Blockchain ja Bitcoin – 6 myyttiä purettu

Blockchain Bitcoin-myytit


Olemme toistuvasti lukeneet, että lohkoketju on erittäin siisti - se on läpimurto, se on tulevaisuutemme ja niin edelleen. Jos uskot kaiken tämän olevan totta, olet pettymys.

Tärkeä huomautus: Tämä artikkeli käsittelee blockchain-tekniikan käyttöönottoa, jota käytetään Bitcoin-salauksen valuuttaan. Blokkiketjussa on muita sovelluksia ja toteutuksia, ja joissakin niistä on ratkaistu tietyt ongelmat.

Tietoja Bitcoinista

Bitcoin-luojailla oli tehtävä: saada se toimimaan ilman keskitettyä ohjauspistettä; kenenkään ei pitäisi luottaa ketään. Kirjoittajat suorittivat tehtävän, syntynyt sähköinen raha toimi tarkoituksella ja sen käyttöönotto on kasvanut. Heidän tekemänsä päätökset ovat kuitenkin tehottomia.

Tämän viestin tarkoituksena ei ole estää lohkoketjua. Se on hyödyllinen tekniikka, jolla on monia hienoja sovelluksia. Puutteistaan ​​huolimatta sillä on ainutlaatuisia etuja. Sensaatiota ajatellen monet toimittajat keskittyvät kuitenkin blockchain-tekniikan etuihin ja unohtavat usein arvioida asian todellisen tilan. He jättävät huomiotta haitat. Siksi on hyödyllistä tarkastella lohkoketjua kaikista näkökulmista.

Myytti yksi: Blockchain on jättiläinen, hajautettu tietokone

Niille, jotka eivät ymmärrä blockchain-perusperiaatteita, voi olla vaikutelma, että se on jonkinlainen tietokone, joka suorittaa hajautettuja laskentatehtäviä, kun taas sen solmut ympäri maailmaa keräävät pieniä bittejä tietoja rakentaakseen jotain monimutkaista ja suurta..Blockchain-hajautettu tietokone

Tämä ei ole se tapaus. Itse asiassa kaikki solmut, jotka palvelevat salpaa, tekevät täsmälleen samaa asiaa. Miljoonat tietokoneet:

  1. Tarkista samat tapahtumat käyttämällä samoja sääntöjä. He suorittavat saman työn.
  2. Lisää samat tiedot lohkoketjuun.
  3. Tallenna koko historia, joka on sama ja kaikille yksi.

Ei ole rinnakkaisuutta, synergiaa eikä keskinäistä avunantoa. Siellä on vain päällekkäisyys ja mikä tärkeintä, se on miljoonia kertoja. Ei ole ollenkaan tehokkuutta, kuten voit nähdä.

Kaksi myyttiä: lohkoketju on ikuinen - kaikki siihen kirjoitettu pysyy ikuisesti

Blockchain on ikuinen

Kaikkien tapahtumien koko historia on jo yli 130 gigatavua dataa. Tämä on halvan kannettavan tai modernin älypuhelimen täysi kapasiteetti.

Mitä enemmän Bitcoin-verkossa tapahtuvia tapahtumia tapahtuu, sitä nopeammin volyymi kasvaa. Kiintolevyjen kapasiteetin kasvu ei todennäköisesti ole mukana lohkoketjun koon kasvun kanssa.

Sen lisäksi, että se on tallennettava, koko tietokanta on ladattava alusta alkaen. Nyt se kestää useita päiviä.

Voit kysyä: ”Onko mahdollista tallentaa vain osa lohkoketjua, koska se on sama asia jokaisessa verkon solmussa?” Kyllä, voisit, mutta silloin se olisi perinteinen asiakas-palvelin arkkitehtuuri vertaisverkon sijaan. to-peer lohkoketju. Lisäksi asiakkaat pakotetaan luottamaan palvelimiin. Näin ollen ajatus "luottamatta ketään," joka on blockchain-kulmakivi, katoaa.

Useimmille käyttäjille tämä periaate on jo ohi. Bitcoin-käyttäjät jaetaan kahteen ryhmään: harrastajat jotka "kärsiä" ja säilytä sitä paikallisesti, ja tavalliset ihmiset, jotka käyttävät online-vaihtopalveluita ja lompakoita. Viimeksi mainitut ovat paljon näkyvämpiä. Nämä ihmiset luottavat palvelimeen eivätkä välitä kuinka se toimii.

Kolmas myytti: Blockchain on tehokas ja skaalautuva

Jos verkon jokainen solmu tekee saman, on ilmeistä, että koko verkon kaistanleveys on yhtä suuri kuin verkon yhden solmun kaistanleveys. Bitcoin pystyy käsittelemään korkeintaan seitsemää tapahtumaa sekunnissa - siinä kaikki.Blockchain on skaalautuva

Lisäksi Bitcoin-tapahtumia kirjataan vain kerran kymmenessä minuutissa. Levyn ilmestymisen jälkeen on sovittu odottaa vielä 50 minuuttia, koska jotkut levyt rullautuvat spontaanisti takaisin ajoittain. Siksi, jos joudut ostamaan purukumin, joudut ehkä jo odottamaan noin tunnin myymälässä kaupan suorittamiseksi!

Sellaisella tapahtumanopeudella on mahdotonta lisätä aktiivisten käyttäjien määrää huomattavasti. Vertailun vuoksi Visa prosessoi tuhansia toimintoja sekunnissa. Se voi myös nostaa tätä nopeutta nopeasti, koska perinteiset pankkitekniikat ovat helposti skaalautuvia.

Neljäs myytti: kaivostyöläiset tarjoavat verkkoturvallisuuden

Olet todennäköisesti kuullut kaivostyöläisistä ja voimalaitosten viereen rakennetuista jättiläisistä kaivostiloista. Mitä he tekevät? He vain tuhlaavat sähköä! Ne "ravistaa" lohkoja, kunnes niistä tulee "kaunis" ja voidaan sisällyttää lohkoketjuun. Taloushistorian uudelleenkirjoittaminen tällä tavalla vie yhtä paljon aikaa kuin sen luominen (jos sinulla on sama kokonaiskapasiteetti).Bitcoin-kaivosmiehet tarjoavat verkkoturvallisuuden

Yhden korttelin rakentamiseksi tarvitset saman määrän sähköä kuin keskimääräinen kaupunki kuluttaa 100 000 asukasta kohti. Lisää tähän kalliita laitteita, jotka soveltuvat vain kaivostoimintaan, ja voit muotoilla kaivostoiminnan periaatteen (ns. Työn todistus) seuraavasti: "Ihmiskunnan resurssien polttaminen."

Blockchain-optimistit väittävät, että kaivostyöläiset varmistavat verkon vakauden ja turvallisuuden. Ongelmana on, että kaivostyöläiset suojaavat Bitcoinia muilta kaivostyölijöiltä. Jos olisi tuhat kertaa vähemmän kaivosmiestä, jotka polttivat tuhat kertaa vähemmän sähköä, Bitcoin toimisi yhtä hyvin kuin nyt - sama lohko kymmenen minuutin välein, sama määrä tapahtumia, sama nopeus.

Useimpien blockchain-ratkaisujen suhteen on olemassa riski "51% hyökkäys." Hyökkäyksen ydin on, että jos joku hallitsee yli puolet kaivoskapasiteetista, hän voi salaa kirjoittaa vaihtoehtoisen taloudellisen historian, jossa hän ei lähetä rahaa muille. Ja sitten hän voi esitellä oman versionsa blockchainista - josta tulee uusi todellisuus. Näin hän saa mahdollisuuden käyttää rahaa useita kertoja. Perinteisiä maksujärjestelmiä ei voida hyökätä tällä tavalla.

Viime kädessä Bitcoin on oman ideologiansa panttivanki. "tarpeeton" kaivostyöläiset eivät voi lopettaa kaivostoimintaa, koska todennäköisyys, että yksi kokonaisuus hallitsee yli puolet jäljellä olevasta kapasiteetista, lisääntyy jyrkästi. Niin kauan kuin kaivostoiminta on kannattavaa, verkko on vakaa, mutta jos tilanne muuttuu (esimerkiksi sähkön hinnan nousun vuoksi), verkko voi kohdata massiivisia kaksinkertaisen laskennan tapahtumia.

Myytti viisi: Lohkoketju on hajautettu ja siten särkymätön

Saatat ajatella, että koska lohkoketju on tallennettu jokaiselle verkon solmulle, turvallisuuspalvelut eivät pysty sulkemaan sitä (koska lohkoketjulla ei ole keskuspalvelinta tai jotain vastaavaa). Tämä on vain illuusio.Blockchain on hajautettu

Todellisuudessa kaikki "itsenäinen" kaivosmiehet yhdistyvät altaissa tai pikemminkin kartelleissa. Heidän täytyy yhdistyä, koska on parempi saada vakaa mutta pieni tulo kuin odottaa 1000 vuotta saadakseen valtavan.

Suuria uima-altaita on vain noin 20. Neljä suurinta niistä hallitsee yli 50% kaikesta Blockchain-kapasiteetista. Se riittää, että koputetaan vain neljä ovea ja pääset käsiksi neljään komentoon & Ohjaa palvelimia, jotta sinulla on mahdollisuus viettää sama BTC useammin kuin kerran.

Itse asiassa uhka on vielä todellisempi. Suurin osa altaista ja niiden laskentateho on yhdessä maassa - Kiinassa -, mikä yksinkertaistaa mahdollista Bitcoinin haltuunottoa.

Kuudes myytti: Lohkoketjun nimettömyys ja avoimuus ovat hyviä

Tiedämme, että lohkoketju on auki ja kaikki voivat nähdä kaiken. Vaikka Bitcoin ei lueta nimesi, se ei ole täysin tuntematon. Esimerkiksi, jos verkkorikollisuus saa lunaohjelmamaksun lompakkoonsa, niin kaikki ymmärtävät, että tämä lompakko kuuluu pahalle kaverille. Ja koska kuka tahansa voi seurata ja seurata kaikkia tämän lompakon tapahtumia, huijarin ei ole helppoa hyödyntää tätä rahaa. Riittää, että teet pienen virheen ja paljastat henkilöllisyytesi jossain, jotta lainvalvontaviranomaiset tarttuisivat sinut. Tämä tapahtuu useammin kuin luuletkaan.Lohkoketjun nimettömyys

Nykyään melkein kaikki Bitcoin-vaihto vaativat käyttäjiä tunnistautumismenettelyjen läpi. Siksi hakkereiden on käytettävä ns "mikseri" palvelut. Tällaiset palvelut sekoittavat likaisen BTC: n paljon puhtaita. Crooks maksaa tästä suuret palkkiot ja ottaa paljon riskejä, koska sekoitin on joko nimettömänä (ja voi karkottaa rahat) tai on jo lainvalvontaviranomaisten valvonnassa..

Bitcoinin näennäisyys voi olla haittaa myös laillisille käyttäjille. Tässä on yksinkertainen esimerkki: Joku siirtää pienen määrän BTC: tä äidilleen. Sen jälkeen äiti tietää:

  • Kuinka paljon rahaa hänen pojallaan on milloin tahansa
  • Mihin tarkalleen hän vietti sen

Tai jos joku maksaa velan ystävälle, tämä ystävä tietää nyt kaiken ensimmäisen ystävän taloudesta. Se vastaa luottokorttisi taloudellisen historian avaamista kaikille maapallon päälle.

Tämä on kriittinen kysymys yrityksille. Kaikista vastapuolistaan, ostoistaan, myynneistään, asiakkaistaan, siirtomääristä ja muusta tulee julkinen ja kilpailijoiden saatavissa.

Blockchain-myytit: johtopäätös

Olet juuri lukenut Bitcoinin kuudesta tärkeimmästä puutteesta. Saatat ihmetellä, miksi tiedotusvälineet eivät kata näitä aiheita.

Valitettavasti heille ei yksinkertaisesti ole kannattavaa kirjoittaa näistä asioista. Monet Bitcoinin ostajista alkoivat mainostaa ja mainostaa sitä sekä hyötyä siitä. Miksi he sitten kirjoittaisivat blockchain-tekniikan puutteista?

Bitcoinilla on monia kilpailijoita, jotka ovat yrittäneet ratkaista tietyt ongelmat. Vaikka jotkut ideat ovat erittäin hyviä, ne kaikki rakennetaan samojen perusketjuperiaatteiden ympärille. Kyllä, blockchain-tekniikalla on myös muita, ei-monetaarisia sovelluksia, mutta blockchain-järjestelmän perustavanlaatuiset haitat koskevat myös siellä.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me