Kuinka poistaa IPv6 käytöstä kaikilla laitteilla

IPv4 on loppumassa, joten IPv6 on tulevaisuus. Valitettavasti maailma ei ole täysin valmis IPv6: lle. Tämä sisältää monia VPN-palveluita, joiden ohjelmisto ei suojaa käyttäjiä IPv6-vuotoilta. Yksinkertaisin ratkaisu tähän ongelmaan on laitteen IPv6 poistaminen käytöstä..

Mikä on IPv6?

On 4,29 miljardia IPV4-osoite ja meillä on loppumassa

Jokaisella Internet-yhteydellä on yksilöivä numeerinen osoite, joka tunnetaan sen Internet Protocol (IP) -osoitteena. Tällä hetkellä suurin osa IP-osoitteista käyttää vanhempaa 32-bittistä IPv4-standardia, mutta IPv4-osoitteet ovat loppumassa nopeasti.

Ratkaisu on yksinkertaisesti käyttää pidempiä IP-osoitteita, mikä on täsmälleen IPV6. Käyttämällä 128-bittisiä verkko-osoitteita IPv6 tuottaa noin 340 miljardia miljardia miljardia osoitetta. Joiden pitäisi pitää meidät menossa jonkin aikaa!

Onko minulla IPv6?

Onko sinulla IPv6-ominaisuuksia, riippuu Internet-palveluntarjoajalta. Internet-palveluntarjoajien IPv6-käyttöönotto on ollut melko hidasta melkein kaikkialla, vaikka joissakin maissa se on yleisempi kuin toisissa. Kaiken kaikkiaan vuonna 2020 useimmilla ihmisillä ei ole vielä IPv6-yhteyttä, vaikkakin tämä on alkamassa muuttua.

Jos et ole varma, onko sinulla IPv6-yhteys, käy ipleak.netissä (ilman VPN-yhteyttä).

IP-testi

Jos et näe pitkää IPv6-osoitetta, sinulla ei ole IPv6-yhteyttä ja et tarvitse tätä opasta.

IPv6: n poistaminen laitteesta ei ole mitään järkeä, jos sinulla ei ole IPv6-yhteyttä, joskin, jos muodostat säännöllisen yhteyden Internetiin muiden ihmisten yhteyksillä, kuten julkisilla WiFi-yhteyspisteillä, sinun kannattaa tehdä se silti.

Miksi poistaa IPv6?

Siirtyminen IPv6: een on hyvä ja välttämätön asia, joten miksi poista IPv6 käytöstä, jos sinulla se on? Ainoa syy tähän on, että monet VPN-sovellukset reitittävät IPv4-yhteydet oikein VPN-liitännän kautta, mutta eivät tee niin IPv6: lle. Tämä antaa verkkosivustoille nähdä todellisen IP-osoitteesi ja tunnetaan IPv6-vuotona.

IPv6: n poistaminen käytöstä järjestelmätasolla varmistaa, että vuodot eivät ole mahdollisia. Hyvä uutinen on, että IPv6: n poistaminen käytöstä laitteella ei maksa sinulle mitään. IPv4 ei katoa pian, ja kaikki verkkosivustot ja Internet-resurssit tukevat IPv4: tä. IPv6 saattaa olla tulevaisuus, mutta tulevaisuus ei ole vielä täällä.

Tämä tarkoittaa, että voit poistaa IPv6: n käytöstä VPN-yhteyden suojaamiseksi ilman kielteisiä vaikutuksia Internetin käyttöön.

Sana WebRTC: ssä

WebRTC on nykyaikaisimpiin selaimiin rakennettu viestintäprotokolla, joka mahdollistaa saumattoman ääni- ja videoliikenteen selainikkunan sisällä.

WebRTC: n piirteenä on, että sen avulla käyttäjät voivat kommunikoida palomuurien kautta kertomalla yksinkertaisesti muille WebRTC-käyttäjille (ja verkkosivustoille) todellisen IP-osoitteesi. Jos sinulla on IPv6-yhteys, se ilmoittaa heille IPv6-osoitteesi, ja jos et, niin se ilmoittaa heille IPv4-osoitteesi

Tämä ominaisuus on hieno WebRTC-käyttäjille, mutta tuskallinen VPN-käyttäjille, koska se vuotaa todellista IP-osoitteesi riippumatta siitä, käytätkö VPN-verkkoa. Ongelmaan viitataan yleisesti WebRTC-vuodona.

Huomaa, että jos näet WebRTC-vuodon, IPv6: n poistaminen laitteesta saattaa korjata ongelman, mutta on yhtä todennäköistä, että WebRTC vuotaa sen sijaan IPv4-osoitteesi. IPv6: n poistaminen käytöstä ei siksi ole suositeltu ratkaisu IPv6 WebRTC-vuotojen estämiseksi.

On joitain asioita, jotka VPN-palvelu voi tehdä asiakas- ja palvelintasolla vähentääksesi WebRTC-vuotojen mahdollisuutta, mutta ainoa taattu ratkaisu on poistaa WebRTC käytöstä selaimessa..

Kuinka poistaa IPv6 käytöstä laitteellasi

Windows (useimmat versiot)

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä -> Hae -> kirjoita ohjauspaneeli hakukenttään ja valitse tulos.

  Windowsin ohjauspaneeli käynnistyy

 2. Valitse Verkko ja jakaminen (tai Näytä verkon tila ja tehtävät, jos luokkatilassa).

  verkko ja jakaminen

 3. Siirry kohtaan Muuta sovittimen asetuksia.

  muuta sovittimen asetuksia

 4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Internet-yhteyttäsi -> ominaisuudet.

  wifi-ominaisuudet

 5. Vieritä alaspäin, kunnes näet Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6), ja poista valinta ruudusta.

  Internet-protokollan versio 6 WiFi-ominaisuuksissa

 6. Napsauta OK ja olet valmis.

Mac käyttöjärjestelmä

 1. Siirry kohtaan Järjestelmäasetukset...

  Mac-järjestelmän asetukset

 2. Napsauta “Verkko”.

  Verkkoasetuskuvake

 3. Valitse Internet-yhteys -> Pitkälle kehittynyt.< br />

  WiFi-asetukset ja lisäasetukset

 4. Siirry TCP / IP-välilehteen -> Määritä IPv6: -> Vinossa.

  Määritä TCv / IP-välilehdessä IPv6 pois päältä

 5. Napsauta OK ja olet valmis.

Linux

IPv6 voidaan poistaa käytöstä kahdella tavalla Linux-käyttöjärjestelmissä. Voit tehdä tämän joko komentorivillä tai verkonhallinnalla. Katso alla olevat vaiheet saadaksesi selville miten.

Verkonhallinnan käyttäminen

 1. Mene asetuksiin -> Verkkoon. Napsauta verkon asetukset / vaihtoehdot -välilehteä.

  Verkonhallinnan asetukset

 2. Vaihda IPv6-välilehteen -> IPv6-menetelmä -> Poista käytöstä.

  poista IPv6-painike käytöstä

 3. Napsauta Käytä ja olet valmis.

Käytä komentoriviä

Debian (sisältää Ubuntu ja Mint) ja SuSE-järjestelmät

IPv6: n poistamiseksi pysyvästi käytöstä on muokattava sysctl.conf-tiedosto.

 1. Avaa Terminaali ja kirjoita seuraava komento:
  sudo nano /etc/sysctl.conf
 2. Vieritä alas ja lisää seuraavat rivit:
  net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1
  net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1
  net.ipv6.conf.lo.disable_ipv6 = 1

 3. Tallenna ja sulje tiedosto ja suorita sitten muutokset seuraavalla komennolla:
  sudo sysctl -p
  Uudelleenkäynnistys ei myöskään satuta. Jos haluat ottaa IPv6: n uudelleen käyttöön, poista lisätyt rivit /etc/sysctl.conf-tiedostosta.

Red Hat -järjestelmät (mukaan lukien Fedora ja CentOS)

Avaa Terminaali ja kirjoita seuraavat komennot:

sudo sysctl -w net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1

sudo sysctl -w net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1

Ota IPv6 uudelleen käyttöön kirjoittamalla seuraavat komennot:

sudo sysctl -w net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 0

sudo sysctl -w net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 0

Android

IPv6: n käyttöä Android-laitteissa ei voida poistaa käytöstä WiFi-yhteyksissä ilman, että puhelimesi juurrutetaan. Voit kuitenkin poistaa sen käytöstä mobiilidatayhteyksissä.

 1. Siirry Asetukset -> liitännät -> Mobiiliverkot -> Tukiaseman nimet. Valitse matkapuhelinoperaattorisi, vieritä alas APN-protokollaan ja valitse se.

  APN-protokollavaihtoehto Androidissa

 2. Valitse IPv4.

  APN-protokollan IPv4- ja IPv6-asetukset

 3. Ja olet valmis.

On kuitenkin huomattava, että voi olla parempi idea käyttää OpenVPN-sovellusta Androidille vuotavan mukautetun sovelluksen sijaan. Se voi varmistaa, että ei-toivotut IPv6-yhteydet VPN-liittymän ulkopuolella eivät ole mahdollisia.

 1. Avaa OpenVPN for Android -sovellus ja Muokkaa-kuvake VPN-yhteydellesi.

  OpenVPN Android-profiileille

 2. Vaihda reititys-välilehdelle ja Estä IPv6 (tai IPv4), jota VPN ei käytä, on käytössä (se on oletusarvoisesti).

  estä IPv6 (tai IPv4) -asetukset

iOS ja iPadOS

IPv6: ta ei ole mahdollista poistaa käytöstä Applen mobiiliympäristöissä järjestelmätasolla, vaikka OpenVPN Connect -sovellus voi reitittää yhteydet vain IPv4: n kautta. Mene vain asetuksiin -> ja valitse IPv6 -> Vain IPV4-tunneli.

Vain IPv4-tunnelivaihtoehto

chromebook

IPv6: n poistaminen käytöstä järjestelmätasolla ei yleensä ole mahdollista Chromen käyttöjärjestelmässä. Jos siirryt kehittäjätilaan, voit poistaa IPv6: n väliaikaisesti käytöstä avaamalla Chrome-ikkunan syöttämällä:

sudo ip6table –F

Mutta tämä toimii vain, kunnes käynnistät Chromebookisi uudelleen. Parempi ratkaisu on käyttää OpenVPN for Android -sovellusta IPv6-vuotojen estämiseksi VPN-palveluntarjoajan mukautetun sovelluksen sijaan.

OpenVPN Android-asetuksille

Kuten kaikki Chromebookilla toimivat Android VPN-sovellukset, tämä suojaa kaikki Chromebookin alkuperäiset ChromeOS ja kaikki Android-yhteydet. Se ei kuitenkaan suojaa yhteyksiä Chrome-käyttöjärjestelmällä toimiviin Linux-sovelluksiin.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me