Kuinka poistaa Google-hakuhistoriasi

Tarkastellaanpa: on muutama kiusallisempi asia kuin Google-hakuhistoriasi. Siksi puhdistat ajoittain selaimesi historian, jos joku pyytää käyttämään tietokonettasi vain saadaksesi selville, että viimeisin haku oli "salaperäinen punainen kohouma käsivarteen" ja että leijaa lentävien ystävien foorumi on ensimmäinen verkkosivusto, joka avautuu, kun he kirjoittavat kirjeen "K".


Tyhjennä selaimesi historia, ja voit pitää nämä asiat pienessä salaisuudessa, totta?

Väärä.

Entä jos sanoisimme, että selaimesi historian tyhjentäminen ei todellakaan poista Google-hakuhistoriaasi? Selaimesi historian tyhjentäminen vain poistaa henkilökohtaiselle tietokoneellesi tallennetut tiedot, eikä se millään tavoin vaikuta historiaan, jonka Google on tallentanut heidän palvelimilleen.?

Vielä pahempaa, entä jos me kertoisimme sinulle, että Googlen ihmisten hakuhistoria on tallennettu aina vuodesta 2005?

Kyllä, sanoin "2005".

Anna sen upota minuutin.

Onko sinulla tehty kauhistuttavia takaiskuja kaikille kiusallisille asioille, joita olet todennäköisesti etsinyt tuolloin? Hyvä. Siirrymme sitten seuraavaan lopulliseen ProPrivacy.com -oppaan ohjeeseen siitä, kuinka poistaa Google-hakuhistoriasi pysyvästi, jotta voit poistaa suuren osan digitaalisesta jalanjäljestä, parantaa online-yksityisyyttäsi ja - kiitos hyvää - päästä eroon näistä kärsimyksistä - arvoisia hakuja ikuisesti.

Kuinka ladata Google-verkkohistoriasi ennen poistamista

Googlella on ominaisuus, jonka avulla voit ladata koko hakuhistoriasi ennen sen poistamista, vaikka he eivät sitä halveksitse. Vaikka tämä voi aluksi tuntua melko outolta, se toimii sentimentaliteetin ulkopuolella, mutta mietin sitä tarkemmin tässä oppaassa. Toistaiseksi tässä on yksinkertaiset vaiheet, jotka sinun on noudatettava ladataksesi ja tallentaaksesi Google-hakuhistorian:

 1. Siirry Google-tilisi Oma toiminta -sivulle.
 2. Napsauta pystysuoraa ellipsiä oikeassa yläkulmassa ja napsauta sitten "Muu Google-toiminta."
  Google-arkisto
 3. Vieritä sivua alaspäin, kunnes pääset aiheeseen "Lataa aiemmat haut." Klikkaus "Luo arkisto."
 4. Valitse tiedot, jotka haluat lisätä. Se valitsee kaiken automaattisesti, mutta jos etsit vain etsimääsi, löydät sen alhaalta alhaalta.
 5. Mukauta arkistomuotoasi. Valinnaiset tiedostotyypit ovat .zip, .tgz ja .tbz, kun taas arkistosi koko voi olla 1 Gt, 2 Gt, 5 Gt, 10 Gt tai 50 Gt..
 6. Valitse haluamasi toimitustapa. Voit lähettää sen latauslinkkinä sähköpostitse tai lisätä vaihtoehtoisesti Driveen, Dropboxiin tai OneDriveen.
 7. Klikkaus "Luo arkisto." Tarkista sähköpostisi tai online-varmuuskopio varmistaaksesi, että arkisto on vastaanotettu.

Google-hakuhistorian poistaminen ja poistaminen käytöstä

Nyt kun Google-hakuhistoriasi on turvattu sähköpostiin tai online-varmuuskopioon, voit lopulta poistaa toiminnon ja poistaa sen käytöstä. Seuraamme alla olevia osioita vaiheittain vaiheittain läpi jokaisen prosessin.

Poista Google-historiasi

Voit puhdistaa toimintalokit seuraavasti:

 1. Palaa Oma toiminta -sivulle. Napsauta pystysuuntaista ellipsiä ja valitse "Poista aktiviteetti."poista Google-hakuhistoria
 2. Sisään "Poista päivämäärän mukaan," valita "Koko ajan."
 3. Jätä suoraan alla olevaan kohtaan "Kaikki tuotteet" valittu. Jos haluat poistaa vain jotain tiettyä, voit tehdä sen tässä avattavassa valikossa. Suosittelemme kuitenkin, että poistat kaiken!
 4. Klikkaus "POISTAA". Klikkaus "kunnossa" seuraavalla sivulla, kun Google kehottaa harkitsemaan uudelleen.

Jos onnistut, sinun ei enää pitäisi nähdä mitään lokkeja Oma toiminta -sivulla.

Poista Google-toiminnan kirjaaminen käytöstä

Voit estää Googlea seuraamasta mahdollisia tulevia toimia hakukoneessasi poistamalla heidän kykynsä tehdä niin noudattamalla näitä vaiheita:

 1. Palaa Oma toiminta -sivulle. Napsauta pystysuuntaista ellipsiä ja valitse "Aktiviteetin hallinta."poista Google-tiedonkeruu käytöstä
 2. Pyyhkäise sinistä kytkintä vieressä "verkko & Sovellustoiminta" vasemmalle.
 3. Näkyviin tulee ponnahdusikkuna "Keskeytä verkko & Sovellustoiminta?". Lue perusteellisesti toimitetut tiedot ja napsauta sitten "TAUKO."
 4. Jos onnistuminen, kytkin vieressä "verkko & Sovellustoiminta" on harmaa ja se sanoo selvästi, että aktiviteetti on keskeytetty.
 5. Jos jatkat sivun vierittämistä, sinulle annetaan mahdollisuus keskeyttää "Sijaintihistoria," "Laitteen informaatio," "Ääni & Äänitoiminto," "YouTube-hakuhistoria," ja "YouTube-katseluhistoria." Jos kytkimet ovat harmaita, jätä ne olemaan. Jos ne ovat sinisiä, keskeytä ne pyyhkäisemällä vasemmalle.
 6. Jos onnistut, kaikki kytkimet ovat nyt harmaita ja sanovat selvästi, että aktiviteetti on keskeytetty.

Toisin kuin hakuhistorian poistaminen, Google-toimintosi lokin poistaminen käytöstä voidaan kumota. Emme kuitenkaan pidä lukijoita tekemästä niin, koska kaikki, jotka he todella menettävät keskeyttämällä kaikki yllä olevat toiminnot, ovat yksilöityjä hakutuloksia (ja kaikki siihen liittyvä kohdistettu mainonta).

Miksi minun pitäisi tyhjentää Google-historiani??

Jos tämän oppaan johdannossa esitetyt syyt eivät riittäneet vakuuttamaan sinua poistamaan selaushistoriasi pysyvästi, ja tarvitset lisää vakuuttavia, täällä se on.

Google tietää hakuhistoriasi kautta kaiken sinusta. Se tietää jokaisen napsauttamasi kuvan ja linkin, kaikki vieraillut verkkosivut ja kaiken, mitä olet koskaan kirjoittanut heidän hakukoneeseensa.

Käyttämällä näitä tietoja - joita he ovat keränneet ja varastoineet yli kymmenen vuotta - he pystyvät koottamaan uskomattoman tarkan kuvan sinusta. Tämä sisältää iän, sukupuolen, kielet, mistä olet kotoisin, harrastuksesi ja kiinnostuksen kohteesi, minkä koulun olet käynyt, ja paljon muuta. Tämän profiilin avulla he voivat tehdä sinusta tiettyjen mainosten kohteen ja ohjata sinut tietyille verkkosivustoille.

Ei kuulosta liian vainoharhaiselta, mutta tämä kulkee melko kaukana Orwellin alueelle. Entä jos tämä valtava määrä tietoa sinusta päätyy koskaan vääräihin käsiin? Olet itsellesi velkaa, että ryhdyt tarvittaviin turvatoimenpiteisiin ja varmista, että online-selaaminen on mahdollisimman turvallista ja yksityistä.

Muita tapoja parantaa online-tietosuojaasi

Google-hakuhistorian poistaminen on vain online-yksityisyyden jäävuoren huippu. Vaikka tutkimme yksityiskohtaisesti online-tietosuojasi parantamista ProPrivacy.com-sivuston Ultimate Privacy Guide -oppaassa, tässä on joitain pureman kokoisia vinkkejä, jotka voit ottaa pois tästä artikkelista:

Käytä tuntematonta hakukonetta

Google on kiistatta online-hakukoneiden kuningas, mutta se ei ole ainoa vaihtoehto. En ehdota käyttämään Yahoo! tai Bing täällä. Pikemminkin kehotan teitä tutkimaan hakukoneita, jotka eivät seuraa tai pidä lokitietoja hakutoiminnostasi, kuten StartPage tai DuckDuckGo.

Poista käyttämättömät tilit

Jokaisella on vanhoja tilejä foorumeista, verkkokaupoissa ja muista vastaavista, jotka he ovat unohtaneet tai hylänneet. Tämä on vaarallinen siirto, sillä jos joku onnistuu murtautumaan johonkin näistä tileistä, hän voisi helposti käyttää sitä murtautua tärkeämpiin tiliin, kuten Gmailisi tai Facebookiin. Sellaisena suosittelen, että käytät lataamaasi Google-hakuhistoriaa (sanoin, että se voi olla hyödyllinen!) Tarkistaaksesi sivustoja, joilla sinulla on vanhoja tilejä. Jälkeenpäin voit taaksepäin ja poistaa ne.

Tilaa VPN-palvelu

Kun Google My Activity -toimintosi on piikikäs puhdas ja poistettu käytöstä, voit antaa tuleville online-selailutehtävillesi ylimääräisen määrän turvallisuutta kirjautumalla VPN-palveluntarjoajaan. Hyvä palvelu (kuten ExpressVPN tai NordVPN) käyttää huippuluokan salausta ja antaa useita eri palvelimia ympäri maailmaa käytettäväksi.

Tutustu ProPrivacy.com-sivuston perusteellisiin VPN-arvosteluja sisältävään osioon löytääksesi sinulle sopivan VPN: n, tai lue aloittelijoille tarkoitetun VPN: n sivumme oppimaan kaikki mitä sinun tarvitsee tietää mitä ne ovat ja miten ne toimivat.

Kuinka poistaa Google-hakuhistorian päätelmät

Koska hakukone jättiläinen on tallettanut tietojasi jo yli kymmenen vuoden ajan, on aika antaa Google-hakuhistoriallesi hyvä hanga. Oma toiminta -toimintosi poistaminen ja poistaminen käytöstä ei vain poista kohdennettua mainontaa ja päästä eroon kiusallisista hauistasi, mutta parantaa myös huomattavasti online-tietosuojaasi. Lisätietoja online-tietoturvasi lisäämisestä saat lukemalla ohjeiden kautta. Tai jos sinulla on omia vinkkejä lisätä, auta muita lukijaasi jättämällä heidät alla olevaan kommenttiruutuun.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me