Kuinka ohittaa VPN-lohkot – opas

Tässä artikkelissa käsittelemme tapoja ohittaa VPN-lohkot. VPN: n käyttö on hieno tapa voittaa Internet-sensuuri. Normaaleissa olosuhteissa kaikki mitä tarvitset on muodostaa yhteys VPN-palvelimeen, joka sijaitsee jossain, jota ei sensuroida, ja sinulla on sensuroimaton pääsy Internetiin..

Ongelmana on tietysti se, että tämä VPN: ien ominaisuus tunnetaan hyvin. Ja seurauksena ne, jotka sensuroivat internetiäsi, yrittävät myös estää VPN: ien käytön sensuurin ohittamiseksi...

Internet-sensuuri

Internet-sensuuri on monimuotoinen ja -kokoinen. Yleisiä esimerkkejä ovat:

Hallituksen sensuuri poliittisista ja / tai sosiaalisista syistä

Klassisia esimerkkejä ovat Kiinan suuri palomuuri ja valtion sensuuri Iranissa. Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat myös äskettäin saaneet otsikoita VPN: ien käytön kriminalisoimisesta ja vastaavista kiertää sensuurirajoituksiaan. Lisätietoja VPN: n käytöstä sensuurin ohittamiseksi näissä maissa on VPE: n Arabiemiirikunnat ja VPN: n Kiinassa oppaissa.

Hallituksen sensuuri tekijänoikeudellisista syistä

Hallitusten on yhä yleisempi estää pääsy verkkosivustoille, joiden katsotaan edistävän tai helpottavan tekijänoikeuksien piratismia. Tämä sensuurimuoto on erityisen yleinen Euroopan maissa, Yhdistyneen kuningaskunnan johtaessa syytteeseen. Venäjä on myös äskettäin vauhdittanut pyrkimyksiään estää laittoman sisällön saatavuus.

Työ

Monet työpaikat yrittävät estää työntekijöitä pääsemästä sisältöön, joka voi häiritä tai loukata muita kollegoita (katso Ei turvallinen työhön). Tai mikä todennäköisesti häiritsee heitä työstä (kuten jutteleminen sosiaalisessa mediassa). Tällaiset rajoitukset ovat yleensä melko ymmärrettäviä työympäristön yhteydessä.

Koulut ja korkeakoulut

On tavallista, että oppilaitokset estävät pääsyn web-sisältöön. Kun oppilaat ovat alaikäisiä, tämä on kiistatta perusteltua. Se on vähemmän niin yliopistoissa ja korkeakouluissa, joissa osallistujat ovat aikuisia. Itse asiassa käsitys sensuurista korkeakouluissa on enemmän kuin vähän ironista!

Porn, sosiaalinen media ja tekijänoikeuksien loukkauksiin liittyvät verkkosivustot ovat yleensä pääkohteita. Ei ole harvinaista, että poliittista sisältöä sensuroidaan.

Tsensoitu Internet

Vielä huolestuttavampaa on kieltää nuorten pääsy tärkeään tietoon, joka liittyy sosiaalisiin aiheisiin, kuten huumeneuvonta, seksuaaliterveys, rotuun ja / tai sukupuoleen perustuva syrjintä, kiusaaminen ja muut..

Verkkosivustot, jotka estävät VPN: t

Median suoratoisto-verkkosivustoilla on yhä yleisempi estää VPN-verkkoja käyttävät katsojat ohittamaan palveluilleen asetetut maantieteelliset rajoitukset. Ensisijaisia ​​esimerkkejä ovat Hulu, USA Netflix ja BBC iPlayer.

Netflix yrittää estää VPN-käyttäjiä

Syy tällaisiin estoihin on melkein aina siksi, että tekijänoikeuksien haltijat haluavat maksimoida tuotonsa erottamalla keinotekoisesti maailmanmarkkinat.

Oikeudelliset näkökohdat

VPN-lohkot asetetaan paikalleen syystä, ja niitä asettavat ihmiset suhtautuvat yleensä hämärään pyrkimyksiin kiertää lohkojaan.

Toisin sanoen, jopa maissa, joissa VPN-verkot ovat estetty (kuten Kiina ja Iran), niiden käyttö ei milloinkaan ole tosiasiassa laitonta. Tämä tarkoittaa, että VPN-lohkojen kiertäminen ei melkein koskaan johda lakien vaikeuksiin.

Huomattava poikkeus tähän yleiseen sääntöyn on Yhdistyneet arabiemiirikunnat, joka on äskettäin ilmoittanut, että kuka tahansa VPN: n avulla kiinniotettu henkilö uhkaa sakkoa, joka on enintään 2 miljoonaa UAE-dirhamia (yli 500 000 dollaria) ja / tai vankila-aikaa. Kuinka tiukasti tätä noudatetaan käytännössä, on vielä nähtävissä, mutta varovaisuutta suositellaan, kun yritetään kiertää VPN-lohkoja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

Tietenkin, vaikka VPN: n käyttö ja VPN-rajoitusten ohittaminen eivät yleensä ole laittomia, sinänsä VPN: ää käyttäessäsi käyttämäsi sisältö saattaa olla.

Turvallisuusnäkökohdat

Kun käytät yksityistä WiFi- tai LAN-verkkoa, verkon omistajalla on kaikki lailliset oikeudet rajoittaa sitä, mitä voit tehdä, kun olet yhteydessä heidän verkkoon. Tähän sisältyy koulu -, yliopisto -, toimisto - ja kotiverkostot jne.

Mahdollisuudet saada kiinni kiertää VPN-rajoituksia tällaisissa verkoissa ovat yleensä melko vähäiset, mutta ne voivat mahdollisesti johtaa keskeyttämiseen, potkut ja muut kurinpidolliset toimenpiteet.

Siksi on syytä harkita huolellisesti, oikeuttaako VPN-lohkojen kiertäminen mahdolliset ongelmat, jos joudut kiinni.

Kuinka VPN-lohkot toimivat

VPN: n käyttö voidaan estää monin tavoin, ja organisaatiot, jotka suhtautuvat vakavasti VPN: n estämiseen, yhdistävät usein tekniikoita.

Huomaa, että lukuun ottamatta Kiinaa (missä kaikki Internet-liikenne Kiinaan ja Kiinasta on rajoitettu vain kolmeen valtion kontrolloimaan tukipisteeseen), julkisen palveluntarjoajan suorittavat lähes aina VPN-lohkot (ja sensuuri) hallituksen ohjeiden mukaan.

Yleisiä taktiikoita VPN-lohkoille ovat:

VPN-verkkosivustojen käytön estäminen

Jos et pääse VPN-palveluntarjoajan verkkosivustoon, et voi kirjautua palveluun tai ladata sen ohjelmistoa. Tämä sensuurimuoto ulottuu yleensä VPN-tarkistussivustoihin (kuten ProPrivacy.com) ja muihin sensuurin kiertämiseen tarkoitettuihin verkkosivustoihin..

Vaikka harvoin ainoa käytetty taktiikka, VPN-verkkosivustoille pääsyn estäminen on hyvin yleinen lisä muihin käytettyihin menetelmiin.

Estää tunnettujen VPN-palvelimien IP-osoitteita

VPN-palveluntarjoajien käyttämien VPN-palvelimien IP-osoitteiden löytäminen ei ole liian vaikeaa. Ja estä sitten pääsy heihin.

Tämä on ylivoimaisesti yleisin tapa estää VPN: n käyttöä, ja kun sitä käytetään yhdessä VPN-verkkosivustojen pääsyn estämiseen, se on useimpien VPN-lohkojen laajuus.

Koska siellä on paljon VPN-palveluntarjoajia ja koska palvelimen IP-osoitteiden vaihtamisen seuraaminen on vaikeaa, useimmat organisaatiot päättävät kieltää vain suositummat VPN-palvelut. Tämä tarkoittaa, että pienempien ja vähemmän tunnettujen VPN-palveluiden käyttäjät voivat usein ”liukastua tutkan alle”.

Porttien estäminen

Oletuksena OpenVPN käyttää porttia 1194 (UDP, vaikka tämä voidaan helposti muuttaa TCP: ksi). Muut VPN-protokollat ​​käyttävät erilaisia ​​portteja. Siksi yksinkertainen, mutta tehokas tapa estää VPN-verkkoja on käyttää palomuuria näiden porttien estämiseen.

Syvän paketin tarkastus (DPI)

Syvä pakettivalvonta on ”tietokoneverkon pakettisuodatuksen muoto, joka tutkii paketin dataosan (ja mahdollisesti myös otsikon) sen kulkiessa tarkastuspistettä.” DPI: lle käytetään erilaisia ​​tekniikoita, joiden tehokkuustaso vaihtelee..

VPN-protokolloihin kapseloitua tietoa on kuitenkin melko helppo havaita jopa melko yksinkertaisten DPI-tekniikoiden avulla. Pakettien sisältö pysyy turvallisesti salatuna, mutta DPI voi määrittää, että se on salattu VPN-protokollan avulla.

DPI: n käyttäminen VPN-liikenteen havaitsemiseen on ehdottomasti asteittainen vakavuus DPI: tä suorittavan organisaation kannalta.

Yksinkertaiset ratkaisut

Käytä mobiiliyhteyttä

Ok, joten tämä ei auta hallitusten lohkoista kiertämiseen, mutta se toimii kouluissa, korkeakouluissa, työssä jne. Ja se on usein ylivoimaisesti helpoin ratkaisu. Sen sijaan, että käytät VPN-verkkoa pääsyyn lähiverkossa estettyyn sisältöön, käytä sitä vain mobiililaitteellasi mobiili (matkapuhelin) -yhteyden avulla.

Tämä tarkoittaa, että joudut maksamaan tavalliset mobiilitietomaksusi, mutta sen avulla voit tarkistaa Facebook-tilisi ilman vaivaa ja vähän mahdollisuuksia joutua vaikeuksiin sen takia..

Kokeile toista VPN-palveluntarjoajaa ja / tai palvelimia

Kuten jo todettiin, kaikkien VPN-palveluntarjoajien IP-osoitteiden seuranta on tärkeä tehtävä. Siksi vaihtaminen matalamman profiilin VPN-palveluun riittää usein IP-lohkojen välttämiseksi. Vaikka tietyn VPN: n tietyt IP: t estäisivät, yksinkertainen vaihtaminen saman palveluntarjoajan ylläpitämiin voi toimia.

Jotkut VPN-palveluntarjoajat kierrättävät IP-osoitteensa säännöllisesti. Tämä tekee muutosten seuraamisesta ja uusien IP-osoitteiden estämisestä suuren päänsärkyn. Tätä taktiikkaa kutsutaan usein peliin "läimäyttää mooli". On syytä kysyä palveluntarjoajalta, onko tämä jotain, mitä se tekee.

Ei monet VPN-palveluntarjoajat tue tällä hetkellä täysin IPv6: ta (Mullvad on ainoa, jonka tiedän). Tämä muuttuu melkein varmasti, kun uusia IPv4-osoitteita ei ole saatavana. IPv6 laajentaa huomattavasti käytettävissä olevien IP-osoitteiden määrää. Tämä tarkoittaa, että kun IPv6: ta käytetään laajemmin, yksinkertaisista IP-lohkoista tulee vähemmän ja vähemmän tehokkaita.

Ota käyttöön oma VPN

Äärimmäisempää, mutta erittäin tehokasta vaihtoehtoa on ajaa oma VPN-palvelimesi ja sitten muodostaa yhteys siihen sensuroidusta sijainnista.

Koska VPN-palvelin kuuluu sinulle, tämä ei tarjoa tavanomaisia ​​yksityisyyden etuja kaupallisen VPN-palvelun käytöstä. Se tarjoaa kuitenkin sinulle oman VPN-IP-osoitteesi, jota ei estä.

OpenVPN on asennettu VPS: ään

Voit määrittää kotitietokoneen toimimaan henkilökohtaisena VPN-palvelimena tai vuokrata ja määrittää VPS: n (mikä sopii myös geosäteilyyn). Jos oman VPN: n vieriminen VPS: llä vaikuttaa liian kovalta, PrivatePackets.io voi tehdä raskaan nostamisen puolestasi.

Dedikoidut IP-osoitteet

Jotkut VPN-verkot tarjoavat omistettuja IP-osoitteita. Tämä tarkoittaa, että sen sijaan, että jaat IP: n monien muiden käyttäjien kanssa, sinulle annetaan yksilöivä IP (aivan kuten jos kerät oman VPN: n). Koska tämä IP on sinulle ainutlaatuinen, verkkosivustojen, kuten Netflix ja BBC iPlayer, käyttö on hyvin epätodennäköistä. Kuten oman VPN: n liikuttamisessa, sillä ei kuitenkaan ole yksityisyyden etuja jaetun IP-osoitteen käytöstä.

Poista iPlayerin esto VPN: llä

Tule valmistautumaan

Kun käyn esimerkiksi Kiinassa, yksi tehokkaimmista taktiikoista on yksinkertaisesti valmis! Tilaa VPN-palvelu ja lataa sen ohjelmisto ennen vierailua. Vaikka VPN-palveluntarjoajien verkkosivustoille pääsy olisi estetty, VPN-yhteydet eivät usein ole.

Jos et ole valmistautunut (tai sinulla ei ole koskaan ollut mahdollisuutta), vaihtoehtoisia sensuurin purkamistekniikoita voidaan käyttää VPN-verkkosivustoihin pääsyyn. Tämän jälkeen voit rekisteröityä ja ladata heidän ohjelmistonsa.

Tor-verkko

Tor pystyy tarjoamaan nimettömänä paremmin kuin sensuurin purkaminen. Tämä johtuu siitä, että Tor-solmuihin pääsy on helppoa estää. Tor-siltoja voidaan käyttää ohittamaan Tor-solmujen IP-lohkot, ja obfsproxy (katso alla) voidaan käyttää piilottamaan Tor-liikenne syvän paketin tarkistukselta.

Tor-selain

Varjo sukat (kiina: 影 梭)

Tämä "on avoimen lähdekoodin välityspalvelinohjelma, jota käytetään laajasti Manner-Kiinassa Internetin sensuurin kiertämiseksi. ”Se on kiinalaisen kehittäjän luoma avoimen lähdekoodin anti-GFW-työkalu / protokolla / palvelin. Pohjimmiltaan se on SOCKS5-välityspalvelin, joka on saatavana useimpiin tärkeimpiin alustoihin.

aalto

Tämä on samanlainen kuin Shadowsocks, mutta on saatavana vain iOS: lle.

Lahana

Torista peräisin oleva Lahana on suunniteltu ratkaisemaan Torin ongelma helposti tukkeutuvien poistosolmujen suhteen tekemällä ”typerästi helpoksi” asettaa uusia solmuja. Lahana oli suunniteltu voittamaan sensuuri Turkissa, mutta sen tulisi toimia myös monissa muissa sensuuritilanteissa.

Psiphon

Tämä käyttää VPN-, SSH- ja hämärtämistekniikoiden yhdistelmää sensuurin ohittamiseen. Jos kohtaat lohkon esimerkiksi VPN: ää käytettäessä, voit vaihtaa sen sijaan SSH: hon tai tukkeutuneeseen SSH: hon (SSH +). Yksi parhaimmista asioista Psiphonissa on, että jos löydät Psiphon-sivuston estettyä, voit pyytää ohjelmiston lähettämistä sinulle sähköpostitse.

Psiphon Windows SSH

Itse asiassa suurin osa VPN-palveluntarjoajista antaa mielellään myös rekisteröidä ja ladata heidän ohjelmistonsa sähköpostitse. Kysy vain.

Muuta porttinumeroita

Monet mukautetut VPN-asiakkaat sallivat sinun muuttaa käyttämääsi porttia. Tämä on hyvä tapa torjua porttien estäminen. Kaksi suosituinta satamavalintaa ovat:

TCP-portti 80 - tämä on sataman, jota kaikki "normaali" salaamattomat Internet-liikenteet käyttävät. Toisin sanoen se on HTTP: n käyttämä portti. Tämän portin estäminen tehokkaasti estää Internetiä, joten sitä ei lähes koskaan tehdä. Haittapuoli on, että jopa alkeellisimmat DPI-tekniikat havaitsevat VPN-liikenteen tämän portin avulla.

TCP-portti 443 - tätä porttia käyttää HTTPS, salattu protokolla, joka suojaa kaikki suojatut verkkosivustot. Ilman HTTPS: ää mikään verkkokaupan muoto, kuten ostokset tai pankkitoiminta, ei olisi mahdollista. Siksi on erittäin harvinaista, että tämä satama tukkeutuu.

Lisäbonuksena TCP-portin 443 VPN-liikenne reititetään HTTPS: n käyttämän TLS-salauksen sisälle. Tämä tekee DPI: n käytöstä huomattavasti vaikeamman havaita. TCP-portti 443 on siksi suosittu portti VPN-lohkojen välttämiseksi.

Monet VPN-palveluntarjoajat tarjoavat mahdollisuuden muuttaa porttinumeroita mukautetulla ohjelmistollaan (varsinkin kun käytetään OpenVPN-protokollaa).

Vaikka sinun ei, monet VPN-palveluntarjoajat todella tukevat OpenVPN: ää TCP-portin 443 avulla palvelutasolla. Voit siirtyä siihen yksinkertaisella muokkauksella OpenVPN-määritystiedostoosi (.ovpn). Siksi on syytä kysyä tästä VPN-palveluntarjoajalta.

Toinen vaihtoehto on käyttää SSTP-protokollaa (jos käytettävissä), joka käyttää TCP-porttia 443 oletuksena.

Edistyneet ratkaisut

Jotkut VPN-palveluntarjoajat tarjoavat edistyneempiä VPN-estämisratkaisuja, jotka on suunniteltu poistamaan herkempiä DPI-tekniikoita. Tällaiset tekniikat analysoivat paketin koon ja / tai ajoituksen havaitakseen OpenVPN: n melko erottuvan kädenpuristuksen, jopa piilotettuna HTTPS: n taakse.

Erittäin herkkä (ja siksi myös erittäin kallis ja harvoin käytetty) DPI voi jopa havaita VPN: n käytön, kun käytetään alla kuvattua taktiikkaa. Edistyneeseen VPN-piilotukseen on olemassa 2 perusmenetelmää:

stunnel / SSL-tunnelointi

stunnel on avoimen lähdekoodin monialustaohjelma, joka luo TLS / SSL-tunneleita. TLS / SSL on HTTPS: n käyttämä salaus, joten VPN-yhteyksiä (yleensä OpenVPN), jotka on reititetty näiden TLS / SSL-tunnelien läpi, on siksi erittäin vaikea erottaa tavallisesta HTTPS-liikenteestä.

Tämä johtuu siitä, että OpenVPN-tiedot on kääritty TLS / SSL-salauksen ylimääräisen kerroksen sisään. Koska DPI-tekniikat eivät kykene tunkeutumaan tähän "ulkoiseen" salauskerrokseen, he eivät pysty havaitsemaan OpenVPN-salaus "sisällä".

SSL-tunnelit tehdään yleensä stunnel-ohjelmistolla. Tämä on määritettävä sekä VPN-palvelimella että tietokoneellasi. Siksi on tarpeen keskustella tilanteesta VPN-palveluntarjoajasi kanssa, jos haluat käyttää SSL-tunnelointia (asennusoppaat ovat täällä viitteinä).

AirVPN SSH SSL -soittoääniä

AirVPN on ainoa tiedän VPN-palveluntarjoaja, joka tarjoaa tainnutusominaisuuksia ”ulos laatikosta” räätälöityjen avoimen lähdekoodin ohjelmistojen avulla. En tunne muuten Anonyprozia, mutta se voidaan konfiguroida stunneliin, ja muut palveluntarjoajat saattavat myös tarjota tämän ominaisuuden.

SSH-tunnelointi

Tämä on samanlainen kuin SSL-tunnelointi, paitsi että VPN-tiedot kääritään SSH-suojauksen kerroksen sisälle. SSH: ta käytetään pääasiassa shell-tilien käyttämiseen UNIX-järjestelmissä. Sen käyttö on rajoitettu pääasiassa yritysmaailmaan, eikä se ole läheskään yhtä suosittua kuin SSL.

Kuten SSL-tunneloinnissa, joudut keskustelemaan VPN-palveluntarjoajasi saadaksesi sen toimimaan. Jälleen kerran, AirVPN tukee sitä "ulos laatikosta".

SSH-tunnelointi käyttää PuTTY telnet / SSH -asiakasta, ja täältä löytyy suhteellisen yksinkertainen asennusopas.

Obfsproxy (ja vastaavat tekniikat)

Obfsproxy on työkalu, joka on tarkoitettu käärittämään tiedot hämärtämiskerrokseen. Tämän vuoksi on vaikea havaita, että OpenVPN (tai mikä tahansa muu VPN-protokolla) on käytössä.

Tor-verkko on hyväksynyt sen suurelta osin vastauksena Kiinaan, joka estää pääsyn julkisiin Tor-solmuihin. Se on kuitenkin Torista riippumaton, ja se voidaan konfiguroida OpenVPN: lle .

Toimiaksesi obfsproxy on asennettava sekä asiakkaan tietokoneeseen (esimerkiksi käyttämällä porttia 1194) että VPN-palvelimeen. Tarvitsee kuitenkin seuraavan komentorivin syöttämistä palvelimelle:

obfsproxy obfs2 - vanhin = 127.0.0.1: 1194 palvelin x.x.x.x: 5573

Tämä käskee obfsproxya kuuntelemaan porttia 1194 (esimerkiksi), muodostamaan yhteys paikallisesti porttiin 1194 ja lähettämään kapseloimattomat tiedot sille (x.x.x.x tulisi korvata IP-osoitteellasi tai 0.0.0.0 kuunnella kaikissa verkkoliittymissä). On todennäköisesti parasta asettaa staattinen IP VPN-palveluntarjoajan kanssa, jotta palvelin tietää, mitä porttia kuunnella.

Verrattuna stunneliin ja SSH-tunnelointiin, obfsproxy ei ole yhtä turvallinen. Tämä johtuu siitä, että se ei kääri liikennettä salaukseen. Asennus ja konfigurointi on kuitenkin jonkin verran helpompaa, ja sen kaistanleveys on huomattavasti pienempi, koska se ei sisällä ylimääräistä salauskerrosta. Tämä voi olla erityisen merkityksellinen käyttäjille paikoissa, kuten Syyria tai Etiopia, joissa kaistanleveys on usein kriittinen resurssi.

Jotkut palveluntarjoajat voivat käyttää vaihtoehtoisia tekniikoita, jotka ovat samanlaisia ​​kuin obsfproxy. Esimerkiksi BolehVPN käyttää XOR-hämärtymää "xCloak" palvelimet.

lisäys

Huomautus Yhdistyneistä arabiemiirikunnista

Yllä olevat edistyneet ratkaisut VPN-estämiseen estävät todennäköisesti VPN: n käytön havaitsemisen DPI-tekniikoilla (vaikka Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat investoineet voimakkaasti kehittyneisiin Internet-valvontajärjestelmiin).

Uskotaan kuitenkin, että UAE: n Internet-palveluntarjoaja voi myös ylläpitää laajaa VPN-palvelimen IP-tietokantaa. He voivat helposti selvittää, että käytät VPN: tä yksinkertaisesti IP-yhteyden kautta, johon yhdistät (kuten verkkosivustoilla, kuten Netflix)..

Todellisuudessa vaikuttaa epätodennäköiseltä, että sinua syytetään vain VPN: n käytöstä Netflixin katsomiseen Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Jos vihastit viranomaisia ​​jollakin tavalla, VPN: n käyttäminen voi antaa heille vaarallisen aseen, jota voidaan käyttää sinua vastaan.

Suosittelemme aina erittäin varovaisuutta harkittaessa VPN: n käyttöä Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

Huomautus verkkosivustoilla, jotka estävät VPN-käyttäjiä

Tämä esto voi olla haastava voittaa. Matalaprofiilisen VPN-palveluntarjoajan valitseminen tai sellainen, joka kierrättää säännöllisesti IP-osoitteitaan, voi olla tehokasta. Kokeilu ja virhe ovat avain tässä.

Suosittelemme, että käytät kaikkia tarjoamiasi ilmaisia ​​kokeiluja ja rahat takaisin -takuita täysimääräisesti. Tämän avulla voit selvittää itse, mitkä VPN-palvelut toimivat suoratoistettavan sisällön suhteen.

Muista, että tänään toimiva palvelu voidaan estää huomenna. Joten on hyvä idea maksaa kuukauden tilauksesta kerrallaan. Tämä on melkein aina kalliimpaa kuin vuosittain maksaminen. Mutta jos palvelu tukkeutuu (ilman omaa syytä), et jää sinulle vuoden tarpeettomaan tilaukseen, joka on sinulle hyödytön!

Voi olla myös syytä tarkastella älykkäitä DNS-ratkaisuja VPN: n käytön sijasta. Älykkäät DNS-palvelut voidaan myös estää, mutta tämä on vaikeampaa tehdä ja tapahtuu vähemmän todennäköisesti. Harvempi älykäs DNS-palvelu on kielletty kuin VPN-palvelu.

Jotkut VPN-palvelut, kuten AirVPN, käyttävät hienoa DNS-reititystä. Tämän avulla voit muodostaa yhteyden palveluihin, kuten US Netflix ja iPlayer, vaikka et olisikaan yhteydessä palvelimiin Yhdysvalloissa tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa (vastaavasti)! Tämä ei ole aina 100% tehokasta, mutta silti vaikuttavaa.

johtopäätös

Suurin osa VPN-lohkoista on melko helppo voittaa käyttämällä vähän sivuttaista ajattelua. Jopa silloin, kun käytetään hienostuneita ja erittäin arkaluontoisia syvän paketin tarkastustekniikoita, tekniikat, kuten stunnel ja obfsproxy, ovat erittäin tehokkaita.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me