Kuinka poistaa paikannus käytöstä selaimissa

Useimpien nykyaikaisten selainten avulla verkkosivustot voivat pyytää sijaintisi. Tällä on laillisia etuja, koska se antaa verkkosivustoille mahdollisuuden räätälöidä palvelut yksilöllisiin tarpeisiin ja helpottaa niiden tarjontaa sijaintikohtaisia ​​ominaisuuksia.

Se on myös jotain yksityisyyden painajaista, koska selaimesi voi jakaa todellisen sijaintisi verkkosivustojen kanssa jopa käytettäessä VPN-verkkoa. Onneksi tämä ominaisuus on oletuksena opt-in ja voit valita, käytetäänkö sitä tapauskohtaisesti. Voit kuitenkin haluta sammuttaa sen kokonaan.

Kuinka HTML5-paikannus toimii?

Maantieteellisen sijainnin tarkat yksityiskohdat vaihtelevat selaimen mukaan. Pöytäselaimet yhdistävät vihjeitä, kuten IP-osoitteesi, selaimen käyttäjän edustajan tiedot ja luettelon alueellasi havaituista Wi-Fi-verkoista, sekä niiden signaalin voimakkuudet arvioidaksesi sijaintisi.

Jos tämä kuulostaa pelottavalta, se pahenee mobiililaitteissa, joissa yllä olevat tiedot yhdistetään matkapuhelimen seurantatietoihin sijaintisi määrittämiseksi edelleen. Tämä sisältää GPS-tiedot, matkapuhelinverkon tiedot ja puhelimesi yksilöllisen IMEI-tunnistenumeron.

Kuinka tarkka on paikannus?

Kokeissani melko darn tarkka! Huolimatta siitä, että VPN oli käytössä, mylocation.org pystyi paikantamaan minut todellinen osoitteeni käytettäessä työpöytäselainta selaimen paikannusominaisuuden kanssa. Puhelimessa tarkkuus oli muutama jalka!

Geolocation

Mutta älä paniikki!

Selaimen sijaintipaikan tuki on opt-in

Oletusarvon mukaan kaikki selaimet pyytävät suostumustasi ennen sijaintitietojen lähettämistä verkkosivustoille.

Maantieteellinen sijainti valinnainen

On kuitenkin mahdollista, että sinä (tai ehkä perheenjäsenesi) olet muuttanut vahingossa selaimesi asetuksia salliaksesi maantieteellisen sijainnin oletuksena. Haittaohjelmat ovat myös yleisiä muuttamaan selaimen paikannusasetuksia.

VPN: ien ja HTML5: n maantieteellinen sijainti

VPN piilottaa IP-osoitteesi käytetyiltä verkkosivustoilta, mutta tämä ohitetaan, jos annat verkkosivustolla käyttää sijainninmääritystä.

Kuten juuri todettiin, selaimesi pitäisi kysyä lupaa ennen näiden tietojen lähettämistä, mutta on mahdollista, että se ei tule. Maantieteellisen sijaintitiedon lähettäminen voi estää sivua estämästä sinua, jos se ei salli yhteyksiä sijainnistasi.

Jos verkkosivusto voi havaita sijaintisi, kun VPN on käynnissä, ensin on tarkistettava, että sinulla ei ole IP-vuotoa käymällä ipleak.com. Jos tällä sivulla näet minkä tahansa joko henkilökohtaisesti tai Internet-palveluntarjoajasi IP-osoitteen, niin ongelma on IP-vuoto - ei HTML5-paikannus.

Kun olet tarkistanut varmistaaksesi, että IP-vuoto ei ole syyllinen, voit yrittää poistaa maantieteellisen sijainnin manuaalisesti käytöstä selaimessa..

Verkkosivustot, jotka estävät VPN-käyttäjiä

Suoratoistopalvelut ovat yhä yleisempi estämään VPN-käyttäjiä, kun he havaitsevat heidät. Tämä johtuu siitä, että monet ihmiset käyttävät VPN: ää katsomaan sisältöä, joka on rajoitettu yleisölle tietyissä maissa lisenssisyistä.

On kuitenkin tärkeää ymmärtää nämä palvelut et jotenkin tiedä missä olet. He yksinkertaisesti pitävät tietokantaa IP-palveluista, joiden tiedetään kuuluvan VPN-palveluihin, ja estävät ketään pääsemästä verkkosivustolleen jollain näistä IP-osoitteista..

IP-vuotojen estäminen ja selaimen maantieteellisen sijainnin poistaminen käytöstä eivät tee mitään sellaisen yksinkertaisen, mutta tehokkaan taktiikan voittamiseksi.

Kuinka poistaa HTML5-paikannus käytöstä

Voit poistaa maantieteellisen sijainnin kokonaan käytöstä selaimessa seuraavilla tavoilla:

Poista maantieteellinen sijainti Firefoxista (pöytätietokoneet ja Android)

  1. Kirjoita about: config URL-palkkiin ja napsauta Hyväksyn riskin (vain työpöytä).
  2. Kirjoita geo.enabled hakukenttään ja kaksoisnapsauta sen merkintää asettaaksesi sen arvoksi väärä.

Maantieteellinen sijainti Firefox

Poista maantieteellinen sijainti Chromesta (työpöytä)

Siirry valikkoon () -> asetukset -> Pitkälle kehittynyt -> Yksityisyys ja turvallisuus -> Sisältöasetukset -> Sijainti ja vaihda “Kysy ennen käyttöä (suositeltava)” Estetty-kohtaan.

Maantieteellinen sijainti Chrome

Poista maantieteellinen sijainti käytöstä Chrome (mobiili)

Täsmälleen sama kuin yllä, paitsi mene Valikkoon (⋮) -> asetukset -> Sivuston asetukset -> Sijainti.

Poista maantieteellinen sijainti käytöstä Safari (macOS)

Siirry Safariin (tehtäväpalkin vasempaan yläkulmaan) -> Asetukset ... -> sivustot - > Sijainti. Valitse ”Estä” kaikille luetelluille verkkosivustoille, jotka et halua sijaintisi. Jos haluat estää kaikkia verkkosivustoja pääsemästä sijaintitietoihin tulevaisuudessa, valitse Kun vierailet muilla verkkosivustoilla: -> kieltää.

Maantieteellisen sijainnin Safari

Poista käytöstä paikannus Safarissa (iOS)

Mene asetuksiin > yksityisyys > Sijaintipalvelu -> kytkentäpainike pois päältä.

Maantieteellisen sijainnin Safari Ios

Poista maantieteellinen sijainti Microsoft Edgessä

Edge on Windows Store -sovellus, joten siirrä ikkunan Käynnistä-sijainti, jotta maantieteellinen sijainti voidaan poistaa käytöstä -> asetukset -> yksityisyys -> Sijainti ja vaihda ”Sijainti” pois käytöstä.

Maantieteellisen sijainnin reuna

Poista maantieteellinen sijainti Microsoft Internet Explorerissa

Siirry valikkoon (cog-kuvake oikeassa yläkulmassa) -> Internet-asetukset -> Tietosuoja-välilehti -> Sijainti ja valinta "koskaan salli verkkosivustojen pyytää fyysistä sijaintiasi" -> kunnossa.

Maantieteellinen sijainti eli

Poista käytöstä paikannus Operassa

Siirry valikkoon -> asetukset -> sivustot -> Sijainti ja valitse ”Älä salli minkään sivuston seurata fyysistä sijaintini”.

Selainoopera

Poista käytöstä selaimen maantieteellinen sijainti: johtopäätös

Vaikka HTML5-selaimen maantieteellinen sijainti voi olla hyvin loukkaava yksityisyyden suhteen, se ei yleensä ole ongelma, koska ominaisuus on oletusarvoisesti käytössä.

Jos sinulla on kuitenkin vainoharhainen asema tai jos verkkosivusto tietää missä olet jopa, kun VPN on päällä ja kun olet tarkistanut IP-vuodot, voit yrittää poistaa maantieteellisen sijainnin käytöstä selaimessasi.

Kuvahyvitys: Nucleartist / Shutterstock.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me