Kuinka käyttää NoScript-laajennusta yksityisyyden ja turvallisuuden lisäämiseksi

NoScript on yksityisyys- ja Internet-tietoturvalaajennus, joka on saatavana Firefoxille, Seamonkeylle ja muille Mozilla-pohjaisille selaimille - samoin kuin Chromelle. Se on laajennus, jota monet yksityisyyden suojan kannattajat pitävät välttämättömänä. Tässä oppaassa näytämme, miten se toimii ja kuinka Nocriptia käytetään.

NoScript toimii estämällä tarpeettomat ja ei-toivotut skriptit vierailemillasi sivuilla. Tämä voi estää sinua joutumasta hyökkäykseen hyödyntämään JavaScriptiä ja muita mahdollisesti huonoja skriptejä. Tyyppisiä asioita, jotka voit estää NoScriptin avulla, ovat mainokset, haitalliset skriptit ja ärsyttävät ponnahdusikkunat.

Mielestämme NoScript on erinomainen laajennus, jota kannattaa hyödyntää. Sillä on kuitenkin maine siitä, että se on hieman vaikeampi käyttää kuin monilla muilla tietosuojalaajennuksilla. Tätä silmällä pitäen olemme laatineet tämän oppaan, jonka avulla pääset alkuun Nocriptin kanssa.

NoScript-logo

Kuinka NoScript toimii

Kun surffat verkossa, verkkosivustot lataavat skriptit tarjotakseen sivuilleen liittyvät visuaaliset ominaisuudet ja toiminnot. Näiden komentosarjojen luonteesta riippuen jotkut niistä voivat asentaa selaimesi asiakaspuolelle.

Jotkut skriptit latautuvat suoraan käymilläsi sivuilla, toiset tulevat kolmansien osapuolten sivustoilta, jotka ovat sidoksissa vierailemasi sivuihin. Muut skriptit voivat olla täysin ei-toivottuja - kuten haittaohjelmat, jotka hakkerit ovat upottaneet vaarannettuihin verkkosivustoihin.

NoScipt on täysin ilmainen ja täysin avoimen lähdekoodin

NoScript on ilmainen ja avoimen lähdekoodin laajennus, joka estää JavaScriptiä, Java-, Flash- ja muita laajennuksia suorittamasta muuta kuin luotettavia verkkosivustoja. Päätät, mihin verkkosivustoihin luotat. Teet itse päätöksen, mikä tarkoittaa, että sinulla on täysi hallinta siitä, mitkä skriptit ladataan.

NoScript tarjoaa myös XSS-suojauksen sivustojen selaimesta. Nämä ovat yleisiä haavoittuvuuksia, jotka johtuvat verkkosivustojen epäasianmukaisesta toteuttamisesta ja kehittäjävirheistä, joiden seurauksena hakkerit voivat syöttää haitallisia koodeja sivustolta toiselle. Hakkerit käyttävät näitä haavoittuvuuksia varastaaksesi käyttäjätiedot ja esiintyäksesi sinut uhriksi joutuneilla sivustoilla.

NoScript tarjoaa lisäksi napsautussuojauksen, nimeltään ClearClick. Tämä varmistaa, että et koskaan napsauta piilotettuja tai siirrettyjä näytön kohteita - jotka on tarkoituksella suunniteltu hakkeroimaan sinua.

Kuinka käyttää NoScriptiä

Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on ladata NoScript-laajennus Firefox- tai Chrome-selaimeesi. Kun se on ladattu ja asennettu, olet valmis aloittamaan sen käytön. Vaikka NoScriptin käyttöoikeudet saattavat tuntua hieman täynnä, on syytä pitää mielessä, että NoScriptin on kyettävä lukemaan tietosi verkkosivustollasi, jotta voit suorittaa tehtävänsä.

Kun NoScript on asennettu, olet valmis aloittamaan sen käytön. Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on siirtyä käyttämällesi verkkosivustolle. Vierailimme CNN: ssä tämän oppaan laatimiseksi, ja odotetusti sivu ei latautunut oikein estettyjen komentosarjojen takia.

NoScript-selaimen lisäosa

Oletuksena NoScript estää kaikki skriptit. Tämä tarkoittaa, että verkkosivustot saattavat alun perin tuntua olevan rikki. Jos verkkosivusto ei lataa kaikkea mitä tarvitset - ja se ei toimi niin kuin voit odottaa - silloin on tarpeen poistaa esto tietyistä skripteistä, joita tarvitaan sivun ja sen sisällön nauttimiseen..

Tässä oppaassa opastamme sinua poistamaan tarvittava sisältö CNN: n toimivuuden estämiseksi. Nämä vaiheet ovat kuitenkin samat kaikilla vierailemillasi verkkosivustoilla. Aloita napsauttamalla laajennusten työkalurivin NoScript-kuvaketta nähdäksesi, mitkä komentotiedostot laajennus estävät.

NoScript näyttää luotetut ja epäluotetut sivustot

Jotta CNN toimisi, joudumme muuttamaan cnn.com-sivuston asetukset epäluotettavista luotettaviin. Tämä saavutetaan napsauttamalla sinistä S-painiketta vasemmalla puolella sinua kiinnostavaa URL-osoitetta.

lisää sivusto luotettavana verkkosivustona

Kun olet asettanut vierailemasi verkkosivuston Luotettavaksi, voit napsauttaa vihreää päivityspainiketta ladataksesi verkkosivuston uudelleen. Verkkosivuston pitäisi nyt latautua ilman ongelmia - koska tarvittavat skriptit ovat saatavilla.

Cnn.com: n lisääminen luotettavana palveluna

Kuten yllä olevasta kuvakaappauksesta näet, jätimme postrelease.com ja sharethrough.com Nocriptin estämiin, koska nämä eivät ole välttämättömiä palveluita (ne ovat kolmansien osapuolien jäljittäjiä). Sivun päivityksen myötä pystyimme aloittamaan CNN-verkkosivuston käytön ilman ongelmia. Sama pätee kaikkiin muihin verkkosivustoihin, joissa vierailet.

Kun sivu latautuu oikein, kun ei-toivotut seurantakoodit on edelleen estetty laajennuksessa, ylimääräisiä komentosarjoja alkaa näkyä. Meille nämä ladataan vain, kun poistamme käytöstä estämisen CNN: ssä (siksi NoScript estää nyt nämä erikseen). Nämä komentosarjat voidaan estää, koska niitä ei tarvita CNN: n nauttimiseen, ja sama pätee tarpeettomiin skripteihin, joita saattaa esiintyä käyttämilläsi verkkosivustoilla.

verkkosivuston lisääminen luotettavaksi lähteeksi

Yllä olevassa kuvassa voit nähdä, että ainoa skripti, jonka tällä hetkellä sallimme ladata, on CNN.com, joka näkyy URL-osoitteen vieressä olevalla vihreällä lukolla. Tämä vihreä lukko osoittaa, että tämä komentosarja on avattu.

Nyt kun CNN-verkkosivusto latautuu oikein, vierailemme yhdessä artikkeleissa tarkistaaksesi, tarvitaanko muita komentosarjoja. Vierailtamme artikkelin piti sisältää video, mutta sitä ei ladattu. Nopea vilkaisu NoScriptiin paljasti, että laajennus oli estänyt toisen CNN-komentosarjan, tällä kertaa tulevan palvelimelta, jonka URL-osoite on: CNN.io.

estettyjen sivustojen näyttäminen

CNN.io on ainoa luettelossamme oleva CNN-osoite, mikä tekee selväksi, että tämä on skripti, joka vaatii huomioamme. Korjataksesi ongelman menimme eteenpäin ja asetimme tähän osoitteeseen luotettu, antaa videon latautua sivulle.

kun ccn asetettu luotettavaksi toiseen cnn-lähteeseen on myös luotettava

Kun molemmat CNN-skriptit on nyt asetettu luotettu, työmme tämän verkkosivuston perustamisessa on tehty. Joka kerta kun käymme tällä sivulla tästä lähtien, laajennus käyttäytyy haluamallaan tavalla ja estää vain tarpeettomia komentosarjoja, joita ei tarvita sivuston toimintaan.

Valitettavasti täysi hallinta tapahtuu mukavuuden kustannuksella, mikä tarkoittaa, että joudut toistamaan tämän prosessin jokaiselle verkkosivustolle, jolla on latausongelmia vieraillessasi. Haalea puoli on, että se on tehtävä vain kerran verkkosivustoa kohden, ja edut ovat valtavat - antaa sinun käydä verkkosivuilla lataamatta ei-toivottuja seurantalaitteita, ja mahdollisesti haitallisia skriptejä, joiden avulla verkkorikolliset voivat hakata sinua.

Sivulle ladattavien komentosarjojen määrä voi tosin tehdä hämmentäväksi toisinaan, jolloin sinun on käytettävä kokeiluversiota etsiessäsi skriptiä, jonka haluat estää. Onneksi NoScriptillä on muita ominaisuuksia, jotka voivat suojata yksityisyyttäsi kuten sinäkin.

Muut tärkeät asetukset

Vaikka skriptien asettaminen luotettavaksi tai epäluotettavaksi on ensisijainen tapa käyttää NoScript-laajennusta, on syytä ymmärtää vielä joitain sen ominaisuuksia suojataksesi itseäsi paremmin.

Jos et ole varma siitä, mitä sinun on poistettava esto, voit valita, että luotat heihin väliaikaisesti näppäimellä Lämpötila.luotettu tag ja päivitä sivu testataksesi niitä. Tämä varmistaa, että jos asetat jotain luotettavaksi ja unohdat sen, se ei vaikuta pysyvästi yksityisyyteen ja turvallisuuteen.

paljon skriptejä, jotka estävät käyttäjiä toistamasta videota

Yhdistyneen kuningaskunnan uutissivustolla Express.co.uk havaitsimme, että videoita ei ladata vain express.co.uk URL-osoitteeksi luotettu. Pikainen vilkaisu luetteloon teki erittäin vaikeaksi nähdä, mitä skripteistä tarvittiin videon saataville saattamiseksi.

Kuten aina tapaamme NoScriptiä käytettäessä, jouduimme testaamaan jokainen skripti yksi kerrallaan löytääksemme tarvittavan komentosarjan. Yllä olevassa kuvassa voit nähdä, että olemme asettaneet skriptin URL-osoitteesta brightcove.com osoitteeseen Temp.Trusted.

Väliaikaisesti luotettu asetus on erittäin hyödyllinen, koska sen avulla voit käyttää kokeiluversioita tekemättä pysyviä päätöksiä. Kun käynnistät selaimen uudelleen, NoScript palauttaa automaattisesti kaikki Temp.Trusted-skriptit oletusarvoisesti estettyihin.

Kun päivitimme sivun Brightcove.com-komentosarjan ollessa käytössä - video ladattu. Tästä syystä menimme eteenpäin ja muutimme sen Temp.Trusted -toiminnosta luotettavaksi. Tämä varmistaa, että komentosarja luotetaan seuraavan kerran käydessämme sivustolla.

gstatic fontin latauskomentosarja

NoScript sisällyttää jotkut skriptit sallittujen luetteloon ja asetetaan automaattisesti arvoon luotettu monista syistä. gstatic.com on esimerkki tapauksessamme, että kyseessä on fonttien latauskomentosarja, joka on tunnettu vaatimus verkkosivustojen toimivuudelle. Voit luottaa näihin skripteihin, etkä tarvitse tehdä mitään niiden kanssa, loput voivat kuitenkin jäädä oletusarvo tai luoteta.

Yleiset asetukset

Kunkin yksittäisen komentosarjan vasemmalla puolella olevien luottamusasetusten lisäksi NoScript tarjoaa yleiset asetukset oikeassa yläkulmassa. Niitä voidaan käyttää asettamaan kaikki verkkosivuston skriptit arvoon luotettu, luoteta, tai Temp.Trusted.

luotetut, epäluotetut tai väliaikaisesti luotetut vaihtoehdot

Globaalin asetuksen käyttö on nopea ja helppo tapa saada verkkosivusto toimimaan, jos NoScript rikkoo sitä, kun tarvitset käyttöoikeutta. On kuitenkin syytä huomata, että kaikki sivun skriptit tehdään pysyvästi luotettu tarkoittaa, että NoScript ei tarjoa sinulle mitään etuja kun vierailet kyseisellä sivulla.

Tästä syystä suosittelemme yleensä ottamaan aikaa vain yksittäisten komentosarjojen luottamiseen. Jos valitset globaalien asetusten käytön, on parempi luottaa sivulle väliaikaisesti, jotta se palautuu takaisin oletuslohkoon seuraavan kerran käydessäsi verkkosivustolla. Tällä tavoin, jos sinulla on aikaa tulevaisuudessa, voit määrittää verkkosivuston oikein luottamalla vain skripteihin, jotka ovat välttämättömiä sivun käyttämiselle.

Toinen mielenkiintoinen asetus on Poista välilehden rajoitukset käytöstä. Tämän avulla voit poistaa Nocriptin käytöstä, jotta pääset käyttämään kaikkia verkkosivun ominaisuuksia, mutta vain käyttämäsi välilehden sisällä. Samoin kuin Temp.Trust -ominaisuus, tämä varmistaa, että seuraavan kerran kun vierailet verkkosivulla, NoScript palaa takaisin kaikkien komentosarjojen oletusasetuksiin..

Mukautetut asetukset

Edistyneille käyttäjille on mahdollista käyttää NoScript-sovellusta tiettyjen yksittäisten elementtien lukituksen estämiseen heidän käymissään verkkotunnuksissa. Tämän avulla käyttäjät voivat poistaa yksittäisten skriptien eston koko verkkotunnuksen sijasta. Mukautetun eston avulla käyttäjät voivat estää elementtejä, jotka on jaettu kahdeksaan eri luokkaan: skripti, objekti, media, kehys, fontti, webgl, nouta ja muut. Voit nähdä nämä vaihtoehdot alla olevassa kuvassa.

mukautetut asetukset

Esimerkissämme kaikki mahdolliset vaihtoehdot on tällä hetkellä asetettu sallimaan, koska CNN.com on verkkotunnus, jonka olemme aiemmin asettaneet luotettavaksi.

Yleensä suurin osa käyttäjistä ei halua käyttää tätä edistynyttä ominaisuutta. Kuka tahansa, jolla on syvällisempi käsitys vierailtujen verkkosivujen latauksista, voi käyttää tätä ominaisuutta mukauttaakseen NoScriptiä entisestään.

Kaikille, jotka haluavat käyttää mukautettua ominaisuutta oppia yksittäisten verkkosivuelementtien estämisen - mukautettuja voidaan käyttää väliaikaisesti. Tämä tarkoittaa, että NoScript palaa takaisin oletusarvoon, kun käynnistät selaimesi uudelleen. Tämän avulla voit testata mukautettuja asetuksia epäilemättä, että ne ovat pysyviä.

NoScript-asetukset

Lopuksi on mahdollista määrittää tietyt NoScript-ominaisuudet napsauttamalla asetuskuvaketta.

asetukset-kuvake

Napsauttamalla tätä painiketta avataan verkkosivu, jonka avulla voit mukauttaa laajennusta edelleen. Nämä vaihtoehdot jaotellaan neljään luokkaan; Yleinen, sivuston käyttöoikeudet, ulkonäkö ja lisäasetukset. Suurin osa näistä asetuksista on itsestään selvä, mutta on joitain vaihtoehtoja, joita kannattaa tarkastella tarkemmin.

vaihtoehtoja

Napsauttamalla Yleistä, voit asettaa väliaikaisesti ylimmän tason sivustot Luotettavaksi. Tämä on helppo tapa saada kaikki ylätason verkkotunnukset toimimaan normaalina. Se toimii nopeasti ja helposti tapa asettaa NoScript niin, että se suojaa sinua silti sattumanvaraisissa sivustoissa esiintyvien haittaohjelmien varalta - rikkomatta valtaosaa verkkosivustot, joita haluat käyttää.

Napsauttamalla sivuston käyttöoikeuksia voit tarkistaa, mitkä verkkosivustot on jo asetettu luotettaviksi, mukaan lukien NoScriptin ennalta määrittämät verkkotunnukset, kuten YouTube.

johtopäätös

NoScript on erinomainen komentosarjojen estolaajennus, joka voi antaa sinulle paljon enemmän yksityisyyttä ja suojausta verkossa. Kaikkia, jotka ovat huolissaan huijausmainosten, ponnahdusikkunoiden, haitallisten verkkosivustojen ja vaarallisten haittaohjelmien uhreista, mukaan lukien ajomatkalataukset, suositellaan voimakkaasti aloittamaan NoScriptin käyttö joko Firefoxissa tai Chromessa.

Vaikka NoScriptin määrittäminen vaatii jonkin verran vaivaa verkkosivun ensimmäisen vierailun aikana, ei ole epäilystäkään siitä, että NoScript voi tarjota korkean tason yksityisyyden ja turvallisuuden. Tästä syystä suosittelemme käyttämään aikaa tämän oppaan lukemiseen, jotta voit luotettavasti käyttää NoScriptiä verkkosivustojen skriptien estämiseen tarvittaessa ja estää samalla kaiken muun, mitä et tarvitse.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me