Kuinka turvallisia ovat Dropbox, OneDrive, Google Drive ja iCloud?

Nykyään meillä kaikilla on valtavia määriä tekstiasiakirjoja, kappaleita, valokuvia, videoita ja muita henkilökohtaisia ​​tietoja, jotka haluamme suojata. Tietojemme säilyttäminen paikallisesti voi olla vaarallista, koska kiintolevy voi vioittua ja mobiililaite voi kadota, varastaa tai rikkoutua.

Raportit ovat jopa johtaneet siihen, että ihmiset menettävät koko valokuvakokoelmansa päivittäessään Windows-käyttöjärjestelmäänsä paljon epätoivoonsa. Tietojen tallentaminen verkossa on erinomainen tapa suojautua tällaisilta menetyksiltä, ​​mutta se on pilvitallennus turvallinen?

Tietojen varmuuskopiointiin verkossa on useita keskeisiä palveluita, joita ihmiset yleensä käyttävät. Nämä olennot; Google Drive, Dropbox, OneDrive ja iCloud. Tässä artikkelissa tarkastelemme näitä suosittuja tallennuspalveluita ja katsomme, kuinka turvalliset nämä pilvitallennuspalvelut todella ovat.

Onko Google Drive turvallinen?

Google Drive on helppo ja tehokas tapa varmuuskopioida tiedot pilveen. Koska se on saatavana ilmaiseksi (jopa 5 Gt tallennustilaa) Gmail-tilin kanssa, se on erittäin suosittu.

Arkaluonteisia asiakirjoja varmuuskopioiville ihmisille saattaa kuitenkin olla huolta siitä, kuinka turvallinen Google Drive todella on. Onhan todisteita siitä, että Google on työskennellyt käsi kädessä NSA: n kanssa PRISM-valvontaohjelmassaan. Joten, millaista tietoturvaa Google Drive todella tarjoaa? Jos harkitset Google Drivea vaihtoehtona, tutustu Google Driven arvosteluun.

Matkalla

Ensimmäinen mahdollinen tietoturvariski on siirron aikana. Kun lähetät tietosi Googlen keskuspalvelimiin, niiden on kuljetettava sinne Internetin kautta, mikä tarkoittaa, että ne voidaan siepata kuljetuksen aikana..

Tämän torjumiseksi Google salaa tietosi TLS: llä ennen tietojen lähettämistä. Tämä on sama salausstandardi, jota käytetään suojaamaan selainyhteydet HTTPS-verkkosivustoihin. Nopea tarkistus riippumattomalla salausten tarkastustyökalulla Qualys SSL Labs paljastaa, että Googlen TLS-yhteyksille annetaan A + -luokitus (mikä on niin hyvä kuin se saa).

Google myös salaa tietosi aina, kun ne ovat siirtymässä sisäiseen verkkoonsa. Tämä tarkoittaa, että tietosi ovat aina salattuja, kun ne siirtyvät yhdeltä Google-palvelimelta toiselle ja synkronoinnin aikana eri laitteidesi kanssa.

Pysähdyksissä

Kun tietosi saapuvat Googlen kanssa, ne salataan, jotta ne pysyvät turvassa pilvipalvelimissaan. Google käyttää 128-bittistä AES-salausta kaikkiin levossa oleviin tietoihin. Vaikka tämä ei ole yhtä vahva kuin 256-bittinen salaus; sitä pidetään edelleen tulevaisuuden todisteena.

Turvallisuuden lisäämiseksi Google salaa AES-salausavaimet, joita käytetään tietojen salaamiseen pyörivillä pääavainsarjoilla. Tämä lisää ylimääräisen suojauskerroksen Googlen palvelimille tallennettuihin tietoihin.

Google salaa kaikki tiedostosi "lennossa" varmistaaksesi, että tietosi tallennetaan aina turvallisesti ja että vain tiedosto, jota todella haluat käyttää, salataan. Googlella on kuitenkin avain tiedostoihisi puolestasi, mikä tarkoittaa, että yritys voi halutessaan mennä tiedostoihisi.

Tietosuojakäytäntö

Googlen käyttöehdoissa todetaan, että "pidät omistusoikeuden kaikkiin kyseiseen sisältöön liittyviin immateriaalioikeuksiin. Lyhyesti sanottuna, mikä sinulle kuuluu, pysyy sinun." Toisaalta yritys sanoo kuitenkin, että sillä on oikeus käyttää yksityistä sisältöäsi palveluiden parantamiseksi.

Tämä tarkoittaa, että yritys voi skannata asiakirjoistasi tietoja ja avainsanoja voidaksesi paremmin näyttää mainoksiasi (kaikissa muissa palveluissaan) - tai muuten parantaa palveluitaan ja kehittää uusia. Koska Google pyytää suostumusta kaikkeen lähettämäänne, se ei voi vaatia HIPAA-vaatimusten noudattamista.

Googlella on myös oikeus luovuttaa tietosi viranomaisille, jos niille annetaan määräys. Tämä tarkoittaa, että Yhdysvaltain hallitus saattoi päästä kaikkiin tiedostoihisi, etkä koskaan tiedä sitä (gag-määräysten takia). Mikään näistä ei ole ihanteellinen, ja se on ensisijainen syy, miksi mitään pilvitallennuspalvelua, joka ei tarjoa päästä päähän -salausta, ei voida koskaan pitää todella turvallisena.

Onko OneDrive turvallinen?

OneDrive on suosittu Microsoftin tarjoama pilvitallennuspalvelu. Kuten Google Drive, se antaa käyttäjille 5 Gt ilmaista tallennustilaa heti, kun he ovat kirjautuneet Microsoft-tilille. Jos olet OneDrive-käyttäjä, saatat miettiä, kuinka turvalliset tietosi ovat. Katsotaanpa siis ...

Matkalla

Microsoftin OneDrive-pilvitallennustilaan siirretyt tiedot on salattu TLS-salauksella 2048-bittisillä avaimilla. Tämä on vankka salaus, joka varmistaa, että tietosi ovat suojattu hakkereilta ja seurannalta kuljetuksen aikana.

Jotta tietosi olisivat turvallisia siirrettäessä palvelimelta toiselle (Microsoft tallentaa tietosi useisiin paikkoihin suojataksesi niitä katastrofeilta), yritys myös salaa tietosi ennen siirtämistä sisäisesti. Microsoft toteaa, että vaikka "tietoja siirretään jo yksityistä verkkoa käyttämällä, se on edelleen suojattu luokan parhaalla salauksella".

Pysähdyksissä

Vaikka Microsoft tarjoaa lopullisesti tietoja salaisuudesta lepovaiheessa OneDriven “yritys” -tason käyttäjille. Yritä löytää todisteita salauksen salauksesta ilmaisille OneDrive-käyttäjille on vaikeampaa.

Liikekäyttäjille kerrotaan, että BitLocker salaa kaikki tiedot, joita he tallentavat Microsoftin palvelimille. Tiedostokohtainen salaus tarjoaa lennossa-salauksen jokaiselle lähettämällesi tiedostolle. Microsoftin mukaan se käyttää AES 256 -salausta, joka on Federal Information Processing Standard (FIPS) 140-2 -yhteensopiva. Tämä on vahva salaus.

Huolimatta sekaannuksesta, joka liittyy yritystilien ja henkilökohtaisten tilien eroihin, voidaan vain olettaa, että Microsoft todellakin tarjoaa salauksen kaikille OneDrive-käyttäjille levossa. Tämä artikkeli ehdottaa varmasti, että se on totta:

”Jokainen tiedosto on salattu lepotilassa yksilöllisellä AES256-avaimella. Nämä ainutlaatuiset avaimet on salattu joukolla pääavaimia, jotka on tallennettu Azure Key Vaultiin. "

Lausunto tarkoittaa, että kaikki OneDrive-käyttäjät saavat salauksen ja että tämä salaus on lennossa. (Vaikka olisi hienoa, jos Microsoft tekisi eron yritys- ja henkilökohtaisten tilien välillä täysin selkeästi).

On kuitenkin syytä muistaa, että OneDrive on täysin patentoitu pilvitallennuspalvelu. Se on suljettu lähde, mikä tarkoittaa, että tietosi suojaaminen on mahdotonta. Koska yritys salaa tietosi puolestasi - ja sillä on salausavaimet palvelimillaan -, sillä on myös mahdollisuus käyttää tietojasi halutessaan ja se voi skannata asiakirjat haluamallasi tavalla..

Tietosuojakäytäntö

Kuten Googlen palveluissa, Microsoftin OneDrive-sovellus kattaa yleisen tietosuojakäytännön kaikille Microsoftin tuotteille ja palveluille. Tämän politiikan mukaan Microsoftilla on oikeus käyttää tietojasi voidaksesi tarjota paremmin palvelujaan. Sen avulla yritys voi käyttää myös tietojasi mainosten seurantaa ja tarjoamista varten.

Microsoftin käytäntö muistuttaa käyttäjiä myös siitä, että se noudattaa valtion takuita, jos sitä pyydetään:

”Viimeinkin pääsemme, paljastamme ja säilytämme henkilötietoja, mukaan lukien sisältösi (kuten sähköpostiviestiesi, muun yksityisen viestinnän tai yksityisissä kansioissa olevien tiedostojen sisältö), kun uskomme vilpittömästi, että sen tekeminen on tarpeen: 1 . noudattaa sovellettavaa lakia tai reagoida voimassa olevaan oikeusprosessiin, mukaan lukien lainvalvontaviranomaisilta tai muilta valtion virastoilta. "

Tarkoittaa, että viranomaiset voivat käyttää tietojasi milloin tahansa, ja koska Yhdysvallat panee täytäntöön gag-määräykset - et koskaan saa ilmoitusta tästä tunkeutumisesta tietoihisi..

Siksi, kuten aina, jos haluat, että tietosi tallennetaan turvallisesti verkossa, on elintärkeää valita palvelu, joka tarjoaa todellisen päästä päähän -salauksen (ja se on avoimen lähdekoodin).

Onko iCloud suojattu?

iCloud on Applen pilvitallennuspalvelu. Koska tuotteisiin leivotaan Applen kotitekoisia palveluita, se on erittäin suosittu palvelu Applen käyttäjien keskuudessa. Sen oletetaan usein olevan hyvä yksityisyydelle ja turvallisempi kuin joidenkin kilpailijoiden.

ICloud on kuitenkin salainen lähde, kuten muut tämän artikkelin suositut palvelut. Tämä tarkoittaa, että sen lähdekoodia ei voida tarkastaa turvallisuusammattilaisten toimesta. Joten sinun on vain luotettava Appleen tarjoamaan sen vaatimustaso.

Apple (aiemmin Edward Snowden) paljasti aiemmin toimineensa käsi kädessä NSA: n kanssa käyttäjien nukahtamiseksi. Joten voitko luottaa siihen? Ja onko Applen iCloud todella turvallisempi kuin kilpailijansa?

Matkalla

Vuonna 2014 Apple sai paljon huonoa lehdistöä iCloud-käyttäjiä vastaan ​​tehtyjen hyökkäysten jälkeen. Näiden raporttien mukaan yhteydet iCloud-palvelimiin olivat haavoittuvia keskikohtauksessa olevalle miehelle. Apple kiisti tämän väittämällä, että uhrit oli tosiasiallisesti kalastettu. Tästä huolimatta yritys on parantanut iCloud-palvelunsa turvallisuutta.

Apple toteaa, että kaikki viestintä iCloud-palvelimien kanssa on suojattu TLS 1.2 -salauksella, jolla on Forward Secrecy. Tarkistimme iCloudin TLS-tietoturvan Qualys SSL Labs -sovelluksella ja huomasimme iloisesti, että palvelu saa A + -merkin. Siksi kautta kulkevien tietojen turvallisuuden pitäisi olla hyvä.

Lisävarmuuden takaamiseksi, kun käytät iCloud-palveluita omilla Applen sovelluksilla, kuten Mail, Kalenteri tai Yhteystiedot, autentikointi hoidetaan suojatulla tunnuksella. Suojatut tokenit poistavat tarpeen tallentaa iCloud-salasanasi laitteellesi tai tietokoneellesi. Toisin kuin salasana (jota voidaan käyttää kirjautumiseen eri laitteesta), sitä ei voi varastaa, koska se on salattu laitteeseen (ja ilman laitetta se on turha).

Emme myöskään voineet varmistaa, millaista suojaa Apple käyttää tietojen siirtämiseen yksityisten verkkojensa ympärillä. Voitaisiin olettaa, että yritys käyttää salausta tietojen välittämiseen pilvipalvelimien välillä, mutta tietoturvatasoa ei ole vapaasti saatavilla.

Pysähdyksissä

Apple toteaa, että kaikki tiedot on tallennettu palvelimilleen AES 128 -salauksella. Tämä ei ole yhtä turvallinen kuin monien pilvitallennuspalveluiden tarjoama AES 256 -salaus, mutta sitä pidetään toistaiseksi tulevaisuuden todisteena.

Päästä päähän -salaus on saatavana joillekin Applen palvelimille välitetyille tiedoille (Apple käyttää päästä päähän -salausta iMessagesille ja FaceTimelle, kotitiedoille, terveystiedoille, iCloud Keychainille, maksutiedoille, Quicktype-näppäimistön opittuun sanastoon, näytön aika, Siri-tiedot ja Wi-Fi-verkkotiedot).

Sitä ei kuitenkaan ole saatavana yksittäisiin tiedostoihin, jotka siirretään iCloudiin. Tämä tarkoittaa, että Apple säilyttää hallinnan tiedostojen salausavaimissa, jotka se salaa puolestasi pilvitallennustilassa. Tämä ei ole kaukana ihanteellisesta, koska se tarkoittaa, että Apple-henkilökunta voi käyttää avaimia tietoihisi, vuotaa verkkoon tai ehkä jopa hakkeroida sen palvelimilta..

Tietosuojakäytäntö

Applen tietosuojakäytäntö tekee selväksi, että iCloud-käyttäjän tietoja voidaan käyttää tietyissä olosuhteissa:

“Käytämme henkilökohtaisia ​​tietoja myös auttaaksemme meitä luomaan, kehittämään, käyttämään, toimittamaan ja parantamaan tuotteitamme, palveluitamme, sisältöämme ja mainontaa sekä menetyksien ehkäisyyn ja petosten torjuntaan. Voimme käyttää henkilökohtaisia ​​tietojasi myös kirjanpito- ja verkkoturvallisuustarkoituksiin, muun muassa palvelumme suojaamiseksi kaikkien käyttäjien eduksi ja ladatun sisällön esiseulontaan tai skannaamiseen mahdollisesti laittoman sisällön, mukaan lukien lasten seksuaalista hyväksikäyttöä varten. "

Kuten huomaat, käytäntö antaa Applelle mahdollisuuden skannata asiakirjat varmistaaksesi, etteivät ne ole laitonta. On epäselvää, käyttääkö Apple kykyä skannata asiakirjoja muihin tarkoituksiin, mutta se antaa myös itselleen luvan käyttää ihmisten tietoja uusien palvelujen kehittämiseen. Joten vaikuttaa todennäköiseltä, että se suorittaa jonkin verran yritysvakoilua. Tietysti, koska Apple on suljetun lähteen lähde, on mahdotonta tarkistaa tarkalleen, millaista snooppia saattaa tapahtua.

Kuten Googlen ja Microsoftin tapauksessa, Applen politiikassa todetaan myös, että se noudattaa laillisia tietopyyntöjä. Tämä tarkoittaa, että on mahdollista, että yritykselle voitaisiin tarjota gag-tilaus ja iCloud-tietoihisi voidaan päästä tietämättäsi:

”Voi olla tarpeen - lakien, oikeudenkäyntien, oikeudenkäyntien ja / tai asuinmaasi tai sen ulkopuolella olevien julkisten ja hallitusviranomaisten pyyntöjen perusteella - että Apple paljastaa henkilökohtaiset tietosi. Saatamme myös paljastaa tietoja sinusta, jos päätämme, että kansallisen turvallisuuden, lainvalvonnan tai muiden yleisesti tärkeiden kysymysten vuoksi paljastaminen on välttämätöntä tai tarkoituksenmukaista. "

Joten kuinka usein Apple todella käyttää ihmisten tilejä? Vuoden 2015 ensimmäisellä puoliskolla Apple myönsi vastaanottaa 4 472 pyyntöä poliisiviranomaisilta ympäri maailmaa. Apple ilmoitti julkistaneensa tiedot poliisille 1 886 näistä pyynnöistä (joista 1 407 toimitettiin Yhdysvaltain lainvalvonnalle)..

Viimeiseksi on myös syytä huomata, että iCloudiin tallennetut muistiinpanot eivät ole koskaan salattuja.

Onko Dropbox turvallinen?

Dropbox on pilvitallennuspalvelu, joka perustuu San Franciscossa, Kaliforniassa. Se on ainoa pilvitallennuspalvelu tässä luettelossa, joka ei kuulu tekniikan jättiläiseen, sen sijaan se on noussut suosiotaan pelkästään palvelunsa vahvuuden perusteella.

Tästä huolimatta Dropboxia on vaikea pitää turvallisempana kuin muut tämän artikkelin suositut kilpailijat. Itse asiassa palvelua on suoraan kritisoinut Edward Snowden, joka on ollut hyvin äänekäs siitä, että käyttäjät eivät saa yksityisyyttä.

Dropbox on osittain GPLv2-lisenssi ja osittain suljettu lähde. Tämä tarkoittaa, että kaikkia palvelun lähdekoodeja ei voida todentaa itsenäisesti. Tämä riittää, jotta jotkut ihmiset jättävät palvelun pois, koska markkinoilla on täysin avoimen lähdekoodin pilvitallennuspalveluita.

Matkalla

Kuten muidenkin tässä luettelossa mainittujen palvelujen kohdalla, Dropbox käyttää suojattua TLS: ää suojaamaan kaikkia tietoja, jotka kuluttajilta siirretään yrityksen palvelimille. Dropbox ilmoittaa, että sen TLS-yhteydet luovat tunnelin, joka on suojattu AES 128 -salauksella.

Tarkistimme Dropbox-palvelut Qualys SSL Labs -palvelun avulla nähdäksemme, läpäiseekö se riippumattoman tilintarkastajan testit. Qualys arvioi TLS-yhteyden A + -merkinnällä, mikä tarkoittaa, että kyseisiin yhteyksiin voidaan luottaa käyttäjien tietojen suojaamiseen kuljetuksen aikana.

Dropbox ei kuitenkaan tarjoa päästä päähän -salausta, mikä tarkoittaa, että tiedot ovat edelleen alttiita sieppauksille..

Pysähdyksissä

Dropbox tallentaa kaikki tiedot palvelimilleen vahvalla AES 256 -salauksella. Omista julkaisuistaan ​​on kuitenkin mahdotonta sanoa, tarjotaanko tämä salaus lennossa jokaiselle tiedostolle, jota käytetään.

Kuten muiden tämän artikkelin palveluiden tapauksessa, Dropbox ei tarjoa päästä päähän -salausta. Sen sijaan se hallussaan kaikkien tietojen salausavaimet ja säilyttää täyden hallinnan tietojen salaamiseen ja salauksen purkamiseen käyttäjän puolesta. Tämä on turvallisuuden ja yksityisyyden kannalta riski, koska se tarkoittaa, että yritys voi käyttää käyttäjätietoja milloin tahansa.

Lisäksi on mahdollista, että käyttäjätiedot voidaan paljastaa, jos sisäinen vuoto tapahtuu tai jos hakkerit onnistuvat varastamaan käyttäjien salausavaimet yrityksen palvelimilta.

On myös syytä huomata, että palveluun on aiemmin kohdistunut ongelmia todennusmekanismeissaan, minkä seurauksena kuka tahansa voi käyttää kaikkien Dropbox-tiedostoja noin neljä tuntia - ilman tilin salasanaa. Lisäksi tietoturvatutkijat havaitsivat aiemmin vian Dropbox iOS -sovelluksessa, joka tallensi käyttäjän kirjautumistiedot selkeästi.

Siitä lähtien se on kuitenkin korjannut nämä ongelmat ja lisännyt turvatoimenpiteitä, jotta kuluttajat voivat suojata tiliään. Näitä ovat kaksikerroinen todennus, sivu aktiivisten kirjautumisten tarkistamiseen, automatisoidut järjestelmät, jotka tarkistavat epätavallisen toiminnan, ja pakotetut salasanapäivitykset tilille, joiden oletetaan toimivan epäilyttävästi.

Näistä parannuksista huolimatta kaikkien, jotka haluavat käyttää Dropboxia täysin turvallisella tavalla, on käytettävä kolmannen osapuolen ohjelmistoja tietojen salaamiseen ennen niiden lähettämistä Dropboxiin..

Tietosuojakäytäntö

Dropbox-tietosuojakäytännössä todetaan selvästi, että tietosi säilyvät aina sinun. Käytäntö antaa yritykselle kuitenkin luvan "skannata" kaikki tietosi palveluiden paremman tarjoamisen vuoksi:

“Kun käytät Palveluitamme, annat meille tiedostoja, sisältöä, viestejä, yhteystietoja ja niin edelleen (” jutut ”). Aineesi on sinun. Nämä ehdot eivät anna meille mitään oikeuksia aineistoihisi, lukuun ottamatta rajoitettuja oikeuksia, jotka antavat meille mahdollisuuden tarjota Palveluita.

Tarvitsemme lupaasi esimerkiksi asioiden isännöintiin, varmuuskopiointiin ja jakamiseen, kun pyydät meitä. Palvelumme tarjoavat sinulle myös ominaisuuksia, kuten valokuvien pikkukuvat, asiakirjan esikatselut, kommentointi, helppo lajittelu, muokkaaminen, jakaminen ja etsiminen. Nämä ja muut ominaisuudet saattavat edellyttää järjestelmäämme pääsyä, tallennusta ja skannausta.

Ikään kuin se ei riittäisi, Dropboxiin liittyminen tarkoittaa myös sitä, että tietosi voidaan jakaa kolmansien osapuolten kanssa:

"Anat meille luvan tehdä näitä asioita, ja tämä lupa ulottuu tytäryhtiöidemme ja luotettavien kolmansien osapuolten kanssa, joiden kanssa työskentelemme."

Amerikkalaisena toimiminen tarkoittaa myös sitä, että Dropboxille voitaisiin tarjota optio- ja kappausmääräys. Tällaisissa olosuhteissa Yhdysvaltojen hallitus saattoi käyttää kenenkään tietoja määräämättömäksi ajaksi. Gag-järjestyksen vuoksi käyttäjät eivät koskaan tiedä, että Yhdysvaltain tiedustelupalvelut valvovat ihmisten tilien sisältöä.

Dropbox tekee selväksi, että se noudattaa laillisia pyyntöjä, ja varoittaa käyttäjiä, että heidän ei tulisi käyttää tiliään jakaa tekijänoikeuksien alaista sisältöä:

”Olet vastuussa käyttäytymisestäsi. Aineesi ja sinun on noudatettava hyväksyttävää käyttöä koskevaa käytäntöä. Palveluiden sisältöä voidaan suojata muiden immateriaalioikeuksilla. Älä kopioi, lähetä, lataa tai jaa sisältöä, ellei sinulla ole siihen oikeutta. "

Käytäntö tekee selväksi, että yksityisyyttä ei taata palvelun käytöllä. Sisältösi skannataan ja sitä voidaan käyttää syytteeseen asettamiseen, jos todetaan syyllistyneen lakien rikkomiseen, mukaan lukien tekijänoikeuspiratismi..

Parhaat käytännöt pilvitallennuksen käyttämiselle

Kuten tästä artikkelista voi nähdä, suosittujen pilvitallennuspalvelujen tarjoamaan tietosuojaan liittyy monia kysymyksiä. Ei päästä-päähän -salaus tarkoittaa, että sinun on luotettava palveluntarjoajaan tietojen tallentamiseksi ja suojaamiseksi. Ja koska ne sijaitsevat Yhdysvalloissa, on aina mahdollista, että hallitus voi tunkeutua kyseisten tilien tietoihin gag-määräyksen avulla.

Ovatko yllä olevat pilvitallennuspalvelut sinulle hyväksyttävä ratkaisu, riippuu suuresti henkilökohtaisista olosuhteistasi. Jos annat Googlelle, Applelle, Microsoftille tai Dropboxille tallentaa asiakastasi salattuja asiakirjojasi puolestasi, se on kaikin tavoin käytettävä näitä palveluja. Kuitenkin, jos arvostat yksityisyyttä todella, on aina parempi etsiä avoimen lähdekoodin vaihtoehtoja päästä päähän -salauksella.

Jos päätät käyttää yhtä yllä olevista palveluista, suosittelemme tiettyjä parhaita käytäntöjä:

  • Valitse vahva, ainutlaatuinen salasana. Jokainen tilisi vaatii vahvan ainutlaatuisen salasanan pitääksesi sen todella turvassa. Muutoin tiedot voivat paljastua tietojenkalasteluhyökkäyksen vuoksi.
  • Käytä kahden tekijän valtuutusta. Salasanasi on avain kaikille asiakirjoillesi, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa murtautuva tai arvattava salasana on heti pääsy tiedostoihisi. 2FA antaa sinulle ylimääräisen suojakerroksen, joka estää hakkereita pääsemästä tiedostoihisi.
  • Oletuksena Google Drivessa, OneDrive-, iCloud- ja Dropbox-tiedostoissa luodut tiedostot on asetettu yksityisiksi. Jos kuitenkin päätät jakaa pääsyn tiedostoon tai kansioon jonkun kanssa, joka käyttää linkkiä, on mahdollista, että tämä kolmas osapuoli voi jakaa tiedoston tai kansion jonkun muun kanssa. Tästä syystä on tärkeää harkita aina sitä, kenen kanssa jaat pääsyn tietoihisi, miten ja miksi.
  • Käytä kolmannen osapuolen ohjelmistoja salaamaan tietosi ennen niiden lähettämistä verkkopilvopalveluun. Tietojen salaaminen ennen niiden lähettämistä palveluun tarkoittaa, että vain sinä pidät tietojen avainta. Tämä on kuitenkin pitkäaikainen lähestymistapa ottaen huomioon, että markkinoilla on avoimen lähdekoodin tarjoajia, joilla on päästä päähän -salaus..
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me