Mac-tietokoneen suojaaminen – kattava opas Mac-tietoturvaan

Teoria siitä, että Mac-käyttäjät ovat turvallisia verkossa, on kulkenut ikuisesti. Valitettavasti olemme pahoillani kertoessamme, että näin ei ole! Vaikka Macit ovat tietyissä suhteissa turvallisempia, mikään järjestelmä ei ole koskaan turvallinen, kun se on yhteydessä Internetiin.


Olemme onneksi sinulle luoneet tämän oppaan Mac-tietokoneesi suojaamiseksi. alla annamme sinulle kymmenen Mac-tietoturvavinkkiä, jotka voit toteuttaa riippumatta kyvystäsi.

Contents

10 parasta Mac-tietoturvavinkkiä

Tässä on kymmenen suosituinta asiaa, jotka sinun tulisi toteuttaa, jos sinulla on vähän aikaa. Ilman näitä, Mac voi todella olla vaarassa.

1. Käytä palomuuria

Palomuurin kytkeminen päälle estää ei-toivotut saapuvat verkkoyhteydet. Monet ihmiset ajattelevat, että Apple ottaa sen käyttöön oletusasetuksena, mutta näin ei aina ole.

Käynnistä Mac-palomuuri seuraavasti:

 1. Siirry kohtaan Järjestelmäasetukset > turvallisuus & yksityisyys
 2. Napsauta Palomuuri-välilehteä
 3. Napsauta riippulukon kuvaketta
 4. Määritä välilehti antamalla käyttäjänimesi ja salasanasi

Toinen hyödyllinen vaihtoehto on ottaa Stealth-tila käyttöön napsauttamalla Palomuurin asetukset -painiketta ja napsauttamalla sitten valintaikkunassa Ota käyttöön Stealth-tila. Tämä tekee tietokoneestasi näkymättömän julkisissa verkoissa.

2. Ota automaattiset päivitykset käyttöön

Tietokoneesi suojaamiseksi on välttämätöntä ottaa automaattiset päivitykset käyttöön. Applen kehittäjät työskentelevät jatkuvasti MacOS: n päivittämiseksi. Tähän sisältyy reagointi mahdollisiin hyökkäyksiin, joihin koneesi saattaa olla haavoittuvainen.

Automaattisten päivitysten ottaminen käyttöön on erittäin yksinkertaista - avaa vain Järjestelmäasetukset ja napsauta App Store, jossa voit mukauttaa päivitysasetuksia.

3. Käytä vahvoja salasanoja

Vahvien salasanojen käyttäminen käyttäjätililläsi on välttämätöntä.

Palaa tähän siirtymällä takaisin Suojaus-osioon & Tietosuoja-asetukset.

Sinun tulisi myös käyttää salasanahallintaa auttaa luomaan vahvoja ja ainutlaatuisia salasanoja. Suosittelemme 1Passwordia, mutta keskustellaan asiasta myöhemmin tässä oppaassa.

4. Poista automaattinen kirjautuminen käytöstä

Poista tämä toiminto käytöstä turvallisuuden parantamiseksi, varsinkin jos käytät kannettavaa Macia. Jos joku varastaa Mac-tietokoneesi, automaattisen kirjautumisen poistaminen käytöstä auttaa suojaamaan yksityiset tietosi varkaalta.

Jos haluat tarkistaa salasanasi vahvuuden tai tehdä salasanasta vaikeamman hakkeroinnin (mutta helppo muistaa), tutustu artikkeliimme: https://proprivacy.com/password-strength-checker/

5. Poista vaarallisten sovellusten suorittaminen käytöstä

Yleiset asetukset -välilehdessä voit muokata ja valtuuttaa, mitkä sovellukset voivat toimia Macissa. Turvallisin vaihtoehto on sallia vain App Storen sovellusten suorittaminen.

Jos kuitenkin haluat suurempaa vapautta, voit halutessasi ajaa Applen tuntemien kehittäjien sekä App Storen sovelluksia.

6. Ota FileVault käyttöön

FileVaultin käyttöönotto on välttämätöntä. Kun se on päällä, voit salata kaikki käyttäjätilisi tiedostot. Jos haluat purkaa ne, sinun on annettava joko tilisi salasana tai palautusavain, jonka loit, kun käynnistit FileVault-sovelluksen.

7. Poista Java käytöstä

Yksi parhaimmista ominaisuuksista on mahdollisuus poistaa Java käytöstä. Java on täynnä tietoturva-aukkoja. Jos et aja Java-ohjelmaa säännöllisesti, sammuta se. Jos sitä ei voida suorittaa, se ei voi sallia koodejen luoda tietoturvapuutteita Macissa.

Voit poistaa Java käytöstä selaimen suojausasetuksissa. Siirry Safarissa kohtaan Asetukset > Suojaus ja poista 'Ota Java' -välilehden valinta.

8. Vaadi salasana Wake / Screen Saver -sovelluksessa

Jos sinulla on MacBook, harkitse suojauksen avaamista & Järjestelmäasetusten tietosuojaruutu ja Asetusvaatimus-kentän asettaminen arvoon "heti". Kun se on päällä, sinun on annettava kirjautumistiedot uudelleen kirjautuaksesi tiliisi, kun Mac on nukkunut tai näytönsäästäjä on aktivoitu.

9. Ota kaksifaktorinen todennus käyttöön

Kaksivaiheinen tai kaksifaktorinen todennus on järjestelmä, jossa palveluihin tai verkkosivustoihin kirjautuminen vaatii muutakin kuin käyttäjänimen ja salasanan. Se tarvitsee myös numeerisen koodin. Tämä kaksivaiheinen koodi lähetetään sinulle yleensä tekstiviestin tai puhelun kautta. Hakkerointi on uusi haaste hakkereille.

Google-Gmailin kaltaisissa palveluissa on tämä ominaisuus, mutta sinun on sallittava se käyttää sitä. Voit ottaa sen käyttöön Microsoftin palveluissa ja sivustoissa sekä Dropboxissa. Kaksivaiheinen todennus voi merkitä pieniä haittoja käyttökokemuksessa, mutta saamasi tietoturva ylittää pienen vaivan..

10. Asenna ja määritä haittaohjelmien torjuntaohjelma

Yhä useammat haittaohjelmat kohdistuvat Mac-koneisiin (vaikkakaan vielä missään vaiheessa Windowsin käyttäjien kohtaamaa tasoa). OS X: ssä on tehokas, aina käynnissä oleva, mutta näkymätön haittaohjelmien torjuntatyökalu nimeltään Xprotect. Jopa niin, sinun pitäisi joskus käynnistää Malwarebytes-tyyppinen sovellus tiedostojen skannaamiseksi. Jos olet kiinnostunut täydellisestä haittaohjelmien torjunnasta, tutustu haittaohjelmien poistoa ja suojausta koskevaan artikkeliimme.

Mac-verkon suojaus

Yksi suurimmista Macin tai minkä tahansa tietokoneen käytön vaaroista on online-käyttö.

Joten ei ole yllättävää, että me aloitamme asiat verkon suojauksella.

Määritä verkkoasetukset napsauttamalla näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa Apple-valikkoa. Avaa Järjestelmäasetukset ja valitse Verkko.

Hallitse verkkoyhteyksiä

Jos sinulla on asiantuntemusta, voit määrittää verkko- ja yhteyssäännöt itse. Valitettavasti useimmille meistä tämä ei ole tilanne. Alla luetellut sovellukset auttavat sinua seuraamaan ja suojaamaan yhteyksiäsi.

Kädet irti!

Kädet irti! seuraa salaa kaikkien taustalla olevien sovellusten toimintaa. Heti kun sovellus yrittää ajaa ilman aiemmin määriteltyä sääntöä, kädet pois! varoittaa sinua ilmoituksella. Tämä viesti sisältää kaikki asiaan liittyvät tiedot toiminnasta ja pyytää sinua tekemään päätöksen. Käytä pois, kunnes vastaat ilmoitukseen. estää toiminnan ja suojaa sinua.

Pikku kukka

Little Snitch on palomuuri tuleville yhteyksille. Se paljastaa kaikki lähtevät verkkoyhteysyritykset varmistamalla, että yksityiset tietosi eivät poistu tietokoneesta. Se tarjoaa saman tason ohjauksen tuleville yhteyksille.

Murus

Murus on palomuurin hallintatyökalu. Sinulla ei tarvitse olla tietoturvan asiantuntija käyttää kaikkia tämän virtaviivaistetun ja käyttäjäystävällisen sovelluksen toimintoja. Yksi Muruksen suuri etu on sen sisäänrakennettu graafinen sääntöjen muokkaustyökalu, jonka avulla voit luoda räätälöityjä sääntöjä jokaiselle tilanteelle..

Radio hiljaisuus

Radio Silence on erittäin pieni verkkomonitorisovellus. Se auttaa suojaamaan yksityisyyttäsi ja estämään sovelluksia lähettämästä arkaluontoisia tietoja taustalla. Tämän sovelluksen käyttämisellä ei ole sivuvaikutuksia Mac-tietokoneesi suorituskykyyn, eikä se lähetä ponnahdusikkailmoituksia koko ajan..

Macin palomuuri

Verkkoyhteyksien hallinta on yksi asia. Sinun on myös varmistettava, että mikään ei rypisty sisään. Siksi palomuurin käyttö on välttämätöntä.

Kaikissa Macintosh-version 10.4 versioissa, nimeltään Tiger, oli Unix-pohjainen palomuurijärjestelmä käyttäjän suojaamiseksi haitallisilta hyökkäyksiltä. Apple nimitti sen ipfw. Se hallitsi tulevia ja lähteviä yhteyksiä antamalla käyttäjän siirtää tai estää niitä. Nämä palomuurijärjestelmät järjestivät liikenteen tyypin, lähteen ja määränpään perusteella.

Seuraavassa Mac OS: n (Leopard) versiossa Apple päivitti ipfw: n uudella lisäosalla, jonka nimi on Application Firewall sovellusten verkkopyyntöjen hallintaan. Kun ohjelma pyytää verkkoliikennettä, pistorasiasuodatin tarkistaa sen oikeuden. Jos ohjelmaa ei ole luettelossa, OS X pyytää sinua sallimaan sen jatkamisen.

Vaikka oletuspalomuuri otetaan käyttöön, suosittelemme myös yhden yllä mainitun kolmannen osapuolen palomuurin käyttöä. Ne ovat hyödyllisiä, koska kyse on heidän omistautuneesta liiketoiminnastaan, joten ne todennäköisemmin pysäyttävät ei-toivotun liikenteen.

VPN

Yksi asia on varmistaa, että mitään huonoa ei tule verkkoon. Se on toinen tapa pitää yhteydet yksityisinä.

VPN (Virtual Private Network), salaa tietosi. Piilottaa sen siten ei-toivottuilta silmiltä. Myös VPN: n käytöllä on paljon enemmän etuja, kuten rajaton globaali suoratoisto. Jos haluat lisätietoja, lue perusteellinen vertailu parhaimmista Mac-VPN-verkoista.

Datan suojelu

Nyt kun verkko on hallinnassa, on aika viedä tiedostosi käsiisi. Ole kuitenkin varovainen tietosuojan suhteen. Jos teet asioita väärin, voit lukita itsesi tiedostoistasi. Siksi, ennen kuin aloitat, varmista, että varmuuskopioit tietosi (vaikka sinun pitäisi säännöllisesti varmuuskopioida tietosi säännöllisesti).

Seuraavassa mainittujen FileVaultin ja TimeMachinen lisäksi voit harkita myös MiniToolin tarkistamista.

FileVault

Käytä FileVault-tiedostoa salaamaan tietosi.

Mikä on FileVault?

FileVault on levyn salausohjelma Applen käyttöjärjestelmässä macOS. FileVault käyttää 128-bittistä AES-salausta 256-bittisellä avaimella lukitaksesi levyn ja kaikki siinä olevat tiedostot.

Miksi sinun pitäisi käyttää FileVaultia?

Henkilötietojesi salaaminen on erittäin suositeltavaa kannettaville laitteille, jotta tietosi ja tiedostosi voidaan suojata. Se voi olla hyödyllinen monissa tapauksissa, etenkin kun joku yrittää saada luvattoman pääsyn. Lisäksi, jos kadotat tai kadotat Macisi, tietosi ovat turvassa.

Onko FileVault turvallinen?

Jos kadotat salasanasi ja palautusavaimen, tietoihisi ei pääse ikuisesti - et pysty palauttamaan tiedostojasi. FileVault-salaus on niin tehokas, että tauon tekeminen vie 100 000 vuotta, joten sitä on mahdotonta hakata.

Apple auttaa sinua tallentamaan palautusavaimen varmuuskopioon. Tämä vähentää sen menetyksen riskiä. Jos kuitenkin unohdat tai menetät asioita, FileVault ei välttämättä ole sinulle.

Kuinka ottaa FileVault käyttöön

  1. Avaa Apple-valikosta Järjestelmäasetukset ja siirry kohtaan Suojaus & yksityisyys.

  2. Valitse FileVault-välilehti ja napsauta pienessä lukituskuvaketta vasemmassa alakulmassa ja kirjoita sitten järjestelmänvalvojan salasana.

  3. Napsauta seuraavaksi “Ota FileVault käyttöön” -painiketta aloittaaksesi asennusprosessin.

  4. Jos Mac-tietokoneellasi on useita käyttäjiä, sinun on sallittava FileVault-käyttöoikeus jokaiselle heistä.

  5. Etsi turvallinen tila 24-merkkiselle aakkosnumeeriselle salasanallesi ja napsauta Jatka.

  6. Voit pyytää Applea tallentamaan palautusavaimesi. Jos valitset niin, joudut vastaamaan kolmeen turvakysymykseen. Tämä auttaa sinua yhteydenpidossa Applen kanssa ja valtuuttamaan itsesi.

  7. Kun olet valmis vastaamaan turvakysymyksiin, napsauta Käynnistä-painiketta.

Tietojen salaus voi olla erittäin hidas prosessi. Jokainen 50 Gt kestää salauksen 5-15 minuutin välein, riippuen Macin suorituskyvystä. Paras tapa on antaa sen käydä yöllä. Voit tarkistaa edistymisen, jos siirryt takaisin Suojaus-sovelluksen FileVault-välilehteen & yksityisyys.

Voit kytkeä FileVaultin pois päältä kääntämällä yllä olevien vaiheiden järjestys. Salauksen purkaminen vie yhtä paljon aikaa kuin salaus. Koko asia riippuu aseman koosta, ajonopeudesta ja Macin suorituskyvystä. Salauksen / salauksen purkamisen aikana tietokoneesi saattaa tuntua hidasta, mutta älä ole huolissasi.

Korjaa turvareikä

Voimme auttaa, jos et ole vakuuttunut FileVault-tietoturvasta ja olet edelleen huolissasi hakkeroinnista.

Kun Mac siirtyy lepotilaan, siinä on potentiaalinen suojaaukko. Tämä johtuu siitä, että FileVaultin salauksen purkamiseen tarvittavat salasanat tallennetaan sen muistiin. Pohjimmiltaan joku voisi herättää sen ja hakea avaimen ilman kirjautumissalasanaa.

Jos olet paranoidinen turvallisuuden suhteen, voit tehdä seuraavat.

VAROITUS: Jokapäiväisessä käytössä sinun on kirjoitettava kirjautumissalasanasi kahdesti, ja Mac on hiukan hitaampi herättäessäsi lepotilasta.

Valinnainen alanimike

 1. Avaa pääte (voit löytää sen Apuohjelmat-kansiosta tai etsiä sitä Spotlightilla)
 2. Kirjoita: sudo pmset-tuhotafvkeyonstandby 1 hibernatemode 25
 3. Hit Enter ja käynnistä Mac uudelleen

Tämä komento saa Macin siirtymään valmiustilaan lepotilan sijasta. Valmiustilassa muistin sisältö tallennetaan levylle ja tietokone siirtyy syvän lepotilaan. Komento käskee tietokonetta myöskään ole pitämään FileVault-näppäintä muistissa valmiustilassa.

Voit poistaa ominaisuuden käytöstä avaamalla terminaalin uudelleen ja kirjoittamalla: sudo pmset -a iznīcfvkeyonstandby 0 hibernatemode 3

Sitten paina Enter ja käynnistä uudelleen.

Aikakone

FileVault-ohjelmistolla tietosi ovat turvassa. Sinun on kuitenkin myös oltava se varmuuskopio. Tietojen suojaamisesta ei ole hyötyä, jos kannettava tietokone varastetaan, jos et koskaan saa tietoja takaisin.

Mikä on aikakone?

Time Machine on Applen kehittämä varmuuskopio-ohjelmisto, jota jaetaan osana macOS: ta. Vaikka siellä on paljon muita varmuuskopiointivaihtoehtoja, TimeMachine on täydellinen Mac-omistajille.

Kuinka aikakone toimii?

Time Machine tekee tunnin varmuuskopioita viimeisen 24 tunnin ajalta, päivittäisiä varmuuskopioita viimeiseltä kuukaudelta ja viikoittaisia ​​varmuuskopioita jokaisesta edellisestä kuukaudesta. Varmuuskopiointi luo paikallisia valokuvia Macista. Päivittäinen tilannekuva tallennetaan 24 tunnin välein. Se alkaa, kun tietokone käynnistetään tai käynnistetään uudelleen.

Varmuuskopiointi tuntuu paljon, mutta Time Machine varmuuskopioi vain tiedostoihin tekemäsi muutokset. Se tallentaa useita versioita jokaisesta tiedostosta. Jos esimerkiksi muokkaat asiakirjaa 50 kertaa, pystyt palauttamaan 15. version.

Siksi Apple kutsuu sitä aikakoneeksi: koska voit palata ajassa taaksepäin nähdäksesi tiedostojen historian.

Kuinka käyttää aikakonetta

Valinnainen alanimike

 1. Liitä tallennusasema Mac-tietokoneeseen.
 2. Sinun pitäisi nähdä hälytys, jossa kysytään, haluatko käyttää asemaa Time Machine -sovelluksen kanssa. Napsauta Käytä varmuuskopiona.
 3. Jos et näe hälytystä, avaa Järjestelmäasetukset > Aikakone.
 4. Valitse Varmuuskopiolevy, valitse tallennuslaite, josta haluat varmuuskopioida, ja napsauta Käytä levyä.
 5. Voit salata varmuuskopiot. Tällöin tarvitset salasanan käyttääksesi heitä.

Mac-jakamisasetukset

Mac-tietokoneesi voi jakaa tietoja monella tavalla, ei vain muiden Mac-tietokoneiden kanssa. Tästä voi olla hyötyä joissakin tapauksissa, kuten etätyössä. Jos avaat portin Macilla, sinun on kuitenkin huolehdittava sen turvallisuudesta mahdollisten hyökkäysten välttämiseksi.

Voit määrittää jakamisasetukset avaamalla Järjestelmäasetukset ja napsauttamalla jakamiskuvaketta.

kuvaruutu

Yritysympäristöissä tekninen tuki saattaa ottaa tämän vaihtoehdon käyttöön, jotta he voivat nähdä näytön ja mahdollisesti suorittaa etäkorjauksia tai päivityksiä. Windows- ja Linux-tietokoneet voivat myös käyttää tätä vaihtoehtoa päästäksesi Mac-näytölle. Ellet tarvitse tätä tukivaihtoehtoa, varmista, että se on kytketty pois päältä.

tiedosto

Tiedosto antaa muiden verkon tietokoneiden päästä tietokoneesi tiedostojärjestelmään. Teknisesti tiedostojenjakojärjestelmää käyttää myös Back To My Mac -palvelu, jonka avulla voit käyttää Mac-tietokoneesi tiedostoja toisesta Macista Internetin kautta. Jos et käytä mitään näistä palveluista, kytke tiedosto pois päältä.

kirjoitin

Tämä jakaa kaikki Mac-tietokoneeseesi kytketyt tulostimet muiden verkon tietokoneiden kanssa, mukaan lukien Windows- ja Linux-koneet. Jos et käytä tulostinta, sammuta asetus käytöstä.

Etäkirjautuminen

Etäkirjautuminen tarkoittaa yhteyksien luomista Mac-tietokoneeseen SSH / SFTP-yhteyden kautta. Teknikot käyttävät tätä asetusta toimimaan etäyhteydessä. Sammuta se, jos et käytä sitä.

Internetti jakaminen

Voit jakaa Macisi Internet toisen Macin kanssa. Tämän asetuksen historia ulottuu 20 vuotta sitten, kun ihmiset käyttivät puhelinverkkoyhteyttä. Se on yhä arvottomampaa, joten sammuta se.

Bluetooth

Tämän kytkeminen päälle antaa Macille mahdollisuuden lähettää ja vastaanottaa tiedostoja toiseen Bluetooth-yhteensopivaan laitteeseen, kuten matkapuhelimeen, ja toisesta. Apple iPhone ja iPads eivät voi jakaa tiedostoja tällä tavalla (vaikka niillä on myös Bluetooth). Käytät sitä siis todennäköisesti vain, jos sinulla on puhelin, joka käyttää Androidia. Jos et ole unohtanut tätä ominaisuutta, luultavasti et tarvitse sitä.

Käyttäjien hallinta

Jos et ole ainoa tietokoneesi, sinun on varmistettava, että muut, joilla on tietokoneesi käyttöoikeus, eivät pysty vahingoittamaan sitä..

Jos olet ainoa tietokoneesi, ohita tämä osa.

Mitä monikäyttäjä tarkoittaa??

Käyttäjähallinta auttaa sinua jakamaan tietokoneesi muiden kanssa antamatta heidän muokata arkaluontoisia tietoja. Se on yksi Mac-käyttäjän olemisen suurista eduista.

Vanhemmat voivat myös käyttää käyttäjän hallintaa lasten tilien hallintaan luomalla sääntöjä ja rajoituksia.

Kuinka hallita useita käyttäjiä

Voit hallita useita käyttäjiä avaamalla Järjestelmäasetukset ja napsauttamalla Käyttäjät & Ryhmät. Vasemmalla näet tietokoneen käyttäjät. Jos napsautat Lukitse-merkkiä ikkunan vasemmassa alakulmassa, voit asettaa uusia käyttäjiä.

Kirjautumisasetukset-kohdassa voit määrittää nopean käyttäjän vaihdon. Tämä tarkoittaa, että voit vaihtaa toisen käyttäjän profiiliin vain muutamalla hiiren napsautuksella. Napsauta kohtaa Näytä nopea käyttäjänvaihtovalikko. Vaihtaminen vie vähemmän kuin kaksi sekuntia riippuen siitä, kuinka monta sovellusta on avoinna jokaisella tilillä.

Käyttäjähallinta on muutakin kuin tilien perustamista ja auttamista heitä vaihtamaan paikkoja Macissa. Useiden käyttäjätilien luomiseen on monia syitä. Esimerkiksi:

1. Vianmääritys

Jos sinulla on ongelmia usein käytetyn sovelluksen kanssa, sinun on ehkä testattava se puhtaassa ympäristössä. Kuvittele esimerkiksi, että olet käyttänyt selaintasi onnellisina vuosia, asentanut sitten uuden lisäosan ja koko asia säröillä. Et ole varma, onko kyse lisäosasta vai latasitko vahingossa haittaohjelmia vahingossa tietokoneellesi. Voit testata sen luomalla ”test user” -tilin ja analysoimaan siellä olevaa ongelmaa. Jos se toimii siellä hyvin, tiedät, että ongelman on oltava tavallisella käyttäjätililläsi.

2. Ole ei-järjestelmänvalvoja

Täysipääsyinen käyttäjä ei ole aina turvallisin tapa käyttää tietokonettasi. Tarkista vain NSA: n snoop-todistusoppa Macien suojausrajoituksista. Toisaalta järjestelmänvalvojan käyttöoikeuden pyytäminen sovellusten asentamiseen voi olla tuskaa, jos et ole järjestelmänvalvoja. Sinällään voit luoda "vain järjestelmänvalvojan" tilin, jolla on täydet järjestelmänvalvojan oikeudet, ja jättää se kirjautuneeksi sisään. Voit käyttää tavallista tiliäsi tavalliseen työhösi ja vaihtaa sitten nopeasti vain järjestelmänvalvojan tilille, jos sinun on tehtävä jokin järjestelmänvalvoja työ.

3. Esitysten tili

Jos käytät Mac-tietokoneesi säännöllisesti esityksiä, sinun kannattaa välttää niitä sovelluksia, jotka lähettävät ilmoituksia ja häiritsevät suorituskykyä. Tilin luominen esityksiä varten voidaan välttää tämä. Se tarkoittaa myös, että voit pitää sotkuisen työpöydän piilossa yleisöltäsi!

4. Peli

Pelien puhtaan tilin luominen voi parantaa suorituskykyä ja tehdä pelikokemuksesta nautinnollisemman.

5. Erota työ- ja yksityiselämäsi

Joskus meidän on vietävä työ kotiin, mutta se ei tarkoita, että joudut sekoittamaan työ- ja yksityiselämäsi Mac-tietokoneellasi. Erillisillä käyttäjäprofiileilla voit varmistaa, että kunkin profiilin suorituskyky säilyy. Jos sinun on saavutettava tarkka tiedosto, voit tehdä sen vaihtamalla nopeasti.

Mac-virukset - kaupunkilegenda?

Voiko Mac saada viruksia? Tarvitsenko virustorjuntaa? Näihin kysymyksiin ei ole helppo vastata. Macit on asetettu Xprotect-käyttöjärjestelmällä OS: n sisällä, ja Macissa on edelleen vähemmän viruksia kuin Windowsissa. Luvut kuitenkin kasvavat Macien suosion kasvaessa.

Äskettäin julkaistun raportin mukaan Mac-haittaohjelmien määrä kasvoi 270% vuonna 2017. Macworld laati luettelon haittaohjelmista ja tietoturvavirheistä, joissa voit nähdä monenlaisia ​​Mac-viruksia. Siitä huolimatta Mac on Unix-pohjainen käyttöjärjestelmä, joten se on edelleen yksi turvallisimmista käyttöjärjestelmistä. Lisäksi Apple yrittää jatkuvasti tehdä tuotteistaan ​​turvallisempia.

Paras virustorjuntaohjelma Macille

Kaspersky Internet Security on suosikki virustorjuntaohjelmisto Macille. Sen lisäksi, että löydät viruksia, se mahdollistaa selaamisen myös verkossa vapaasti huolehtimatta siitä, että kaikki haitalliset hyökkäävät tietokonettasi. Skannaus voi olla hiukan hidasta, mutta johtaa yksityiskohtaiseen raporttiin. Siellä on myös fantastinen Safe Money -ominaisuus verkkomaksujen suojaamiseksi.

Salasanan hallinta

Vahvien salasanojen asettaminen ja muistaminen ei ole helppoa. Monimutkaisille, erittäin pitkille salasanoille salasananhallintatyökalut, kuten Apple Keychain, ovat erinomainen muistiapu.

Apple-avaimenperä

Mikä on avaimenperä?

Keychain on Applen pilvipohjainen salasananhallintatyökalu. Se on rakennettu iOS: iin ja macOS: iin. KeyChain auttaa käyttäjiä luomaan, järjestämään ja saavuttamaan salasanansa.

Kuinka käyttää avainnipua

Tallenna salasanasi ottamalla KeyChain käyttöön avaamalla Asetukset iPhonessa tai iPadissa. Avaa iCloud ja selaa alaspäin napauttaaksesi Avainnipua aktivoidaksesi sen vaihtamalla.

Jos et ole vielä tehnyt niin aiemmin, joudut määrittämään iCloud Keychain -salasanan. Jos olet asettanut sellaisen aiemmin, sinun on vahvistettava itsesi toisella laitteella. Tämä toiminto auttaa sinua pääsemään kaikkiin turvattuihin tietoihin riippumatta siitä, mitä laitetta käytät.

Satunnaisesti luodut salasanat

Jos salasanaideat loppuvat loppuun tai haluat vain varmistaa, että salasanasi on mahdollisimman turvallinen, Avainnipussa on fantastinen ominaisuus sinulle - salasanan luonti. Voit käyttää sitä:

 1. Avaa Avainnipun käyttö Sovellukset-näytössä ja valitse luokka.
 2. Napsauta plus (+) -painiketta näytön alareunassa. Ponnahdusikkunassa on paljon vaihtoehtoja, kuten salasanan testaaminen. Napsauta oikealla olevaa avaintunnusta avataksesi Password Assistant.
 3. Luo salasanaapurin avulla ikimuistoisia kirjaimia ja numeroita, vain numeroita, satunnaisia ​​tai FIPS-181-yhteensopivia salasanoja, joiden pituus on eripituinen. Laatupalkki näyttää salasanasi turvatason.

Paras salasanan hallintaohjelma Macille

Jos et ole tyytyväinen Macin avainnippuun tai olet kiinnostunut jostakin muusta, tutustu salasanan tarkistajien ja työkalujen oppaaseemme. Lyhyesti sanottuna, nämä ovat parhaat vaihtoehdot:

 • 1Password
 • Dashlane
 • LastPass

Mac-tietokoneesi seuranta

Jos olet kadottanut Macin tai iPhonen, tiedät, että se on kauhistuttava tunne. Vielä pahempaa, jos se varastetaan. Onneksi siellä on työkaluja, joiden avulla voit löytää / hakea sen.

Etsi Oma Mac

Mikä on Find My Mac?

Find My Mac on Apple-palvelu, jonka avulla omistaja voi etsiä kadonneen tuotteensa ja poistaa sen tarvittaessa etäyhteyden kautta.

Kuinka käynnistää Find My Mac -sovelluksen käyttöönotto

 1. Siirry kohtaan Järjestelmäasetukset.

 2. Napsauta iCloud-ruutua.

 3. Vieritä alas nähdäksesi, onko Find My Mac -valintaruutu valittu.

 4. Jos Etsi oma Mac -sovellusta ei ole vielä käytössä, napsauta ruutua ja käynnistä se napsauttamalla Salli-painiketta.

Kuinka löytää Mac

Jos olet kadottanut Macisi, siirry iCloud.com-sivustoon. Näet kartan, joka näyttää kaikki lähelläsi olevat laitteet. Voit tarkastella laitteidesi tietoja napsauttamalla Kaikki laitteet. Tiedot sisältävät tiedot siitä, onko laite online- tai offline-tilassa, ja milloin sitä viimeksi käytettiin.

Voit napsauttaa laitetta käyttääksesi useita vaihtoehtoja: Toista ääni, Kadonnut tai Poista.

Äänen toistaminen on hyödyllinen vaihtoehto, jos Mac on lähellä, mutta et vain löydä sitä.

salainen

Undercover on ohjelmisto, joka on suunniteltu jäljittämään ja seuraamaan puuttuvaa Macia etäyhteyden kautta. Se voi jopa auttaa varastetun koneen palauttamisessa. Lataat sen tietokoneesi taustaan ​​seurataksesi sijaintiasi jatkuvasti.

Huomautus

Undercoverin poistaminen on melkein mahdotonta: vain järjestelmänvalvoja voi poistaa sen Macista.

Mac-suojaus: Pohjalinja

Mac-tietoturva on muuttunut paljon viime vuosina. Mac-käyttäjien on nyt kiinnitettävä enemmän huomiota laitteidensa turvallisuuteen kasvavien uhkien edessä. Jos haluat, että Macisi on mahdollisimman turvallinen nykyään, on tärkeää investoida sen tekemiseen ja pitämiseen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me