Kuinka luoda oma turvallinen pilvitallennustila: Nextcloud

Tässä opetusohjelmassa osoitamme sinulle kaksi tapaa luoda ja käyttää omaa pilvitallennusratkaisua Nextcloudin avulla. Kuten keskustelemme täydessä Nextcloud-arvosteluissamme, Nextcloud voidaan isännöidä paikallisesti omalla laitteistollasi tai etäisäntä isännöidyllä vuokratulla palvelintilalla..

Nextcloud-pilvi-ilmentymän asettaminen voi olla niin monimutkaista kuin haluat, mutta tämän oppaan tarkoituksena on osoittaa, kuinka helppo on siirtyä kaupallisista palveluista, kuten Dropbox, Google Drive, iDrive, OneDrive ja vastaavat, pilviratkaisuun, joka sinulla on täysi hallinta.

Sellaisenaan molemmat alla käsitellyt menetelmät ovat isäntä. Toisin sanoen Nextcloud-ilmentymät on asennettu etäpalvelimiin.

Täysin isännöidyn Nextcloud-tilin luominen

Ajatus oman pilvitallennuksen asettamisesta saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta Nextcloud-työpöytäohjelmisto tekee siitä erittäin helpon. Jos voit perustaa Dropbox-tilin, voit luoda täysin isännöidyn Nextcloud-tilin.

Nextcloud on tehnyt yhteistyötä useiden pilvitallennuspalveluiden tarjoajien kanssa, jotka perustavat ja hallitsevat Nextcloud-ilmentymän sinulle. Suurin osa näistä tarjoaa ilmaisen kokeilukerroksen rajoitetulla tallennustilalla, jota voidaan laajentaa maksua vastaan.

Sinun tulisi kuitenkin olla tietoinen siitä, että ”henkilökohtaisia” Nextcloud-tilejä hallitaan kokonaan palveluntarjoajalla. Tietosuojavaikutusten lisäksi (palveluntarjoajalla on täydet oikeudet tiedostoihisi ja tilitietoihisi) useimmissa näistä tileistä on rajoitettu ominaisuusjoukko, jonka palveluntarjoaja määrittää.

Nämä tilit tarjoavat yleensä kaiken, mitä useimmat ihmiset tarvitsevat henkilökohtaisesta pilvipalvelusta, mukaan lukien valokuvagalleria ja musiikkisoitin, mutta eivät välttämättä tarjoa edistyneempiä ominaisuuksia, kuten tiedostojen versiointia ja koodausta.

Useimmissa tapauksissa tallennuksen yksinkertaisen laajentamisen sijasta on mahdollista (maksua vastaan) päivittää nämä “henkilökohtaiset” tilit järjestelmänvalvojan tilit. Kun sinulla on järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet, voit miettiä sydämesi sisältöä ja lisätä haluamiasi ominaisuuksia asentamalla asianmukaisen Nextcloud-sovelluksen.

Huomaa vain, että tilin tarjoajalla on silti myös järjestelmänvalvojan käyttöoikeus tilillesi, vaikka sen yksityisyyden suojaa voidaankin lievästi lieventää ottamalla käyttöön päästä päähän -salaus..

1. Lataa, asenna ja suorita käyttöjärjestelmäsi Nextcloud-työpöytäohjelma tai mobiilisovellus. Tässä oppaassa käytämme Windows-sovellusta, mutta prosessi on pääosin sama kaikilla alustoilla.

2. Valitse ”Rekisteröidy palveluntarjoajan kanssa”.

rekisteröi seuraava pilvi palveluntarjoajan kanssa

3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja valitse tilin tarjoaja. Ohjelmisto suosittelee sinulle yhtä tai napsauta ”vaihda palveluntarjoajaa” saadaksesi luettelon, jossa priorisoidaan palvelut lähellä maantieteellistä sijaintiasi (tai jos käytät VPN: ää, näkyvä maantieteellinen sijainti!).

Palvelun valitseminen seuraavan pilven yhdistämiseksi

Tätä opetusohjelmaa varten valitsimme OwnCube, koska 5 Gt ilmainen henkilökohtainen tili on melko runsas, ja pidämme mieluummin Saksassa toimivia palvelimia kuin Itävaltaa yksityisyyden suojan vuoksi.

Kun olet valinnut, sinun on hyväksyttävä Nextcloudin käyttöehdot ennen kuin voit napsauttaa Seuraava.

4. Päätä, mitkä kansiot haluat synkronoida tietokoneellesi palvelimelta ja mitkä kansiot tietokoneellasi haluat synkronoida palvelimelle.

nextcloud-paikallinen kansio perustettu

Hit Connect… kun olet valmis. Ja se on kaikki mitä sinun täytyy tehdä. Sanoimme sen olevan helppoa!

synkronoidaan seuraavan pilven kansio

Palveluntarjoajasi lähettää sinulle sähköpostivahvistuksen tilisi luomisesta ja antaa palvelimen osoitteen ja kirjautumistiedot, joita tarvitset Web-portaalin käyttämiseen ja linkittääksesi sovelluksia muilla laitteilla.

seuraava pilvi oma kuutiointegraatio

Ensimmäinen asia, jonka todennäköisesti haluat tehdä, on kirjautua sisään verkkoportaaliin tutkiaksesi kaikkia tilisi käytettävissä olevia ominaisuuksia..

Nextcloud-ilmentymän luominen etäpalvelimelle

Edellä selostetun kaltainen täysin isännöity tili, vaikka sen asettaminen on erittäin helppoa, tarkoittaa, että sinulla ei ole täydellistä hallintaa omasta pilvestäsi. Sitä hallitaan sinulle, vaikka olet maksanut järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksista.

Jos haluat täydellisen hallinnan (joka on ennen kaikkea Nextcloudin tärkein vetoomus), helpoin tapa tehdä se on Nextcloud-web-asennusohjelman käyttö.

1. Osta palvelin tilaa. Teoriassa voit käyttää ilmaista palvelintiliä, mutta tutkiessamme tätä artikkelia löysimme hyvin vähän ilmaisia ​​tilejä, jotka vastasivat Nextcloud-palvelinjärjestelmävaatimuksia. Varmista, että kaikki tilaamasi palvelut vastaavat näitä vaatimuksia.

2. Lataa Nextcloud-web-asennustiedosto, setup-nextcloud.php.

3. Kirjaudu palvelimen ohjauspaneeliin ja siirry File Manager -sivulle. Napsauta Lataa-painiketta ja valitse viimeisessä vaiheessa lataamasi setup-nextcloud.php-tiedosto. Nämä yksityiskohdat voivat vaihdella hieman web-palveluntarjoajan mukaan, mutta ovat yleensä hyvin samankaltaisia.

4. Kirjoita mihin tahansa selaimeen URL-osoite: www. [Omaverkkotunnus.com] /setup-nextcloud.php (korvaa tietysti [omaverkkotunnus.com] omalla verkkotunnuksellasi) avataksesi Nextcloud-ohjatun asennustoiminnon. Hit Seuraava.

Huomaa, että jos olet ladannut setup-nextcloud.php-tiedoston suoraan alihakemistoon eikä juuri juuri, sinun on lisättävä koko polku URL-osoitteeseen.

ohjatun asennustoiminnon vaihe 1

5. Nextcloud suorittaa tarkistuksen varmistaakseen, että kaikki tarvitsemansa riippuvuudet ovat saatavilla. Tämä saattaa kestää muutaman minuutin. Voit sitten asentaa missä haluat. Asennamme mielellämme nykyiseen juurihakemistoon, joten kirjoitamme “.”. Hit Seuraava.

nextcloud-riippuvuustarkistus ohjatussa asennuksessa

6. Hetken kuluttua sinun pitäisi saada viesti, joka kertoo asennuksen onnistuneen. Nyt paina Seuraava.

Seuraava pilvi on nyt asennettu

7. Sinun on luotava järjestelmänvalvojan käyttäjänimi ja salasana, jota käytetään kirjautumiseen uuteen pilveesi. Kun olet valmis, viimeistele asennus.

lopeta nextcloudin perustaminen

Olemme huomanneet suorituskykyvaroituksen ja päivitämme SQL-kirjastoomme!

8. Kirjoita verkkotunnuksesi selaimesi URL-palkkiin ja kirjaudu sisään juuri luomiesi valtuustietojen avulla. Kun kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa, konsoli on hyvin paljain, jotta ominaisuuksien lisääminen tapahtuu oikeassa yläkulmassa olevaan Tili-kuvakkeeseen -> sovellukset.

seuraava pilvi lisää sovelluksia

9. Katso sovellusluettelo ja Lataa. Ota käyttöön kaikki, joista pidät. Jos et löydä etsimääsi, käytä kätevää hakutoimintoa.

seuraava pilvisovellusnäyttö

Ja olet valmis! On selvästi paljon vaihtoehtoja, joilla voit pelata järjestelmänvalvojana, mutta nämä eivät kuulu tämän oppaan piiriin.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me