Edward Snowden: kunnianosoitus pahamaineiselle johtajalle

Nörtti. Whistleblower. Sankari. Konna. Jokaisella on mielipide Edward Snowdenistä.


Mielestämme Edward Snowden on Internetin vapauden ja tietosuojan mestari.

Tässä on Edward Snowdenin elämäkerta pähkinänkuoressa. Annamme sinun päättää mielipiteesi hänestä.

Kuka on Edward Snowden?

Edward Snowden on tietokoneanalyytikkojen ilmoittaja. Kuka on Edward Snowden

Hän toimitti Guardianille erittäin salaisia ​​NSA-asiakirjoja, jotka johtivat paljastuksiin Yhdysvaltojen valvonnasta puhelin- ja Internet-viestinnässä.

Vuonna 2013 Edward Snowden ja hänen peukaloasemansa täynnä luokiteltuja NSA-asiakirjoja nousivat lentokoneeseen ja muuttivat maailmaa ikuisesti.

Hänen rohkeutensa pakotti maailman harkitsemaan joukkovalvonnan seurauksia ja inspiroi uutta informaatioiden sukupolvea.

Edward Snowden koulutus

Edward Joseph Snowden syntyi vuonna 1983 Pohjois-Carolinassa. Hän tuli perheestä, jolla on aktiivinen armeijan ja liittohallituksen tausta. Hän oli täysin "odotetaan jatkavan samaa polkua. ”koulutus

Siksi ei ollut yllättävää, kun hän vuonna 2004 lopetti muodollisen koulutuksen. Sen jälkeen Snowden ilmoittautui Yhdysvaltain armeijan varantoon erityisjoukkojen ehdokkaana.

"Halusin taistella Irakin sodassa, koska minusta tuntui, että minulla oli ihmisellä velvollisuus auttaa vapauttamaan ihmisiä sortosta."

Tämän ei pitänyt olla. Vain viiden kuukauden harjoituksen jälkeen Snowden purettiin molemmat jalkansa murtumisen jälkeen. Näyttää siltä, ​​että tänä aikana Snowden tuli kuitenkin pettyneenä armeijaan:

"Suurin osa meitä kouluttavista ihmisistä tuntui olevan pumppautuneita arabien tappamiseen, eivätkä auttaneet ketään."

Mitä Edward Snowden teki?

Työskentely Feds: lle

Armeijan lähdön jälkeen Snowden toimi lyhyellä virralla vartijana "huippusalainen laitos" NSA: n omistama. Tämä vaati erittäin korkeaa turvallisuuslupaa, jota varten hän suoritti tiukat taustatarkastukset ja läpäisi polygrafisen tutkimuksen.

Stormbrew

Ei kauan ennen kuin CIA tarjosi Snowdenille työpaikan. Siellä hän loi nopeasti maineen, että hän oli menossa “tietokoneen velhoksi”, vaikka hänellä ei ollut muodollista pätevyyttä. Vuonna 2007 hänet lähetettiin Sveitsiin. Siellä häntä "pidettiin parhaana teknisenä ja kyberturvallisuuden asiantuntijana".

Genevessä todistajiensa tapahtumien kyynisen luonteen häiritsemäksi Snowden erosi CIA: sta vuonna 2009. Ystävänsä mukaan hän ”kokenut jo eräänlaista omantuntokriisiä”.

Alihankinta NSA: lle

Hänen historiansa työskennellä "pelättävien tyyppien" kanssa ei kuitenkaan ollut kaukana. Snowden hyväksyi työn Dellin kanssa hallita valtion tietokonejärjestelmiä - etenkin NSA: n Havaijin alueellista operaatiokeskusta. Tänä aikana Snowden alkoi kerätä todisteita Yhdysvaltojen hallituksen perustuslain vastaisesta joukkovalvonnasta.NSA: n alihankinta

"Taitekohta ", tuli kuitenkin silloin, kun Snowden katseli" Kansallisen tiedustelupalvelun johtajaa James Clapperia suoraan valan alla kongressille. "Snowden lopetti Dellin ja aloitti työskentelyn Booz Allen Hamiltonille, valtion palveluyritykselle..

Työskenteleessään edelleen NSA: n Havaijin tukikohdassa, Snowden sai tilaisuuden kerätä todisteita NSA: n vallan väärinkäytöksistä.

Tänä aikana Snowden väittää olevansa herättänyt huolta NSA: n valvontaohjelman laajuudessa esimiesten ja kollegoiden kanssa. Vaikka monet ilmaisivat olevansa huolestuneita siitä, mitä hän kertoi heille, kukaan ei halunnut viedä asiaa pidemmälle.

ilmiantamisesta

Joulukuussa 2012 Snowden otti yhteyttä Guardian-toimittajaan Glenn Greenwaldiin. Kun Greenwald piti Snowdenin vaatimia turvatoimia liian monimutkaisina (etenkin PGP: n) käyttämiseksi oikein, Snowden otti myös yhteyttä dokumenttielokuvien valmistajaan Laura Poitrasiin, joka oli kirjoittanut vaikutusvaltaisen artikkelin NSA: n ilmiantajalle William Binneylle.

Vuoden 2013 alkupuolella Snowden toimitti Greenwaldille ja Poitrasille asiakirjavarastonsa. Hän lensi 20. toukokuuta Hongkongiin valmistellakseen ensimmäisten asiakirjojen julkaisemista, 5. kesäkuuta.

Prisma

Snowden toivoi Hongkongissa sijaitsevan pakolaisten piiloutumisen tarjoavan jonkin verran suojaa luovuttamiselle takaisin Yhdysvaltoihin maanpetoksista. Pian siksi, että on selvää, että tämä kanta oli kestämätön.

Missä on Edward Snowden?

Kuinka Snowden päätyi Venäjälle Vladimir Putinin suojelemiseen, on edelleen epäselvää. Uskotaan, että Venäjä suostui auttamaan Snowdenia pakenemaan Hongkongista ja pääsemään turvapaikkaan Ecuadoriin Moskovan ja Kuuban kautta.Missä on Edward Snowden

Näyttää siltä, ​​että Kuuba muutti mieltään Yhdysvaltain painostuksen alaisena ja kieltäytyi Snowdenin luvasta laskeutua Havannaan. Seurauksena omituinen tapaus, jossa Bolivian presidentti Evo Morales, joka oli vieraillut Venäjällä, lensi maata yrittäessään kulkea Euroopan läpi, kävi selväksi, että Snowden oli jumissa Venäjällä.

Snowdenin onneksi Putin tarjosi hänelle turvapaikkaa. Hän on ollut siellä siitä lähtien.

Vuotovat asiakirjat

Kukaan ei ole aivan varma kuinka monta kompromissiasiakirjaa Snowden sai NSA: lta. Snowdenin mukaan hän kuitenkin tutki jokaisen heistä varmistaakseen, että ne eivät sisältäneet Yhdysvaltojen turvallisuutta vaarantavia tietoja.Vuotovat asiakirjat

Nykyisten arvioiden mukaan asiakirjoja saatiin noin 1,7 miljoonaa. Snowden, joka on puolustettuna maanpetoksista vastaan ​​saatuaan turvapaikan Venäjällä, vaatii, että hän oli luovuttanut kaikki asiakirjat toimittajille ennen pakentumistaan ​​Havaijilta. Tämä tarkoittaa, että hänellä ei ollut tietoja luovuttaa Putinille.

Mitä asiakirjat paljasti

Edward Snowdenin paljastukset osoittivat maailmalle Yhdysvaltojen NSA-vakoojapyrkimysten pelkän mittakaavan. Se osoitti, että NSA vakoilee melkein kaikkea mitä kaikki tekevät verkossa. Huolimatta lukuisista perustuslaillisista suojauksista päinvastoin, tämä kattaa myös Yhdysvaltain kansalaiset.

NSA käytti syyskuun 11. päivän jälkeisessä tilanteessa annettua hätälainsäädäntöä ja lukuisia oikeudellisia porsaanreikiä vakoilleen melkein kaikkea mitä jokainen Yhdysvaltain kansalainen tekee verkossa.

Sen PRISM-ohjelma valutti Yhdysvaltojen teknilliset jättiläiset vakoilemaan asiakkaitaan. Tämä sisältää esimerkiksi Microsoftin, Applen, Google, Yahoo ja Facebook.

Mitä asiakirjat paljasti

Se suoritti päivittäisiä massiivisia, takuutonta hakuja Yhdysvaltain kansalaisten puhelintietueista, heikentänyt kansainvälisiä salausstandardeja, joita kaikkien Internet-käyttäjien on pidettävä tietomme turvassa, seurannut noin 80 prosenttia maailman Internet-liikenteestä, saastuttanut tuhansia tietokoneita haittaohjelmilla ja jopa turvautui metatietojen purkamiseen mobiilisovelluksista, kuten Angry Birds.

XKeyscore-haku- ja analysointityökalu tarjosi keinon nopeasti lajitella tämän tiedonmeren läpi löytääksesi ”melkein mitä tahansa Internetissä tehtyä."

Edward Snowden on sankari

Snowden oli valmis antamaan kaiken, mitä hänellä oli, jotta he voisivat varoittaa muita amerikkalaisia ​​tällaisesta vallan väärinkäytöstä. Tämä tekee hänestä sankarin. Jotta demokratia voi kutsua itseään sellaiseksi, on oltava avoimuutta. Kansalaisten on tiedettävä ja ymmärrettävä, mitä heidän nimissään tehdään.Sankari

Loppujen lopuksi, jos hallitus piilottaa toimintansa ihmisiltä, ​​niin se ei voi olla vastuussa heille. Valitettavasti hallitus, joka ei ole vastuussa, ei ole demokraattinen.

Jos hallitus toimii vastoin omien kansalaistensa etuja, pitäisikö moraalisen uskollisuuden olla hallitustaan ​​tai kansaansa kohtaan? Snowden osoitti olevansa moraalinen ja rohkea henkilö.

Hänen paljastuksensa ovat ainakin tarjonneet jonkin verran avoimuutta ja provosoineet keskustelua rajoituksista, joita yksityisyyden suojalle voidaan ja pitäisi asettaa hämärtyvän kansallisen turvallisuuden nimessä..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me