Tämä tarjoaa jopa maantieteellistä lukituksen poistoominaisuutta laitteille, jotka eivät tue VPN-asiakkaita (esim. Roku ja AppleTV).

Joten yhteenvetona, miksi DD-WRT? Koska jopa reitittimen valmistajat itse suosittelevat sitä, jos haluat saada kaiken irti reitittimestä!

DD-WRT -yhteensopivat reitittimet

Kun olet päättänyt, että haluat saada enemmän irti reitittimestäsi, on aika aloittaa liiketoiminta.

Ensimmäinen este on reitittimen valitseminen.

Jos sinulla on vanha makaa talossa, voit tarkistaa heidän reitittimien tietokantasivulta, onko DD-WRT mahdollista asentaa siihen. Voit käyttää DD-WRT-reititinluetteloa myös reitittimen löytämiseen itsellesi. Vaikka se on hyvin samanlainen, suosittelemme myöhemmin, koska se on ajan tasalla tietojen kanssa.

Näet monia verkkosivustoja, jotka käyttävät ikonista Linksys WRT54G / WRT54GL: ää superreitittimen luomiseen. Se on kuitenkin erittäin vanhentunut, siinä ei ole USB-portteja, joten se ei enää ole läheskään parhaan DD-WRT-reitittimen läheisyydessä..

Sen sijaan käytän mielenosoituksiin Asus RT-AC56U -laitetta. Siinä on loistava prosessori, paljon RAM-muistia ja Flash-muistia ja 2 USB-porttia, jotka auttavat lisäämään sen käytännöllisyyttä eksponentiaalisesti. Voit myös napata sen Amazonista vain 100 dollarilla. Se on myös kaksikaistainen (2,4 GHz ja 5 GHz reititinverkot), joka mahdollistaa paremmat siirtonopeudet ja verkkoyhteydet.

Jos budjettisi on pienempi (tai suurempi), katso sitten suositeltuja reitittimien parhaita reitittimiä DD-WRT-luetteloon..

DD-WRT vs. OpenWRT vs. tomaatti

DD-WRT ei ole markkinoiden ainoa avoimen lähdekoodin reitittimen ohjelmisto, ja teknisesti se ei ole kaikkein paras. Se on kuitenkin se, jolla on suurin yhteisön tuki, eniten päivityksiä, ja siksi se on kaikkein aloittelijaystävällinen.

Henkilökohtaisesti pidän Tomato-reitittimen laiteohjelmistoa parempana, mutta tarvitset enemmän teknistä tietämystä käsitellä sitä, etkä aina löydä vastauksia Internetistä. OpenWRT-reititin on tehokkain, mutta vaatii myös erinomaiset tietotaidot. Näistä syistä DD-WRT voittaa päivän.

DD-WRT-opas - Merkintä

Olen käyttänyt seuraavia merkintöjä helpottamaan navigointia ja tämän oppaan ohjeiden ymmärtämistä.

Valikkokohteet - valikkokohteet on kursivoitu ja nuolet -> käytetään alavalikon merkitsemiseen

painikkeet - kaikki napsauttamasi on lihavoitu

'Yksittäisiä lainauksia' käytetään osoittamaan sivun osiot

Kursiivilla käytetään syöttämiäsi koodin osia.

Tässä on esimerkki, joka kertoo reitittimen suorittimen ja salaman nopeudet

 1. Siirry hallintoon -> komennot
 2. Kirjoita seuraava komennot -ruutuun: nvram get clkfreq
 3. Klikkaus Suorita komennot

Tässä on mitä sinun pitäisi nähdä
Opasmerkintä

DD-WRT: n käyttöönotto

Kuinka asentaa DD-WRT

DD-WRT: n asentaminen reitittimellesi on ensimmäinen ja vaarallisin vaihe.

Minun on varoitettava sinua, että DD-WRT: n asentaminen mitätöi takuun, ja voit myös "tiili" se, a.k.a, tekee siitä seksikäs paperi.

Onneksi voit myös ostaa reitittimen, jonka DD-WRT on esiasennettu Amazoniin, jos et halua ottaa riskiä. Voit vaihtoehtoisesti käyttää yrityksiä, kuten FlashRouters ja Sabai, jotka asentavat sen sinulle ja antavat sinulle myös takuun ja tuen.

Mistä ladata DD-WRT

Voit olla yllättynyt, mutta jopa DD-WRT-ohjelmiston lataus voi olla hieman ongelmallista. Vaikka DD-WRT-verkkosivustolla on DD-WRT-tietokanta, joka auttaa sinua löytämään reitittimen laiteohjelmiston, se on yleensä hyvin vanhentunut eikä joskus sisällä kaikkea, mikä on luettelo heidän tuetusta laitteiden sivulta.

AC56U: lle saimme FlashRoutersin, joka tarjoaa meille parhaan vakaan rakenteen, mutta voit myös etsiä DD-WRT Wikistä ja foorumeista, ja FTP: n beetaversiosivu. FlashRoutersin viimeisin vakaa rakennussuositus on R28493M (12.10.15), ja voit ladata sen täältä. Kun olet ladannut, noudata alla olevia vaiheita.

 1. Tee 30-30-30 kuittaus. Paina nollauspainiketta 30 sekunnin ajan (tarvitset todennäköisesti kynän tähän). Katkaise virta 30 sekunniksi antamatta sitä mennä. Kytke virta takaisin ja pidä painiketta painettuna vielä 30 sekuntia. Tämä auttaa tyhjentämään reitittimen muistin puhdasta asennusta varten.
 2. Kytke reititin tietokoneeseen Ethernet-kaapelilla.
 3. Avaa selain ja kirjoita osoiteriville 192.168.1.1
  1. Pyydettäessä reitittimen kirjautumistiedot ovat oletustiedot (yleensä käyttäjänimi: admin, salasana: admin)
  2. Jos yllä oleva IP-osoite ei toimi, tutustu reitittimen käyttöoppaaseen
 4. Siirry vasemmanpuoleisessa valikossa kohtaan Hallinta ja napsauta sitten yläosassa olevaa Firmware Upgrade -välilehteä.
 5. Valitse 'Uusi laiteohjelmatiedosto' alussa lataamasi tiedosto. Klikkaus upload ja odota reitittimen käynnistyvän uudelleen. Voit kertoa, kun valot alkavat vilkkua edestä, ja pääset siihen käyttämällä yllä mainittua reitittimen IP-osoitetta.
 6. Tee toinen 30-30-30 kuittaus.
 7. Siirry nyt kohtaan 192.168.1.1 (DD-WRT-oletus-IP-osoite) ja näet seuraavan. DD-WRT-oletuskirjautumistiedot vastaavat yleensä reitittimen tietoja, mutta ei vain sinun, vaan sinun on muutettava tämä.
  DD-WRT Tervetuloa
 8. Siinä olet valmis DD-WRT-laiteohjelmistopäivityksen avulla.

Jos joudut missä vaiheessa suorittamaan DD-WRT-nollauksen, koska olet tehnyt virheen ja reititin ei vastaa, tee 30-30-30-palautus.

Perusasetusten muuttaminen

Nyt kun olet asentanut laiteohjelmiston, ensisijaisena tehtävänä on muuttaa kaikkia ydin- ja tärkeitä asetuksia, mukaan lukien langaton tukiasema.

 1. Kuten edellisissä ohjeissa on esitetty, sinua pyydetään vaihtamaan DD-WRT-käyttäjänimesi ja salasanasi välittömästi. Suosittelen, että kirjoitat tämän jonnekin, kuten salasananhallintaohjelmaan, jotta et lukittuisi vahingossa. Voit halutessasi muuttaa tätä myöhemmin hallinnon alla -> Hallinta-välilehti.
 2. Muuta 'Langattoman verkon nimi (SSID)' langattoman valikon Perusasetukset-välilehdessä. Jos sinulla on useampi kuin yksi langaton verkko (jonka käytät AC56U: lla), anna heille eri nimet, jotta voit helposti erottaa ne toisistaan. Käytä asetuksia kerran tehty.
  DD-WRT Langattoman verkon perusasetukset
 3. Käytä Langaton suojaus -välilehdessä salasanaa molemmissa verkoissa. Suosittelen WPA2-henkilökohtaisen suojaustilan käyttöä AES WPA -algoritmin kanssa.
  DD-WRT langattomat suojausasetukset
 4. Asennuksessa suosittelen myös valinnaisten 'Router Name' ja 'Hostname' asettamista, mutta tämä ei ole välttämätöntä.
 5. Sinulla pitäisi nyt olla toimiva reititin, jota voit käyttää aivan kuten mitä tahansa muuta markkinoilla olevaa reititintä. Ennen kuin aloitamme reitittimen kokoonpanon ja soittokellojen ja pillien lisäämisen, suosittelen katselemaan valikoissa ja tuntemaan laiteohjelmiston..

DD-WRT-laitteen varmuuskopiointi ja palauttaminen

Leikkiminen reitittimen kanssa, asetusten parantaminen ja ominaisuuksien parantaminen on aina hauskaa. Joko jonkin verran teet kuitenkin virheen, ja haluat varmuuskopion, jotta voit vain palauttaa järjestelmän eikä sinun tarvitse käydä kaikkia asetuksia uudelleen. Kun kirjoitan tätä opasta ja suoritan kaikki asetukset, minun on pitänyt tehdä kaksi näistä palauttaakseni itseni - molemmat tyhmien virheiden takia!

Luo varmuuskopio siirtymällä hallintaan -> Varmuuskopio ja napsauta Varmuuskopioida. Lataa sitten tiedosto vain turvalliseen paikkaan tietokoneellasi.

Palauta DD-WRT varmuuskopiointipisteeseen siirtymällä samaan sijaintiin. Etsi Palautettu asetukset -kohdasta varmuuskopiotiedosto ja napsauta Palauttaa.

Kuten DD-WRT-laiteohjelmiston varmuuskopioinnissa, suosittelen myös tietokoneesi järjestelmän varmuuskopiointia, koska kaikkien tiedostojesi menettäminen on paljon tuhoisampaa kuin muutamien DD-WRT-asetusten menettäminen..

Langattoman kantaman lisääminen

On olemassa joitain päämenetelmiä langattoman kantaman ja siirtonopeuden lisäämiseksi. Alla esitän suosituimmat vaihtoehdot. Näistä jotkut liittyvät laiteohjelmistoihin, kun taas muutamat vaativat joitain lisälaitteita.

Reitittimen sijainti

Ihanteellinen tapa saada optimaalinen kattavuus kotona tai toimistossa on sijoittamalla reititin toiminnan keskipisteeseen. Löydä kiinteistön fyysinen keskusta ja katso miten se vaikuttaa kattavuuteen. Seinät, erityisesti betoniseinät, voivat olla suuri este, joten yritä siirtää reititintäsi.

Valitettavasti Internet-palveluntarjoajasi (ISP) ei ehkä ole sijainnut modeemiasi ihanteellisessa paikassa tätä varten. Jos haluat pitää modeemin ja reitittimen samassa paikassa, voit ostaa koaksiaalikaapelin jatkeen (tai pyytää Internet-palveluntarjoajaasi tekemään tämän puolestasi). Jos et välitä siitä, että molemmat ovat eri paikoissa (tai haluat niiden olevan eri paikoissa), voit ostaa erityisen pitkän Ethernet-kaapelin.

Jos et täysin pysty tai halua siirtää reititintä, seuraavien vaiheiden pitäisi auttaa sinua.

Käytä tyhjää kanavaa

Vaikka langattomille taajuuksille viitataan nimellä 2,4 GHz ja 5 GHz, ne tosiasiallisesti poikkeavat hiukan näistä taajuuksista tarkoituksella. Tämä johtuu siitä, että jokaisella päätaajuudella on useita kanavia. Nämä kanavat voidaan kuvitella valtateiden kaistojen lukumääräksi. Mitä enemmän autoja on kaistalla, sitä hitaammin se yleensä on. Tyhjän (tai ainakin tyhjän) löytäminen on erittäin helppoa, ja se voi auttaa lisäämään kantamaa ja siirtonopeuksia.

 1. Lataa laitteellesi Wifi Analyzer -sovellus. Suosittelen seuraavaa; Wifi-analysaattori Androidille, AcrylicWiFi Windowsille, WiFi-skanneri Macille. Valitettavasti iOS: lle ei toistaiseksi ole hyviä vaihtoehtoja.
 2. Käytä sovellusta tai ohjelmistoa skannataksesi naapurustosi. Huomasin, että 5GHz-kanavat olivat melkein käyttämättömiä, joten minulla oli valintani vaihtoehdoista. Kuten alla olevasta kuvasta voi nähdä, 2,4 GHz: n kanavilla oli paljon enemmän liikennettä. Käytin selvästi erittäin ylikuormitettua kanavaa (SuperNet), ja minusta olisi parempi mennä suuremmalle kanavanumerolle.
  WiFi-analysaattori
 3. Vaihdin verkon kanavanumeron langattomassa tilassa -> Kanavan 13 perusasetukset.
 4. Voit myös valita Automaattinen, mutta henkilökohtaisesti olen huomannut, että ihmiset tuskin koskaan vaihtavat kanaviaan, joten tätä ei tarvita.

Langattoman laitteen lisäasetukset

Kanavan vaihtaminen, kuten aikaisemmin on kuvattu, on yksi helpoimmista ja varmeimmista tavoista saada parempi signaali. On kuitenkin olemassa paljon lisäasetuksia, joilla voidaan kokeilla. Nämä riippuvat tilanteesta tilanteeseen, ja jotkut niistä, kuten lähetystehon lisääminen, voivat lyhentää reitittimen käyttöikää. Tästä syystä sinun ei tarvitse vain suorittaa joitain huolellisia testejä jokaiselle yrittämällesi kokoonpanolle, vaan myös muistaa, että muut, pienemmät seuraukset saattavat johtaa.

Kaistanleveys vs. suorituskyky

Ennen kuin selitän kuinka kaistanleveyttä ja suorituskykyä testataan, on välttämätöntä selittää näiden kahden välinen ero. Kaistanleveys on kiinteä nopeus, jonka maksat ja vastaanot palveluntarjoajalta: Minun tapauksessani tämä on 30Mbps lataus ja 3Mbps lataus. Läpäisykyky on todellinen tietomäärä, jota reititin pystyy käsittelemään. Testattavalla RT-AC56U-laitteella teoreettinen enimmäisarvo on 867Mbps.

Siksi, jos olet kiinnostunut vain reitittimen käyttämisestä Internetiin pääsemiseksi, suosittelen, että et pelaamalla lisäasetuksia (ellei sinulla ole erittäin nopeaa Internet-yhteyttä). Jos kuitenkin aiot käyttää sitä varastointiin, tulostamiseen, elokuvien suoratoistoon tai muihin sisäisiin tarkoituksiin, se saattaa olla sen arvoista.

Kaistanleveyden ja suorituskyvyn testaaminen

Kaistanleveyden testaaminen on helpoin näistä kahdesta. Siirry TestMy.net-sivustoon. Sinun pitäisi nähdä nopeudet alueella, josta maksat. Jos näin ei ole, kannattaa ehkä harkita sanan tarjoamista Internet-palveluntarjoajallesi. On tunnettu tosiasia, että nopeudet voivat vaihdella, mutta monissa tapauksissa (etenkin Amerikassa) on ilmoitettu, että Internet-palveluntarjoajat vain eivät täytä lupauksiaan.

Suorituskyvyn testaamiseksi sinun on ladattava TamoSoft-läpäisytesti. Sinun on suoritettava palvelin tietokoneessa, joka on kytketty reitittimeen Ethernet-kaapelilla. Sitten kannettavalla tietokoneella on suoritettava asiakasohjelmisto. Kirjoita palvelimen tarjoama IP-osoite ja suorita sitten reitittimen testi. Tämä antaa sinulle reitittimen nopeuden.

Lähetysteho, lähetys jne

Jos asetusten testaamisen jälkeen päätät, että tarvitset suurempaa suorituskykyä, alkaa todennäköisesti tutkia langattoman verkon lisäasetuksia. Kuten mainittiin, nämä ovat monimutkaisia ​​ja voivat aiheuttaa ongelmia. Koska oletusasetusten kanssa tietokoneellamme on 500 Mbit / s ja puhelimessamme 100 Mbit / s (mikä on rajoitus laitteistolleen), emme usko, että tämä on välttämätöntä, ja epätodennäköistä, että.

Jos kuitenkin haluat tehdä niin, paras suositus on siirtyä DD-WRT-foorumiin ja kysyä siellä olevia ystävällisiä ihmisiä. Kun teet niin, muista listata kaikki laitteet ja tarpeesi, jotta ne voivat räätälöidä tekniset tiedot sinulle.

Keskustellessasi langattoman verkon kantaman ja nopeuden laajentamisesta kohtaat usein Afterburnerin. Jälkipoltin on ainutlaatuinen tekniikka, jota tietyt laitteet tukevat, ja on suositeltavaa, että otat sen pois käytöstä oletuksena.

Antennit ja WiFi-laajennukset

Yksi nopeimmista ja helpoimmista tavoista parantaa vastaanottoa laitteillasi on langattomien antennien käyttö.

Jos käytät suosittamiasi reitittimiä, valitettavasti et voi kiinnittää siihen ylimääräistä antennia. Voit kuitenkin yhdistää yhden pöytätietokoneeseesi, kunhan jo siihen on asetettu WiFi-kortti. Vaikka antennin kytkeminen tietokoneeseen on helppoa, se on todennäköisesti vähiten käytännöllinen ja kustannustehokkain ratkaisu, koska se auttaa vain yhtä laitetta.

Siksi, jos yrität edelleen saada hyvä langaton peittoalue ja olet kokeillut edellä mainittua kahta vaihetta, kannattaa hankkia korvaava antenni reitittimellesi. Voit saada nämä melko halvat Amazonista. Kolme asiaa on harkittava, jos saat yhden:

 • Tekniset tiedot. Varmista, että saat sellaisen, jolla on parempia teknisiä tietoja kuin nykyisellä antennilla.
 • Suuntatoiminto. Jotkut antennit, kuten Asus WL-ANT-157, tarjoavat suuremman etäisyyden, mutta ne kohdistavat signaalin, joten tämä kulkee vain yhteen suuntaan.
 • Yhdistä johtimella. Jotkut antennit liitetään antenniin johdolla, mikä tarkoittaa, että voit siirtää sitä vähän. Joillakin on jopa magneettinen pohja, jotta sen sijoittaminen muualle on helpompaa.

Toinen tapa laajentaa signaalia on käyttää WiFi Range Extendereita. Parasta WiFi-laajenninta käytettäessä sinun täytyy vain kytkeä se pistorasiaan, tehdä viisi minuuttia asennuksesta ja olet valmis. Monet ihmiset pitävät tätä vaihtoehtoa, koska se vie hyvin vähän tilaa ja on erittäin nopea ja helppo asentaa.

Käytä varareititintä DD-WRT-toistimena

Jos sinulla on jo olemassa oleva reititin, mutta suunnittelet myös uuden hankkimista, niin kauan kuin olemassa oleva tukee DD-WRT: tä, voit käyttää sitä DD-WRT-toistimena. Tämä tarkoittaa, että voit sijoittaa sen täysin eri paikkaan pääreitittimeesi ja se välittää langattoman signaalin.

Asenna heikompi reititin toistimeksi seuraavasti:

 1. Asenna DD-WRT reitittimeen edellisten vaiheiden mukaisesti
 2. Siirry kohtaan Asetukset -> Perusasetukset. Poista sieltä "Yhteystyyppi", koska reititintä ei liitetä pääreitittimeesi tai modeemiin.
 3. Vaihda 'Router' ja 'Host Name', kuten osoitimme DD-WRT: n asettamisessa. Suosittelemme käyttämään samaa nimeä, jonka liitteenä on -2.
 4. Muuta 'Paikallisen reitittimen IP-osoitteen' viimeinen numero. Yleensä IP määritetään laitteille automaattisesti, ja haluat välttää törmäyksen ja aiheuttaa sen, että kahdella laitteella ei ole langatonta signaalia, joten suosittelemme valitsemaan suhteellisen suuri määrä, kuten 50.
 5. Muuta DHCP-tyyppi DHCP-huolitsijaksi.
 6. Kirjoita ensisijaisen reitittimen (yleensä myös modeemin) IP-osoite kohtaan 'DHCP Server'. Yleisesti ottaen tämän pitäisi olla 192.168.1.1. Selvitä tarkalleen mikä laite, katso tämän laitteen käyttöoppaasta. Tallentaa muutokset.
 7. Siirry Suojaus-välilehteen ja poista kaikki suojausasetukset käytöstä (poista kaikki valinnat), koska pääreitittimesi hoitaa kaiken tietoturvan. Osuma Tallentaa.
 8. Siirry Langaton-välilehteen ja vaihda 'Langaton tila' joko 'Repeater' tai 'Repeater Bridge'. Kun olet valmis, napsauta Tallentaa.
  1. 'Repeater' auttaa vain langattoman signaalin välittämisessä. Tämä on paras vaihtoehto, jos kytket laitteisiin vain langattomasti
  2. Valitse "Repeater Bridge" valitsemalla Ethernet-portit. Tämä tarkoittaa, että voit kytkeä Smart TV: n, pelikonsolin tai muut laitteet siihen. Tämä mahdollistaa näiden laitteiden nopeamman Internet-yhteyden. Tämän avulla nämä laitteet näkevät myös muut verkossa olevat laitteet, kuten verkkoon liitetyt tallennusratkaisut.
 9. Muuta 'Langattoman verkon nimi (SSID)' vastaamaan tarkalleen pääreitittimen asetuksia. Jos pääreitittimessäsi on sekä 2,4 GHz: n että 5 GHz: n verkko, niin varmista, että teet tämän molemmille. Hit Tallenna uudelleen.
 10. Siirry langattomaan verkkoon -> Langaton suojaus-välilehti ja muuta asetus vastaamaan verkon ensisijaisen reitittimen asetuksia. Paina Tallenna ja lopuksi Käytä asetuksia.

Jos et ole kokeillut kaikkia näitä asetuksia, et vieläkään pysty saavuttamaan haluamaasi langatonta reititintä, voit rakentaa aina oman.

DD-WRT-ylikellotus (tehon lisääminen)

Kuten tietokoneessakin, reititin on mahdollista ylikellottaa, jotta se voi suorittaa enemmän toimintoja sekunnissa ja antaa sinulle paremman suorituskyvyn. Toisin kuin tietokoneessa, et voi kuitenkaan käyttää järjestelmään mitään jäähdytystä, ellet ole kovin käytännöllinen. Joten sinun on varottava ylikuumenemisesta ja vakaudesta.

Olen asettanut reitittimeni prosessoritaajuudelle 1200MHz ja muistitaajuudelle 800Mhz verrattuna 800/600-vakioasetuksiin. Valmiustilan lämpötila on tällä tavoin 67 ° C verrattuna normaaliin 63 ° C. Tämä on hyvä vakaa lämpötila, ja vaikka on mahdollista ylikuumentua vielä enemmän, en nähnyt sen tarvetta. Vakaa 70 ° C: n tai korkeampi lämpötila aiheuttaa todennäköisesti ongelmia tai lyhentää käyttöikää.

Kellotaajuuden välttämiseksi älä käytä Hallinta-osiossa olevaa sisäänrakennettua ylikellotustyökalua -> Hallinta! Jokainen alan ammattilainen vannoo tätä vastaan ​​eikä ole edes varma, miksi sitä ei ole toteutettu paremmin tai poistettu. Seuraa sen sijaan näitä vaiheita.

 1. Siirry hallintoon -> komennot
 2. Kirjoita alla olevaan ruutuun nykyiset asetukset (oletuksena 800MHz CPU / 600Mhz-muisti) nvram get clkfreq
 3. Kirjoita seuraava komento nvram set clkfreq = 1200 800

  ja napsauta Tallenna käynnistys

 4. Siirry hallintoon -> Hallinta ja napsauta alareunassa Käynnistä reititin.
 5. Kun reitittimesi on käynnistynyt uudelleen, toista vaihe 2, sinun pitäisi nähdä 1200/800
  DD-WRT ylikellotus
 6. Jos haluat jotain matalampaa, suosittelen menemään numeroon 1000/666, kun asetat taajuutesi

Ulkoisten laitteiden kiinnittäminen

Käyttämällä reititintä, jossa on USB-portti tai kaksi, voit kytkeä siihen laitteita, joiden avulla voit tehdä siitä vielä hyödyllisemmän kotona ja toimistossa.

DD-WRT: n käyttö NAS: lle

NAS on määritelty verkkoon liitetyksi tallennustilaksi. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa, että kiinnittämällä siihen ulkoisen kiintolevyn tai USB-tikun, pääset käyttämään kaikkia siinä olevia tiedostoja niin kauan kuin laite on kytketty WiFi-verkkoon. Vielä parempi on, jos määrität FTP: n, jonka osoitamme myöhemmin, niin voit käyttää sitä kaikkialla maailmassa niin kauan kuin olet yhteydessä Internetiin.

Näin asennat sen.

 1. Liitä USB-tallennustila reitittimeen ja kytke se päälle (jos sitä ei vielä ole). Käytä USB3.0-porttia tähän.
 2. Siirry reitittimien WebGUI: hen kirjoittamalla 192.168.1.1 selaimen osoiteriville (ellet ole muuttanut sitä).
 3. Siirry Palveluihin -> USB
 4. Ota käyttöön 'Core USB Support', 'USB Storage Support' ja 'Automatic Drive Mount'. Jos sinulla on vara USB-portti ja haluat kytkeä tulostimen langatonta tulostusta varten, voit ottaa myös käyttöön USB-tulostimen tuen. Klikkaus Tallentaa ja sitten Käytä asetuksia.
 5. Tietoja USB-tallennuslaitteestasi tulisi näkyä Levyn tiedot -osiossa. Jos he eivät tee sitä, käynnistä reititin uudelleen ja lataa sivu uudelleen
  DD-WRT-palvelut USB
 6. Napsauta NAStab. Ota SAMBA käyttöön, valitse Palvelinjono (nimi) ja lisää työryhmäsi. Voit selvittää tai muuttaa työryhmääsi tekemällä sen seuraavissa paikoissa:
  1. Siirry Windowsissa Ohjauspaneeli -> järjestelmä
  2. Siirry OSX: ssä kohtaan Järjestelmäasetukset -> verkko -> Lentokenttä -> Pitkälle kehittynyt -> WINS
  3. Avaa Linux / Ubuntu -sovelluksessa Samba avaamalla pääteikkuna ja antamalla komento: sudo apt-get install samba smbfs

   (sinun on annettava sudo-salasanasi).
   Siirry /etc/samba/smb.config-tiedostoon ja etsi rivi 'workgroup = WORKGROUP'.

 1. Napsauta Tiedostojen jakaminen -kohdassa Lisää Jaa, valitse tallennuslaite tai laiteosio Polku-pudotusvalikosta ja valitse tallennustilan nimi. Jos haluat, että jokainen verkkoon liittyvä pääsee käyttämään NAS-tallennustilaa, tarkista ”Julkinen” ja päätä, onko lupa luku- / kirjoitusoikeus vai vain luku -tyyppinen.
 2. Jos haluat rajoittaa pääsyn nimetyille käyttäjille, napsauta sitten Lisää käyttäjä ja täytä yksityiskohdat varmistamalla, että Samba on valittu. Toista tämä jokaiselle valtuutetulle käyttäjälle (tai vähemmän turvallisesti, jaa suoraan yhden käyttäjän tilin tiedot kaikkien valtuutettujen käyttäjien kanssa).
 3. Tallenna ja käytä asetuksia
  DD-WRT-palvelut NAS
 4. NAS-aseman pitäisi nyt olla käytettävissä verkon kautta:
  1. Siirry Windowsissa Käynnistä -> verkko -> [Reitittimen nimi] -> [aseman tai osion nimi]
  2. Siirry OSX: ssä Tiedostojen hallintaan -> Jaettu ruutu tai verkkokansio -> [Reitittimen nimi] -> [aseman tai osion nimi]
  3. Seuraa Linux / Ubuntu -sovelluksessa näitä ohjeita.

Kuten aiemmin mainittiin, tämä NAS-järjestelmä voidaan asentaa millä tahansa ulkoisella tallennusasemalla tai USB-muistitikulla. Joissain tapauksissa, kun olet asentanut asetukset ja reititin käynnistyy uudelleen, saatat saada varoituksen "Ei tuettu tiedostojärjestelmä". Jos näin tapahtuu, sinun on alustaa asema uudelleen yhdeksi seuraavista tiedostojärjestelmistä: ext2, ext3, NTFS tai VFAT.
DD-WRT NAS-tiedostojärjestelmä, jota ei tueta

Jotkut DD-WRT-rakennukset tukevat myös monipalveluasemien liittämistä, jos haluat RAID-asennuksen mahdollistavan. Valitettavasti et voi kytkeä USB-asemaa USB-porttia kohden ja käyttää niitä RAID 1 -kokoonpanossa. Jos kuitenkin haluat käyttää ensisijaisesti DD-WRT -sovellusta NAS-järjestelmänä, on parempi idea hankkia oma NAS-järjestelmä.

Tulostimen liittäminen DD-WRT-laitteeseen

Tulostimen liittäminen DD-WRT-reitittimeen on vain hieman monimutkaisempaa kuin edelliset NAS-asetukset. Sinun on varmistettava, että tulostinta on USB2.0 + -tuettu tai että se ei toimi.

Joidenkin nykyaikaisten tulostimien avulla voit jakaa niitä langattomasti, mutta haluan pitää WiFi-verkot mahdollisimman selkeinä. Jotkut antavat sinun käyttää sitä myös ethernet-portin kautta, mutta mielestäni USB-portti on kätevämpi.

 1. Kytke tulostinkaapeli reitittimen USB-porttiin. Ehdotan USB2.0-porttia, koska se on parempi yhteensopivuuden kannalta eikä se tarvitse myöskään suurta suorituskykyä.
 2. Avaa DD-WRT-paneeli osoitteessa 192.168.1.1
 3. Siirry Palveluihin -> USB. Jos et vielä ole, ota käyttöön 'Core USB -tuki' ja 'USB-tulostimen tuki'. Sitten Käytä asetuksia.
 4. Tulostimesi on nyt valmis, mutta meidän on myös asennettava tietokoneesi niin, että se voi käyttää sitä

DD-WRT-jaettu tulostin, Windows 7 tai uudempi

 1. Napsauta Käynnistä-valikkoa ja sitten Laitteet ja tulostimet
 2. Klikkaus Lisää verkko-, langaton tai Bluetooth-tulostin.
 3. Klikkaa Lisää tulostin käyttämällä TCP / IP-osoitetta tai isäntänimeä
 4. Kirjoita isäntänimeksi 192.168.1.1, ellet ole muuttanut tätä. Poista valinta Kysely tulostimesta ja valitse käytettävä ohjain automaattisesti -valintaruudusta.
 5. Pidä kahvia Windowsin yrittäessä havaita tulostimesi. 90% ajasta se edelleen epäonnistuu, mutta älä huoli, napsauta Seuraava.
 6. Valitse tulostimen merkki ja malli luettelosta.
 7. Anna tulostimelle nimi
 8. Jos tulostin on toiminut toistaiseksi ilman ongelmia, älä huolehdi ohjaimen vaihtamisesta, jos havaitaan uusi versio.
 9. Tulosta testisivu varmistaaksesi, että kaikki toimii oikein, napsauta sitten Valmis ja olet valmis!

3G- ja 4G-vastaanotin / modeemi

Jos liikut paljon työtä varten, sinulla todennäköisesti on 3G (tai jopa 4G) USB-vastaanotin tai WiFI-hotspot. Jos haluat jostain syystä jotain enemmän kuin hotspot-pistettä tai vain enemmän toimintoja, voit kytkeä 3G-USB-donglesi reitittimeen. Vaikka tämä tarkoittaa, että joudut kuljettamaan reitittimen ja sen virtalähteen, olemme kuulleet, että urakoitsijat haluavat tehdä tämän monipuolisuuden vuoksi. Pohjimmiltaan ne luovat mobiili WiFI-reitittimen.

Koska tämä on kuitenkin hyvin harvinainen ja monimutkainen prosessi, jota vain harvat ihmiset etsivät, en syventä sitä itse. Jos olet kiinnostunut, katso seuraavat linkit. DD-WRT-tuetut 3G-modeemit, matkapuhelin / USB-modeemi WAN-muodossa ja jos olet GiffGaffissa, he ovat räätälöineet prosessin sinulle.

Henkilökohtaisesti, jos olet kiinnostunut tästä, suosittelen mieluummin, että hanki 4G USB-dongle ja käytä sitten DD-WRT-toistimena aiemmin kuvatulla tavalla..

DD-WRT-reitittimen käyttäminen

DD-WRT: n käyttäminen WebGUI: n kautta, kuten olen tehnyt suurimman osan tästä opetusohjelmasta, on yksinkertaisin ja helpoin tapa. Valitettavasti WebGUI: llä on rajoituksensa, ja joskus joudut pääsemään järjestelmän syvempään toimintaan. Sekä SSH että Telnet sopivat täydellisesti tähän sekä SCP: hen ja FTP: hen ja ovat ihanteellisia pääsyä reitittimen tiedostoihin etäyhteyden kautta. Suosittelen lukemaan tätä CodeGurun hienoa artikkelia päättääksesi, mitä protokollaa käytetään tiedostojen etäkäyttöön.

SSH ja Telnet

Sekä SSH (Secure SHell) - että Telnet-yhteys ovat käytössä samalla tavalla. Olen siis ryhmitellyt nämä kaksi toisiinsa. Telnetiä käytetään reitittimen käyttämiseen paikallisesti, kun taas SSH on sopiva etäkäyttöön ja kätevämpi myös tiedostojen siirtoon. Tietysti helpoin tapa paikalliselle tiedostonsiirtolle on NAS: n perustaminen, kuten aiemmin on kuvattu.

 1. Siirry Palveluihin -> Palvelut ja vieritä alas pohjan lähellä
 2. Täällä voit ottaa käyttöön sekä SSH: n että Telnetin
 3. SSH: lla on mahdollisuus määritellä portti ja luoda valtuutusavaimia. Olen henkilökohtaisesti kiinni käyttäjänimessä ja salasanassa kirjautumisessa, mutta korkeimman mahdollisen turvallisuuden takaamiseksi suosittelen myös valtuutusavaimen määrittämistä. Kun se on valmis, napsauta Tallentaa ja Käytä asetuksia.
  DD-WRT SSH ja Telnet
 4. Siirry hallintoon -> Hallinnassa, ja siellä voit ottaa sekä SSH: n että Telnetin hallinnan nyt käyttöön.
 5. Jos haluat käyttää DD-WRT-laitetta ulkoisesti, sinun on määritettävä modeemin portin edelleenlähetys portille, jonka olet valinnut käytettäväksi SSH: lle. Vaikka portteja 22 ja 23 käytetään yleensä, suosittelen käyttämään jotain yli 1024, jotta se vaikeuttaa ketään käyttäjääsi.

Windowsissa voit käyttää komentokehotetta päästäksesi Telnetin kautta. Sinun on myös varmistettava, että Telnet Client on käytössä. Voit tehdä tämän siirtymällä Ohjauspaneeli -> ohjelmat -> Ota Windows-ominaisuudet käyttöön ja poista ne käytöstä. Odota luettelon lataamista, valitse 'Telnet Client' ja napsauta kunnossa.

 1. Käynnistä komentokehote napsauttamalla Windows-painike, Kirjoita alla olevaan kohtaan ja paina enter.cmd
 2. Typetelnet
 3. Aloita yhteys reitittimeen kirjoittamalla avoin 192.168.1.1 [23], muuta IP-osoitetta ja porttia vastaavasti, jos olet valinnut muita arvoja
 4. Sisäänkirjautumistiedot ovat käyttäjänimi: root ja salasana: kuten alussa määriteltiin. Älä huoli, jos salasanasi ei näy kirjoitettaessa; tämä on tietoturvaohjelmisto-ominaisuus.
 5. Se on se, sinun.
  DD-WRT: n käyttö Telnetin kautta Windowsissa

Voit käyttää PuTTY: tä myös Telnet- tai SSH-reitittimeen. SSH: n mukana tulee myös SCP (Secure Copy), mikä tarkoittaa, että voit käyttää WinSCP: n kaltaista ohjelmaa päästäksesi reitittimen tiedostojärjestelmiin.

 1. Päästäksesi reitittimeesi WinSCP: n kautta kirjoita tiedot yllä esitetyllä tavalla oikeaan kohtaan ja napsauta Kirjaudu sisään.
 2. Jos tämä on ensimmäinen kerta, saatat saada suojausavaimen varoituksen, tässä tapauksessa hyväksytä se vain.
  DD-WRT: n käyttö WinSCP: n kautta

FTP

Jotta FTP voidaan ottaa käyttöön DD-WRT-reitittimellä, sinun on suoritettava seuraavat vaiheet, kun USB-tallennuslaite on kytketty reitittimeesi.

 1. Suorita vaiheet 1-6 NAS-tallennusjärjestelmän perustamisesta
 2. Kohdassa Palvelut -> NASyytä seuraavat asetukset
  1. Ota ProFTPD käyttöön (muuta porttia haluamallasi tavalla) ja Ota WAN Access käyttöön
  2. Ota WAN-yhteys käyttöön
  3. Suosittelen, ettei Anonyymi kirjautuminen sallita. Autentikointi salasanaluettelolla on helpompaa, mutta sädemenetelmä tarjoaa suurimman turvallisuuden.
 3. Kirjoita Käyttäjät-kohtaan käyttäjätunnus, suojattu salasana ja valitse, mitkä asemat haluat jakaa, sekä FTP.
 4. Klikkaus Tallentaa sitten Käytä asetuksia.
  DD-WRT FTP -asetus
 5. Siirry hallintoon-> Komennot kirjoita seuraavawanf = `nvram get wan_iface` iptables -I INPUT 2 -i $ wanf -p tcp --dport 21 -j logdrop iptable -I INPUT 2 -i $ wanf -p tcp -m state - state NEW - dport 21 -m raja - raja A / minuutti - raja-purske B -j logaccept

  Muuta arvoja sopivaksi katsomallasi:

  1. A (2) - hyväksyttävien arvausten määrä minuutissa (B (3) epäonnistuneiden alkuyritysten jälkeen) - tämä hidastaa ja rajoittaa ketään murtautumaan yrittävään
  2. Voit myös käyttää seuraavaa koodia sen sijaan, mutta tämä on vähemmän turvallista taulukkoa -I INPUT 1 -p tcp --dport 21 -j logaccept
 6. Tallenna käynnistykseksi, Käytä asetuksia, ja Käynnistä reititin
 7. FTP-palvelimesi pitäisi nyt olla käynnissä DD-WRT-laitteellasi

Aseman käyttö FTP: llä

 1. Lataa FTP-asiakas. WinSCP Windowsille, FileZilla Macille, ES File Explorer Androidille ja FTP Manager iOS: lle ovat kaikki erittäin sopivia - mutta sinulla voi olla omat mieltymyksesi.
 2. Kirjoita pyydettäessä reitittimen asetukset kuten aiemmin olet määrittänyt
 3. Jos haluat käyttää sitä ulkoisesti, sinun on tiedettävä IP-osoitteesi (etukäteen), jonka voit löytää IPLeak.net-sivustolla.
  1. Jos käytät modeemia ennen reititintä, sinun on myös määritettävä portti eteenpäin, nämä vaihtelevat Internet-palveluntarjoajan mukaan & Modeemi, joten katso heidän antamaansa dokumentaatiota.
  2. Jos haluat tehdä tämän VPN: n käytön aikana, sinun on valittava yksi, joka sallii portin edelleenlähetyksen.
 4. Se on se mitä olet yhteydessä

Lisäasetukset

Pääsyrajoitukset / Lapsilukko

Voit kotona ehkä asettaa joitain pääsyrajoituksia rajoittaaksesi sitä sisältöä, jota perheenjäsenet, etenkin lapsesi, voivat käyttää. Uskon, että heidän kouluttaminen on tärkeämpää, mutta luontaisesti on paljon aiheita, joita mikään luennointi ei voi estää jotakuta kompastumasta.

Toimistossa saatat haluta määrittää suodatuksen siten, että työntekijät eivät käytä työaikaa pääsyyn Facebookiin, Twitteriin ja muuhun sosiaaliseen mediaan, paitsi jos heidän tehtävänsä on tehdä niin.

Henkilökohtaisesti minulla on pääsyrajoitukset, jotka on asetettu itsesensuurin menetelmäksi. Tiedän, että jotkut käydyt sivustot, kuten 9GAG, eivät ole tuottavia, ja minun ei pitäisi käyttää niitä päivän aikana.

 1. Siirry käyttörajoituksiin -> WAN-käyttö
 2. Voit asettaa jopa 8 käytäntöä
 3. Määritä käyttöoikeuskäytäntö. Asiakasluettelossa voit käyttää MAC-osoitetta, IP-osoitetta tai IP-alueen määritystä. Suosittelen MAC-asetuksen käyttämistä, koska tämä on vaikein voittaa. Voit selvittää liitettyjen laitteiden MAC-osoitteet siirtymällä kohtaan Hallinta -> WOL.
  DD-WRT Hallinto WOL
 4. Määritä päiville ja aikoille, milloin haluat pääsyrajoituksen olevan aktiivinen
 5. Estetyt palvelut -osiossa voit määrittää, onko tiettyjä palveluita, joita haluat estää, kuten pelaamista tai Yahoo.
 6. Kahdessa viimeisessä osassa voit estää verkkosivustot avainsanan tai tietyn URL-osoitteen perusteella. Suosittelen URL-osoitteiden estämistä, koska se on tarkempi ja estää verkkosivustojen vahingossa tapahtuvaa estämistä, joita voidaan tarvita työhön tai koulutukseen.
  DD-WRT pääsyrajoitukset

Vieras WiFi

Jos sinulla on usein vierailevia ystäviä, vieraita tai liikekumppaneita, haluat todennäköisesti tarjota heille WiFi-yhteyden. Vierasverkon luomisen etuna on, että voit räätälöidä sen tarpeisiisi. Esimerkiksi, sinulla voi olla erilaisia ​​pääsyrajoituksia ja yksityisyysasetuksia. Koska kaksi verkkoa ovat erilliset, olet myös turvallisempi ja voit jopa räätälöidä kaistanleveyden käyttöä, jotta ystäväsi eivät aloita kaikkia latausnopeuksiasi.

Voit luoda vierasverkon sekä 2,4 GHz: n että 5 GHz: n verkoille.

 1. Siirry langattomaan verkkoon -> Perus asetukset
 2. Sillä taajuudella, jonka haluat asiakkaiden pääsevän napsauttamaan Lisätäkohdassa 'Virtuaalirajapinnat'. Henkilökohtaisesti minulla on vain 2,4 GHz vierasverkko, koska pidän tätä enemmän kuin riittävänä. Voit myös lisätä useamman kuin yhden virtuaalisen verkon jokaiselle taajuudelle, mutta en ole kyennyt ajattelemaan hyvää syytä, miksi tämä saattaa olla hyödyllinen. Klikkaus

  Tallentaa
  DD-WRT-vierasverkko- ja viruksenrajapinnat

 3. Siirry langattomaan verkkoon -> Langaton tietoturva ja antaa vierasverkolle salasana, tämä on valinnainen, mutta yritän aina rajoittaa sitä, kuka voi käyttää verkkoa, joten tiedän, että naapurini eivät pääse vapaaksi tai viereisen kahvilan asiakkaat eivät käytä sitä jompikumpi. Klikkaus Käytä asetuksia.
 4. Nyt haluat luoda sillan. Mitä silta tekee, antaako se erottaa kaksi verkkoa, jotta voit hallita niitä erikseen. Esitän myös, kuinka voit antaa muille kuin vieraille langattomille verkoille kaistanleveyden prioriteetin.
 5. Siirry asennukseen -> verkostoituminen
 6. Luo uusi DD-WRT-silta napsauttamalla Lisätä ja kutsu sitä br1, napsauta Tallentaa
 7. Määritä IP-arvoksi 192.168.2.1 ja aliverkon peitteen tulee olla 255.255.255.0, napsauta Tallentaa sitten Käytä asetuksia
 8. Klikkaus Lisätä kohdassa 'Assign to Bridge'
 9. Valitse br1, jonka olet juuri luonut asiakassiltaan, ja wl0.1 verkkoksi. Jätä Prio sellaisenaan ja sitten

  Käytä asetuksia
  DD-WRT-asennusverkko

 10. Lisää 'DHCPD' alareunaan uusi DHCP-palvelin. Valitse avattavasta br1 ja jätä muut asetukset oletukseksi. Käytä asetuksia uudelleen.
  DD-WRT-verkkoasennus 2
 11. Sinulla on nyt kaksi erillistä verkkoa. Haluat kuitenkin edelleen antaa ensisijaisen verkon etusijalle, koska se on tärkeämpää.
 12. Siirry kohtaan NAT / QoS -> QoS (palvelun laatu).
 13. Valitse QoS Ota se käyttöön ja valitse Portille LAN & WLAN avattavasta valikosta.
 14. Kirjoita Verkon peittoalue -kohtaan 192.168.1.1/24 ja 192.168.2.1/24 (tai vastaavasti määrittämäsi IP-osoitteet)..
 15. Valitse ensisijaiselle verkolle 192.168.1.1 ensisijainen prioriteetti ja toissijaiselle joukkoprioriteetti.
 16. Käytä asetuksia
  DD-WRT NAT QoS

 17. Siirry hallintoon -> Komennot ja kirjoita seuraava
 18. iptables -t nat -I POSTROUTING -o `get_wanface` -j SNAT -` nvram get wan_ipaddr` iptables -I FORWARD -i br1 -m tila - state NEW - j ACCEPT iptables -I FORWARD -p tcp --tcp -lautaset SYN, RST SYN -j TCPMSS - clamp-mss-to-pmtu iptables -I FORWARD 1 -i br0 -o br1 -j DROP iptables -I FORWARD 1 -i br1 -o br0 -j DROP
 19. Klikkaus Tallenna palomuuri ja olet valmis

Jos haluat esimerkiksi vierasverkolla olevan kiinteä kaistaleveys, esimerkiksi testissä on oltava perustaso, voit tehdä sen seuraavalla tavalla, kun olet tehnyt yllä mainitut:

 1. Siirry kohtaan NAT / QoS -> QoS
 2. Kirjoita 'QoS-asetukset' -osaan Internet-palveluntarjoajan tarjoama suurin sallittu päivitys- ja latausnopeus
 3. Aseta Verkon prioriteetti -kohdassa verkon, jonka haluamasi nopeus on rajoitettu, prioriteetiksi Manuaalinen
 4. Syötä nouseva ja nopea siirtosuunta, jonka haluat saavuttaa.
 5. Klikkaus Käytä asetuksia ja olet valmis.
  DD-WRT-kaistanleveyden rajoittaminen

Vieras HotSpot

DD-WRT antaa sinun käyttää neljää erilaista napapaikkaa, jotka ovat erittäin käteviä ja hyödyllisiä kaupallisissa ympäristöissä. Nämä ovat Sputnik, Hotspot System, Wifidog ja Chilispot. Löydät tämän kohdasta Palvelut -> HotSpot. Tarkastelen hiukan yksityiskohtia jokaisesta näistä, mutta menen vain HotSpot-järjestelmän asennukseen, koska pidän tätä helpoimmin käytettävänä ja toteuttavana.

Sputnik

Sputnik i, kuten HotSpot-järjestelmä, ja joissain tapauksissa Chilispot toimivat palkalla hallintatoimittajana. Tämä tarkoittaa, että he käsittelevät aloitusnäyttöäsi, eri sijainteja ja muuta kuukausittain tai ostohintaa kohti.

Löysimme Sputnikin olevan hieman ärsyttävä asennuksen suhteen, mutta se tarjoaa sinulle hyviä asetuksia ja rajoittaa kaiken WiFi-käytön Sputnik-aloitusnäyttöön. Tämä tarkoittaa, että DD-WRT-asetusten muuttamiseksi sinun on oltava kytkettynä siihen Ethernet-kaapelilla.

HotSpot-järjestelmä

Huomasin, että HotSpot-järjestelmä on helpoin asentaa ja käyttää. Palvelun avulla voit laskuttaa asiakkaita WiFi-yhteydestä, jolloin yritys ottaa pienen osan maksusta. Voit myös tarjota käyttäjille ilmaisen WiFi-yhteyden ja käyttää aloitusnäyttöä, joka pyytää heitä seuraamaan sinua sosiaalisissa verkostoissasi, joudut maksamaan tästä pienen kuukausittaisen hinnan.

 1. Rekisteröidy tilillesi hotspotsystem.com-sivustossa, muista muistaa käyttäjän operaattorin käyttäjänimi ja sijaintitunnuksesi
 2. Siirry DD-WRT: ssä Palvelut-kohtaan -> hotspot
 3. Ota HotSpotSystem käyttöön
 4. Kirjoita tietosi ja napsauta Käytä asetuksia
 5. Tämä luo automaattisen vierasverkon, ja kirjautuessasi sinulle näytetään myös aloitusnäyttö. Jos haluat muuttaa tätä aloitusnäyttöä, voit tehdä sen HotSpot System -sivuston kautta. Voit muuttaa kaiken väreistä, kuvista ja painikkeista melkein mitä tahansa.
  DD-WRT Hotspot-järjestelmä

Wifidog

Wifidog ja Chilispot ovat molemmat avoimen lähdekoodin tuotteita, mikä tarkoittaa, että voit halutessasi määrittää palvelimen tätä varten, eli sinun ei tarvitse edes Internet-yhteyttä. Wifidog on monimutkaisin ja vähiten puhuttu vaihtoehto, joten suosittelen sen välttämistä ja sen sijaan Chilispotin valitsemista.

Chilispot

Chilispot on mukautuvin DD-WRT-hotspot-palvelu siellä. Ensinnäkin voit käyttää palveluita, kuten Wi-Fiplanet ja EngageHotspot, saadaksesi Web-pohjaisen splash-sivun ja järjestelmän. Nämä toimivat samalla tavalla kuin HotSpot-järjestelmä, mutta ovat vähemmän kaupallisia, ja siksi se vie hieman enemmän työtä, jotta se saadaan asetettu hienosti ja tarpeisiisi. Se tarkoittaa myös, että nämä palvelut ovat paljon halvempia kuin HotSpot-järjestelmä. Saat lisätietoja asetusten tekemisestä katsomalla tätä YouTube-videota.

Toiseksi, voit asettaa Chilispotin omalla Debian-palvelimellasi, pitäen siten kaiken hallussaan. Tämä asennus vaatii paljon teknistä kokemusta, ja se menee myös tämän oppaan soveltamisalan ulkopuolelle.

Mac-suodatus

Jos haluat, voit myös rajoittaa pääsyä verkkoosi laitteella. Kaikilla nykyaikaisilla laitteilla on jotain, jota kutsutaan MAC (Media Access Control) -osoitteeksi, joka on kuin talon osoite ja jokaiseen laitteeseen ainutlaatuinen. Kun tiedät laitteen MAC-osoitteen, voit rajoittaa sen pääsyä verkkoosi.

Ensin on löydettävä sen laitteen MAC-osoite, jonka haluat sallia tai estää. Alla esittelen sinulle, kuinka voit tehdä tämän DD-WRT: n avulla, mutta voit myös Google miten löytää se laitteen asetuksista.

 1. Siirry Tila-kohtaan -> LAN
 2. Siellä sivun alareunassa näet kytketyt laitteet ja niiden nimet
  DD-WRT-langaton LAN

Nyt kun olet määrittänyt laitteen MAC-osoitteen, voit estää sen tai sallia sen. Aion esimerkiksi estää edellisessä kuvassa esitetyn Android-laitteen.

 1. Siirry langattomaan verkkoon -> MAC-suodatin
 2. Muokkaa MAC-suodatinluetteloa langattomalle verkolle, johon haluat rajoittaa pääsyä. Voit tehdä tämän vain oikeissa verkoissa, ei virtuaalisissa verkoissa.
  MAC-osoitesuodatinluettelo
 3. Kirjoita laitteiden MAC-osoitteet ja napsauta Tallentaa. Voit myös valita Wireless Client MAC List -painikkeen valitaksesi nopeasti useita laitteita.
 4. Valitse Ota käyttöön ja päätä sitten, sallitaanko vain näiden laitteiden salliminen vai estävätkö nämä laitteet
 5. Klikkaus Käytä asetuksia ja olet valmis
  DD-WRT MAC -suodatin

Lisäsovellukset ja asetukset

Kuten tämän oppaan alussa todettiin, yksi DD-WRT: n suurimmista eduista on lisäasetukset ja -asetukset, jotka ne sallivat sinun tehdä. Vaikka olen selittänyt useimmat vaihtoehdot aiemmin, tämä osa on omistettu joillekin ainutlaatuisimpiin asetuksiin.

VPN-asiakas

Koska tuotemerkkiomme on saattanut antaa sen jo pois, rakastamme VPN-verkkoja. Joten ei ole yllättävää, että osoitamme sinulle, kuinka voit asentaa DD-WRT OpenVPN -sovelluksen reitittimellesi. Voit kuitenkin asettaa joko PPTP: n tai OpenVPN-asiakkaan, koska OpenVPN on paljon turvallisempi, ja mitä me aina suosittelemme, osoitan tämän asennuksen. Halutessasi voit myös asettaa DD-WRT VPN-palvelimen. En kuitenkaan käsittele tätä.

Ennen aloittamista tarvitset tietysti VPN-tilin. Olen päättänyt käyttää ExpressVPN: ää tässä demonstraatiossa, koska siitä on äänestetty yhdeksi parhaimmista DD-WRT: n VPN-verkoista. Useimmat VPN-palveluntarjoajat tukevat kuitenkin DD-WRT-asetusten määrittämistä. Minun on mainittava, että OpenVPN-reititin voidaan asentaa jollain tavoin, joten ota yhteyttä VPN-palveluntarjoajaasi ennen aloittamista, koska heidän ohjeet saattavat vaihdella, ja siinä tapauksessa sinun on noudatettava näitä ohjeita.

 1. Lataa .ovpn-asennustiedosto palvelimelle, johon haluat muodostaa yhteyden VPN-palveluntarjoajalta, ja avaa se Muistiossa tai Muistiossa++
 2. Siirry DD-WRT: ssä Palvelut-kohtaan -> VPN ja ota OpenVPN-asiakas käyttöön
 3. Kopioi asetukset .ovpn-tiedostosta DD-WRT-konsoliin VPN-palveluntarjoajien suositusten mukaisesti.
 4. Klikkaus Käytä asetuksia.
  DD-WRT VPN
 5. Siirry asennukseen -> Perusasetukset ja vieritä alas kohtaan Network Address Server Settings (DHCP).
 6. Anna staattisen DNS 1: n ja 2: n Google DNS -asetukset: 8.8.8.8 ja 8.8.4.4. Jos VPN-palveluntarjoajallasi on omat palvelimen asetukset, kirjoita sen sijaan niiden osoite.
  1. Turvallisuussyistä saatat vaihtoehtoisesti haluta käyttää OpenDNS tai OpenNIC.
 7. Siirry Tila-kohtaan -> OpenVPN
 8. Sinun pitäisi nähdä onnistuneen yhteyden tilanäyttö, samoin kuin yhteyden tilastotiedot ja tietoloki vianetsintää varten.
  DD-WRT VPN -tila

Jos VPN-asiakkaan käyttäminen reitittimellä on yksi tärkeimmistä huolenaiheistasi, suosittelen hankkimaan jotain tehokkaampaa, koska paras VPN-reititin tarvitsee paljon käsittelytehoa.

VPN-asiakas: Kaksi yhdyskäytävää / käytäntöpohjainen reititys

Jos haluat, voit asettaa reitittimen kaksoisyhdyskäytäväksi. Tämä käyttää käytäntöpohjaista reititystä ja antaa joidenkin laitteidesi käyttää VPN-yhteyttä, kun taas toiset käyttävät normaalia yhteyttä. Tästä voi olla todella hyötyä, jos nautit Hulu-, Netflix- tai BBC iPlayer -sovelluksesta medialaitteellasi (koska nämä nyt estävät VPN-verkkoja), mutta luonnollisesti haluat, että muu yhteys on turvallinen ja varma.

 1. Varmista, että olet määrittänyt VPN-yhteyden edellisen osan mukaisesti, ja tarkista, että se toimii
 2. Siirry Tila-kohtaan -> LAN ja selvitä niiden laitteiden paikalliset IP-osoitteet, joita haluat käyttää VPN-yhteyttä
  1. Tapauksessani haluan Android-puhelimeni, jolla on IP 192.168.1.123, käyttää VPN-yhteyttä
  2. Käytäntöpohjaisen reitityksen määrittäminen voidaan tehdä vain osallistavasti, ja sinun on tiedettävä kaikkien niiden laitteiden IP-osoitteet, joille haluat niiden yhteyden VPN: n läpi
 3. Siirry Palveluihin -> VPN
 4. Into Policy-pohjaiseen reititykseen kirjoita "192.168.1.123/32", Varmista, että käytät IP-osoitteitasi. Jos joudut määrittämään useita laitteita, kirjoita jokainen IP uudelle riville. Napsauta Käytä asetuksia
  DD-WRT-käytäntöpohjainen reititys
 5. Siirry hallintoon -> komennot
 6. Kirjoita seuraava ja napsauta Tallenna palomuuri. Sinun on annettava tämä jokaiselle IP-osoitteelle, jota haluat käyttää kaksoisyhdyskäytävällä -pöytät -I FORWARD -s 192.168.1.123 -o $ (nvram get wan_iface) -j DROP
 7. Jos joudut välittämään tietyn portin myös VPN: n kautta, sinun on annettava myös seuraavat palomuurikomennot: iptables -I FORWARD -i tun1 -p udp -d 192.168.1.123 --dport 8080 - j ACCEPT iptable -I FORWARD -i tun1 -p tcp -d 192.168.1.123 --dport 8080 -j ACCEPT iptable -tut-nat -I PREROUTING -i tun1 -p tcp --dport 8080 -j DNAT - to sihtkohta 192.168 .1.123 iptables -t nat -I ENSIMMÄINEN -i tun1 -p udp --dport 8080 -j DNAT - kohteeseen 192.168.1.123
 8. Sinun on syötettävä edellä mainitut kolme riviä kaikille IP: lle ja portille, joita haluat käyttää ja välittää, korvaamalla IP- ja porttinumerot ja tarvittavat
  DD-WRT kaksoisreitityspalvelimen säännöt
 9. Kun olet tallentanut palomuurin, käynnistä reititin uudelleen. Siirry jokaisella laitteella IPleak.net-sivustoon ja varmista, että heillä on odottamasi ulkoinen IP-osoite

SmartDNS

Älykäs DNS-palvelu antaa VPN: n tavoin ylittää maantieteellisesti rajoitetun sisällön. Voit lukea lisää näiden kahden eroista ja yhtäläisyyksistä tältä sivulta. Huolimatta siitä, että se ei enää toimi Netflixin kanssa, on edelleen paljon rajoitettuja verkkosivustoja, joihin voit käyttää. Suosittelen Blocklessia, koska sillä on edullinen hinta ja se tarjoaa monipuolisen kokonaispalvelun. Valitettavasti en tällä hetkellä tiedä mitään ilmaisia ​​älykkäitä DNS-palveluita, jotka ovat laillisia ja jotka eivät myy tietojasi.

Kun olet kirjautunut Blockless-palveluun, Smart DNS -palvelun asettaminen DD-WRT: lle on erittäin helppoa, ja se on seuraava.

 1. Hanki ensisijainen ja toissijainen DNS-arvot Blockless-tiedostosta (108.171.182.159 ja 108.171.177.124 kirjoittamishetkellä)
 2. Siirry asennukseen -> Perusasetukset
 3. Kirjoita Verkon osoitepalvelimen asetukset (DHCP) -kohtaan DNS-asetukset 'Static DNS 1' ja 'Static DNS 2' -kohtaan.
 4. Klikkaus

  Käytä asetuksia
  DD-WRT-staattiset DNS-asetukset

 5. Siirry Blockless-verkkosivustoon ja tarkista IP-osoitteesi

Jos haluat käyttää OpenDNS: ää tai OpenNIC: ää turvallisuustarkoituksiin, voit määrittää tämän samalla tavalla, käytä vain asianomaista DNS IP: tä Staattiset DNS-kentät.

Siirto - Torrentit

Jos olet torrentin fani, voit asentaa reitittimellesi Torrent-asiakasohjelman nimeltä Transmission. Tämä tarkoittaa, että voit ladata torrentteja joutumatta jättämään tietokonetta kytkettynä päälle, ja tietenkin voit myös paremman kylvosuhteen. Minun on mainittava, että täällä ProPrivacy-ohjelmassa emme suvaitse torrenttien käyttöä laittomiin tarkoituksiin. Torrent-asiakkaiden käyttöön on kuitenkin paljon perusteltuja syitä.

Jotta voimansiirto voidaan käynnistää ja suorittaa, joudut suorittamaan muutaman edellisen vaiheen, mutta älä huoli, että olen viitannut näihin vastaavasti. Tarvitset myös USB-tikun tai ulkoisen kiintolevyn, joka on parhaiten muotoiltu FAT32-muotoon.

 1. Ota USB-tuki käyttöön NAS-osion mukaisesti.
 2. Siirry Palveluihin -> NAS
 3. Ota lähetysdeemoni käyttöön 'Bittorrent' -osiossa
 4. Kirjoita hakemistoon haluamasi aseman reitti. Yleisesti ottaen tämä on / mnt / sda1
 5. Klikkaus Käytä asetuksia ja olet valmis

Nyt kun lähetys on käynnissä ja joudut käyttämään sitä myös nopeasti, jotta prosessista tulisi yksinkertaista.

 1. Päästäksesi siirtoon tietokoneelta siirry osoitteeseen 192.168.1.1:9091
  Siirtoasiakas
 2. Voit käyttää sitä napsauttamalla kansiopainiketta, johon voit joko kirjoittaa torrentin sijainnin URL-osoitteen tai lähettää torrent-tiedoston.
 3. Kohteelle haluat asettaa sen arvoksi / mnt / sda1 / Downloads.
 4. Voit tehdä yllä olevasta kohdekansiosta oletusarvon napsauttamalla sivun alaosassa olevaa jakoavainasetukset-painiketta
 5. Siinäpä lataus alkaa nyt. Sivu päivittyy vain määräajoin, joten joudut odottamaan muutaman sekunnin, ennen kuin se ilmestyy ja edistyminen tapahtuu.
 6. Jos NAS on käytössä, lataamisen jälkeen voit siirtää tiedoston helposti tietokoneellesi tarvittaessa.
 7. Android-käyttöjärjestelmässä voit käyttää etälähetysjärjestelmää päästäksesi järjestelmään. IOS-puhelimissa joudut käyttämään verkkoyhteyttä tai BarMagnet-sovellusta, jos se on rikki. Virallisella lähetysverkkosivustolla voit myös ladata sovelluksia monille muille palveluille, kuten XMBC (nyt Kodi), Blackberry, RSS jne..

Tietoja torrentin turvassa pysymisestä saat parhaasta torrent-sivustojen VPN-oppaasta.

DLNA

DLNA tai Digital Living Network Alliance, kuten sitä kutsutaan, on digitaalinen standardi, joka helpottaa mediasisällön suoratoistoa verkossa olevien laitteiden välillä. Standardilla on monia kannattajia, mutta monet ihmiset eivät pidä sitä hyödyllisenä. Syynä on, että nykyaikaisella tekniikalla voi olla helppo käyttää reitittimen NAS-asemaa ja suoratoistaa sisältöä. Kokemukseni mukaan olen kuitenkin löytänyt DLNA: n käytännölliseksi, etenkin kun halusin suoratoistaa elokuvia Xboxilla tai vanhemmalla kosketuslevyllä.

Noudata alla olevia vaiheita DD-WRT DLNA -asetusta varten, minkä jälkeen näytän sinulle, kuinka käyttää sitä eri laitteilla.

 1. Siirry Palveluihin -> NAS
 2. Ota miniDLNA käyttöön
 3. Valitse haluamasi asetukset ja aseta polku kohtaan / mnt / sda1
 4. Klikkaus Käytä asetuksia, ja olet valmis

Kun DLNA on asetettu, voit nyt käyttää sitä useimmista laitteista, jotka on kytketty WiFi-verkkoosi. Napsauttamalla alla olevia linkkejä saat lisätietoja DLNA: n asentamisesta laitteellesi.

 1. Windows
 2. OSX
 3. iOS-laitteet
 4. Xbox one
 5. Sillä sinun on vain käytettävä mediasoitinta

Pilvitallennus

Valitettavasti yksi DD-WRT: n huonoista puolista perinteisen reitittimen laiteohjelmiston suhteen on erityisen pilvitallennusjärjestelmän puute. Sekä joukko yhtenäisiä sovelluksia että helppo asennus, sekä Linksys että AsusWRT -yritysohjelmistot tarjoavat tämän ominaisuuden. Vaikka kyllä, on mahdollista käyttää FTP-järjestelmää ja perustaa joukko koodeja, tämä ei vain ole totta.

Verkkopalvelin

Jos haluat, voit myös perustaa DD-WRT -verkkopalvelimen, jonka avulla voit isännöidä verkkosivua, jakaa tiedostoja kollegoiden kanssa ja suorittaa useita muita verkkosivustoihin liittyviä toimia. Näytän sinulle Pydion kanssa aloittamisen perusteet, mutta voit kuitenkin tarkistaa heidän hallinto-oppaansa, mihin muuhun voit käyttää sitä..

 1. Ensin sinun on alustettava ulkoinen kiintolevy tai USB-levy. Koska joudut luomaan kaksi osiota, suosittelen käyttämään ohjattua MiniTool-osiointia (Gnome for Mac). Luo seuraavat kaksi osiota sen alustamisen jälkeen:
  1. Osion tunniste: jätä tyhjä, osion koko: 512 Mt, tiedostojärjestelmä: Linux Swap, ClusterSize: Oletus
  2. Osiointitarra: JFFS, osion koko: aseman loppuosa, tiedostojärjestelmä: Ext3, ClusterSize: oletus
 2. Asenna NAS-järjestelmä aikaisemmin kuvatulla tavalla.
 3. Kun liität USB-aseman reitittimeen. Sen pitäisi asentaa automaattisesti vaihto- ja / jfs-osiot. Tee yksi "Tiedostojen jakaminen" Nas-välilehdessä / jffs-polku ja nimeä se JFFS
  DD-WRT JFFS ja vaihdettava
 4. Siirry Palveluihin -> Verkkopalvelin. Ota Lighttpd käyttöön. Voit jättää asetukset sellaisina kuin ne ovat. Jos haluat vain käyttää verkkopalvelinta paikallisesti, poista WAN-käyttö käytöstä.
  DD-WRT Services -verkkopalvelin
 5. Lataa Pydion uusin versio .zip-muodossa
 6. Kopioinnin jälkeen kopioi tiedostojärjestelmä reitittimeen kiinnitetyn USB-tikun jfs / www-kansioon.
 7. Siirry verkkopalvelimeen siirtymällä sivulle 192.168.1.1:81.
 8. Klikkaus "Klikkaa tästä jatkaaksesi" aloittaaksesi asennuksen. Noudata kolmea vaihetta, ainoa tieto, joka sinun on oltava tietoinen, on se, että tietokannan kokoonpanossa on käytettävä SQLite 3: ta..
  Pydio

Sinulla on nyt käytettävissä oleva verkkopalvelin, johon useat ihmiset voivat käyttää. Jos haluat, että se on saatavana mistä päin maailmaa tahansa, sinun on oltava WAN käytössä Web-palvelimen asetuksissa. Jos reitittimesi on kytketty modeemiin, joudut myös määrittämään portin edelleenlähetyksen portille 81 DD-WRT-reitittimellesi. Voit sitten löytää IP-osoitteesi verkkosivusto-ohjelmistolla, kuten ipleak.net, ja yhdistää käyttämällä sinua.re.ip.ere: 81. Ellei sinulla ole staattista IP: tä (todennäköisesti sinulla ei ole), sinun on myös määritettävä DDNS.

Kuten FTP- ja SSH-käyttöoikeuksissa, jos haluat tehdä tämän VPN: n ajamisen aikana, sinun on valittava yksi, joka sallii portin edelleenlähetyksen.

DDNS

Tietokoneesi ja muut verkon laitteet tunnistetaan Internetissä ns. IP (Internet Protocol) -osoitteen perusteella. Internet-palveluntarjoajasi antaa tämän sinulle automaattisesti, joten suurimman osan ajasta sinun ei tarvitse huolehtia siitä. Internet-palveluntarjoajien toimintatavat saattavat kuitenkin antaa sinulle uuden IP-osoitteen silloin tällöin. Taajuus vaihtelee palveluntarjoajan mukaan, mutta ellei sinulla ole staattista IP: tä, se muuttuu jossain vaiheessa.

Kun IP muuttuu, et huomaa mitään eroa, koska sillä ei ole merkittävää vaikutusta järjestelmän sisäiseen toimintaan. Kun yrität käyttää reititintä ulkoisesta sijainnista, sinun on aina tiedettävä IP-osoitteesi, tai et voi muodostaa yhteyttä siihen. Tämä koskee FTP: tä, WebServeriä, Smart DNS -asetuksia ja muutamia muita skenaarioita.

Tämän ratkaisemiseksi sinun on määritettävä DDNS (Dynamic DNS) -järjestelmä. DDNS-järjestelmä antaa sinulle verkkoosoitteen, kuten thisismyrouter.noip.me, ja suorittamalla pienen ohjelman tietokoneellasi (tai tässä tapauksessa DD-WRT) toimitettu Web-osoite ohjaa sinut aina oikeaan IP-osoitteeseen.

Jos olet jo ostanut (tai suunnittelet) verkkotunnusta NameCheapista, voit määrittää DDNS: n heidän järjestelmäänsä käyttämällä. Odotan kuitenkin, että sinulla ei ole verkkotunnusta, jota voit käyttää tällä hetkellä, ja käytän NoIP: n ilmaista DDNS-palvelua.

 1. Luo tili NoIP: lla. Jos aiot käyttää ilmaista suunnitelmaa, muista uudistaa se 30 päivän välein
 2. Siirry kohtaan Isännät / Uudelleenohjaus ja napsauta Lisää isäntä
  1. Anna itsellesi isäntänimi, valitse Isäntyyppi DNS-isäntä (A), IP-osoitteesi täytetään automaattisesti ja Assign to Group on valinnainen
  2. Klikkaus Lisää isäntä
 3. Siirry DD-WRT: ssä kohtaan Asetukset -> DDNS
 4. Valitse avattavasta luettelosta Ei-IP ja kirjoita tietosi No-IP-kohdasta
 5. Älä käytä ulkoista IP-tarkistusta tulee muuttaa Ei-arvoon, jos reititintä ei ole kytketty suoraan Internetiin (ts. Toisen reitittimen tai modeemin takana)
 6. Klikkaus

  Käytä asetuksia
  DD-WRT DDNS

 7. Kun siirryt nyt omaan ddns.noip.me (valitsemasi DDNS-verkkotunnus), pääset reitittimeesi. Varmista, että olet lisännyt tarvittavat portit pääsyä varten, esimerkiksi Verkkopalvelimelle käyttäisin sinunddns.noip.me:81

Muut palvelut, joita voit käyttää NoIP: n sijasta, ovat Dynu ja ChangeIP.

Privoksi-estäminen

Suosittelemme jo käyttämään adblockers -laitteita tietokoneellesi ja asentamaan joitain laajennuksia selaimeesi (Chrome, Firefox), joskus saattaa kuitenkin olla käytännöllisempää suorittaa adblocking-palvelu reitittimelläsi. Valitettavasti laajennukset ja vastaavat voivat olla ongelma mobiililaitteissa, etenkin iOS: ssä. Tämä antaa toisen hyvän syyn suorittaa Adblocker reitittimelläsi suoraan, kaikkiin siihen kytkettyihin laitteisiin mainokset estetään. Aion tarjota sinulle nopean ja helpon tavan Privoxy (sisäänrakennettu DD-WRT Adblocker) -asetusta varten. Jos haluat lisätietoja, voit jättää kommentin tai käydä Privoxy-verkkosivustoilla saadaksesi lisätietoja.

 1. Siirry Palveluihin -> Adblocking
 2. Ota Privoxy käyttöön
 3. Ota läpinäkyvä tila käyttöön. Jos on laitteita, joita et halua sen käyttävän, kirjoita niiden paikallinen IP-osoite. Esimerkiksi, kun suoritan laatutestejä joillakin verkkosivustoilla, minulla on oltava mainonta näkyvissä, koska olen syöttänyt kannettavien tietokoneiden paikallisen IP: n, jonka olen asettanut staattiseksi 192.168.1.25
 4. Voit jättää muut asetukset sellaisinaan
 5. Klikkaus Käytä asetuksia ja olet valmis
  Privoxy DD-WRT adblocking

Verkon seuranta

Jos sinulla on kuukausittainen lataus tai lähetysraja, jonka Internet-palveluntarjoajasi on määrittänyt sinulle, tai haluat vain tietää kuinka paljon Internetiä käytät, voit analysoida tietosi tilastotietoja DD-WRT: n avulla. Tilarivin avulla pystyt myös analysoimaan useita muita tekijöitä ja selvittämään, onko verkossa muitakin ongelmia tai mahdollisia parannuksia.

 1. Jos haluat nähdä kuinka paljon kaistanleveyttä käytetään, voit käyttää Tila - Kaistanleveys-välilehteä.
  1. Palveluissa -> Palvelut, jos otat WAN-liikennelaskurin (ttraff Daemon) käyttöön, näet myös kuukausittaisen erittelyn Tila-kohdassa. -> WAN-välilehti.
   DD-WRT-liikenteen seuranta
 2. Tilassa -> Langaton näet, mitkä laitteet on kytketty kuhunkin langattomaan verkkoon, joten jos näytät enemmän laitteita, mitä odotat, sinulla saattaa olla joitain ongelmia
  DD-WRT-langattoman tilan tila

Voit myös käyttää YAMonia saadaksesi parempia tilastoja ja ryhmittelyjä verkkoliikenteen käytöstä.

Jos haluat saada perusteellisempaa verkonvalvontaa ja nähdä myös tietojen jakautumisen ohjelmistokohtaisesti, suosittelen lataamaan Glasswire, joka tekee juuri tämän ja enemmän.

WiFi-suojattu asennus (WPS)

WPS tarkoittaa järjestelmää, jonka avulla voit helposti kytkeä laitteen reitittimeesi. Olet ehkä nähnyt sen ennen, kun muodostat yhteyden langattomaan verkkoon, se sallii nopean yhteyden muodostamisen painamalla reitittimen WPS-painiketta. Valitettavasti nämä järjestelmät ovat yleensä kamala reitittimen turvallisuudelle. Onneksi DD-WRT WPS: ää ei ole toteutettu useimmissa rakennuksissa, joten sinun ei tarvitse huolehtia tästä.

On kuitenkin joitain kaupallisia rakennuksia, kuten Buffalon reitittimissä, joissa vaihtoehto siihen on olemassa. Jos saat jonkin näistä, suosittelen sen poistamista käytöstä heti.

Lopullinen DD-WRT-oppaan johtopäätös

Toivon vilpittömästi, että olet nauttinut oppaan lukemisesta ja löytänyt jotain hyödyllistä toteuttaaksesi ja auttaa sinua luomaan parhaan mahdollisen WiFi-reitittimen.

Jos et ole koskaan pelannut DD-WRT: n kanssa ennen, se on hieno tapa viettää muutama tunti ja parantaa kotisi. Niille teistä, joilla on jo DD-WRT, toivon, että jotkut ohjeistani ovat auttaneet parantamaan asennusta. Jos olet löytänyt

Jos olet pitänyt tätä opasta hyödyllisenä, kiitos siitä, että jaat sen suosikkiverkostossasi. Ja jos sinulla on ongelmia, jätä kommentti, yritän auttaa niin paljon kuin mahdollista.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me