Kuinka voin asentaa VPN: n Mac-tietokoneeseen? – Kuinka VPN määritetään Macille?

Suurimmassa osassa VPN-palveluntarjoajia on verkkosivuillaan yksityiskohtaiset Mac-asennusoppaat, mutta tämä artikkeli tarjoaa yleiskuvan VPN: n asentamisesta Macille.

Käytä VPN: n mukautettua Mac-ohjelmistoa

Mukautetut VPN-asiakkaat eivät tue MacOS: ta aivan yhtä hyvin kuin Windows, mutta useimmat VPN: t tarjoavat omistettuja Mac-ohjelmistoja. Kuten näemme vähän, VPN: n manuaalinen määrittäminen MacOS-järjestelmässä ei ole vaikeaa, mutta mukautetun VPN: n käyttäminen on vain hulluin helppoa.

Ohjelmiston mukautetun luonteen vuoksi asennustiedot voivat vaihdella hieman VPN: stä VPN: ään. Yleensä kuitenkin:

  1. Rekisteröidy VPN-verkkoon, katso lisätietoja parhaista VPN-oppaista.
  2. Lataa sen Mac-ohjelmisto.
  3. Asenna sovellus. Tähän sisältyy yleensä vain kaksoisnapsauttamalla ladattua .dmg-tiedostoa ja noudattamalla ohjeita.
  4. Suorita sovellus. Sinua todennäköisesti pyydetään antamaan tilitietosi ensimmäisen ajon aikana. Huomaa, että on normaalia, että VPN-sovellukset vaativat järjestelmänvalvojan oikeuksien suorittamisen.

Kun olet sovelluksessa, valitse vain VPN-palvelin, johon haluat muodostaa yhteyden, ja paina ”Yhdistä”. On kuitenkin syytä käydä läpi sovelluksen vaihtoehdot. Tärkeät asetukset, kuten DNS-vuodonsuojaus ja tappikytkimet, ovat usein valinnaisia, ja ne on sallittava manuaalisesti. Minulla ei ole aavistustakaan miksi, mutta sinä menet.

Expressvpn Mac 2

ExpressVPN: n ”Network Lock” -ominaisuus tarjoaa palomuuripohjaisen tappikytkimen ja DNS-vuodonsuojauksen. Joten varmista, että se on päällä.

Voit myös tarkistaa, että sovellus käyttää OpenVPN-protokollaa, koska monet ovat oletusarvoisesti vähemmän turvallisia (mutta mahdollisesti nopeampia) VPN-protokollia. Hyvää, katso täältä lisätietoja VPN-protokollista.

Tunnelblick

Tunnelblick on avoimen lähdekoodin ilmainen ladattava OpenVPN-asiakasohjelma, joka voidaan määrittää toimimaan joko erityisten Tunnelblick-asetustiedostojen (.tblk) tai minkä tahansa tavallisten OpenVPN-asetustiedostojen (.ovpn ja .conf) kanssa..

Se sisältää nyt täyden DNS-vuodon ja Web Real-Time Communication (WebRTC) -suojauksen. Uusimmassa beeta-asiakasohjelmassa on myös palomuuripohjainen tap-kytkin.

1. Lataa Tunnelblick tai tavalliset OpenVPN-määritystiedostot valitsemastasi VPN-palvelusta. Tarvitset yhden tiedoston kutakin VPN-palvelimen sijaintia kohden, vaikka usein on mahdollista ladata useita kokoonpanoja yhdestä zip-tiedostosta. Tässä tapauksessa sinun on purettava tiedostot ennen niiden käyttöä.

2. Lataa, asenna ja käynnistä Tunnelblick. Valitse Tervetuloa-näytössä ”Minulla on määritystiedostot”.

Tunnelblick 1

3. Vedä määritystiedosto (tai useita tiedostoja useiden palvelimien kokoonpanoille) valikkopalkin Tunnelblick-kuvakkeeseen.

Tunnelblick 3

4. Valitse ”Asenna” ja valitse sitten, asentaako se vain itsellesi vai kaikille Mac-tietokoneesi käyttäjille. Se todennäköisesti kysyy järjestelmänvalvojan salasanaa.

Tunnelblick 6

5. Ja se on valmis! Voit muodostaa yhteyden VPN-palvelimeen napsauttamalla valikkorivin Tunnelblick-kuvaketta ja valitsemalla VPN-palvelimen.

Tunnelblick 4

Kuvake muuttuu tummemmaksi osoittaen, että olet yhteydessä. Jos siirrät kohdistimen sen päälle, se näyttää lisätietoja.

Lisäys:

Kytke DNS-vuodonsuojaus päälle

IPv4- ja IPv6 DNS-vuotosuojaukset eivät ole oletusarvoisesti käytössä Tunnelblick-sovelluksessa. Ota DNS-vuotojen suojaus käyttöön siirtymällä kohtaan Kokoonpanot -> Asetukset ja rasti ruutujen "Reitistä kaikki IPv4-liikennettä VPN: n kautta" ja "Poista IPv6 käytöstä" vieressä olevat ruudut.

Tunnelblick 7

Huomaa, että Tunnelblick ei suojaa WebRTC-vuotoilta. Sinun on siis korjattava ongelma manuaalisesti (joka tapauksessa Safari ei vaikuta siihen)..

Kill-kytkimen kytkeminen päälle Macissa

Uusi tunnelblickin uusimpaan beetaversioon on erittäin tervetullut tappamaan kytkin -ominaisuus. Tämä varmistaa, että oikea IP-osoitteesi ei paljastu, jos VPN katkaisee.

Voit ottaa tappikytkimen käyttöön siirtymällä kohtaan Kokoonpanot ja napsauttamalla yksittäistä VPN-kokoonpanoa (tappikytkimen on oltava käytössä jokaisessa kokoonpanossa). Napsauta ”On odottamattoman katkaisun” -kenttää ja valitse avattavasta valikosta Poista verkkoyhteys käytöstä.

Tunnelblick tappaa kytkin

Määritä VPN manuaalisesti Mac PPTP-, L2TP / IPsec- tai IKEv2-sovelluksille

macOS: n mukana tulee sisäänrakennettu VPN-asiakasohjelma, joka tukee PPTP-, L2TP / IPsec- ja IKEv2 VPN-protokollia. VPN-salaus: Yksityiskohtaisessa oppaassa yksityiskohtaisesti käsitellyistä syistä suosittelen aina OpenVPN-sovelluksen käyttöä. Mutta IKEv2 on myös hyvä vaihtoehto.

PPTP-, L2TP / IPsec- ja IKEv2 VPN -yhteyksien suuri etu on, että ne voidaan asentaa ilman, että tarvitset lataamaan kolmannen osapuolen VPN-sovellusta.

  1. Siirry kohtaan Järjestelmäasetukset -> Verkkoon. Napsauta + -painiketta ja valitse Rajapinta: VPN ponnahdusvalintaikkunassa.
  2. Valitse VPN-yhteyskäytäntö (”VPN Type”) ja valitse nimi VPN-yhteydelle (valinnainen).

Macos 1

  1. Täytä palvelimen tiedot valitsemasi VPN-palvelun tarjoamilla asetuksilla.

Macos2

Sisäänrakennettu macOS VPN -asiakasohjelma ei sisällä minkäänlaista WebRTC-vuodonsuojausta, joten jos käytät haavoittuvaa selainta, sinun tulisi poistaa WebRTC käytöstä manuaalisesti. Huomaa, että Safari ei käytä WebRTC: tä eikä siksi ole alttiina WebRTC-vuotoille. Se on kuitenkin suljetun lähdekoodin oma ohjelmisto.

Kuinka testata VPN Macille

Riippumatta siitä, millaista VPN: ää käytät, macOS näyttää kuvakkeen ilmoituspalkissa aina, kun VPN on kytketty. Tämä antaa sinulle yhdellä silmäyksellä, että olet suojattu.

Airvpn Mac

Napsauttamalla kuvaketta näkyvät yleensä lisätiedot ja vaihtoehdot. Lisävarmennusta varten VPN on kytketty ja toimii oikein, voit suorittaa IP-vuototestin…

Tarkista Mac VPN: stä IP-vuotoja

Kun yhteys VPN-verkkoon (mitä tahansa menetelmää käyttäen) on hyvä tarkistaa, onko IP-vuotoja.

Ip-vuotoesimerkki 2

Yllä oleva esimerkki osoittaa huonon IPv6-vuotojen tapauksen. IPv4 DNS-tulos osoittaa oikein, että olen yhteydessä VPN-palvelimeen Yhdysvalloissa, mutta verkkosivusto näkee todellisen UK IPv6 -osoitteeni sekä tavallisen DNS-vuodon että WebRTC: n kautta. Fail!

Katso lisätietoja turvallisen online-aseman ylläpidosta Iso-Britanniassa tutustumalla Best VPN UK -oppaaseemme.

Huomaa, että yksityiskäyttöön - [RFCxxxx] IP: t ovat vain paikallisia IP-osoitteita. Niitä ei voida käyttää yksilön tai laitteen tunnistamiseen, joten ne eivät muodosta IP-vuotoa.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me