Kuinka tehdä SSH vadelmapiiksi

Raspberry Pi on edullinen, mutta yllättävän kykenevä mikrotietokone, joka on ihanteellinen useisiin yksityisyys- ja tietoturvaan liittyviin kotitietokoneprojekteihin. Niihin kuuluu Raspberry Pi: n käyttö henkilökohtaisena OpenVPN-palvelimena (PiVPN), DNS-pohjaisena mainostajana koko kotiverkossa (Pi-reikä), yksityisenä DNS-palvelimena ja paljon muuta.

Miksi SSH vadelmapiiksi?

SSHing Raspberry Pi -sovelluksella antaa sinun ajaa PiVPN / PiHole / DNS-ratkaisijaa / mitä tahansa otsikkoton palvelin. Toisin sanoen, et tarvitse näyttöä tai syöttölaitetta (kuten hiiri tai näppäimistö) Raspberry Pi -laitteellasi toimivien palveluiden asettamiseen, määrittämiseen ja ylläpitämiseen.

Sen sijaan käytät Raspberry Pi -sovellusta Secure Shell (SSH) -suojatun protokollan kautta - suojatulla tunnelointiprotokollalla, jolla on paljon yhteistä yksityisten VPN: ien kanssa. Asennuksen jälkeen voit hallita Raspberry Pi -laitetta etäyhteydellä melkein kaikilta muilta Internet-yhteensopivilta laitteilta, jotka on kytketty samaan verkkoon kuin Pi.

Huomautus

SSHing Raspberry Pi: hen tarjoaa komentorivikäytön Pi: hen. Edistyneempiin käyttöliittymiin pääsy on mahdollista SSH: n kautta x-edelleenlähetyksellä, mutta se on tämän oppaan ulkopuolella.

Ensin: Ota SSH käyttöön Raspberry Pi -laitteella

GUI-tapa

Tämä vaatii ainakin väliaikaisesti näppäimistön ja näytön kytkemisen Pi-laitteeseen (ja hiiri helpottaa elämää).

 1. Siirry Sovellukset-valikkoon (vadelmakuvake näytön vasemmassa yläkulmassa) -> Asetukset -> Raspberry Pi Configuration ja napsauta ”Enabled” -valintanappia SSH: lle.

  Vadelma Pi -kokoonpano

 2. Napsauta OK.

Terminaalin käyttäminen

Tämä edellyttää jälleen kerran ainakin väliaikaisesti näppäimistön ja näytön kytkemistä Pi-laitteeseen (ja hiiri helpottaa elämää).

 1. Avaa terminaali ja kirjoita:

  sudo raspi-config

 2. Selaa näppäimistön nuolinäppäimillä kohtaan Liitäntäasetukset ja paina .

  käyttöliittymäasetukset määrittävät yhteydet

 3. Vieritä alas kohtaan SSH ja paina .

  SSH Ota käyttöön / Poista käytöstä

 4. Kun kysytään ”Haluatko SSH-palvelimen olevan käytössä?”, Varmista, että Kyllä on valittu ja .

  Haluatko, että SSH-palvelin otetaan käyttöön?

Päätön tapa

Voit ottaa SSH: n käyttöön Raspberry Pi -sovelluksessa kytkemättä siihen näyttöä tai näppäimistöä.

 1. Sammuta Raspberry Pi ja poista SD-kortti, joka sisältää Raspbian OS: n. Asenna sitten SD-kortti toiseen pöytätietokoneeseen.
 2. Luo tekstieditorilla tiedosto, jonka nimi on “ssh” (ilman tiedostotunnistetta), ja tallenna se RaspbianSD-kortin käynnistysosioon. Sillä ei ole väliä mikä (jos mitään) tiedoston sisältö on.

  SSH-tiedosto

 3. Poista SD-kortti turvallisesti, palauta se Raspberry Pi -laitteeseesi ja käynnistä Pi. Kun Raspbian havaitsee SSH-tiedoston käynnistyskansiossaan, se ottaa SSH: n käyttöön.

Toinen: Selvitä Raspberry Pi -laitteesi IP-osoite

Terminaalin tapa

1. Käynnistä terminaali ja kirjoita:

ifconfig

2. Tutki lähtöä etsimällä kelvollista IP-osoitetta (192.168.x.x tai 10.x.x.x). Jos käytät Ethernet-yhteyttä, sinun pitäisi löytää se hakemistosta eth0 ja jos käytät WiFi-yhteyttä wlan0-alla.

IP-osoite Pi-päätteessä

Päätön tapa

Kirjaudu reitittimen hallintapaneeliin (kokeile selainta 192.168.0.1 tai 192.168.1.1, kirjautumistiedot todennäköisesti tulostetaan reitittimelle jonnekin) ja katso liitettyjen laitteiden läpi.

kytketyt laitteet

Kolmas: SSH Raspberry Pi -laitteeseesi.

SSH: ksi Raspberry Pi: hen yhdistävän laitteen on oltava kytkettynä samaan paikallisverkkoon kuin Pi (ts. Samaan reitittimeen, vaikka sillä ei ole väliä WiFi- tai Ethernet-yhteyden kautta).

Ohjeet ovat samankaltaisia, mutta ne vaihtelevat hiukan alustoittain. Jos saat virheitä, kuten aikakatkaisun, tarkista, että olet kirjoittanut IP-osoitteen oikein.

Oletuksena kirjautumistiedot Raspberry Pi: lle ovat:

Käyttäjätunnus: pi

Salasana: vadelma

Jos olet vaihtanut nämä, käytä niitä sen sijaan.

macOS, Linux ja Windows 10

macOS ja Linux sisältävät sisäänrakennetun SSH-asiakasohjelman, johon pääsee terminaalin kautta. Windows 10 sisältää nyt myös sisäänrakennetun SSH-asiakasohjelman, jota voidaan käyttää komentokehotteen / PowerShellin kautta.

1. Avaa Pääte (tai napsauta Windowsin hiiren kakkospainikkeella Käynnistä) -> Komentokehote tai PowerShell) ja kirjoita:

ssh [sähköpostisuojattu]

on Raspberry Pi: n IP-osoite, jonka löysimme yllä. Esimerkiksi:

ssh [sähköpostisuojattu]

Huomaa, että jos olet vaihtanut Pi-käyttäjänimen oletusarvosta (“pi”), kirjoita se sen sijaan muodostettaessa yhteyttä. Esimerkiksi:

ssh [sähköpostisuojattu]

2. Kun muodostat yhteyden ensimmäisen kerran (vain), saat suojausvaroituksen. Kirjoita kyllä ​​ja kirjoita sitten salasanasi.

turvallisuusvaroitus

3. Komentokehote vaihtuu Raspberry Pi -sovelluksen komentokehotteeseen.

komentokehotteen näytöllä ei ole takuuta

Voit nyt hallita Pi: täsi kuin kirjoittaessasi suoraan sen pääteikkunaan.

Windows (vanhemmat versiot)

Vanhemmissa Windows-versioissa sinun on ladattava avoimen lähdekoodin sovellus nimeltä PuTTY.

 1. Varmista Istunto-välilehdessä, että yhteyden tyyppi: SSH on valittu (se on oletuksena), kirjoita Pi: n IP-osoite isäntänimi -kenttään ja paina Avaa. Voit jättää porttinumeron oletusasetukseen.

  kitti kokoonpanonäyttö

 2. Kun muodostat yhteyden ensimmäistä kertaa (vain) ensimmäistä kertaa, näet turvavaroituksen. Napsauta kyllä.

  PuTTY-turvahälytys

 3. Kirjoita käyttäjänimesi ja salasanasi (katso oletusasetukset yllä).

  Komentorivi muuttuu Raspberry Pi -sovelluksen komentokehotteeseen.

Android

Lataa ja asenna SSH-asiakassovellus. Aiomme käyttää ConnectBotia, koska se on avoimen lähdekoodin tiedosto ja se voidaan ladata joko Play Kaupasta tai F-Droidin kautta.

 1. Kun sovellus aukeaa, siinä näkyy ”Ei isäntiä vielä luotu”. Napsauta + -merkkiä luodaksesi uuden yhteyden.
 2. Varmista, että protokolla on ssh (se on oletuksena) ja kohdassa [sähköpostin suojaus]: portti kirjoita: [Email protected]Voit antaa sovelluksen täyttää lempinimi -kentän automaattisesti tai valita oman. Muita asetuksia ei tarvitse muuttaa. Kosketa + -painiketta, kun olet valmis.

  lisää protokolla muokkaamaan isäntäruutua

 3. Valitse seuraavalla näytöllä juuri luotu äly.

  Valitse äskettäin luotu isäntä

 4. Kun muodostat yhteyden ensimmäistä kertaa (vain) ensimmäistä kertaa, näet turvavaroituksen. Valitse kyllä.

  turvavaroitus ennen yhteyden muodostamista

 5. Kirjoita salasanasi, kun sinua pyydetään kirjautumaan Pi-laitteeseen.

  kirjoita salasana ja kirjaudu sisään

  Komentokehote tulee nyt Raspberry Pi -komennolle.

iOS / iPadOS

Ilmaisia ​​avoimen lähdekoodin SSH-asiakkaita on vaikea saada iPhonellesi tai iPadillesi, joten aiomme käyttää suosittua Terminus-sovellusta. Ensiluokkaiset ominaisuudet ovat saatavana sovelluksen sisäisen oston kautta, mutta niitä ei vaadita vain SSHing-ohjelmaan Pi.

 1. Avaa Pääte (sinun ei tarvitse kirjautua uuteen tiliin) ja valitse Uusi isäntä.

  uusi isäntä

 2. Varmista, että Käytä SSH: ta on käytössä (se on oletuksena), kirjoita Pi: n IP-osoite isäntänimen, käyttäjänimen ja salasanan viereen (oletusarvoisesti “pi” ja “vadelma”). Sitten paina Tallenna.
 3. Valitse äskettäin luotu isäntä. Kun muodostat yhteyden ensimmäistä kertaa (vain) ensimmäistä kertaa, näet turvavaroituksen. Valitse Jatka.

  valitse vasta luotu isäntä

 4. Kaikki hyvin, asiakas muodostaa yhteyden ja näet Pi: n komentokehotteen.

  asiakas on yhteydessä

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me