Kuinka ohittaa kaistanleveyden katkaisu VPN: n avulla

Verkon neutraalisuus on periaate, jonka mukaan Internet-palveluntarjoajien ja hallitusten on kohdeltava kaikkia Internetissä olevia tietoja tasapuolisesti, eikä heitä syrjitä tai veloiteta eri tavalla käyttäjän, sisällön, sivuston, alustan, sovelluksen, liitetyn laitteen tyypin ja viestintätavan mukaan. ”Wikipedia.

Verkon neutraalisuutta pidetään laajalti Internetin menestyksen kulmakivenä. Tarjoamalla kaikille palveluille ja käyttäjille tasapuoliset toimintaedellytykset kannustetaan innovaatioita ja dynaamiset startup-yritykset voivat menestyä.

Kuluttajan kannalta verkon neutraliteetti tarkoittaa, että haluamasi sisältö (ja jonka maksat kaistanleveyttä) toimitetaan sinulle samalla suurella nopeudella riippumatta siitä, mikä tämä sisältö on.

Valitettavasti tämän vuoden tammikuussa Yhdysvaltojen Columbia-piirin vetoomustuomioistuin torjui tehokkaasti verkon puolueettomuuden ja FCC: n, jonka tehtävänä on puolustaa puolueettomuutta, huolimatta valtavasta julkisesta paheksunnasta, joka on johtanut ennennäkemättömään 3 Miljoona kommenttia on jätetty sen julkisen kuulemisen verkkosivustolle (aiheuttaen sen kaatumisen kahdesti), melko oksymoronisesti näyttää päättäneen "säästää" verkon puolueettomuutta tuhoamalla sen.

Kun otetaan huomioon, että FCC: n uusi päällikkö Tom Wheeler työskenteli vuosia alan lobbaajana, joka kampanjoi verkon puolueettomuutta vastaan, tämä on yhtä masentavaa, koska se ei ole yllättävää.

Sillä välin suuret teleyritykset eivät ole tuhlanneet aikaa verkon neutraalisuuden lisäämiseen, jonka syyt ovat suurelta osin kolme:

  1. Ne voivat nyt tarjota yrityksille, joilla on varaa maksaa siitä, nopeamman pääsyn asiakkailleen. Vaikka tämä tuo lisää tuloja Internet-palveluntarjoajille, se tarkoittaa, että pienet yritykset, käynnistysyritykset, hyväntekeväisyysjärjestöt ja muut, joilla ei ole varaa maksaa ylimääräisestä kaistanleveydestä, ovat panneet hitaalle kaistalle. Ainoat voittajat ovat suuret vakiintuneet yritykset, jotka voivat käyttää tätä epätasaista kilpailua tukahduttamaan kilpailunsa
  2. Ne voivat nyt tarjota asiakkaille kaapelityyppisiä niputettuja Internet-paketteja, jotka tarjoavat asiakkaille pääsyn vain rajoitetulle määrälle kanavia (ts. Verkkosivustot ja Internet-palvelut). Rajoittamattoman pääsyn Internetiin asiakkaiden on maksettava enemmän. Sanomattakin on selvää, että tällä on kauhistuttavia sosiaalisia vaikutuksia, mutta prosessi on jo käynnissä
  3. He voivat syrjiä palveluita, jotka kilpailevat omiensa kanssa. Klassinen esimerkki tästä on, että sekä Comcast että Verizon (jotka molemmat ylläpitävät Internet-suoratoistopalveluita), melkein heti tuomioistuimen tammikuun päätöksen jälkeen alkoivat kuristaa Netflix-liikennettä. Niiden tekosyy on, että Netflix kasvattaa niiden kaistanleveyttä epäoikeudenmukaisesti, joten on vain oikeudenmukaista, että sen pitäisi maksaa siitä, mutta varmasti asiakkaat maksavat Internet-palveluntarjoajista kyseisestä kaistanleveydestä tarkasti, jotta he voivat suoratoistaa palveluita, kuten Netflix?

Kuinka VPN voi auttaa ohittamaan Internet-palveluntarjoajan kuristusta

VPN-palvelun käyttäminen yhdistää tietokoneesi (mukaan lukien mobiililaitteet) VPN-palveluntarjoajan palvelimiin salatun tunnelin avulla. Koska kaikki tämän tunnelin läpi kulkeva tieto on suojattu voimakkaalla salauksella, palveluntarjoajasi ei voi tietää, mitä käyttäjät tekevät Internetissä, eikä siksi voi priorisoida tai syrjiä tiettyjä palveluita.

Vain osoittaakseen kuinka tehokasta tämä voi olla, Client.io: n toimitusjohtaja Colin Nederkoorn teki heinäkuussa sarjan testejä, joissa VPN: n käyttö paransi yhteyden nopeuttaan suoratoistettaessa Netfixiä Verizon-yhteyden kautta kymmenkertaiseksi.!

Siksi VPN: n käyttö estää Internet-palvelujen kuristamisen, ja siitä tulee todennäköisesti tärkeä työkalu taistelussa verkon neutraliteetin säilyttämiseksi. Kuitenkin…

Internet-palveluntarjoajat voivat itse kuristaa / estää VPN: n

Vaikka kaikki salatun VPN-tunnelin läpi kulkeva tieto on piilotettu Internet-palveluntarjoajalta, se pystyy "näkemään" tunnelin itse ja voi siten päättää kuristaa tai estää kaiken tällaisen liikenteen. Vaihtoehtoisesti se voi yksinkertaisesti kuristaa tai estää kaiken liikenteen, joka on kytketty tunnettuihin IP-osoitteisiin, jotka kuuluvat VPN-palveluntarjoajille.

VPN-liikenteen kuristaminen tai estäminen on erittäin ongelmallista, koska yritykset luottavat VPN: ään turvatakseen sisäisen viestinnän, prosessimaksut ja käyttäessään mitä tahansa rutiinitarkoituksia, jotka ovat heidän toiminnan kannalta välttämättömiä, joten VPN-protokollien kieltämisellä olisi erittäin kielteinen vaikutus talouteen..

Tämä on ongelma, jota lisää se, että OpenVPN (tai SSTP) ajaminen TCP-portin 443 yli tekee VPN-liikenteestä erottamattoman HTTPS-liikenteestä (https: //), joka käyttää protokollaa, johon melkein kaikki Internet-tietoturva perustuu.

Siksi VPN-liikenne on estetty vain erittäin rajoittavissa maissa, kuten Kiinassa tai Iranissa, mutta on olemassa todisteita siitä, että yhdysvaltalaiset yritykset voivat kuristaa sitä. Onneksi tämä voidaan helposti ohittaa vaihtamalla tcp-porttiin 443, tämän väärinkäyttäminen rikkoisi tehokkaasti Internetin.

Monien palveluntarjoajien mukautetut VPN-asiakkaat antavat sinun vaihtaa portteja helposti. Voit tehdä tämän yleisessä avoimen lähdekoodin OpenVPN-asiakasohjelmassa, muokataksesi asiaankuuluvaa .ovpn-asetustiedostoa tekstieditorissa ja muuttaa asetuksia manuaalisesti..

ovpn muuttaa porttia

Jos sinulla on ongelmia, VPN-palveluntarjoajasi pitäisi pystyä tarjoamaan ja mielellään apua.

Monet VPN-palveluntarjoajat tarjoavat myös "salaa" palvelimia, jotka käyttävät obfspoxy-tyyppisiä tekniikoita peittämään VPN-liikenteen käytön.

Suurempi vaara on, että Internet-palveluntarjoajat voivat kuristaa Internetiä käyttäjille, jotka ovat yhteydessä VPN-palveluntarjoajien tunnettuihin IP-alueisiin. Käyttäjänä tässä ei voi tehdä paljon, lukuun ottamatta vähemmän tunnettujen VPN-palveluntarjoajien käyttöä, mutta palveluntarjoajat voivat itse kierrättää IP-osoitteitaan, perustaa uusia välityspalvelimia ja suorittaa useita muita temppuja tämän uhan torjumiseksi..

Kuristus Yhdysvaltojen ulkopuolella

Viime aikoina tapahtunut verkon puolueettomuuden romahdus Yhdysvalloissa ja erityisesti FCC: n julkisen kuulemiskauden päättäminen (jota jatkettiin 15. heinäkuuta - 15. syyskuuta vastaanottamansa valtavien kommenttien käsittelemiseksi) on keskittänyt maailman huomion kysymys kuristimesta Amerikassa, ja on tehnyt siitä kiireellisen painopisteen amerikkalaisille netizensille.

Muu maailma kuitenkin seuraa tarkkaan Yhdysvaltojen tapahtumia, ja Internet-palveluntarjoajat toivovat, että se asettaa ennakkotapauksen, jonka avulla he voivat veloittaa eri tavalla Internet-yhteyksien ja kaistanleveyden eri tasoilla..

EU ja Brasilia ovat antaneet lainsäädännön, jolla pyritään takaamaan verkon puolueettomuus, mutta jopa täällä se, että valtava osa kaikesta Internet-liikenteestä kulkee Yhdysvaltojen läpi (jopa silloin, kun Yhdysvallat ei ole sen lähtökohta eikä määränpää), tarkoittaa sitä, että valtiot vaikuttavat todennäköisesti muualla oleviin käyttäjiin.

Kaikissa tapauksissa, kunhan sitä itse ei kuristeta, VPN auttaa (ja siitä keskusteltiin yllä, vaikka se olisi kuristettu, vaihtoehtoja on saatavana)..

Huomautus BitTorrent-kuristimesta

Monet Internet-palveluntarjoajat, jopa verkon puolueettomuutta ylläpitävissä maissa, syrjivät BitTorrent-liikennettä olettaen, että kaikkiin tällaisiin liikenteisiin liittyy laittomia tekijänoikeusloukkauksia. Katso, onko BitTorrent-liikennettäsi kuritettu, tutustu tähän fantastiseen mittauslaboratorion työkaluun, jonka avulla voit nähdä, kuinka paljon BitTorrent-liikennettä ohjataan paitsi maittain, myös Internet-palveluntarjoajalta..

neutralnet2

Jälleen, käyttämällä VPN: ää (joka mahdollistaa P2P: n) ohitetaan tämä kuristus, ja samalla tarjotaan lisäetuja piilottamalla sitä, mitä lataat Internet-palveluntarjoajalta, ja käyttämällä ulospäin osoittavaa välityspalvelimen IP-osoitetta, varmistat, että latauksiasi ei voida jäljittää todellinen IP-osoite. Jos haluat tietää lisää VPN: n käytöstä torrent-sivustoille, katso vilkkaimpia VPN-artikkeleitamme torrentia varten.

Saalis

Koska VPN sisältää datan kulkemisen matkan ylimääräisen osan läpi, kun se kulkee VPN-palvelimien läpi, ja koska tietojen salaaminen ja salauksen purkaminen vie prosessointitehoa, VPN: n käyttäminen sisältää aina nopeuden osuman, joka voi olla jopa 10 prosenttia, mutta voi olla paljon enemmän.

VPN: n käytön hyöty kuristumisen välttämiseksi riippuu siis VPN: n käytöstä johtuvasta nopeudesta, joka lasketaan esiintyvän kuristumisen määrään. Kuten herra Nederkoorn ja hänen 10 kertaa nopeampi Netflix-nopeutensa osoittavat VPN: ää käyttäessään (kuten aiemmin mainittiin), hyödyt voivat silti olla huomattavat..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me