Kuinka VPN-lakipolitiikka vaikuttaa sinuun?

Kaikki tietävät, että heidän pitäisi lukea pitkä tylsä ​​oikeudellinen muoto, joka liittyy melkein kaikkeen mitä teemme nykymaailmassa. Mutta kuka tekee? Se on loppujen lopuksi erittäin tylsää ja kirjoitetaan usein kaarnaisella kielellä, joka näyttää olevan suunniteltu torjumaan kaikki paitsi kovimmat lailliset masokistit!

VPN: n suhteen ongelmana on, että tämä laillinen ammattikirja leikkaa usein todellisen palvelun ytimen. Vaikka siitä on hyötyä myös suojaamattomien julkisten WiFi-yhteyksien salaamisessa ja maantieteellisesti rajoitettujen verkkopalvelujen käyttämisessä, suurin osa meistä käyttää VPN: ää ensisijaisesti nimettömyytemme suojelemiseksi ja pitää tätä tärkeimmän tehtävänä.

Tietäen tämän, melkein kaikki VPN-palveluntarjoajat julistavat äänekkäästi palvelunsa etuja pitämällä online-nimettömyys etusivuillaan. Kun kuitenkin tarkastelet monia heidän toimeksiantojaan (palvelun ehdot, joita kutsutaan myös yleisesti ehdoiksi) & Ehdot tai Käyttöehdot) sopimukset, joiden mukaan ehdot joko tasaisesti ovat ristiriidassa näiden väitteiden kanssa tai täsmentävät niitä siinä määrin, että ne tekevät käytännössä merkityksettömiä.

Tämä ero, joka väitetään tarjottavan ja tarjottua pienimuotoisen huolellisen tutkimuksen perusteella, on tärkeää pohtia VPN: n lakipolitiikkaa ennen heidän palveluihin kirjautumistaan. On olemassa useita yleisesti esitettyjä väitteitä, jotka oikeuttavat keskimääräisen VPN-käyttäjän kiinnittämään erityistä huomiota.

Taattu yksityisyys

Melkein kaikki VPN-palveluntarjoajat lupaavat olla luovuttamatta käyttäjien henkilökohtaisia ​​tietoja tai heidän Internet-toimintaansa koskevia tietoja kolmansille osapuolille. Kuitenkin, jos tarkistat heidän toimintasuhteensa, käy nopeasti selväksi, että oikeustoimissa (haasteet, tuomioistuimen määräykset ja vastaavat) heillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin noudattaa niitä, ja he luovuttavat tiedot tällaisissa olosuhteissa lyömättä silmäluomet..

Olemme sanoneet sen jo täällä ProPrivacy-ohjelmassa ja sanomme sen uudelleen, ainoa tapa, jolla VPN-yritys voi todella taata yksityisyytesi, on pidättää lokit. Ei lokit = mitään luovutettavissa, jos lailliset toimenpiteet (tai jopa pahempaa, että viranomaiset takavarikoivat yrityksen VPN-palvelimet - se on tapahtunut).

Älä säilytä lokit

Jopa silloin, kun VPN-palveluntarjoaja väittää, ettei se pidä kirjaa, on syytä tarkistaa työtehtävät nähdäksesi mitä ne tarkoittavat. Yksi yleinen ongelma on, että vaikka lokit voidaan lopulta hävittää, niitä pidetään usein lyhyen (tai ei niin lyhyen) ajan etukäteen. Esimerkiksi HMA tekee paljon siitä, että se ei pidä lokkeja, mutta heidän toimintasuunnitelmiensa tutkimus osoittaa, että niitä pidetään 10 päivää, mikä on melko pitkä aika ja varmasti tarpeeksi oikeudellisten toimien toteuttamiseksi pakottaa ne luovuttamaan. yli.

Edelleen, vaikkakin vähemmän, määritetään, mitkä lokit ja tietueet hylätään ja mitkä eivät. Vaikka suurin osa "ei kirjautuvia" VPN-palveluita hylkää käyttäjän online-toimintojen tietueet, jotkut ylläpitävät edelleen yksityiskohtia, kuten IP, johon käyttäjä on kytketty, aika ja yhteys, mikä, vaikka se ei ole kriittinen huolenaihe useimmille, myös muutama yksityiskohta monet joillekin.

Samoin suurin osa VPN-palveluntarjoajista pitää kirjaa asiakkaidensa maksutiedoista. Vaikka palveluntarjoajia (kuten yksityinen Internet-yhteys), jotka ovat selvästi hyödyllisiä sellaisille asioille kuin jatkuva laskutuksen seuranta ja ongelmat, ja jotka eivät todennäköisesti ole suuret huolenaiheet, siellä on palveluntarjoajia, jotka osoittavat sitoutuneensa käyttäjien yksityisyyteen tuhoamalla maksutietueet, kun tapahtuma on valmis (käytön hallinta jne. määrittämällä asiakkailleen satunnaisia, jäljittämättömiä käyttäjätunnuksia).

Rahat takaisin takuu

Yleinen (mutta ei suinkaan universaali) käytäntö on tarjota rahat takaisin -takuu, joka voi yleensä kestää mitä tahansa päivästä kuukauteen. Mitä tällä takuulla tarkoitetaan, voi kuitenkin vaihdella huomattavasti, joten jos aiot käyttää sitä ilmaisena kokeiluversiona palveluntarjoajan palvelun tarkistamiseksi ToS, on syytä kiinnittää erityistä huomiota.

Vaikka jotkut VPN: t tarjoavat mielellään palveluilleen rahat takaisin-kokeilun, toiset antavat rahat takaisin vain, jos heidän tekninen tiiminsä ei yhdistä sinua määräajassa. Vaikka tässä sinänsä ei ole mitään vikaa, on tärkeää, että tiedät mahdolliset rajoitukset (jotka usein piilossa melko syvästi yrityksen lakipolitiikassa) ennen kirjautumista. Mitkä erityispiirteet ovat tuomittavissa, ovat yrityksiä, jotka toteavat toimintasuunnitelmassaan, että hitaasta nopeudesta tai muuten huonosta palvelusta johtuva tyytymättömyys ei ole peruste palautukselle.

tekijänoikeusrikkomus

Katsotaanpa, että monet ihmiset käyttävät VPN: ää, jotta he voivat ladata P2P-torrentteja. Jotkut VPN-palveluntarjoajat sallivat tämän hiljaisesti, kun taas toiset tarjoavat aktiivisesti omistettuja VPN-palvelimia tehtävää varten! Monilla, etenkin Yhdysvalloissa tai joissa tekijänoikeudet ovat sekä tiukkoja että aktiivisesti toteutettuja, on tiukat politiikat ja he ilmoittavat varoittavan, että jos niitä edelleen havaitaan, heidän palvelunsa estetään.

Ongelmana on torrentin lataamisen tuntemus, monet VPN: t, joilla on tiukat piratismin vastaiset käytännöt, eivät mainosta tosiasiaa kovinkaan hyvin, vaan mieluummin piilottavat politiikkansa ToS-pelissä potentiaalisten asiakkaiden menettämisen pelossa. Lisätietoja torrentin turvassa pysymisestä on Torrent-sivustojen parhaassa VPN-oppaassa.

Muu tavara

Yllä ovat tärkeimmät asiat, joista meidän mielestäsi kannattaa varoa. Useimmat VPN-palveluntarjoajat yrittävät korvata itsensä ehdottomasti kaikelta, vaikka kansallinen ja kansainvälinen lainsäädäntö korvaa kaiken, joka on kirjoitettu yrityksen toimeksiannossa.

Monet yritykset haluavat myös myöntää "rajoittamattoman nopeuden" ja "rajoittamattoman kaistanleveyden" kohtuullisen käytön politiikoille, jotka löytyvät vain, jos tarkistat tarkkaan heidän toimeksiannonsa. Vaikka se, että tällaisia ​​termejä on olemassa, on ärsyttävää, meidän on vielä puututtava palveluntarjoajaan, joka tosiasiallisesti valvoo niitä, joten emme pidä niitä jotain huolestuttavana liikaa.

johtopäätös

Olemme toivottavasti korostaneet, miksi on erittäin tärkeää, että käärität hihat ylös ja todella luet pienen painotuksen päättäessäsi sinulle sopivasta VPN-palveluntarjoajasta. Se ei ole kovin hauskaa, mutta koska aiot vaivautua suojelemaan henkilöllisyyttäsi käyttämällä VPN: ää ensin, on syytä varmistaa, että VPN-palveluntarjoaja on samalla tavalla huolissaan yksityisyydestäsi..

Tämä ei tarkoita, että kaikilla VPN-palveluntarjoajilla on huonot lakipolitiikat. Itse asiassa jotkut ottavat huomioon esimerkiksi asiakkaiden kaltaiset asiat, ja niiden varmuuskopiointi on annettu ToS: lle. Meillä on artikkeli, jossa keskustellaan suosikki VPN-palveluntarjoajistamme, jotka löydät täältä.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me