Kuinka tehdä Amazon Echo & Google Home yksityisestä ja turvallisesta

Tilastot osoittavat, että yli 35 miljoonaa älypuhelimien laitetta, kuten Amazon Echo ja Google Home, ovat Yhdysvalloissa säännöllisesti käytössä vuoden 2017 loppuun mennessä..

Ei ole yllättävää, että nämä melko futuristiset laitteet ovat niin suosittuja; he voivat tehdä kokonaisen joukon asioita, ja sinun tarvitsee vain kysyä heiltä - Star Trek -tyyli.

Tässä on vain pieni luettelo asioista, joita Echo ja Google Home voivat tehdä vain äänikomennoilla:

 • Soita musiikkia
 • Luo ”tehtävä” -listoja ja ostoslistoja
 • Tilaa takseja
 • Tilaa jotain Amazonista (Amazon Echo ja Alexa)
 • Hallitse älykkään kodin laitteita, mukaan lukien valot, keskuslämmitysjärjestelmät ja oven lukot
 • Tarkastele asioita verkossa - elokuvien ajoista urheilutuloksiin säätietoihin
 • Ratkaise matematiikan ongelmia

Nämä laitteet sijoittavat (melko tehokkaan) henkilökohtaisen avustajan kotiin edulliseen hintaan. Niiden suosio on ymmärrettävää - varsinkin tosiasiassa tällainen moderni tekniikka on itsessään varsin pakottavaa.

Mutta kaikki tämä tulee hintaan - ja tämä hinta on yksityisyyttä. Laitteiden julkaisun jälkeen olemme havainneet kasvavan ympäröivän huolen Amazon Echon ja Google Home -palvelun turvallisuudesta ja yksityisyydestä.

Tee Amazon Echo yksityiseksi; Askel askeleelta

amazon kaiku

 1. Tutustu Amazon Alexan usein kysyttyihin kysymyksiin. Vaikka et ole joku, joka pyrkii lukemaan näitä asioita, sellaisella, joka integroituu niin syvästi kotisi elämään, sinun pitäisi.
 2. Harkitse ajoittain Alexa-tallennushistoriasi poistamista. Tällä voi olla kielteinen vaikutus siihen, kuinka hyvin laite oppii sinusta - mutta jos asetat tietosuojan etusijalle, tämä on todennäköisesti pieni huolenaihe..
 3. Tarkista äänenostosasetukset tai poista äänien ostot kokonaan käytöstä. Kyse ei ole nimenomaan yksityisyydestä, mutta se voi säästää rahaa, jos sinulla on lapsia, jotka ymmärtävät, että he voivat käyttää uutta kotitalousvälinettäsi asioiden tilaamiseen!
 4. Ota käyttöön pyynnön lopetusääni, jotta kuulet milloin Alexa lopetti kuuntelun pyynnöstä.
 5. Käytä vaimennusta, kun et käytä laitetta.

Tee Google Home yksityiseksi; Askel askeleelta

 1. Tutustu Googlen verkkopalvelujen Oma toiminta -alueeseen. Kaikki vuorovaikutuksesi Googlen kanssa tallennetaan tänne, jolloin saadaan silmille avautuva esitys siitä, kuinka paljon web-jättiläinen tietää sinusta. Myös Google-kotitoimintasi on täällä, ja haluat ehkä poistaa sen aika ajoin.
 2. Käytä vaimennusta ja tarkista säännöllisesti (laitteen merkkivaloilla), kuunteleeko laitteesi. Voit vaimentaa laitteen vaimennuksen vahingossa esimerkiksi pölyttämisen aikana.
 3. Tarkista asetukset niin, että jaat Googlelle vain ne tiedot, jotka olet mukavasti jakanut.

Amazon Echon tekeminen “yksityiseksi”

Jos jokin tietotekniikkakonsultointiasiakkaani kysyisi minulta, kuinka tehdä Amazon Echo yksityiseksi, minun vaistomainen (ja rehellinen) vastaukseni olisi: “älä saa sellaista”. Sama pätee Google-kotiin.

Jotta nämä laitteet voisivat tehdä tehtävänsä tehokkaasti, heidän on kuunneltava koko ajan. Heidän täytyy kuulla, kun sanot "Hei Alexa" tai "OK Google". Jos kotona on jokin näistä Amazon- tai Google-laitteista, kaikki, mitä sanot sen ympärillä, kiinnitetään heidän "big data" -pilvipalvelimiinsa. , auttaen näitä valtavia yrityksiä oppimaan lisää sinusta ja päivittäisistä tottumuksista hetkeksi. (Google Kotisivun tiedot pysyvät paikallisina laitteessa, kunnes ”OK Google” kuuluu.)

Siihen osallistuvat yritykset eivät ole salaisia, että he analysoivat tapaa, jolla käytät näitä laitteita. Tämän vuoksi he voivat rakentaa yksityiskohtaisen kuvan siitä, mitä todennäköisesti kysyt laitteilta tulevaisuudessa. Tämä on hieno toiminnallisuuteen - mutta yksityisyyteen, ei niin paljon…

Nyt yksilölliset asenteet yksityisyyteen vaihtelevat. Jotkut ihmiset pitävät siitä, että verkkomainonta on aina niin tarkkaa. Toisten mielestä tämä tarkkuus on outoa ja hämmentävää. Jos joudut jälkimmäiseen leiriin, et todennäköisesti aio asentaa kotisi laitetta, joka kuuntelee sinua pysyvästi.!

Amazon Echo ja Google Home: Yksityisyyden parantaminen

Edellä mainitut huomioon ottaen oletamme tämän oppaan loputtua, että omistat Amazon Echo- tai Google Home -sivun tai aiot hankkia sellaisen, ja olet jo tyytyväinen tietosuojakompromisseihin, joita et yksinkertaisesti voi välttää, jos päätät käyttää sellaista näistä laitteista.

Niin kauan kuin hyväksyt, että luotat jo Amazoniin tai Googleen ja mihin tahansa kolmansiin osapuoliin, joiden kanssa he työskentelevät, mitä voit tehdä tehdäksesi Amazon Echo tai Google Home niin yksityiseltä kuin se voi olla?

Aluksi on joitain vinkkejä, jotka koskevat yhtä lailla molempia laitteita:

 1. Huomaa, että nämä laitteet kuuntelevat sinua aina (ja joku muu kotona puhuva), elleivät he ole ”mykistys” -tilassa tai kytketty pois päältä. Viisain tapa ei ole sanoa heidän edessään mitään sellaista, jota et sanoisi onnellisena julkisesti. Jos et sano sitä julkisesti tai julkisella verkkosivulla, sinun kannattaa miettiä kahdesti sanoa se älykkään puhujan edessä.
 2. Ole valikoiva siitä, mitä verkkotilejä käytät kanssasi Amazon Echo tai Google Home. Yli 3000 sovellusta (taidot) on saatavana pelkästään kaikuun. Vaikka jokainen käyttämäsi lisäsi sen laajuutta, mitä laitteesi voi tehdä, se myös vähentää yksityisyyttäsi entisestään. Älä aktivoi lisää sovelluksia ja online-tilejä sen vuoksi.
 3. Mykistä mikrofoni aina, kun haluat estää Amazon Echo tai Google Home -kuuntelun. Molemmissa tapauksissa mykistystoiminto aktivoidaan itse laitteen fyysisellä painikkeella. Kirjoittamishetkellä kumpikaan laite ei tarjoa mykistystä, joka on aktivoitu äänellä. On mahdotonta kuvitella, että kyse on muusta kuin suunnittelusta. Jos et luota osallistuviin yrityksiin, saatat jopa haluta irrottaa laitteet pistorasiasta - mutta tämä herättää kysymyksen, miksi kuka tahansa ostaisi laitteen, jos heillä ei ole mukavaa käyttää sitä!
 4. Tutustu pyynnön ja tallennushistorian tyhjentämiseen laitteellesi (lisätietoja myöhemmin).

Seuraavaksi meillä on jokaiselle laitteelle ominaisia ​​vinkkejä.

johtopäätös

Amazon Echo- ja Google Home -laitteiden luonne on se, että niiden ei ole tarkoitus olla yksityisiä. Olet vaihtamassa tietosuojaa mukavuuden vuoksi ja mitä enemmän annat Amazonille ja Googlelle tietää sinusta, sitä tarkemmin nämä ”kodin avustajat” voivat auttaa sinua.

Mutta aivan kuten hakukoneet ja sosiaalinen media, jakamisen sivutuotteena on, että mukana olevat yritykset saavat rakentaa yksityiskohtaisen kuvan päivittäisestä elämästäsi ja tottumuksistasi. Tämä ”iso tieto” on erittäin arvokas heille ja heidän mainostajilleen.

Joillekin tällaisen laitteen käyttäminen on aina liian pitkälle tietosuojalinjan yli harkita. Kysymyksen ei pitäisi oikeasti olla siitä, kuinka tehdä Amazon Echo (tai Google Home) yksityiseksi, vaan miten tehdä niiden käytöstä hieman yksityisempiä. Yllä olevat vinkit auttavat sinua tekemään juuri sen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me