Mitä VPN-laajennukset ovat ja tarjoavatko ne digitaalista yksityisyyttä?

Joukko kaupalliset VPN-palvelut tarjoavat VPN-laajennuksia Chromelle, Firefox-safarille ja muille suosituille selaimille. Näitä laajennuksia voidaan käyttää joko yhdessä VPN-ohjelmiston kanssa tai erillisenä välityspalvelimena.


Mikä on VPN-laajennus?

VPN-laajennus on lisäosa, jonka jotkut VPN-palveluntarjoajat tarjoavat. Selainlaajennus on yksinkertaisempi, kevyempi välityspalvelinratkaisu (yleensä http-välityspalvelin), jota usein käyttävät ihmiset, jotka haluavat nopeampia yhteysnopeuksia kuin ensisijaisen VPN-asiakkaansa tarjoamat..

On tärkeää ymmärtää, että VPN-laajennukset eivät tarjoa täydellistä VPN-tunnelia. Sen sijaan ne ovat selainpohjaisia ​​välityspalvelimia. Lisäksi tällainen välityspalvelin, jota laajennus toteuttaa, vaihtuu palveluntarjoajasta palveluntarjoajaan.

Tästä syystä on tärkeää tarkistaa palveluntarjoajaltasi, millaista välityspalvelinta laajennus tarjoaa. Tämä voi vaihdella suojatusta ja salatusta (https-välityspalvelimesta) suojaamattomaan välityspalvelinyhteyteen (arvokas vain paikkatietojen väärentämiseen).

Mitkä ovat VPN-laajennuksen edut?

VPN-selainlaajennus on hieno tapa kääntää vain päälle ja pois tarvittaessa. Välityspalvelimen laajennukset ovat hyödyllisimpiä päästäksesi nopeasti alueellisille verkkosivuille, kun et voi vaivautua sammuttamaan VPN-asiakasohjelmaa tai vaihtaa palvelinta, johon olet parhaillaan yhteydessä..

Kun käytät VPN-välityspalvelinlaajennusta, voit pysyä yhteydessä esimerkiksi Yhdysvaltojen VPN-palvelimeen, mutta vaihtaa selaimen laajennuksen esimerkiksi Iso-Britanniaan päästäksesi nopeasti verkkosivustolle kyseisellä alueella.

Erilaisia ​​välityspalvelinlaajennuksia

HTTP-välityspalvelin: HTTP-välityspalvelimen avulla voit muodostaa yhteyden verkkosivustoon, joka on maantieteellisesti rajoitettu. Se ei tarjoa salausta eikä siksi tarjoa yksityisyyttä Internet-palveluntarjoajaltasi. Käytä aina tällaista välityspalvelinta yhdessä VPN: n kanssa yksityisyyden ja turvallisuuden vuoksi.

HTTPS-välityspalvelin: Tämä on yllä luetellun HTTP-välityspalvelimen turvallisesti salattu muoto. DNS-pyynnöt voidaan välittää tai olla käyttämättä välityspalvelinta tällaisella välityspalvelimella. Tarkista aina VPN-palveluntarjoajalta, onko se suojattu ja yksityinen.

SSL-välityspalvelin: Tämä tarjoaa suojatun yhteyden, joka sallii verkkosivupyyntöjen salauksen. SSL-välityspalvelin on pohjimmiltaan HTTPS-välityspalvelin (katso yllä).

SOCKS Proxy: SOCKS5-välityspalvelin on suhteellisen uusi protokolla, jonka avulla kuluttajat voivat välittää laajemman valikoiman tietoja TCP: n tai UDP: n avulla. Se on välityspalvelin, joka voidaan asettaa turvallisesti salauksella. VPN-laajennukset eivät tarjoa tällaista välityspalvelinta (mutta ne voisivat teoriassa). Tämäntyyppinen välityspalvelin on yleensä VPN: n tarjoama lisä, joka voidaan määrittää manuaalisesti BitTorrent-asiakasohjelmissa ja muissa kolmansien osapuolten sovelluksissa.

Välityspalvelimen laajennukset

Mikä on paras VPN-laajennus?

VPN-laajennukset tarjoavat salaus- ja geo-spoofing-ominaisuudet. Edes parhaimmat välityspalvelinlaajennukset eivät kuitenkaan tarjoa samaa yksityisyyden ja turvallisuuden tasoa kuin koko VPN-asiakas (paitsi ExpressVPN).

Tästä syystä on parempi pysyä aina käyttämässäsi täysimääräisessä VPN-asiakasohjelmassa (ellei sinulla ole erityistä syytä laajennuksen käyttämiseen).

Kaiken kaikkiaan on turvallisinta käyttää selainlaajennusta yhdessä VPN-pääasiakkaan kanssa. Tämä varmistaa, että hyödyt VPN: n yksityisyydestä ja turvallisuudesta.

Tässä on viisi suositeltua VPN-selaimen laajennusta:

  • Windscribe VPN. Siinä on suojattu HTTPS-välityspalvelin, jossa on WebRTC-estämistyökalu, ja se tarjoaa myös DNS-välityspalvelimen.

  • ExpressVPN. Tätä VPN-selainlaajennusta on käytettävä myös asennetun VPN-asiakkaan kanssa. Se tarjoaa pääsyn koko VPN-asiakasohjelmaan selaimen kautta ja sillä on WebRTC-estotoiminnot.

  • NordVPN. Tämä on HTTP-välityspalvelin, jolla on WebRTC-estämistyökalu ja haitallisten sivustojen mainosten estäjä / musta lista. Valitettavasti tämä välityspalvelin ei ole salattu, eikä se välitä DNS-pyyntöjä. Siksi suosittelemme sen käyttöä vain yhdessä VPN-asiakkaan kanssa.

  • Tunnelbear VPN. Tämä on salaamaton HTTP-välityspalvelinlaajennus, jota on käytettävä koko VPN-asiakkaan kanssa tietosuoja- ja turvallisuussyistä.

  • PureVPN. Tämä on HTTP-välityspalvelin, jonka avulla PureVPN-asiakkaat voivat käyttää joitain suoratoistopalveluita helpommin. (PureVPN ei aina tarjoa pääsyä BBC iPlayer -sovellukseen pelkällä VPN: llä, mutta selaimen laajennuksen avulla on mahdollista). Tämä VPN-laajennus ei tarjoa salausta tai välityspalvelimen DNS-pyyntöjä, ja siksi sitä on käytettävä koko VPN-asiakkaan kanssa yksityisyyden ja turvallisuuden saavuttamiseksi.

WebRTC

Välityspalvelinlaajennukset ja WebRTC-virhe

Toinen syy siihen, että monet VPN-verkot tarjoavat selaimen laajennuksen Chromelle tai Firefoxille, johtuu selaimen virheestä nimeltä WebRTC. WebRTC-virhe voi aiheuttaa tietovuotoja VPN-asiakasohjelmaa käytettäessä, ja ainoa tapa estää tällainen vuoto (joka voi vuotaa tietoja Internet-palveluntarjoajallesi ja tuhota VPN: n tarjoaman yksityisyyden) on poistaa WebRTC selaimessa..

WebRTC voidaan poistaa käytöstä selaimessa manuaalisesti. On olemassa ohjeita WebRTC: n poistamiseksi käytöstä sekä Chromessa että Firefoxissa, joka on saatavana verkossa. Vieläkin yksinkertaisempi tapa on käyttää selainlaajennusta, kuten Easy WebRTC-estää Chromea varten.

VPN-palveluntarjoajat ovat tietoisia siitä, että WebRTC-vuodot voivat olla ongelma, ja juuri tästä syystä jotkut tarjoavat selaimen laajennuksen. Niiden laajennus on suunniteltu suorittamaan sama työ kuin Easy WebRTC -lohkolla: Kaikkien WebRTC-vuotojen lopettaminen onnistuneesti. NordVPN ja ExpressVPN ovat molemmat esimerkkejä VPN: istä, joiden WebRTC-esto on käytettävissä selaimen laajennuksessa.

Valitettavasti monet kuluttajat eivät tiedä, että WebRTC-vuodot voivat olla ongelma, ja VPN: t tekevät harvoin riittävän selväksi, että näiden vuotojen poistaminen on tärkeää. Pidämme tätä VPN-palveluntarjoajan viestinnän raukeamisena.

Jos VPN tarjoaa selainlaajennuksen, on syytä kysyä VPN: ltä, onko kyseinen laajennus vain välityspalvelin vai onko sillä myös WebRTC-estotoimintoja. Jos se on WebRTC-estävä laajennus, asenna se, jotta VPN ei vuota tietoja Internet-palveluntarjoajallesi.

Lisäksi suosittelemme, että testaat järjestelmäsi ipleak.net-sovelluksella. Jos havaitset WebRTC-vuodon, muista kytkeä vuoto joko poistamalla WebRTC käytöstä selaimessa (helpompaa) tai asentamalla WebRTC-estolaajennus.

Pahimmat VPN-laajennukset

Pahimmat VPN-laajennukset ovat sellaisia, jotka eivät tarjoa yksityisyyttä ja turvallisuutta (läpinäkyvät välityspalvelimet ja yksinkertaiset HTTP-välityspalvelimet). Nämä laajennukset tarjotaan kuitenkin ensisijaisesti käyttäjille, jotta ne voivat kiertää maantieteellisiä rajoituksia (päästäkseen käyttämättömille verkkosivustoille), ei yksityisyyttä.

Lisäksi on mahdollista käyttää näitä laajennuksia yhdessä koko VPN-asiakkaan kanssa. Tarkista aina VPN: ltäsi, onko sen laajennus salattu HTTPS-välityspalvelin (suojattu) - vai HTTP- tai läpinäkyvä välityspalvelin (epävarma)..

Lisäksi on olemassa muutamia VPN-laajennuksia, joiden tiedetään olevan epävarmoja ja joita tulisi välttää:

  • HolaVPN: Tämän laajennuksen on todistettu sisältävän haittaohjelmia ja altistavan käyttäjiä monille riskeille yhdistämällä heidät suoraan muihin HolaVPN-käyttäjiin. HolaVPN: n on myös osoitettu myyvän käyttäjän kaistanleveyttä emoyhtiölleen Luminatille.

  • Hotspot-kilpi: Tämä laajennus ei ole yhtä vaarallinen kuin HolaVPN. Se kuitenkin kerää joitain tietoja (IP-osoitteet mukaan lukien) käyttäjiltä markkinointitarkoituksiin. Sitä ei suositella yksityisyyden suojaan.

  • Betternet: Tämä ilmainen selainlaajennus on myös kyseenalainen. Betternetiä on kritisoitu seurantakirjastojen asentamisesta ihmisten tietokoneisiin. Käyttäjätietojen - myös IP-osoitteiden - keruu tunnetaan myös markkinointitarkoituksiin.

Yleiskatsaus

Kaiken kaikkiaan VPN-selainlaajennukset ovat lisäosa, jota tulisi pitää erillisenä työkaluna ensisijaiseen VPN-palveluun.

VPN-asiakkaat tarjoavat täysin salattuja VPN-tunneleita, jotka tarjoavat yksityisyyden suojan ja sijainnin väärinkäyttämispalvelut. Välityspalvelinlaajennukset eivät tarjoa yhteyttä VPN-palvelimeen, vaan tarjoavat välityspalvelun (joka voi olla salattu tai salaamattoman riippuen kyseisen VPN: n toteuttamasta välityspalvelimesta).

On tärkeätä ymmärtää VPN: n selainlaajennuksen tarjoamat tietosuojatasot ja käyttää epäselvissä tapauksissa aina selaimen laajennusta yhdessä koko VPN: n kanssa. Tämä takaa korkean tietosuojatason.

Kuvahyvitykset: Olivier Le Moal / Shutterstock.com, Tashatuvango / Shutterstock.com

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me