Mukautettu reitittimen laiteohjelmisto: Syvällinen katsaus

Teimme äskettäin mukautetun reitittimen laiteohjelmiston yleiskatsauksen, mutta emme pystyneet menemään pinnan ulkopuolelle, koska meillä ei ollut reititintä, joka pystyisi käyttämään kaikkia tyyppisiä laiteohjelmistoja. Olemme nyt onnekkaita saamaan käsiimme suositun Asus RT-N66U -sovelluksen ystävämme Sabai Technologyn kohteliaisuudesta.

Olemme päättäneet olla sisällyttämättä OpenWRT: tä, koska se on useimpien ihmisten ulottuvuuden yläpuolella, ja sen sijaan olemme päättäneet sisällyttää osakeohjelmiston vertailun pohjaksi.

1. Pika vilkaisu

Tärkein syy siihen, että ihmiset asentavat mukautetun laiteohjelmiston reitittimiin, on se, että se tarjoaa lisäpalveluita, joita ei ole saatavana varaston kokoonpanossa, tai koska he haluavat optimoida yhden tietyn toiminta-alueen. Tässä on erittäin nopea katsaus tarkasteltavana oleviin laiteohjelmistotyyppeihin. Jos olet kiinnostunut vain perusvertailusta, voit myös katsoa tämän viestin alussa mainittua artikkelia.

Osakeohjelmisto Tämä on varastossa oleva ohjelmisto, jonka reitittimet tulevat ja jotka vaihtelevat merkin ja mallin mukaan. Asus N66U: lla on paljon edistyneitä ominaisuuksia, mikä tarkoittaa, että räätälöity laiteohjelmisto ei tarjoa niin paljon lisäystä kuin alempien päätelaitteiden reitittimet..
DD-WRT Yleisin mukautettu laiteohjelmisto ylivoimaisesti sen laajan laitetuen ja laajan yhteisönsä takia. Laiteohjelmisto sallii monia lisäosia, joita voit käyttää, ja antaa paljon joustavuutta mihin tahansa haluat käyttää sitä. On myös joukko erikokoisia rakennuksia, jotka taas mahdollistavat suuremman joustavuuden ja laitteistotuen. Esivaloitettuja reitittimiä voi ostaa FlashRoutersilta tai jotkut VPN-palveluntarjoajat myyvät myös niitä.
Tomaatti Tomatilla on monia ominaisuuksia, jotka ovat DD-WRT: ssä, mutta sen laitteistotuki on rajoitettua (pystyt asentamaan sen vain Broadcom-reitittimiin). Tomaatin etuna on, että se ei vaadi uudelleenkäynnistystä useimpien muutosten jälkeen - mikä on yleinen ongelma muiden laiteohjelmistojen kanssa -, ja se on yleensä parempi suorituskyvyn seurantaan ja VPN: n asennukseen. Vaikka tomaatilla on useita erilaisia ​​sivuja, käytämme TomatoUSB / Shibbyä, koska se on (mielestämme) kaikkein pyöreämpi.
Sabai OS Sabai OS on Sabai Technologyn kehittämä edistyksellinen tomaattirakenne, jonka tavoitteena on optimoida VPN-asetukset ja nopeudet. Niillä on myös joitain yksilöllisiä ominaisuuksia, kuten yhdyskäytävät, joiden avulla voit määrittää, mikä reitittimeen kytketty laite käyttää VPN: ää ja mikä ei. Vaikka avoimessa lähdekoodissa, sillä on oma tukitiiminsä, siitä tulee kuitenkin lisäkustannuksia.

2. Asennus

Asennuksen aikana tarkastellaan kahta eri aluetta; kuinka helppoa laiteohjelmiston asentaminen on ja kuinka helppo on lisälaitteiden asentaminen laiteohjelmistoon, jotta voit käyttää reititintäsi vielä enemmän.

2.1 Laiteohjelmisto

Asennus vaihtelee reitittimestä toiseen, mutta prosessi on yleensä sama ja vaatii ensin tyhjentämään NVRAM-muistin ja käyttämään sitten päivitysvaihtoehtoa (käyttämällä laiteohjelmiston käyttöliittymää) halutun uuden / päivitysohjelmiston lataamiseen. N66U: n kanssa prosessit ovat kuitenkin samanlaisia, koska malli on melko edistynyt, sillä siinä on erityinen nollausvalikko, joka tekee prosessista riippumattoman asennettavasta laiteohjelmistosta ja tekee siten molemmat yhtä helpoksi kuin toinen. Suosittelemme kuitenkin Googlen prosessoria reitittimellesi ennen aloittamista, koska se voi vaihdella jossain määrin. Laiteohjelmiston asennuksen vaatima aika on 15 minuuttia, mutta suosittelemme, että varaat vähintään tunnin, koska sinun on löydettävä laiteohjelmisto ja asetettava ainakin perusasetukset asennuksen jälkeen.

Kuten alla olevasta taulukosta näkyy, firmware voi vaihdella suuresti. Meidän on huomattava, että sekä DD-WRT että tomaatti ovat kooltaan jopa 2 Mt, joten se voidaan asentaa vanhempiin / vähemmän tehokkaisiin reitittimiin. Laiteohjelmiston koko voi olla tärkeä, koska mitä enemmän tilaa vie, sitä vähemmän tilaa on asennettava ylimääräisiä koodeja ja lisäosia reitittimellesi. Jos reitittimen tilaa käytetään kokonaan, se voi myös rajoittaa nopeutta. Siksi on hyvä huomata, että kaikki mukautetut laiteohjelmistot ovat huomattavasti pienemmät verrattuna osakeohjelmiin, vaikka niillä olisi enemmän toimintoja.

firmware Mistä löytää Koko (N66U)
kalusto Valmistajan verkkosivusto 25,1 Mt
DD-WRT DD-WRT-tuetut reitittimet 7,46 Mt (mega)
Tomaatti (Shibby) Tomato by ShibbyRouter List 11,7 Mt (AIO - kaikki yhdessä)
Sabai OS Sabai GitHub tai Sabai Technology -verkkosivusto 6.45MB

2.2 Lisäominaisuudet

Kaikilla vakio-ohjelmistoilla on mahdollista käyttää PuTTy: tä (tai vastaavaa) lisäosien asentamiseen reitittimeesi. Annoimme tämän testin asentamalla Transmission (torrent-asiakas) kaikille kolmelle ohjelmistolle. Kaikissa niistä oli helppo tehdä, mutta Sabaiin on vaihdettava reitittimen IP-osoite 192.168.1.1: ään, jotta se toimii (tai lähetyskonfiguraatiotiedostot, mutta tämä on hieman vaikeampaa). Käytetyt oppaat olivat täällä DD-WRT ja täällä Tomato / Sabai.

Jos aiot pelata paljon reitittimelläsi, on erittäin suositeltavaa oppia joitain Linuxin peruskäskyjä, koska tämä auttaa sinua ymmärtämään mitä tapahtuu tarkalleen.

3. Hinnoittelu

Teoriassa kaikki laiteohjelmistot ovat ilmaisia, mutta on mahdollista ostaa esivaloitettuja reitittimiä, jos sinulla ei ole reititintä, jota haluat käyttää. Tässä esitetyt hinnat ovat erityisiä Asus RT-N66U: lle, mutta ne ovat samoja eri reitittimille.

Osakeohjelmisto Tämä on halvin, koska suorittamiseen ei tarvita ylimääräisiä toimenpiteitä. Voit joko ostaa suoraan valmistajalta tai etsiä halvimmat hinnat Internetistä. Tällä hetkellä 179,99 dollaria Amazonilla.
DD-WRT Voit asentaa sen itse, kun haluat ostaa FlashRoutersin kautta valmiiksi välähtää 249,95 dollaria
Tomaatti Voit asentaa sen itse, kun haluat ostaa FlashRoutersin kautta valmiiksi välähtää 249,95 dollaria
Sabai OS Voit asentaa sen itse tai ostaa Sabai Technologyn kautta hintaan 289,99 dollaria, jolla saat suuren edistyneen tuen ja laitteistotakuun vuodeksi (muuten 75 dollaria ja suosittelemme ostamaan sen, jos asennat itse).

Tosin sekä FlashRouters että Sabai ovat hieman kalliimpia kuin osake, mutta Sabai-hintaan tämä hinta sisältää laajan tuen ja takuut, mikä on hieno peruste hintalle.

4. Ominaisuudet

Jokaisella laiteohjelmistolla on erilainen ulkoasu, tunnelma ja navigointi, ja tarkastelemme näitä alla.

4.1 Estetiikka

Laiteohjelmiston estetiikka ei todellakaan ole ratkaiseva tekijä, joten se antaa kuvan siitä, mitä ohjelmistolta voi odottaa. Seuraavassa taulukossa voit nähdä kuvakaappauksia kunkin laiteohjelmiston kotisivulta. Voimme tehdä muutamia vähennyksiä näistä kuvista. Asus-ohjelmisto selkeillä kaavioillaan ja selkeillä valikkotoiminnoilla osoittaa selvästi, että se on suunnattu jokapäiväiselle käyttäjälle. Sama voidaan sanoa Sabaille, mutta kerran niiden lisäasetuksissa saat käyttöliittymän, joka on hyvin samanlainen kuin DD-WRT / Tomato, joka, vaikka se voi olla vähän mielenkiintoinen, osoittaa selvästi, kuinka paljon enemmän reititintä voidaan hyödyntää.

Asus-kotisivu DD-WRT-kotisivu
Asus-ohjelmiston kotisivu DDWRT-laiteohjelmiston kotisivu
Tomaatin aloitussivu Sabai Technology kotisivu
Tomaatin laiteohjelmiston kotisivu Sabai Firmware kotisivu

4.2 Navigointi

Yllä olevat kuvat näyttävät myös navigointipuun juurivalikot ja auttavat sinua saavuttamaan haluamasi asetukset. Nämä valikkovaihtoehdot auttavat myös osoittamaan, kuinka paljon voidaan saavuttaa reitittimellä. Kuten mainittiin, Asus-osakeohjelmisto on suunnattu jokapäiväiselle henkilölle, joten se on erittäin suoraviivainen.

Suosimme DD-WRT-navigointia eniten, koska se näyttää olevan eniten järkevää, ja on helppo löytää asetukset / komennot, joita et ehkä tiedä missä se sijaitsee. Pidämme myös siitä, että se on vaakasuora ja välilehtijärjestelmä helpottaa asetusten näkemistä.

Sabai ja tomaatti ovat pääosin samat, kun avaat Lisäasetukset Sabai par VPN: ssä, joka on priorisoitu sille. Vaikka niiden ulkoasu on hieman outo, se ei ole liian monimutkainen ja vaatii vain tottumista.

5. Nopeudet

Meillä on 30,0 / 3,0Mbps Internet-yhteys, jota pystymme hyödyntämään riippumatta laiteohjelmistosta, kun tietokoneemme on kytketty reitittimeen, joka puolestaan ​​on kytketty modeemiin. Testaamaan WiFi-nopeuksia kuvittelimme ja keskimääräistä kotitaloutta ja sijoitimme reitittimen noin 10 metrin päähän tietokoneesta paksun betoniseinän toiselle puolelle. Pidimme kaikki antennien sijainnit samoina testeissä ja käytimme sen sijaan ohjelmiston hienosäätöjä nähdäksemme kuinka paljon voisimme parantaa yhteysnopeuksia.

5.1 WiFi-nopeudet

Kuten alla olevista nopeuksista voidaan nähdä, kaikki kiinteät ohjelmistot pystyivät säilyttämään suurimman osan nopeudesta osakeohjelmiston ollessa hieman jäljessä ja tomaatin parhaan suorituskyvyn. Myös odotetusti nopeudet 5GHz-kanavalla olivat nopeampia, mutta tietysti tällä on alempi alue.

kalusto DD-WRT Tomaatti sabai
2.4GHz 29,5 / 3,0 29,6 / 3,0 30,0 / 3,0 29,6 / 3,0
5 GHz 29,9 / 3,0 30,0 / 3,0 30,0 / 3,0 30,0 / 3,0

5.2 Nopeuden optimointi

Vaikka tulokset olivatkin aika suuria, yritimme jo nähdä, voisimmeko puristaa hiukan enemmän järjestelmästä. Teimme tämän alla olevan taulukon kuvaamilla tavoilla samoin kuin parannuksilla, jotka pystyimme saavuttamaan. On tärkeää, että käytät jonkinlaista WiFi-analysaattoria (suosittelemme tätä Android-laitteille runsaasti, ja kiinteissä ohjelmistoversioissa on myös sisäänrakennettu).
Kaksi tärkeää huomautusta suorituskyvyn parantamiseksi käyttämästäsi laiteohjelmistosta riippumatta:
1. Pidä aina 5 GHz: n ja 2,4 GHz: n kanavat erillään eri SSID-tunnuksilla
2. Käytä vähiten ruuhkautuneita kanavia ja käytä erillistä n- tai / c-kanava-asetusta, jos kaikki laitteesi tukevat tätä

Keskityimme parhaan Internet-tiedonsiirtonopeuden saavuttamiseen, mutta jos olet huolissasi myös sisäisestä läpäisykyvystä käytettäessä NAS: ää, voit käyttää työkalua, kuten LAN Speed ​​Test (Lite). Jotkin käyttämistämme asetuksista voivat tehdä reitittimestä epävakaan ja lyhentää sen käyttöikää, joten tee muutoksia vain, jos tiedät mitä teet.

Osakeohjelmisto Emme pystyneet tekemään paljon, ja siksi teimme vain kaksi edellä mainittua muutosta samoin kuin yrittäessämme erilaisia ​​kanavan kaistanleveyksiä. Emme pystyneet saamaan aikaan mitään huomattavaa parannusta siitä.
DD-WRT Kanavien vaihtamisen lisäksi pystyimme ylikuormittamaan prosessorin 632MHz: iin ja nostamaan lähetystehon 150: ään. Tämän jälkeen pystyimme saamaan molemmat langattomat nopeudet jopa 30,0 / 3,0.
Tomaatti Pystyimme tomaattia ylikuormittamaan hieman enemmän 663MHz: n nopeudella ja nostimme myös TX-virran arvoon 150. Koska se oli jo 30.0 / 3.0, emme huomanneet muutoksia (voit käyttää sisäisiä testejä, kuten mainittiin selvittääksesi), mutta huomasimme, että se auttoi parantamaan VPN-nopeuttamme.
Sabai OS Teimme samat muutokset kuin tomaattiin ja pystyimme saavuttamaan 30,0 / 3,0 molemmilla kanavilla.

6. VPN

Kuten koskaan, täällä ProPrivacyssa tärkein tekijä meille on VPN: n käyttö. Koska käyttämämme reititin on erittäin edistynyt, osakeohjelmisto tukee sekä OpenVPN- että PPTP-asiakkaita, mutta useimmissa reitittimissä tämä ei ole tilanne, ja tällöin mukautettujen laiteohjelmistojen suuri etu tulee.

Emme suosittele PPTP: n käyttöä, koska se on täynnä tietoturvavirheitä, ja siksi harkitsimme OpenVPN: ää vain testissämme.

6.1 OpenVPN-asennus

Käytimme testissämme VyprVPN: ää, koska se tarjoaa markkinoiden nopeimpia nopeuksia, mutta jos sinulla ei ole vielä VPN-tiliä, suosittelemme, että katsot ympärillesi selvittääksesi sinulle parhaiten sopivan nopeuden..

VyprVPN: n etuna on, että siinä on hyvin yksinkertainen .ovpn-tiedosto, joka tarkoittaa, että se voidaan helposti asentaa kaikille alustoille. Useimmilla yrityksillä on kuitenkin monimutkaisia ​​tiedostoja, emmekä ole varmoja siitä, kuinka osakeohjelmisto käsittelisi näitä - tiedämme tosiasian, että ne toimivat hyvin muilla alustoilla.

Openvpn ddwrt-tiedoston asettaminen

openvpn setup tomaatti reititin

sabai setup openvpn

Osakeohjelmisto Yhteyden muodostaminen oli melko helppoa ja vaati .ovpn-tiedoston lataamista ja käyttäjänimen ja salasanan syöttämistä. Meillä oli kuitenkin joitain pieniä ongelmia, ja meitä pakotettiin perustamaan DNS-palvelin, jota halusimme käyttää manuaalisesti.
DD-WRT Sekä Tomato- että DD-WRT-laitteissa on kaksi pääasiallista asennusmenetelmää, ja kumpi käytät todella riippuu siitä, kumpaa palveluntarjoajasi haluaa. Voit kirjoittaa kaikki yksityiskohdat komentokuoriin ja suorittaa sen tällä tavalla tai voit määrittää sen asiakkaan avulla, joka on hyvin konfiguroitu.
Tomaatti Tomaattiasetus on erittäin optimoitu ja mahdollistaa enemmän joustavuutta kuin DD-WRT. Siinä on myös paljon parempi tilanvalvonta kuin DD-WRT.

  • Asiakkaan kokoonpanoTomato OpenVPN -asennus 1
  • Tilan seuranta
    Tomato OpenVPN -asennus 2
Sabai OS Sabailla on ns. 3-napsautuksen asennusmekanismi. Lataat .ovpn-tiedoston, kirjoitat nimesi ja salasanasi ja olet valmis lähtemään. Se on yhtä yksinkertainen kuin varaston asetus ja vaikka et saa yhtä paljon seurantaa kuin Shibbyitin Tomato-näytöllä, se näyttää onnistuneen yhteyden ja sijainnin.

  • Vaihe 1 - tiedoston tuontiSabai OpenVPN -asennus 1
  • Vaihe 2 - tarvittavien muutosten tekeminenSabai OpenVPN -asennus 2

6.2 VPN-nopeudet

Testasimme ensin yhteyttä Windows VPN -sovelluksella ja yhdistimme reitittimeen Ethernetin kautta saadaksesi perustasonumeron: saavutimme nopeudet 28,3 / 2,7. Ei ole yllättävää, että pienet suorittimen nopeudet ja teho tarkoittaa, että vain käytettävissä oleva Internet-nopeuden marginaali käytetään tosiasiallisesti.

Tuloksista voimme nähdä, että yllättäen osakeohjelmisto on hitain. Tätä seuraa kolmannella sijalla DD-WRT. Mielenkiintoista kummankin näiden kiinteiden laitteiden VPN-nopeudet 5 GHz-kanavalla olivat hitaampia kuin 2,4 GHz: llä. Emme ole oikein varmoja miksi - jos teet niin, kerro meille.

Koska Sabai on edistyksellinen tomaattirakenne, ei ole yllättävää, että niiden nopeudet olivat hyvin lähellä Saban ollessa hieman nopeampi.

kalusto DD-WRT Tomaatti sabai
Wired 11,7 / 2,7 10,8 / 2,9 12,9 / 2,9 13,4 / 2,9
2.4GHz 8,5 / 2,7 10,2 / 2,9 10,5 / 2,8 10,5 / 2,9
5 GHz 6,1 / 2,7 9,5 / 2,8 11,0 / 2,9 11,6 / 2,9

6.3 VPN-kommentit & keskustelu

Sabai Technology väittää, että sillä on VPN-asetukset ja että se käyttää optimoitua järjestelmää. Tämä osoittaa tulosten kautta, koska paitsi että sinulla on helppo asennusprosessi, mutta myös parhailla nopeuksilla. Tämän lisäksi Sabanin erikoisuus, nimeltään 'Gateways', on ehdottomasti yksi sen parhaista ominaisuuksista, emmekä löytäneet mitään vastaavaa muille. Yhdyskäytävien avulla voit päättää, mitkä reitittimeen kytketyt laitteet käyttävät VPN: ää ja mitkä eivät.

Kuten yhteisö on korostanut, VPN-yhteyksien asettaminen, nopeus ja valvonta eivät ole vain helpompaa Tomato-sovelluksessa, mutta sen avulla voit määrittää 2 asiakasta, jotta voit helposti vaihtaa käyttämiesi palvelimien / palveluntarjoajien välillä. Varastossa oleva VPN-asiakas on selvästi hieman temppu ja DD-WRT on keskitiellä.

7. Tuki

Osakeohjelmisto Asus-tuesta on monia sekalaisia ​​mielipiteitä, mutta sitä pidetään pääasiassa negatiivisena. Valitettavasti yrittäessämme selvittää sen nopeuden optimointia tai OpenVPN-asennuksen yhteydessä ongelmien ratkaisemista, heiltä tuli erittäin kielteisiä / turhia vastauksia, emmekä löytäneet hyvää vankkaa yhteisöä sen takana. (Merlin, hiukan parannettu osakeohjelma, osoittaa kuitenkin hieman paremmin tällä rintamalla).
DD-WRT DD-WRT: llä on epäilemättä suurin yhteisön tuki. Vaikka se voi viedä jonkin verran Googlen tekemistä ja Wiki-foorumeiden etsimistä, sinun on pakko löytää vastaus / ratkaisu ongelmaasi melko nopeasti. 99% DD-WRT: n kanssa ilmenneistä ongelmista olemme pystyneet ratkaisemaan tai ainakin selvittämään, miksi se ei toimi.
Tomaatti Tomaattiyhteisö ei ole yhtä suuri kuin DD-WRT, mutta sieltä on edelleen paljon apua. Koska nämä molemmat kiinteät ohjelmistot ovat Linux-rakennuksia, joissain tapauksissa voit löytää ratkaisuja DD-WRT-foorumeilta.
Sabai OS Erinomainen Sabai-piirre edellä mainittujen "Gateways" -ominaisuuksien lisäksi on tip-top-tekninen tuki. Vaikka ne puuttuvatkin erittäin edistyneistä kokoonpanoista, ne voivat ratkaista useimmat ongelmat kauko-ohjauksella, lippuilla tai jopa puhelimitse. Voit käyttää myös Tomaatti-foorumeita, koska ne tarjoavat myös runsaasti apua tavoitteidesi saavuttamiseen. Kuten hinnoittelussa mainittiin, jos haluat etä- tai puhelintuen, tämä maksaa 75 dollaria / vuosi.

8. Päätelmät

Mukautetun laiteohjelmiston käyttö on ehdottomasti sen arvoista, varsinkin jos sinulla on huonomman asteen reititin, koska se antaa sinulle paljon enemmän suorituskykyä ja asetuksia siitä. Osakeyritykset eivät ole huonoja, mutta yleensä ne ovat hyvin tukkeutuneita. Monimutkaisten asetusten tekeminen on lähes mahdotonta.

Henkilökohtaisesti olemme aina olleet suuria DD-WRT-faneja sen helppokäyttöisyyden ja uskomattoman yhteisön tuen ansiosta. Kokeiltuaan tomaattia pidemmän aikaa voin kuitenkin varmasti nähdä sen vetovoiman, sillä voit säästää paljon aikaa, koska sinun ei tarvitse tehdä loputtomia uudelleenkäynnistyksiä ja parannettua seurantaa ja VPN-suorituskykyä, jonka voit saavuttaa. Valinta Tomaatin ja DD-WRT: n välillä on todella henkilökohtainen valinta ja riippuu siitä, mitä toiminta-alueita haluat optimoida, sekä siitä, mitä laitteita sinulla on. Jos kuitenkin käytät vain mukautettua laiteohjelmistoa suorituskyvyn parantamiseksi ja lisäominaisuuksien käyttöönottamiseksi, suosittelemme DD-WRT: tä.

Vaikka Sabai tulee jonkin verran saamaan parhaan hyödyn, se on ehdottomasti sen arvoista, etenkin jos sinulla on vähän kokemusta mukautetun reitittimen laiteohjelmiston käytöstä ja määrittämisestä.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me