Kuinka muotoilla SSD nopeasti ja turvallisesti?

Uskotko, että olet onnistuneesti poistanut henkilökohtaiset tietosi alustamalla kiintolevyn, SSD: n tai USB-muistitikun?Kuinka alustaa SSD

Valitettavasti tämä on yleinen väärinkäsitys.

Tosiasia on, että ellet noudata tämän ohjeita, jotka koskevat SSD-levyn alustamista, kuka tahansa, jolla on oikeat taidot, voi palauttaa vanhoilta levyiltäsi poistetut tiedot.

Monet ihmiset olettavat, että SSD-aseman alustaminen riittää. Poistetut tiedot ovat kuitenkin edelleen palautettavissa. Tämä voi aiheuttaa riskin, jos vanha tietokoneesi päättyy jonkun muun hallussa. Asiantuntija tai tietoverkkorikollisuus voi helposti palauttaa siitä valtavia määriä tietoja.

Kuinka muotoilla SSD turvallisesti

Kuten myöhemmin näet, tietojen palauttaminen SDD-levyltä on erittäin helppoa.

Itse asiassa se on niin helppoa, että sen varmistaminen, ettei kaikki tiedot poisteta riittävästi vanhoista asemista, on melko typerää.

Onneksi on olemassa tapoja muotoilla SSD-asemat oikein niin, että tietoja hankataan kokonaan. Tästä eteenpäin suosittelemme, että teet nämä vaiheet.

HDD-ohjelmiston pyyhekumi

Halvin ja helpoin tapa pyyhkiä asema kokonaan on ammattitaitoinen ohjelmiston pyyhekumi. Darikin Boot And Nuke (DBAN) -ohjelmisto on ilmainen ja se on vaivaton tapa muotoilla SSD. Voit käyttää sitä vain kytkemällä haluamasi kiintolevyn tietokoneeseen ja suorittamalla ohjelmiston.SSD-suojattu muoto

Huomaa kuitenkin, että ohjelmisto vie todella kauan. Lisäksi se ei toimi viallisilla levyillä.

Luo pyyhittävä CD- tai DVD-levy käyttääksesi ohjelmistoa. Aseta nyt pyyhittävä asema tietokoneeseen ja suorita ohjelmisto. Ole varovainen, ettet pyyhi vahingossa asemaa, joka sisältää tarvitsemasi tiedot, koska et voi saada sitä takaisin myöhemmin.

Suosittelen käyttämään vara-PC: tä - tai ainakin irrottamaan kaikki tarvitsemasi kiintolevyt - ollaksesi turvallisella puolella. Tämän voi tehdä, koska käynnistät itse tekemästä Boot And Nuke -levystä, ei sisäisestä asemasta..

Lue Boot- ja Nuke-ohjeet huolellisesti. Jos teet virheen ja poistat väärän levyn, tiedot katoavat ikuisesti.

SSD-erityiset muotoilutyökalut

Solid State Drive (SSD) voidaan alustaa turvallisesti käyttämällä valmistajan apuohjelmia. Paras tapa löytää nämä apuohjelmat on etsiä SSD-valmistajan verkkosivustolta. Tässä on linkkejä suosituimpiin valmistajiin:

 • SanDisk SSD Toolbox
 • Samsung taikuri-ohjelmisto
 • Intel Solid State Toolbox
 • Corsair SSD Toolbox

Nämä apuohjelmat ohjaavat sinua prosessin läpi, ja ne ovat melko itsestään selviäviä.

HD / SSD tuhoaminen

Kaikille, joilla on vaikeuksia löytää apuohjelmaa SSD-aseman poistamiseen, on "hienonnus" vasaralla ja kuuden tuuman naulalla täydellinen. Tämä menetelmä toimii myös tavallisten kiintolevyjen kanssa.

Vain vasaranaulat taajuusmuuttajan läpi monissa paikoissa. On parasta, jos teet tämän ulkona puupalkiksi. Neljän tasaisesti etäisyydellä sijaitsevan naulan suoraan taajuusmuuttajan läpi pitäisi riittää tuhoamaan se. Valitettavasti tämä tuhoaa myös kaikki jälleenmyyntiarvot.

Kiintolevyn tai SSD-levyn palauttaminen

Ohjelmistoa voidaan käyttää sekä pysyvästi poistettujen tiedostojen (SHIFT + DELETE Windowsissa) että täysin alustettujen asemien palauttamiseen.Kiintolevyn palauttaminen

Lisäksi, jos kiintolevysi ovat vahingoittuneet tai virukset ovat vaikuttaneet niihin, tiedostojen palautusohjelmat voivat olla siunaus. Kyberrikolliset kuitenkin käyttävät myös tällaista ohjelmistoa vanhojen tietojen talteenottamiseen kiintolevyiltä. Tämä voi antaa heille ikkunan elämääsi ja antaa heille aiheuttaa kaikenlaisia ​​ongelmia.

Luottokorttivarkaudet, tilivarkaudet, tietovarkaudet, immateriaalioikeuksien varkaudet: luettelo mahdollisista rikoksista, jotka voidaan saavuttaa palauttamalla vanhat kiintolevyt, on häiritsevää. Tästä syystä on tärkeää, että käytät aikaa vanhojen tietojen poistamiseen kunnolla asemista ennen heittämistä, myymistä tai luovuttamista.

Tässä on täydellinen luettelo ongelmista, joita voi ilmetä, jos asemaa ei ole oikein muotoiltu:

 • Henkilöllisyysvarkaudet
 • Työhön liittyvät petokset
 • Puhelin- tai apupetokset
 • Pankkipetokset
 • Hallitus hyötyy petoksista
 • Veropetokset
 • Lainapetokset
 • Luottokorttipetos
 • hakkerointi

Palautusprosessi

Markkinoilla on monia erityyppisiä ammatillisia palautusohjelmistoja. Kun olet - tai hakkeri - saanut yhden näistä ohjelmista, tiedostojen palauttaminen on helppoa.

Voit palauttaa tiedostot asettamalla kiintolevyn toimivaan tietokoneeseen toissijaisena asemana. Kun olet asentanut sen ja tietokone näyttää sen Explorerissa, olet valmis palauttamaan tietoja siitä. Suorita ohjattu tietojen palautustoiminto ja valitse sijainti (kiintolevy) pysyvästi poistetuilla tiedostoilla, jotka on palautettava. Napsauta nyt Skannata.

Palautusohjelmistolla on yleensä mahdollisuus Nopea skannaus tai Syvä skannaus löytääksesi kaikki kadonneet tiedostot.

Kun ohjelmisto alkaa löytää vanhoja tiedostoja, voit esikatsella ja valita niitä. Jos jokin kiinnostaa, napsauta toipua tallentaaksesi tiedot tietokoneen kansioon tai ulkoiseen tallennuslaitteeseen. Kun olet palauttanut tiedot kiintolevylle, se on täysin käytettävissä.

johtopäätös

Tässä artikkelissa on kuvattu kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kiintolevyjen turvallisesta alustamisesta. Prosessi on helppo, joten sinulla ei todellakaan ole syytä olla suojelematta itseäsi noudattamalla näitä toimenpiteitä tulevaisuudessa. Se on sen arvoista!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me