Infografika: Kuinka NSA-vakooja vaikuttaa sinuun?

Hallituksen valvonta on ollut kuumien painikkeiden kysymys Amerikassa viime vuosina, ja syystä. NSA: n vakooja ei vaikuta tekniikan jättiläisiin, kansainvälisiin yhteisöihin ja maailman johtajiin, vaan myös melkein kaikkiin yksittäisiin kansalaisiin..

Sisältää luultavasti sinut.

Kyllä sinä.

Kuinka, kysyt?

Kuinka NSA vakoilee sinua

Lisää tämä infografia sivustoosi käyttämällä alla olevaa koodia:

Kuinka NSA vakoilee sinua
Infographic julkaisijalta https://proprivacy.com

NSA vakooja puheluissa ja tekstiviesteissä

NSA: n kotimaan puhelintietueiden metatietokokoelma, joka tunnetaan muuten nimellä Patriot Act, on sen mainetta väittävä asia, joka on yksi ensimmäisistä suurista ilmoituksista, jotka Glenn Greenwald ja Guardian ovat tuoneet esiin..

Amerikkalaiselle yleisölle tuli uutisia siitä, että NSA keräsi joka päivä ilman lupaa miljardeja tekstiviestejä, laitteiden sijainteja ja puhelutietoja, kuten sekä soittajien että vastaanottajien tunnistetiedot - ensisijaisesti ei suunniteltujen kohteiden vaan viattomien kohdalla. Amerikkalaiset, joiden tietoja pyydettiin etsimään.

Monet ihmiset ajattelevat, että kolme vuotta myöhemmin NSA oli lopettanut puhelinrekisteriensä joukkokokoelman.

Se ei ole.

Vaikka patriot-lain kiistanalainen 215 § jätettiin eläkkeelle 1. kesäkuuta 2015 - kun se vaihdettiin muutettuun versioon, joka nimitettiin Yhdysvaltain vapauslakiksi 2. kesäkuuta -, sen korvaaminen on oikeudellisia aukkoja, jotka antavat sille mahdollisuuden kiertää uusia lakeja ja jatkaa sitä. seurata amerikkalaisia ​​massiivisesti, jos he haluavat niin tehdä.

Ja tiedät, että he tekevät.

NSA vakooja sähköposti-, chat- ja Web-selaushistoriaasi

Pian sen jälkeen kun paljastettiin isänmaallisen lain olemassaolo, Greenwald esitteli maailmalle XKEYSCORE, NSA-työkalu, joka kerää tiedot melkein kaikesta, mitä käyttäjä tekee Internetissä.

IP-osoitteet, sähköpostit, selaushistoriat, selaimen evästeet, online-keskustelut, äänipuhelut, kuvat, Skype-istunnot, käyttäjänimi- ja salasanaparit, sosiaalisen median aktiviteetit, kirjautuneet näppäinpainallukset ... kaikki tämä ja enemmän kerätään kauaskantoiseen NSA: n Internet-valvontaohjelmaan, jonka yli 700 palvelinta ympäri maailmaa kerää yli 20 teratavua dataa päivässä.

Kuten Patriot Act, myös XKEYSCORE on tarkoitettu käytettäväksi ulkomaisia ​​kohteita. Kuitenkin kun amerikkalainen kommunikoi jonkun kanssa eri maassa, hänet merkitään tietokantaan osallistuvaksi ulkomaiseen viestintään, ja he voivat saada heidän henkilökohtaisista online-tiedoistaan ​​haetut sans-oikeudet.

NSA-vakooja voi tunnistaa ystäväsi, perheen ja sosiaaliset verkostot

Edellä mainituista Patriot Act- ja XKEYSCORE-ohjelmista kerättyjen tietojen avulla NSA voi helposti koota hienostuneita kaavioita amerikkalaisten sosiaalisesta piiristä, mukaan lukien heidän kumppaneidensa ja kollegoidensa, heidän matkakumppaniensa, heidän sijaintinsa ja muut erittäin yksityiset tiedot.

Näiden kaavioiden laatimiseksi NSA korjaa tietoja esimerkiksi pankkikoodeista, Facebook-profiileista, matkustajalokeista, sairausvakuutustiedoista, äänestäjien rekisteröintiluetteloista, GPS-sijaintitiedoista sekä vero- ja omaisuusrekistereistä..

He voivat jopa rakentaa sosiaalisen verkoston profiileja yksinkertaisesti käyttämällä kyselyitä, kuten ”travelsWith, hasFather, sentForumMessage, työllistää”, kun he etsivät tietokantojaan.

Vaikka keskitytään jälleen ulkomaisiin kohteisiin, viattomien amerikkalaisten lukumäärälle, joka on päätynyt kiinnostavan henkilön tai organisaation yhteysketjuun, ei ole mitään rajoitusta.

NSA seuraa rahasiirtoja ja luottokorttiostoksia

Puhelin- ja Internet-palveluntarjoajat eivät ole ainoita organisaatioita, jotka ovat osallistuneet NSA: n kanssa. Puhelintietueiden ja verkkokäytön lisäksi pankkitilejäsi ja luottokorttejasi on myös helppo valvoa ja käyttää niihin ilman takuuta.

NSA: n sivuliike, jonka nimi on Seuraa rahaa (FTM), kerää tietoja yli 25 000 rahoitusyrityksen, mukaan lukien pankkien, kasinoiden ja pankkisiirtojen, transaktioverkoista. Sitten se tallentaa nämä tiedot NSA-tietopankkiin, jonka nimi on Tracfin, jossa on miljoonia tietueita.

Arviolta 84% kyseisistä tiedoista on peräisin luottokorttitapahtumista.

VISA väittää, että he "eivät ole tietoisia luvattomasta pääsystä [heidän] verkkoonsa" ja että he "toimittavat vain transaktiotietoja vastauksena oikeudenkäyntiin tai muuhun pätevään oikeudelliseen prosessiin", mutta Snowdenin vuotaneet NSA-esitykset viittaavat vahvasti toisin..

Itse asiassa NSA: n taloudellisten tietojen kerääminen ylittää niin monet rajat, että jopa heidän brittiläinen kollegansa ja usein toimivan yhteistyökumppaninsa, GCHQ: n, on huolestunut teosta, myöntäen, että suuri osa kerätystä ”rikkaasta henkilökohtaisesta tiedosta” ei koske heidän kohteitaan ”.

NSA voi käyttää henkilökohtaista web-kameraasi

Vaikka ei ole vahvistettu, johtaako NSA itse tällaisia ​​käytäntöjä (vaikka se näyttää erittäin todennäköiseltä), heillä on pääsy webcam-kuviin, jotka ovat saatavana seurantakumppaninsa GCHQ: n tietokannoissa, jotka ovat Yahoon tietokonekameroiden tunnettuja snooppereita..

Koodinimeltään Optic Nerve, ohjelma käynnistyi vuonna 2008 ja sen on ilmoitettu toimineen edelleen vuonna 2012. Vaikka on epävarmaa, onko se edelleen toiminnassa, se, mitä he onnistuivat keräämään kyseisenä ajanjaksona, on tarpeeksi huolestuttavaa, sillä yli 1,8 miljardia web-kuvaa Yahoo-asiakkaat keräsivät maailmanlaajuisesti pelkästään kuuden kuukauden aikana.

Optinen hermo oli alun perin tarkoitettu käytettäväksi automaattisen kasvojentunnistuksen kokeisiin, olemassa olevien kohteiden seuraamiseen ja uusien löytämiseen. Sen sijaan he tallensivat yhden kuvan joka viides minuutti syötteistä - 3–11% niistä oli seksuaalisen kuvan viattomia käyttäjiä.

Kicker? Sinulla oli oltava vain tunnetun kohteen kaltainen käyttäjätunnus tullaksesi uudeksi kohteeksi, eikä ole olemassa Yhdistyneen kuningaskunnan lakia, joka poistaisi kotimaisista kansalaisistaan ​​kansalaiset maista, jotka kuuluvat viiden silmän allianssiin - joka sisältää myös Yhdysvaltain - hakukyselyistään. ja tietokannat.

NSA tarkkailee verkkopelaajien välistä viestintää

Pitäisikö yllätyksenä tulla, että jopa sellaiset vaarattomat verkkovierailut kuten MMORPG, jotka ovat turvassa NSA: n uteliailta silmiltä?

Vastaus on ei, sen ei pitäisi olla.

Uskoen, että terroristiverkot voivat käyttää online-pelejä kommunikoidakseen salassa, NSA seuraa tarkkailua ja kerää miljoonien käyttäjien tietoja ympäri maailmaa virtuaalisista pelipalvelimista, mukaan lukien käyttäjän sijainti, identiteetti ja toiminta, kuten ääni- ja tekstikeskustelulokit.

Joten, kyllä, NSA tallentaa ja kirjaa aikaasi, joka on pelattu World of Warcraft, Second Life, Xbox Live ja muut vastaavat. Hei, se söpö tonttu, jonka kanssa olet puhunut, saattaa olla jopa NSA-agentti.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me