Mikä Linux-distro on parasta yksityisyydelle?

Linux-käyttöjärjestelmät ovat paremmat yksityisyyden ja tietoturvan kannalta kuin Mac- ja Windows-käyttöjärjestelmät. Ne ovat myös avoimen lähdekoodin tuotteita, mikä tarkoittaa, että he piilevät paljon vähemmän takaovia kehittäjilleen, NSA: lle tai kenellekään muulle.

Tästä syystä Linux-distrossa on valittu käyttöjärjestelmä turvallisuusammattilaisille ja yksityisyyden suojan edustajille, samoin kuin suurimmalle osalle tietokonepalvelimia ympäri maailmaa..

Valittavana on runsaasti Linux-distroja. Ja tämä voi tehdä hämmentäväksi kenellekään, joka haluaa siirtyä pois Windowsista, jotain turvallisempaa. Jopa nykyiset Linux-käyttäjät voivat olla hieman epävarmoja siitä, mitä Linux-distroa heidän tulisi käyttää, jos he arvostavat yksityisyyttä ja turvallisuutta.

Tässä artikkelissa käydään läpi kaksi parasta Linux-distrosta tietosuojan suojaamiseksi ja hakkereiden välttämiseksi. Kaikilla Linux-distroilla on erityisiä erityispiirteitä ja etuja, mikä tarkoittaa, että ne kaikki tekevät hiukan erilaisia ​​asioita. On kuitenkin kaksi Linux-distrosta, jotka erottuvat yksityisyyden suhteen...

Muita tapoja pysyä yksityisinä Linuxia käytettäessä

Jos käytät Linux-käyttäjää, joka suhtautuu vakavasti Internet-tietosuojaan, suosittelemme, että käytät VPN: ää Linuxille. VPN on ohjelmisto, joka muuttaa IP-osoitteesi ja salaa kaiken Internet-liikenteen. Tämä tarkoittaa, että hallituksen, Internet-palveluntarjoajasi, mainostajien ja hakkereiden on vaikeampaa seurata mitä teet Internetissä.

Qubes-käyttöjärjestelmä

Qubes hyväksytään yhdeksi parhaimmista yksityisyyden ja turvallisuuden Linux-distroista. Se on Fedora-pohjainen käyttöjärjestelmä, joka on tarkoitettu ensisijaisesti pöytätietokoneisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Joten miksi se on hyvä yksityisyydelle?

Ensinnäkin se toimii eristämällä ja virtualisoimalla erilaisia ​​virtuaalikoneita, edistäen siten ”turvallisuutta eristämällä”. Tämä varmistaa, että mahdollisesti käyttämäsi vaarallinen sovellus rajoittuu erilliseen virtuaalikoneeseen (VM). Seurauksena on, että Qubes suojaa tietosi eristämällä ne kokonaan hiekkalaatikkoympäristöihin.

Qubesissa on hienoa, että työpöytä käyttää värikoodattuja ikkunoita tunnistamaan helposti virtuaalikoneet, joilla on eri suojaustasot. Tämän avulla on helppo seurata työnkulkuasi erilaisissa automaateissa.

Qubes-verkossa verkkopino ja WiFi-ohjaimet toimivat erillisessä, epäedullisessa verkossa VM (NetVM). Tämä vähentää hyökkäyspintaa ja tekee siitä paljon vähemmän alttiita hakkereille. Lisäksi Qubes-käyttöjärjestelmä on oletuksena palomuuri, jotta saapuvat portit eivät ole avoinna. TCP- ja ICMP-aikaleimat ovat poissa käytöstä oletuksena.

Qubesissa on mahdollista suojata käyttäjän tietovuotoilta asettamalla tyhjä NetVM-kenttä vastaavalle VM: lle. Nämä ovat kaikki huippuluokan ominaisuuksia, jotka auttavat tarjoamaan tietoturvaa ja yksityisyyttä verkottumisen aikana.

Suojataksesi käyttäjiä jatkuvilta haittaohjelmilta VM-uudelleenkäynnistyksissä, Qubes ServiceVM voidaan asettaa staattiseksi kertakäyttöiseksi virtalähteeksi. Kertakäyttöisiä VM-laitteita voidaan käyttää epäluotettavien sovellusten, linkkien, liitteiden tai muun mahdollisen uhan avaamiseen nopeasti.

Turvallisuuden lisäämiseksi on olemassa laitteistouhkien minimointi, joka varmistaa, että mikrofoneja ei ole koskaan kytketty virtuaalikoneisiin oletuksena. Ja tietoturvan parantamiseksi käyttäjät voivat valita Yubikeyn käytön valtuutustarkoituksiin - joka suojaa salasanan snoopingilta ja vahvistaa USB-näppäimistön tietoturvaa. Lisäksi on mahdollista eristää USB-pino erillisessä USB-VM: ssä, joka suojaa järjestelmänvalvojan verkkotunnusta (dom0) epäluotettavilta USB-laitteilta.

Lopuksi, Qubes toteuttaa koko levyn salaus oletuksena (se käyttää LUKS dm-crypt), ja käyttäjät voivat halutessaan määrittää salausparametrit manuaalisesti. Tämä varmistaa, että data on aina turvattu istuntojen välillä.

Kuten monien Linux Distros -tapahtumien tapauksessa, Qubesin käyttö on vaikeaa, eikä se varmasti ole ”keskivertokuluttaja”. Asennat kuitenkin Qubesin suoraan (sen sijaan, että käynnistät joka kerta CD-levyltä); mikä tekee siitä paremman päivittäisessä käytössä kuin hännät.

Asenna käyttöjärjestelmä turvallisesti koneellesi tarkistamalla aina digitaalinen allekirjoitus ladatulla ISO-laitteella. Koska on mahdollista, että ISO-palvelin olisi saattanut vaarantua, on myös syytä huomata, että heti Qubesin uusimman version (4.0.1) asentamisen jälkeen sinun on päivitettävä kaikki Debian ja Whonix TemplateVM -sovellukset manuaalisesti päivittääksesi APT-päivitysmekanismin haavoittuvuus, joka havaittiin julkaisun jälkeen.

Kun aitous on varmistettu, voit valita asennusvälineen, kuten DVD: n tai USB-tikun. Kuka tahansa haluaa asentaa Qubesin USB-tikulle ja käynnistää siitä (vaikka tämä onkin paljon hitaampaa kuin sisäinen kiintolevy, se voi olla hyvä testattavaksi). Et voi kuitenkaan asentaa Qubesia virtuaalikoneeseen; se ei toimi.

Kaiken kaikkiaan Qubes on erittäin vakaa käyttöjärjestelmä, jolla ei ole taipumusta kaatua ja joka on rakennettu alusta alkaen yksityisyyttä ja turvallisuutta ajatellen. Se käyttää myös järjestelmäresursseja erittäin tehokkaasti, mikä on erinomainen suorituskyky.

HÄNTÄÄ

Tails on Linux-distro (perustuu Debianiin), joka on yleisesti hyväksytty parhaaksi käyttäjille, jotka haluavat pysyä supertononyyminä verkossa. Kun käytämme Internetiä, meitä seurataan jatkuvasti; koneillemme asetetaan evästeet seuraamaan meitä, kun vierailemme verkkosivustoilla ja IP-osoitteitamme seurataan.

Häntä on suunniteltu ratkaisemaan nämä ja muut ongelmat kokonaan. Tästä syystä Tails on valittu Linux-distro ilmoittajille, kuten Edward Snowden tai toimittajille, kuten Glenn Greenwald..

Toisin kuin Qubes, jonka voit asentaa suoraan koneellesi - ja jota voi käyttää päivittäin - hännät on suunniteltu ajamaan LiveCD aina pois. Tämä varmistaa, että se ei jätä jälkiä tietokoneellesi. Itse asiassa Tailsin tarkoitus on, että et koskaan tallenna mitään pysyvästi kiintolevylle. Kun olet valmis istunnon, käynnistät tietokoneesi uudelleen, pyyhi koneen RAM-muisti; ja se on kuin et olisi koskaan ollut siellä ollenkaan!

Tästä syystä hännät eivät ole oikeasti vaihtoehto päivittäiselle kuljettajalle (ja niitä tulisi käyttää vain ihmisille, jotka vaativat turvallisia yhden istunnon toimintoja). Jokaisen päivittäisen kuljettajan tulee pysyä Qubesissa tai Whonixissa.

Joten miksi hännät ovat niin hyviä yksityisyydelle? Häntä reitittää kaiken Torin läpi niin, että sinua ei voi koskaan seurata verkossa. Tämä antaa sinulle täydellisen nimettömyyden. Torin sipuliverkon tarjoama nimettömyys (lisättynä siihen, että käyttöjärjestelmä ei jätä jälkiä jokaisen istunnon jälkeen) tekee Häntästä erittäin houkuttelevan käyttäjille, jotka haluavat varmistaa, että heidän tietonsa eivät ole koskaan alttiita tunkeutumiselle tai tietojen varastamiselle. Muista, että vaikka Qubes salaa levyn turvallisuuden vuoksi - Tails ratkaisee ongelman takaamalla kirjaimellisesti, että mikään ei jää koskaan taakse. Tätä kutsutaan amnesiakkijärjestelmäksi.

Häntä voidaan käynnistää LiveCD-, USB- tai SD-kortilta. On kuitenkin paljon turvallisempaa aina käynnistää LiveCD-levyltä. Tämä johtuu siitä, että CD-levy on poltettu pysyvästi, eikä sitä voida muuttaa (tämä ei pidä paikkaansa muissa käynnistysvälineissä; jotka ovat alttiita haittaohjelmille).

Sanotaan, että hännät eivät ole heikkohermoisia. Se on monimutkainen, vaikea asentaa ja toimii vain tietyillä tietokoneilla. Jos sinulla on Linux-ystävällinen kone (ilman suuritehoista näytönohjainta tai muuta laitteistoa, joka saattaa häiritä asioita), sinun pitäisi pystyä saamaan se käyntiin.

On myös syytä huomata, että vaikka vakaan asennuksen aikaansaaminen on mahdollista, on olemassa monia tapoja, joilla käyttäjät voivat vahingossa pilata omat suojausasetuksensa. Seurauksena on, että tämä käyttöjärjestelmä on todella kokeneille käyttäjille, joilla on tietotaito (ja kärsivällisyys) saadaksesi se toimimaan oikein.

Näille käyttäjille Tails LiveCD: tä voidaan käyttää jopa istunnon käynnistämiseen Internet-kahvilassa tai kirjastossa. Vaikka tietokoneessa on Windows, hännän käyttäjät voivat käynnistyä CD-levyltä ja tietokone ohittaa Windowsin ja lataa hännät sivuun. tarjoamalla RAM-muistiin ladatun uuden istunnon, joka katoaa kokonaan, kun tietokone käynnistetään uudelleen. Ja viimeisimmät Tails-versiot voivat jopa piilottaa sinut paikallisessa verkossa suorittamalla MAC-osoitteen väärentämisen vaikeuttaaksesi sinua seuraamista..

Kun hänet on käynnistetty Tail-version sisällä, käyttäjät pääsevät pääsyä verkkoselaamista, sähköpostia, chatia jne. Varten tarkoitettujen sovellusten erikoisversioihin. Sovellukset on erityisesti kovetettu yksityisyyden suojaamiseksi, mikä saattaa viedä tottumaan. Plussapuolena on hyödyllinen kokoelma avoimen lähdekoodin ohjelmia, jotka sopivat parhaiten hännän käyttäjille. Ja Tails käyttää uusinta tekniikkaa salaamalla tiedostoja, sähköposteja ja pikaviestejä, jotta ne olisivat turvallisia kuljetuksen aikana..

Kaiken kaikkiaan Tails on edistyksellinen Linux-distro, joka on ihanteellinen jokaiselle, joka haluaa välttää seurantaa ja saada yksityisyyttä verkossa, samalla kun se pitää täysin täysin neutraalin ja puhtaan koneen. Ei ihmisille, jotka haluavat käyttää Internetiä päivittäin - selata normaalia verkkosivustoja ja palveluita.

Lisäksi hännät eivät ole tehokkaita suojaamiseksi verkkohyökkäyksiltä hyväksikäytöillä ja juurinkäyttöillä. Tämän tyyppisissä toiminnallisuuksissa Qubes ja Whonix ovat parempia vaihtoehtoja.

Paras Linux-tietosuojatieto (aloittelijoille)

Edellä mainittuja Linux-distroja pidetään kahdella parhaimmalla yksityisyyden suojan suhteen (molemmilla on hyvin erityiset ominaisuudet, jotka tekevät kummastakin paremman erilaisissa käyttötapauksissa ja uhkamalleissa). On kuitenkin muitakin, kuten Whonix (yksityisyyden suoja, joka yhdistetään Toriin ja käynnistetään VM: ssä), jotka saattavat kiinnostaa myös tiettyjä käyttäjiä.

Tärkeää on muistaa, että yksityisyyden suojassa ei ole oikeastaan ​​"parasta" Linux-distroa, koska ne kaikki tekevät hiukan erilaisia ​​asioita, jotka saattavat olla parempia yksilöllisen käytön tapauksissa.

On myös syytä huomata, että tässä artikkelissa mainittuja Linux-distrosseja ei pidetä sopivina aloittelijoille, jotka ovat siirtymässä ensimmäistä kertaa Linuxiin. Niille käyttäjille on parempi valita Linux-distro, kuten Mint tai Ubuntu.

Näitä Linux-versioita pidetään yksityisyyden ja turvallisuuden kannalta parempia kuin Windows ja Mac - koska ne ovat avoimen lähdekoodin ohjelmia. Ne ovat kuitenkin myös paljon sopivampia säännölliseen päivittäiseen käyttöön.

Hieno asia näiden Linux-distrossa on, että ne ovat paisumattomia, paremmin järjestelmän suorituskykyyn ja ilmaisia! Joten, jos haluat siirtyä yksityisyyttä parempaan ympäristöön, harkitse Ubuntua tai Rahapajaa ennen käyttöjärjestelmän edistyneempien versioiden kehittämistä.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me