Johdatus salattuun viestintään

Ylivoimaisesti turvallisin ja yksityisin tapa kommunikoida toisen henkilön kanssa on kuiskata heidän korvaansa.


Tämä on kuitenkin nykypäivän liitettyyn maailmaan harvoin käytännöllinen, mutta turvallisempi kuin voitte kuvitella.

Tarve kommunikoida turvallisesti ja yksityisesti muiden henkilöiden kanssa lisääntyi eksponentiaalisesti tekniikan nousun ansiosta.

Vaikka on tärkeää pitää tietosi turvassa, se luo myös vakavan haasteen rutiinissasi.

Tässä oppaassa näytämme sinulle kuinka suojata online-viestintääsi helposti.

Puhelin- ja tekstiviestit eivät ole turvallisia

Ensimmäinen asia on ymmärrettävä, että perinteisemmät viestintätekniikat eivät ole turvallisia. Olen varma, että tiedätte kaikki TV-sarjoista, jotka katselimme takaisin ollessamme lapsina, että puheluita voidaan "katkaista".

Salaa Comm Sms -puhelin

Vaikka käsitys puhelinjohdosta näyttää nyt melko vanhanaikaiselta, kyky kuunnella puheluitasi on hyvin elossa ja läsnä. Itse asiassa tekniikan kehitys tekee siitä nyt hyvin helppo kerätä irtotavarana valtavia määriä puhelintietoja vähällä tai ilman mitään vaivaa.

Hallitukset tallentavat ja valvovat nyt rutiininomaisesti puhelintietojasi. Tähän sisältyy matkapuhelimetiedot ja tekstiviestit. Joukkokokoelma sisältää yleensä vain metatiedot.

Tämä on tarpeeksi huono, mutta koska puheluita ja tekstiviestejä ei ole salattu, on myös niiden sisältöön pääsy erittäin helppoa.

Toisin sanoen hallituksesi ja muut rikolliset voivat kuunnella puheluitasi ja lukea tekstiviestejäsi. Ratkaisu on salata viestinnät siten, että vain sinä ja aiottu vastaanottaja voi osallistua keskusteluun ja / tai lukea lähettämiäsi viestejä..

Salattu viestintä

Selkein analogia salausta varten on lukitus. Jos sinulla on oikea avain, se on helppo avata. Jos sinulla ei ole oikeaa avainta, voit yrittää murtaa lukon. Kaikkia aikomuksia ja tarkoituksia varten hyvää salausta on mahdotonta rikkoa.

Jos ajatellaan turvallista kommutointia, idea muuttuu monimutkaisemmaksi. Kaikkien, joiden kanssa haluat kommunikoida, on voitava avata lukko. Helpoin tapa saavuttaa tämä on antaa kolmannelle osapuolelle (kuten sähköpostipalveluntarjoajalle) isännöidä keskusteluasi keskitetyllä palvelimella, johon sinulla kaikilla on pääsy.

Tämä tarjoaa tietyn tietoturvan, koska jokainen keskustelun osallistuja muodostaa yhteyden turvallisesti kyseiseen palvelimeen (todennäköisesti käyttämällä HTTPS: ää). Itse varsinainen keskustelu (ja sen tietueet) todennäköisesti myös salataan, jotta hakkerit ja muut pahantahtoiset toimijat eivät voi kuunnella sisään. Mutta ...

Salatun viestinnän ongelma

Tätä varten sinun on luotettava kolmannen osapuolen isäntään muuntamisen turvaamiseksi (lukitsemiseksi). Tämä tarkoittaa, että isäntä on avaimet ja voi “avata” keskustelun milloin haluaa (tai vaaditaan).

Salattu viesti

Eli se voi kuunnella sitä ja päästä siihen kaikki tietueet myöhemmin. Tekstikeskusteluissa tämä tarkoittaa melkein aina sitä, että se voi käyttää kaikkea viestisi sisältöä. Useimmissa sähköposti- ja viestipalveluissa on tiukat tietosuojakäytännöt, jotka lupaavat olla väärinkäyttämättä tätä valta-asemaa. Mutta koska tämä valta-asema on olemassa, sitä voidaan hyödyntää.

Lähes joka päivä luemme hakkereista, jotka vaarantavat ns. Turvalliset verkkopalvelut, ja lainvalvontaviranomaiset palvelevat rutiininomaisesti oikeudellisesti sitovia oikeudenkäyntejä ja tuomioistuinten määräyksiä viestintäpalveluille käyttäjille kuuluvien tietojen saamiseksi..

Joten kolmannen osapuolen ylläpitämää ja tallentamaa viestintää ei yksinkertaisesti voida pitää todella turvallisena.

Päästä päähän salattu viestintä

Verkonvalvonnan laajalle levinnyt hälytys on nopeuttanut ratkaisujen kehittämistä edellä mainittuun ongelmaan. Ja avain mihin tahansa tällaiseen ratkaisuun on päästä päähän (e2e) -salaus.

Tämä tarkoittaa, että salat viestinnän avaimilla. Vain ne, jotka päätät jakaa avaimet, voivat purkaa ne. Tämä poistaa tarpeen luottaa kolmansiin osapuoliin tietoturvallisuutesi säilyttämiseksi.

Suuri tekninen haaste on löytää tapa jakaa avaimet turvallisesti ja varmistaa, että henkilö, jonka arvelet jaavan ne kanssa, todella on kyseinen henkilö. Suoritettu hyvin, päästä päähän -salaus on kuitenkin ainoa tapa taata viestinnän aidosti turvallisuus.

Avoin lähdekoodi

Avoin lähdekoodi

Avoimen lähdekoodin ohjelmisto on ohjelmisto, jonka lähdekoodin tekijänoikeuksien haltija on julkistanut. Tämä tarkoittaa, että sitä voidaan tarkastaa riippumattomasti virheiden varalta ja varmistaa, että se ei tee jotain, minkä ei pitäisi.

Suljetussa lähdekoodissa ei ole mitään keinoa tietää, mitä koodi todella tekee, joten suljettuun lähdekoodiin ei voida luottaa pitämään viestintääsi turvassa. Tästä syystä, sinun pitäisi uskoa vain avoimen lähdekoodin sovelluksiin ja ohjelmiin pitääksesi keskustelut turvallisina ja yksityisinä. Lisätietoja tästä aiheesta on artikkelissa Miksi avoin lähdekoodi on niin tärkeä.

Suojatun viestinnän tyypit

On kolme tapaa kommunikoida turvallisesti Internetin kautta. Ainakin turvallisimmin ne ovat:

 • Päästä päähän salattu sähköposti
 • Päästä päähän salattu VoIP (Internet-puhelin)
 • Päästä päähän salattu viestintä

Päästä päähän salattu sähköposti

Perinteinen sähköposti on yksi heikoimmista tavoista kommunikoida. Tätä tilannetta voidaan parantaa, mutta silloinkin sähköposti vältetään parhaiten, jos turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Kuten maailmankuulu salausohjelma ja yksityisyyden suojan puolustaja Bruce Schneier huomautti kerran:

Lukittu sähköposti

”Olen äskettäin tullut siihen tulokseen, että sähköposti on täysin turvaamaton. Asiat, joita haluamme sähköpostista ja sähköpostijärjestelmästä, eivät ole helposti yhteensopivia salauksen kanssa. Kehotan viestintäturvaa haluavia ihmisiä olemaan käyttämättä sähköpostia, vaan käyttämään sen sijaan salattua viestiasiakasta, kuten OTR tai Signal. ”

Tämä on hyvä neuvo, ja käsittelen myöhemmin OTR: ää ja Signalia. Se sanoi, sähköposti on välttämätöntä nykyajan elämän pahaa, joten sinun tulisi yrittää tehdä siitä mahdollisimman turvallinen.

Voit tehdä tämän, sinulla on kolme vaihtoehtoa:

 • Käytä PGP: tä sähköpostien salaamiseen nykyisen sähköpostipalvelusi kanssa
 • Vaihda suojattuun yksityiseen sähköpostipalveluun, joka tarjoaa e2e-salauksen
 • Isännöi omaa sähköpostipalvelintasi itse.

PGP

Pgp Online

Plussat:
 • Vapaa!
 • Yhtä turvallinen kuin sähköposti koskaan saa
 • Toimii nykyisen sähköpostipalvelusi kanssa
Haittoja:
 • Erittäin jyrkkä oppimiskäyrä
 • Onnea saada muut liittymään sinuun!

PGP on ilmainen ja avoimen lähdekoodin protokolla sähköpostien turvalliseen salaamiseen, ja sitä voidaan käyttää nykyisen sähköpostipalveluntarjoajasi kanssa. Jos se tehdään oikein, se salaa sähköpostisi sisällön erittäin turvallisesti, mutta ei metatietoja, kuten kenelle olet lähettänyt ne ja milloin.

Jos se tehdään oikein, PGP on epäilemättä turvallisin tapa lähettää sähköpostia. Mutta se "jos tehdään oikein" -bitti on tappaja. käyttämällä PGP on monimutkainen ja hämmentävä jopa teknisemmin päteville keskuudessamme.

Tämä merkitsee paitsi sitä, että on helppo tehdä virheitä, jotka voivat vaarantaa sähköpostiesi turvallisuuden, mutta tekee myös erittäin epätodennäköiseksi, että pystyt köyttämään monia ystäviäsi, korkeakoulusi ja kumppaneitasi PGP-hulluuteen.

Lukittu viesti

Mutta se on turvallisin tapa lähettää vielä kehitetty sähköposti.

Mailvelope-selainlaajennus helpottaa PGP: n käyttöä, mutta kärsii samasta heikkoudesta kuten muu selainpohjainen salaustekniikka (katso alla). Se kuitenkin lieventää tätä sallimalla avainparin validoinnin vertaamalla sormenjälkiä lähettäjään.

Tämä ei ratkaise ongelmaa kokonaan, jos Mailvelope-kehittäjät alkavat ajautua ulos haitalliset päivitykset mutta menee pitkälle kohti sitä. Ja vaikka luultavasti mukavin tapa tehdä PGP, se on silti melko tuskallinen perseessä.

Suojattu yksityisyyden suojauspalvelu

ProtonMail-verkkokuva

Plussat:
 • Helppo ja kätevä käyttää
 • Paljon turvallisempi ja yksityisempi kuin tavallinen sähköposti
 • Metatiedot piilotettu (palvelusta riippuen)
 • Voi lähettää salattuja sähköposteja käyttäjille (palvelusta riippuen)
Haittoja:
 • Selaimen salaus ei ole kovin turvallinen
 • Sinun on todennäköisesti maksettava siitä

ProtonMail oli ensimmäinen tarjottu sähköpostipalvelu todellinen kokonaisvaltainen sähköpostin salaus joka on yhtä kätevä ja helppo käyttää kuin Gmail. Sillä on nyt kuitenkin erinomainen kilpailu.

Sen lisäksi, että viestien sisältö on salattu turvallisesti, monet näistä palveluista minimoivat metatiedot, jotka lähetetään poistamalla IP-osoitteet sähköpostista. Erittäin groovy on se, että jotkut näistä palveluista sallivat sinun jopa lähettää salattuja sähköposteja muille, jotka eivät käytä palvelua.

Yksi haittapuoli kaikille näille turvallisille yksityisyyspostipalveluille on, että vaikka ne ovatkin äärettömän turvallisempi kuin tavallinen sähköposti, ne eivät ole läheskään yhtä turvallisia kuin asianmukaisesti tehty PGP. Monille tämä kompromissi täydellisen turvallisuuden ja näiden palvelujen tarjoamien mukavuuksien välillä on helposti sen arvoista.

Toinen suuri haittapuoli on se saat kaiken irti näistä palveluista, jotka sinun täytyy purra luoti ja tosiasiallisesti maksaa heille. Mielestäni siirtyminen suojattuun yksityiseen sähköpostipalveluun on kuitenkin yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä päivittäisen viestinnän turvallisuuden parantamiseksi..

Katso suojatun yksityisyyden sähköpostin vaihtoehdot, jos haluat tarkastella yksityiskohtaisesti joitain näistä palveluista ja keskustella siitä, miksi selaimen salaus ei ole kovin turvallinen.

Itsensä ylläpitämä sähköposti

Salattu Comm Guide Mailcow

Plussat:
 • Sinä hallitset 100-prosenttisesti sähköpostisi!
Haittoja:
 • Vaikea tehdä
 • Vaikea saada oikein
 • Tarvitaan säännöllistä huoltoa
 • Voi antaa väärän tietoturvan

Äärimmäisenä vaihtoehtona kummallekin edellä mainituista on isännöidä omaa sähköpostipalvelintasi itse. Se voi olla joko tehdään omalla tietokoneellasi tai vuokratulla palvelimella. Tämä takaa melko sen, että Google ja vastaavat eivät snoow sähköposteissasi (ainakin suoraan - he voivat silti lukea salaamattomia sähköposteja, jotka on lähetetty palveluidensa käyttäjille).Itse ylläpidetty sähköposti

Oman sähköpostipalvelimen asentaminen ja ylläpito on kuitenkin ei-triviaali tehtävä vielä teknisemmillekin. Ja kun Hillary Clinton oppi vaikean tavan, sen turvallisuuden varmistaminen on vielä vaikeampaa. Itse asiassa, jos sitä ei tehdä oikein, niin Oman sähköpostipalvelimen käyttäminen voi olla vaarallista, koska se tarjoaa väärän tietoturvan.

Toisin sanoen se ei ole mahdotonta, ja siellä on paljon yksityisyyden fanaatikoita, jotka vannovat itsensä isännöimällä sähköpostia.

Ohjelmistot, kuten Mail-in-a-Box ja Mailcow, helpottavat työtä automatisoimalla prosessia, mutta foMaksimiturvallisuus, sinun tulisi rakentaa oma palvelin tyhjästä. Erinomaiset oppaat tämän tekemiseen löytyvät täältä ja täältä.

Päästä päähän salattu VoIP

VOIP

VoIP-protokollan (VoIP) avulla voit puhua muiden kanssa Internetin kautta samalla tavalla kuin tavallisen puhelimen kanssa - usein bonuksena, että videopuhelut sallitaan.

Toisin kuin VoIP-isännöintipalvelut, kuten Skype (jonka tiedetään siirtävän tulokset NSA: lle), päästä päähän salatut VoIP-sovellukset varmistavat, että vain sinä ja kutsutut vahvistetut osallistujat kuulevat tai näkevät mitä sanotaan.

Signaali

Signaalin verkkokuva

Plussat:
 • Avoin lähdekoodi ja täysin auditoitu
 • Käyttää vahvaa salausta täydellisen eteenpäin-salaisuuden avulla
 • Nyt saatavana .apk-tiedostona, joten ei tarvita Google Play Services -kehystä
 • Tallentaa melkein ei metatietoja
 • Ryhmäkeskustelut ovat salattuja
Haittoja:
 • Yhteystiedot sovitetaan oikeiden puhelinnumeroiden avulla
 • (mutta näitä lukuja ei paljasteta Signaalille)

Signaali on laajalti pidetään turvallisen tekstiviestien kulta-standardina (katso alla), mutta siinä on myös VoIP-ominaisuudet, mukaan lukien videopuhelut. Maaliskuusta 2017 lähtien Signalin ääni- ja videopuhelut on suojattu samalla signaaliprotokollalla, joka suojaa tekstiviestit.

jitsi

Jitsi Webshot

Plussat:
 • Avoin lähdekoodi
 • Turvallinen
 • Skypen kaikki toiminnot
Haittoja:
 • Ei signaali

Jitsi on ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka tarjoaa Skypen kaikki toiminnot työpöydällä. Paitsi kaikki VoIP-keskustelut salataan ZRTP: llä. Tähän sisältyy äänipuhelut, videoneuvottelut, tiedostojen siirto ja viestit.

Kun muodostat yhteyden ensimmäistä kertaa jonkun kanssa, salatun yhteyden muodostaminen (riippulukolla merkitty) voi viedä minuutin tai kaksi. Mutta salaus on myöhemmin läpinäkyvä. Jitsi on suora Skype-korvaava työpöydälle.

Päästä päähän salattu viestintä

Signaalia pidetään yleisesti kaikkein turvallisimpana keinona kommunikoida etäisyyden kautta. Off-the-Record Messaging (OTR) -protokolla on kuitenkin myös erinomainen.

Signaali

Plussat:
 • Avoin lähdekoodi ja täysin auditoitu
 • Käyttää vahvaa salausta täydellisen eteenpäin-salaisuuden avulla
 • Nyt saatavana .apk-tiedostona, joten ei tarvita Google Play Services -kehystä
 • Tallentaa melkein ei metatietoja
 • Ryhmäkeskustelut ovat salattuja
Haittoja:
 • Yhteystiedot sovitetaan oikeiden puhelinnumeroiden avulla
 • (mutta näitä lukuja ei paljasteta Signaalille)

Vaikka työpöytäversio on olemassa, Signaali on ensisijaisesti mobiilisovellus. Se korvaa puhelimesi oletustekstiviestisovelluksen ja käyttää puhelimesi tavallista yhteystietoluetteloa. Jos yhteyshenkilö käyttää myös signaalia, niin heille lähetetyt tai heiltä vastaanotetut viestit ovat turvallisesti salattuja päästä päähän.Salattu viestintä

Jos yhteyshenkilö ei käytä Signaalia, voit kutsua hänet käyttämään sovellusta tai lähettämään salaamattoman tekstiviestin tavallisella tekstiviestillä. Tämän järjestelmän kauneus on se Signaali on käytännössä melkein läpinäkyvä, jonka pitäisi helpottaa ystävien, perheen ja työtovereiden vakuuttamista käyttämään sovellusta!

Jotkut saattavat harkita sitä tosiasiaa, että Signal käyttää puhelimesi yhteystietoluetteloa sovittaaksesi sinut muiden Signalin käyttäjiin tietosuojariskin, mutta yhteystietojasi ei paljasteta Signalille. Itse asiassa vain metatiedot Signal säilyttää ”päivämäärän ja kellonajan, jonka Signaliin rekisteröitynyt käyttäjä on, ja viimeisen päivämäärän, jolloin käyttäjä on yhteydessä Signal-palveluun.”Tämä vaatimus on todistettu tuomioistuimessa.

Aikaisemmin Signalin luottamus Google Play -palvelun kehykseen viesti-ilmoitusten työntämiseksi koski yksityisyyden fanaatikoita, mutta se on nyt virallisesti saatavana .apk-tiedostona. Joten ei tarvita Google Play Services -kehystä.

OTR

Salattu viestintäopas Pidgin Messenger

Plussat:
 • Avoin lähdekoodi
 • Turvallinen
 • Yhteystiedot tunnistetaan salanimillä
Haittoja:
 • Lähinnä vain työpöytä (paitsi Adium)
 • Ei niin turvallinen kuin signaali

OTR-protokolla ei ole yhtä turvallinen kuin Signaalin käyttämä, mutta on silti erittäin turvallinen. Se kehitettiin laajennuksena Pidgin Messengerille, mutta sitä voidaan käyttää laajennuksena muille Messenger-sovelluksille, kuten Miranda IM. Myös muut lähettiläiset, kuten Jitsi (tekstiä varten), Adium ja Gibberbot (The Guardian Projectin kehittämä) tukevat OTR: tä natiivisti..Kytkeä

OTR: ää käytetään pääasiassa pöytätietokoneviestintäsovelluksissa, vaikka Jitsi on nyt saatavana Androidille ja iOS: lle. Jabber / XMPP: n ansiosta useimmat OTR-yhteensopivat sovellukset voivat puhua saumattomasti toistensa kanssa.

Yksi potentiaalinen etu OTR: llä on, että salanimet tunnistavat kontaktit sen sijaan, että sovittaisiin reaalimaailman puhelinnumeroiden avulla. Emme pidä tätä merkittävänä Signal-ongelmana.

lisäys

Huomautus sovelluksista, jotka käyttävät signaaliprotokollaa

Signaalista on tullut suojatun päästä päähän salatun viestinnän kultastandardi. Tämä maine on rohkaissut joitain kohtuullisen epätodennäköisiä yrityksiä toimimaan yhteistyössä sen kanssa käyttäjien yksityisyyden ja turvallisuuden suojelemiseksi signaaliprotokollan avulla..

WhatsApp, Facebook Messenger ja Skype käyttävät nyt kaikki Signal-protokollaa salattujen viestien välillä. Teoriassa tämä tarkoittaa unäistä suosikki- viestisovellukset voivat kommunikoida keskenään yhtä turvallisesti kuin itse signaali-sovelluksen kanssa….Skyep WhatsApp Messenger -logo

Lukuun ottamatta sitä tosiasiaa, että nämä sovellukset ovat suljetun lähdekoodin omaa ohjelmistoa, niin on mitään tapaa tietää varmasti, että he eivät lähetä kopioita käyttäjien salausavaimista takaisin Facebookille tai Microsoftille. Ja vaikka niitä ei olisi nyt, haittaohjelmat voidaan helposti liittää tuleviin päivityksiin.

Todellinen Signal-sovellus puolestaan ​​käyttää yksinomaan täysin auditoitua avoimen lähdekoodin koodia, jonka voit jopa kääntää itsellesi, jos haluat.

Toisaalta, sinulla on kuitenkin todennäköisesti joukko ystäviä ja kumppaneita, jotka käyttävät jo WhatsAppia, Facebook Messengeriä ja Skypeä ja jotka todennäköisesti vaihtavat Signaliin pian. Joistakin teoreettisista kysymyksistä huolimatta se, että he nyt käyttävät signaalien koodausta kokonaisvaltaisesti, on merkittävä voitto yksityisyydelle ja turvallisuudelle.

Huomautus Telegram Messengeristä

Telegram Messenger on kuuluisa, koska sitä käyttää ISIL laajasti. Tämä tunnetusti on todellakin edistänyt suosittua käsitystä, että Telegram on erittäin turvallinen ja yksityinen, ja sitä suositellaan usein tämänkaltaisissa artikkeleissa..

Tämä on valitettavaa, koska yksityisyyden ja turvallisuuden asiantuntijat eivät ole sitä mieltä. Kuten Signal, Telegram todentaa käyttäjät puhelinnumeroillaan, mutta toisin kuin Signal, Telegram Messenger LLP tallentaa nämä tiedot.

Sähkösivun verkkokuva

Tämä tarkoittaa, että se voi (teoriassa) yhdistää salattuja keskusteluja, jotka eivät ole päästä päähän -kohtaan, yksittäisten käyttäjien kanssa. Voisiko se koskaan levittää näitä tietoja hallituksille? Luultavasti ei, mutta kuka tietää?

Huolestuttavampaa on se, että Telegram tallentaa nämä tiedot palvelimilleen. Siksi se on alttiita hakkeroinnille ja valvonnalle. Venäjällä viime vuonna hakkeroitiin kaksi aktivistin Telegram-tiliä, luultavasti Venäjän turvallisuuspalveluiden toimesta aktivistien matkapuhelinoperaattorin yhteistyössä.

Keskeinen Telegramin yksityisyys- ja tietoturvavaatimuksissa on sen Secret Chat -vaihtoehto. Tämä käyttää päästä päähän -salausta yksityisten ja suojattujen keskustelujen mahdollistamiseksi. Telegramia on kritisoitu voimakkaasti siitä, ettei se ole sallinut salaista keskustelua oletuksena. Ellet aktivoi salaista keskustelua, Telegramin kautta lähetetyt viestit eivät ole turvallisia.

Siirtosignaali

Tämä tarkoittaa, että Telegram Messenger LLP ja hakkerit voivat käyttää heitä. Yhdistettynä Telegramin tapaan todentaa käyttäjät puhelinnumeroidensa avulla tämä tekee hallituksille erittäin helpon takavarikoida tilejä ja käyttää salaamattomia viestejä.

Tämän lisäksi tutkijat suhtautuvat kriittisesti Telegramin käyttämään salaukseen. Sen sijaan, että käytettäisiin kokeiltuja, testattuja ja täysin auditoituja salausstandardeja, Telegram käyttää omaa MTProto-salausprotokolliaan. Turvallisuusasiantuntijat pitävät laaja-alaista omaa salausta yleisesti merkittävänä kieltäytymisellä.

Pahoittelemme, vaikka Telegram-asiakas on ensisijaisesti avoin lähdekoodi, mutta se sisältää joitain elementtejä (kutsutaan binaariblobiksi), jotka eivät ole. Jotkut asiantuntijat ovat myös kritisoineet Telegramia siitä, että se julkaisee hitaasti viimeisimpien versioiden avoimen lähdekoodin. Tämä on turvallisuusongelma, kuten the-koodia voitiin muuttaa ilman, että kukaan olisi tietoinen siitä.

Joten leikkaan pitkän tarinan lyhyeksi, teen älä suosittele Telegramin käyttöä jos yksityisyys ja turvallisuus ovat etusijalla sinulle.

Päätelmät salatusta viestinnästä

Innovaatiot, kuten ProtonMaililla ja Signalilla on ollut valtava vaikutus salattuun viestintämaisemaan. Päästä-päähän-salauksen lisääntyminen yleensä ja erityisesti Signaali tarkoittaa, että nyt on mahdollista puhua etäyhteydellä muiden ihmisten kanssa turvallisemmin ja yksityisemmin kuin koskaan ennen..

Vaikka ei ilman asioita, tosiasia, että maailman tunnetuimmat Messenger-sovellukset käyttävät nyt koodausta signaaliprotokollan kohteliaisuus on erittäin merkittävä. Se tarkoittaa, että vaikka tavallisten ihmisten tietämättömyys siitäkin onkin arkipäivää, viestit ovat turvallisempia kuin koskaan..

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

45 + = 53

map