Blockchain selitetty

Mikä on lohkoketju

Tähän mennessä suurin osa ihmisistä on kuullut Bitcoineista. Bitcoinit ovat yksi (nyt tuhansista) markkinoilla saatavilla olevista kryptovaluutoista. Alkuperäisestä kryptovaluutasta on tullut kuuma omaisuus. Bitcoinien kokonaisarvo oli 326,5 miljardia dollaria joulukuussa 2017 ennen kuin se laski hiukan 237,6 miljardiin dollariin vuoden 2020 alussa. Mitä et kuitenkaan tiedä, on, että Bitcoins on olemassa vain digitaalinen julkinen pääkirjajärjestelmä nimeltään Blockchain.


Blockchain ilmestyi ensimmäisen kerran paikalle marraskuussa 2008. Tuolloin Satoshi Nakamoton salanimellä käyvä joku (tai ihmisryhmä) julkaisi valkoisen kirjan nimeltä Vertaisverkkoinen elektroninen kassajärjestelmä. Nakamoton kuvailema järjestelmä oli mullistava. Se loi tavan, jolla digitaalinen valuutta voi olla olemassa, jakaa, ostaa ja myydä, ja sitä voidaan käyttää ostamaan ja myymään yhdessä. Kaikki tämä ilman välittäviä finanssilaitoksia.

Ehkä tärkeintä, Blockchain-vertaisverkkorakenteen ansiosta julkisen pääkirjajärjestelmän salausvaluutta olisi valtiossa, joka vastustaa korruptiota. Blockchainin korjaamaton selkäranka on sittemmin havaittu käyttävän paljon muutakin kuin pelkkää kryptovaluuttojen pitämistä.

Nykyään Blockchain-tekniikkaa kehitetään yhä enemmän, ja sen seurauksena monet ihmiset kysyvät, mikä on Blockchain ja miten se toimii?

Blockchain: ymmärtäminen: Perusteet

Lohkoketju 1

Blockchain on julkinen pääkirjajärjestelmä, joka pitää kirjaa kaikista Bitcoin-tapahtumista. Julkinen pääkirjajärjestelmä ei koskaan nuku. Sitä päivitetään jatkuvasti ja jaetaan satojen tuhansien verkkoon liitettyjen tietokoneiden kesken. Niitä tietokoneita kutsutaan solmuiksi. Koska niitä on niin paljon, että niitä päivitetään samanaikaisesti, koko järjestelmän hakkerointi on teknisesti mahdotonta.

Tietoja, jotka muodostavat Blockchain-yksikön, kutsutaan ”ketjuksi”. Se on kaikkien tapahtumien summa kaikkien aikojen alusta aina viimeiseen tapahtumaan saakka. Itse ketjun muodostaa verkko, koska se leimaa tehdyt tapahtumat. Nämä aikaleimat tehdään hajauttamalla (salaamalla) transaktiotiedot hash-pohjaiseen todisteketjuun tapahtumista.

Nakamoton alkuperäisessä valkoisessa kirjassa Blockchainista tätä tietoketjua kutsutaan nimellä "järjestelmä sähköisiin liiketoimiin luottamatta luottamukseen."

Blockchain-tekniikalla ei ole yhtä henkilöä, yhteisöä tai instituutiota, johon kenen tahansa täytyy uskoa. Ketju tarjoaa virheetöntä kirjaa kaikista koskaan tehdyistä tapahtumista. Tätä kutsutaan yleisesti ”työn todisteeksi”. Tätä työn todistusta ei voida muuttaa muuttamatta sitä takaisin ja tekemättä sitä uudelleen. Koska työtä on jo tapahtunut ja ketjuun on tiivistetty, työtä ei voida kuitenkaan uudelleen tehdä.

Kuinka lohkoketjun valuutta välttää kaksinkertaisen kulumisen

Digitaalisen datan ongelma on, että sitä on helppo kopioida ja toistaa. Siksi digitaalisen valuutan hallintaa pidettiin pitkään mahdottomana. Kuinka digitaaliset kolikot voidaan tehdä ainutlaatuisiksi, jotta ne voitaisiin käyttää vain kerran? Nakamoton Blockchain oli ratkaisu tähän ratkaisuun.

Hajauttamalla tapahtumien pääkirja, koko Blockchain-verkkoon liitetty solmujen verkko pystyy jatkuvasti pysymään tietoisena jokaisen Bitcoin-järjestelmän sijainnista järjestelmässä. Tämä ratkaisee kaksinkertaisen käytön ongelman, antamalla kryptovaluuttojen kukoistaa.

Blockchain Infographic 01 pakattu 1 1024X506

Kuinka Blockchain toimii käytännössä?

  1. Ensinnäkin joku pyytää suorittamaan tapahtuman Blockchainilla. Tässä vaiheessa pyyntö lähetetään Internetin välityksellä kaikille Solmuketjuun tällä hetkellä liitetyille solmuille. Solmut (osallistuvat tietokoneet) kukin vastaanottavat pyynnön ja tapahtumaprosessi alkaa.
  2. Seuraavaksi solmujen verkko vahvistaa samanaikaisesti sekä käyttäjän tilan Blockchainissa että tapahtumapyynnön. Tämä suoritetaan tunnistettuja algoritmeja käyttämällä. Tapahtumaa pyytäneen henkilön validoinnin kanssa ja kaikkien solmujen olevan yhtä mieltä pyynnöstä, tapahtuma voi siirtyä eteenpäin.
  3. Varmennettuun tapahtumaan voi liittyä kryptovaluutan siirtäminen paikasta toiseen jotain ostaa tai varastoida toiseen sijaintiin. Blockchain-tekniikkaa voidaan kuitenkin käyttää myös kaikkien muiden tietojen turvallisen varmistamiseen, jotka on siirrettävä turvallisesti. Tähän sisältyy tietorekisterit, sopimukset ja muut tiedot tai tiedot, jotka on jaettava luotettavalla tavalla.
  4. Kun tapahtuma on vahvistettu, se voidaan siirtää prosessin loppuvaiheeseen. Tämä saavutetaan lisäämällä kyseisen tapahtuman tiedot muiden tapahtumien tietoihin, joita kutsutaan lohkoksi. Lohkojen koko on 1 Mt ja ne luodaan suunnilleen kerran kymmenessä minuutissa. Heillä on kaikki viimeisimmät lohkoketjussa tehdyt tapahtumat.
  5. Nyt kun tiedot on lisätty lohkoon - ja lohko on täydellinen 1 Mt: lla datatapahtumia - lohko lisätään lohkojen ketjuun. Alkuperäinen tapahtuma on siis valmis (kuten kaikki muutkin viimeaikaiset tapahtumat, jotka muodostavat kyseisen lohkon).

Blockchain-turvallisuus: Kaikkien tapahtumien summa

Tällainen valmistunut lohkoketju muodostaa hävittämättömän julkisen pääkirjan, joka tunnetaan nimellä Blockchain. Verkoston pisin ketju toimii todisteena koko tapahtumahistoriasta. Se jaetaan solmujen kanssa heidän liittyessään verkkoon.

Kauneus on, että ei ole keskitettyä tietokantaa transaktioista, joiden avulla tietoverkkorikollisuus voi hakata. Sen sijaan Blockchain on julkinen tietokanta. Sitä jaetaan jatkuvasti ja sovitetaan yhteen kaikkien verkkoon liitettyjen solmujen välillä. Koska verkko koostuu miljoonista isäntätietokoneista, Blockchain on erittäin turvallinen.

Tämän ansiosta Blockchainin tiedot ovat helposti todennettavissa. Bitcoinin tapauksessa tämä antaa jo rajalliselle valuutalle valtavan hyödyn (ja siten luontaisen arvon) tekemällä siitä haavoittumaton korruptio rahoituslaitosten tai muiden ulkopuolisten voimien käsissä.

Ajan myötä 1 Mt: n lohkojen ketju kasvaa. Ihmisille, jotka eivät ole päivittäneet (Bitcoin) Blockchain-versiotaan jonkin aikaa tai ovat lataamassa sitä ensimmäistä kertaa uuteen Bitcoin Blockchain-lompakkoon, sen hankkiminen voi viedä melko kauan (mikä tahansa muutamasta tunnista). viikkoihin).

Kun Blockchain kasvaa ja kasvaa, tämä aika väistämättä kasvaa. Tästä syystä joskus puhutaan "kova haarukka" skenaarioita. Näin kaikki Bitcoin Blockchain -käyttäjät pakotetaan siirtymään (kova haarukka) uuteen Blockchain-versioon..

Kova haarukka

Bitcoin & Blockchain selitti: Kova haarukka -keskustelu

Keskustelu Bitcoinin kovasta haarukasta on raivostunut jo jonkin aikaa. Monet Bitcoin-asiantuntijat uskovat, että 1 Mt: n lohkoista tulee liian rajoittavia. Huolenaihe on, että kun lohkoketju tulee pidemmäksi, ketjun varmentamiseen tarvittavasta monimutkaisesta salausprosessista tulee viiveellinen ja hidas.

Kaikki ymmärtävät viivästymisen (tai puskuroinnin) turhautumisen streaming-videon katselusta. Kuvittele nyt, että vaikutus vaikuttaa globaaliin valuuttaan. Rahoitusasiantuntijat ymmärtävät, että kaikilla Blockchain-alueen sisällä tapahtuvilla viivästymisillä - jotka vaikuttavat Bitcoinin likviditeettiin - voi olla negatiivinen vaikutus Bitcoinien arvoon. Tämä on luonnollisesti valtava huolenaihe sijoittajille.

Yleisesti ollaan yhtä mieltä siitä, että kova haarukka on välttämätöntä kurjuuden ongelman hillitsemiseen. Kukaan ei kuitenkaan tiedä kuinka kova haarukka voi vaikuttaa Bitcoinin hintaan. Blockchain on selkäranka, joka pitää suositun kryptovaluutan yhdessä. Bitcoineja ympäröivä luottamus hyödynnetään ensisijaisesti sitä kulissien takana toimivaa tekniikkaa. Sellaisenaan sijoitus Bitcoiniin on oikeastaan ​​sijoitus Blockchainiin.

Tästä syystä sijoittajat ovat erittäin huolissaan siitä, että uusi Blockchain saattaa epäonnistua. Tämä voi aiheuttaa Bitcoinin kärsimyksen katastrofaalisesta arvonmenetyksestä.

Mikä kova haarukka on paras?

Voitaisiin kuvitella, että mahdollisuus, että Blockchainista tulee viivästynyt, oli huolestuttavampi kuin kova haarukka, varsinkin kun kilpailevan kryptovaluutan (Ethereum) Blockchain on jo osoittanut, että kovaa haarukkaa voidaan hallita onnistuneesti (kaksi kertaa tosiasiallisesti: kerran vahingossa).

Toinen ongelma Bitcoin Blockchainissa on kuitenkin se, että kukaan ei voi sopia siitä, minkä muodon kovan haarukan tulisi olla. Kilpailevia vaihtoehtoja on kaksi: Bitcoin Unlimited (BU) ja erilliset todistajat (SegWit). BU antaisi enemmän voimaa Bitcoinin kaivostyöläisille. Se antaisi Blockchain-palvelun skaalautua uudestaan ​​ja uudestaan ​​aina kun se oli tarpeen. SegWit säilyttää hajautetun lähestymistavan, mutta vain kaksinkertaistaa Blockchain-kaistanleveyden. Tämä tarkoittaa, että jonain päivänä toinen kova haarukka on todennäköisesti asennettava.

Toistaiseksi kukaan ei ole varma mitä tapahtuu. Kun kova haarukka tapahtuu, Bitcoinista tulee käytännössä eri valuutta uudessa Blockchainissa (alkuperäisen Bitcoinin ollessa alkuperäisessä Blockchainissa). Jos jokainen siirtyy mielellään uuteen haarukkaan, kaiken pitäisi olla kunnossa. Kuitenkin, elleivät kaikki hyväksy uutta Blockchain-ketjua (ja Ether-kovan haarukan tapauksessa kaikki eivät tehneet), on mahdollista, että kapina voi vaikuttaa kielteisesti kryptovaluutan hintaan..

Bitcoin-lohkoketju

Blockchain-tekniikka: mihin muuhun sitä voidaan käyttää?

Perinteisessä tietokannassa on yksi keskitetty kopio tiedoista, joita vain yksi toimija voi päivittää kerrallaan. Blockchain puolestaan ​​sallii useiden osapuolten samanaikaisesti muuttaa tietojoukkoa. Esimerkiksi kun pankki siirtää rahaa, sen on ensin lukittava pääsy rahastoihin tilisiirron aikana. Sen jälkeen sen on päivitettävä toinen puoli ja avattava sitten käyttöoikeus rahastoihin.

Blockchain-pankkipalvelun avulla rahansiirrot tapahtuvat nopeammin ja tehokkaammin. Siten rahoituslaitokset, kuten Barclays, BNP Paribas, Nasdaq ja jopa keskuspankki, ovat investoineet aikaa ja rahaa hankkeisiin, joissa tutkitaan Blockchain-tekniikan käyttöä omaan tarkoitukseen.

Gyft Card -logo

Blockchain-tekniikka ei kuitenkaan tarjoa arvoa vain rahoitustaloustoimien osalta. Gyft-niminen yritys käyttää blockchain-tekniikkaa tarjota lahjakortteja pienille ja keskisuurille yrityksille. Monille yrityksille lahjakorttien toimittamisen kustannukset ovat liian suuria toteuttaakseen. Gyftin avulla kuka tahansa yritys voi helposti luovuttaa lahjakortteja, jotka voidaan lunastaa mistä tahansa myymälästään.

Factom on toinen noista innovaatioista. Se on alkuperäisen Blockchain-protokollan jatko, jonka avulla lohkoketjua voidaan käyttää käsittelemään suurempia tietojoukkoja. Factom antaa käyttäjille mahdollisuuden hallita omia henkilökohtaisia ​​suojattuja luetteloita. Nämä käyttäjät pystyvät määrittelemään, mitä tietoja heidän pääkirjaansa tallennetaan. Tämän avulla Factom-lohkoketju voi käsitellä tietojenkäsittelyä muilla liiketoiminta-alueilla, kuten laki.

Blockchain-pankkitoiminta: Juuri alku

Blockchain-tekniikan arvo näkyy jo ympäri meitä. Se ei näy vain Bitcoin-tuotteiden hinnassa, mutta myös muissa kryptovaluutoissa, jotka toimivat samanlaisilla julkisilla pääkirjoilla. Jännittävimpiä näistä ovat tällä hetkellä Ethereum, Litecoin ja ZCash. Nämä kryptovaluutat ovat kaikki nähneet räjähdysmäisen arvonsa viime vuoden aikana, ja asiat näyttävät jatkuvan samaan suuntaan.

Eetteri

Lisäksi tämä on suhteellisen uusi tekniikka. Tämä tarkoittaa, että sen todellinen arvo on vielä löydettävissä. Sen toteuttamisessa voi tapahtua lisää edistystä ajan myötä.

Toistaiseksi Bitcoin on pakkauksen edellä, mutta kesti vain muutamia edistysaskeleita blockchain-tekniikassa, jotta toinen kolikko (jonka kokonaisarvo parantuneesta blockchainista johtuen tuntuu olevan suurempi) tulla markkinoille. Tätä silmällä pitäen kaikkien, jotka ovat kiinnostuneita sijoittamisesta kryptovaluutoihin, tulisi todella tarkkailla uusia innovaatioiden blokkiketjuja, jos he haluavat havaita huomisen suurimman voittajan.

Lisäksi ympäri maailmaa on ihmisiä, jotka työskentelevät ahkerasti löytääkseen uusia tapoja sisällyttää blockchain-tekniikka muihin yrityksiin. Mielestäni, koska blockchain-tekniikka on niin edullinen, jotkut näistä sovelluksista on asetettu onnistumaan, ja niistä tulee todennäköisesti tulevaisuuden erittäin menestyviä yrityksiä..

Salausvaluutat ja VPN-palvelut

Lopuksi, ketään, joka on kiinnostunut Blockchainista ja salausvaluutoista, kehotetaan ehdottomasti tutkimaan VPN-palveluita. VPN: t antavat ihmisille mahdollisuuden suojata salasanansa ja kirjautumistunnuksensa salauksella ja lisäävät ylimääräisen suojauskerroksen kaikkiin online-liiketoimiinsa.

Otsikkokuvaus: pichetw / Shutterstock.com

Kuvahyvitykset: Zapp2Photo / Shutterstock.com, varuna / shutterstock.com, 3Dsculptor / Shutterstock.com, Roman Pyshchyk / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me