Kuinka asentaa VPN Chromebookiin – Asennus- ja määritysopas Google Chromebookille

Tässä artikkelissa kuvataan VPN: n asentaminen Chromebookiisi. Katso 5 parasta Chromebookin VPN-palvelua siitä, miksi haluat käyttää VPN: ää Chromebookissasi ja minkä Chromebook VPN: n sinun pitäisi valita..


Kuten kyseisessä artikkelissa keskustellaan, VPN: n suorittamiseen Chromebookilla on kolme tapaa

  1. Käytä Chrome-käyttöjärjestelmään sisäänrakennettua L2TP / IPsec-asiakasohjelmaa.
  2. Käytä Chrome-selaimen lisäosaa.
  3. Käytä Android-sovellusta (Chromebookeissa, jotka tukevat tätä ominaisuutta).

Vain L2TP / IPsec-yhteys suojaa koko Chromebookiasi, jos käytät Android-sovelluksia. Chrome-selaimen lisäosa suojaa tavallista Chromebook-toimintaa, mutta ei Android-sovelluksia, kun taas Android VPN suojaa vain muita Android-sovelluksia.

Näissä ohjeissa oletetaan, että olet jo rekisteröitynyt VPN-palveluun.

Huomautus OpenVPN: stä Chromebookille

Teoriassa Chrome OS tukee OpenVPN-protokollaa, mutta se ei ole koskaan pystynyt tuomaan oikein tavallisia OpenVPN-varmenteita. Jos käytät omaa VPN-palvelinta, on mahdollista määrittää se ja Chromebookisi muodostamaan yhteys OpenVPN: n kautta, mutta se ei kuulu tämän oppaan piiriin..

L2TP / IPsecin (ja PPTP) käyttö

Sisäänrakennettu L2TP / IPsec VPN -asiakas on "vakio" tapa suorittaa VPN Chromebookeissa. Siksi on hyödyllistä, että useimmat VPN-verkot tukevat tätä protokollaa!

Huomaa, että L2TP / IPsec-asetukset ovat samat kaikilla alustoilla, joten vaikka VPN ei tue Chromebookeja nimenomaisesti, voit käyttää minkä tahansa muun alustan L2TP / IPsec-asetuksia VPN: n suorittamiseen Chromebookillasi.

Chrome OS ei enää tue PPPT: tä. Ja koska PPTP ei ole turvallinen VPN-yhteyskäytäntö, on erittäin vähän syytä käyttää PPTP VPN -verkkoa Chromebookilla! Jos sinulla on vanha Chromebook ja sinun on todella käytettävä PPTP: tä, ohjeet siihen ovat lähes samat kuin alla.

1. Kirjaudu sisään Chromebookiin.

2. Napsauta verkkokuvaketta näytön alareunassa (kuvan vieressä).

3. Valitse Asetukset.

Chromebook L2Tp 0

4. Valitse Verkko -> Lisää yhteys -> Lisää yksityinen verkko.

Chromebookin asennus 2

5. Täytä VPN-palvelusi tarjoamat tiedot (kuten huomautettiin, niiden ei tarvitse olla erityisiä Chrome-käyttöjärjestelmälle, joten voit käyttää vain muiden alustojen toimituksia).

Napsauta Yhdistä. Ta-da!Chromebook L2Tp 2

Voit tarkastella VPN-tilaa ja muodostaa yhteyden / katkaista yhteyden siirtymällä kohtaan Asetukset -> verkko -> VPN.

Chromebook-asetukset 1

Android VPN -sovelluksen käyttäminen

Android VPN -sovellukset tulevat suojaa vain muita Android-sovelluksia Chromebookillasi - ei Chrome-selaimella.

Niiden käyttäminen vaatii Chromebookin, joka tukee Google Play Kauppaa ja Android-sovelluksia. Tämä tarkoittaa yleensä Chrome-käyttöjärjestelmän version 53 tai uudemman käyttöä. Jos Chromebookisi voi käyttää Google Play Kauppaa, mutta sitä ei ole vielä asennettu, asenna se noudattamalla näitä ohjeita.

Avaa sitten Play Kauppa ja lataa ja asenna mukautettu VPN-sovellus kuten mikä tahansa muu sovellus. Sinua pyydetään melkein varmasti kirjautumaan sisään VPN-palveluun kirjautumisen yhteydessä luotuilla käyttöoikeustiedoilla, vaikka monet Android VPN -sovellukset tarjoavat lyhyen ilmaisen kokeilujakson.

Vaihtoehtoisesti voit määrittää OpenVPN: n manuaalisesti käyttämällä OpenVPN for Android tai OpenVPN Connect. Täydelliset ohjeet OpenVPN: n asentamisesta Androidille löytyvät VPN: n asentamisesta Androidille -kohdassa, jossa on myös ohjeet sovelluksen määrittämiseksi toimimaan tappamiskytkimenä.

On olemassa monia kiertotapoja Android-sovellusten saamiseksi Chromebookeihin, jotka eivät (tai eivät täysin) tue tätä ominaisuutta virallisesti, mutta se on tämän artikkelin ulkopuolella..

Chrome-selainlaajennuksen käyttäminen

Chrome-käyttöjärjestelmässä selain on käyttöjärjestelmä, joten Chrome-selaimen VPN-lisäosat voivat käytännössä toimia tosi VPN-asiakkaina.

Toisin sanoen sen lisäksi, että Chrome-käyttöjärjestelmän uudemmat versiot tukevat Android-sovelluksia. Ne toimivat omalla erillisellä Android-alijärjestelmällään, eivätkä ne hyöty Chrome-VPN-selaimen lisäosasta.

Suurin osa tällaisista selaimen lisäosista salaa yhteyden turvallisesti HTTPS: n avulla. Aina on syytä tarkistaa, että tämä pätee VPN-palveluntarjoajaan, koska joillakin ei ole lainkaan salausta. Ne saattavat silti olla hyödyllisiä huijaamalla sijaintiasi, mutta ne eivät tarjoa tietoturva- tai yksityisetuja.

1. Avaa Chrome-verkkokauppa. Varmista, että Laajennukset-painike on valittu ja etsi haluamasi VPN-lisäosa. Vaihtoehtoisesti VPN-palveluntarjoaja tarjoaa todennäköisesti suoran linkin Chromen laajennuksen lataussivulle.

Chromen laajennus 1

2. Napsauta Lisää Chromeen tai napsauta häiriötä, niin saat yksityiskohtaisen kuvauksen laajennuksesta. Napsauta sitten Lisää Chromeen -> Lisää laajennus.

Chromen laajennus

3. Laajennuskuvake ilmestyy Chromen tehtäväpalkkiin. Napsauta vain sitä avataksesi VPN-lisäosan.

Kromin laajennus 3 1 E1512652754512

Muista, että Chrome-laajennus suojaa vain sitä, mitä pääset Chrome-selaimeesi. Se ei suojaa Android-sovelluksia.

Chromebookisi käyttäminen VPN-reitittimen kanssa

Sen sijaan, että asentaisit VPN: n Chromebookiin, voit asentaa sen reitittimellesi (riippuen reitittimestäsi). Monissa nykyaikaisissa reitittimissä on sisäänrakennettu VPN-asiakasohjelma, jonka voit yleensä määrittää reitittimen järjestelmänvalvojasivulta.

Voit myös salata reitittimiä kolmannen osapuolen laiteohjelmistolla, kuten DD-WRT ja Tomato, jotka sisältävät VPN-asiakkaan. Jotkut palveluntarjoajat tarjoavat todellakin esivaloitettuja reitittimiä, jotka on esiasetettu palveluunsa.

Katso viisi parasta VPN-reititintä saadaksesi täydellisen keskustelun tämän eduista ja haitoista. Meillä on täällä myös opas OpenVPN: n asettamiseen DD-WRT-reitittimille.

johtopäätös

Lähes kaikki VPN-palvelut tukevat L2TP / IPseciä, mikä tekee VPN: n käytöstä Chromebookillasi erittäin helppoa. Chrome-selaimen lisäosan käyttö on kiistatta vielä helpompaa, jos sinun ei tarvitse myöskään suojata Chromebookillasi toimivia Android-sovelluksia.

Kuvaluotto: Konstantin Savusia / Shutterstock.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me