Kuinka testata VPN-ping

Joitakin erittäin harvinaisia ​​poikkeuksia lukuun ottamatta VPN: n käyttö vaikuttaa negatiivisesti Internet-nopeuteen. Loppujen lopuksi tietosi on kuljettava pidemmälle, kun ne reititetään VPN-palvelimen kautta, joka myös käsittelee satojen muiden VPN-käyttäjien salaus- ja salaustarpeet.

Tätä suorituskyvyn menetystä mitataan usein suhteessa siihen, kuinka VPN vaikuttaa lataus- ja lähetysnopeuteen, mutta pelissä on myös toinen tekijä: ping.

Mikä on Ping?

Oikein sanottuna, Ping on ohjelmistoapuohjelma, jota käytetään mittaamaan pinginopeudet. Yleisessä käytössä termi ping viittaa usein suoraan itse ping-hintaan, joten sekaannusten välttämiseksi kirjoitamme Ping-apuohjelma aina isoiksi ja viitaamme pinginopeuksiin tämän artikkelin pienillä kirjaimilla..

Ping-apuohjelma on saatavana melkein kaikilla alustoilla ja se mittaa edestakaisen ajan, joka kuluu tietopaketin saavuttamiseen palvelimelle tietokoneelta ja sitten palautumisen takaisin tietokoneellesi.

Raaka pinginopeuden (pienin, suurin ja keskimääräinen edestakainen kulkuaika) lisäksi se raportoi yksityiskohdat, kuten virheet, paketin menetys ja keskihajonta keskiarvosta.

Näistä lukuista keskimääräinen pinginopeus (edestakainen aika) millisekunnissa (ms) on luultavasti hyödyllisin useimmille ihmisille.

Ping-nopeutta kutsutaan joskus myös latenssiksi, ja termit ovat synonyymejä. Ja vain selvyyden vuoksi: mitä pienempi ping-nopeus (latenssi), sitä nopeampi palvelimen vastausaika on. Joten alhaiset ping hinnat ovat hyviä.

Miksi ping-ongelma johtuu VPN: n käytöstä?

Matala ping-hinta voi lyhentää verkkosivujen latausaikoja, mutta useimmissa tilanteissa et todennäköisesti huomaa eroa VPN: n käytöstä, ellei VPN-palvelin ole planeetan toisella puolella sinulle.

Huomattava poikkeus tähän on kuitenkin VPN: n käyttäminen online-pelaamiseen. Pelaajat vaativat korkeita pinginopeuksia reagoidakseen salamannopealla tarkkuudella peleissä, joissa nopeimmin heijastuva henkilö on kuningas..

Näille ihmisille vain millisekunnin viive hiiren painikkeen painamisen ja näytöllä suoritetun toiminnan välillä voi olla voiton tai kuoleman kysymys.

Huomaa, että pinginopeudet vaikuttavat vasteaikaan, ja siksi niillä on vain vähän vaikutusta suoratoistoon VPN: llä, missä kaistanleveys (kuten latausnopeudet heijastavat) on paljon tärkeämpi tekijä.

Kuinka testata ping

 1. Ping-toiminnon käyttäminen

  Yksinkertaisin tapa testata pinginopeuksia on käyttää käyttöjärjestelmän mukana tulevaa Ping-apuohjelmaa. Voit suorittaa testin millä tahansa palvelimen IP-osoitteella tai URL-osoitteella - www.google.com on suosittu vaihtoehto, vaikka käytämmekin www.proprivacy.com!

  Napsauta Windowsin hiiren kakkospainikkeella Käynnistä -> Komentokehote ja kirjoita “ping [server]”.

  Komentorivi ping-apuohjelma

  Avaa MacOS- ja Linux-käyttöjärjestelmässä Pääte ja kirjoita “ping [server]”. Testi jatkuu, kunnes painat Ctrl + C lopettaaksesi sen, missä vaiheessa Ping näyttää testin tilastotiedot.

  ping-apuohjelma mac

  Ping on myös mahdollista suorittaa macOS: n verkkoapuohjelmassa. Siirry järjestelmään - > Kirjasto -> CoreServices ->Sovellukset -> Ping-välilehti.

  Ping-testi macilla

  Matkapuhelimen käyttäjät voivat testata pingiä sovelluksilla, kuten Ping for Android ja Ping iOS.

 2. Verkkotyökalujen käyttäminen

  Verkkosivustot, kuten ping-test.net, tarjoavat pingitestityökaluja, ja speedtest.net sisältävät pinginopeudet nopeustestauksen tuloksiin.

  Koska näitä tuloksia välittää verkkosivusto, ne eivät voi olla yhtä tarkkoja kuin suoraan laitteeltasi suoritettu testi. Ja suurin osa sallii testien tekemisen vain ennalta valituille testipalvelimille.

  Ping-testi ping-verkkotyökalulla

  Verkkotyökalujen graafisten käyttöliittymien käyttö voi kuitenkin helpottaa tulosten tulkintaa. Esimerkiksi yllä oleva ping-test.net-sivuston kuvakaappaus osoittaa selvästi vaikutuksen etäisyyden pinginopeuksiin (testit tehdään Isosta-Britanniasta).

 3. Pingin testaaminen VPN-asiakkaissa

  Jotkut mukautetut VPN-sovellukset suorittavat ping-testejä VPN-palveluntarjoajan palvelimille. Tämä on erittäin hyödyllinen ominaisuus päätettäessä mihin palveluntarjoajan VPN-palvelimiin muodostetaan yhteys.

  Ping-testi AirVPN-asiakasohjelmassa

  Se, mitä se ei tee, on verrata suorituskykyä käytettäessä VPN: ää suorituskykyyn, kun sitä ei käytetä ollenkaan. On myös syytä muistaa, että nämä ping-tulokset koskevat vain VPN-palvelinta, eivätkä ne sisällä mitään viivettä, joka on lisätty lisämatkalla kohdepalvelimelle ja takaisin.

Kuinka testata VPN-ping

Testaa VPN-pingiajat suorittamalla Ping-testi, kun olet yhteydessä VPN-palvelimeen. Voit verrata tätä pingiaikoihin, kun et käytä VPN: tä suorittamalla Ping-testi VPN: n ollessa pois päältä. Ja voit vertailla pingiaikoja, kun yhteys on muodostettu eri VPN-palvelimiin muodostamalla yhteys vuorotellen ja suorittamalla ping-testi.

Ping-testi komentokehotteessa 2

Ping-tulokset ilman VPN: tä (Isosta-Britanniasta). Keskimääräinen latenssi = 18 ms.

ping-testi komentorivissä 3

Ping-tulokset, kun yhteys VPN-palvelimeen Hollannissa. Keskimääräinen latenssi = 29 ms.

ping-testi komentorivissä 4

Ping-tulokset, kun yhteys on muodostettu VPN-palvelimeen Yhdysvalloissa. Keskimääräinen latenssi = 110 ms. Kuten näemme, etäisyydellä on suuri ero!

Jos olet pelaaja, sinun on tarkistettava pingiajat, kun yhteys on muodostettu suosikki pelipalvelimeesi..

Kuinka vähentää ping-ohjeita

 1. Vähennä matkamatkaa, jonka pakettien on kuljettava

  Parhaiden pingitulosten saamiseksi VPN: tä käytettäessä on pääsääntö, että muodostetaan yhteys VPN-palvelimeen mahdollisimman lähellä kohdepalvelimen (esim. Pelipalvelimesi) fyysistä sijaintipaikkaa..

  Palvelimen kuormitus ja verkkoongelmat voivat kuitenkin hankaloittaa tätä, minkä vuoksi kannattaa ehkä ajaa ping-testejä useilla eri palvelimilla.

  Jos mahdollista, valitse myös aina kohdepalvelin, joka on mahdollisimman lähellä fyysistä sijaintiasi.

 2. Käytä nopeampaa VPN-protokollaa

  Nyrkkisääntönä on, että mitä vahvempi VPN-salaus on käytetty, sitä enemmän prosessointitehoa tarvitaan sen salaamiseen ja salauksen purkamiseen. Siksi on mahdollista vähentää pingiaikoja uhraamalla turvallisuus (mikä on kuitenkin harvoin tärkeä asia pelaamisessa).

  Voit tehdä tämän vaihtamalla käytetyn VPN-protokollan, esimerkiksi PPTP: ksi. Nopeimmasta hitaimpaan tärkeimmät VPN-protokollat ​​ovat:

  1. PPTP
  2. L2TP / IPSec
  3. IKEv2
  4. OpenVPN (UDP on nopeampi kuin TCP, ja AES-218 on nopeampi kuin AES-256).
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me