Opas KeePass Password Manager -sovelluksen asettamiseen

Tässä opetusohjelmassa tarkastellaan vaihe vaiheelta kuinka KeePass 2.x asetetaan. Tutustu koko KeePass-arvosteluamme saadaksesi lisätietoja tästä suositusta avoimen lähdekoodin salasanojen hallintaohjelmasta, joka suojaa salasanasi tehokkaalla päästä päähän -salauksella.


KeePass on vain Windows-ohjelma, mutta ristikkäin yhteensopivia portteja on saatavana MacOS-, Linux-, Android- ja iOS-laitteille. Tämä opas kattaa itse KeePassin, työpöytäportit, kuten KeePassXC Windowsille, macOS: lle ja Linuxille, toimivat hyvin samalla tavalla.

Voimme tarkastella KeePassXC: tä yksityiskohtaisemmin tulevassa artikkelissa, ja Android-käyttäjät voivat tutustua KeePass2Android-arvosteluun.

Kuinka perustaa KeePass-salasanahallinta

1. Lataa, asenna ja suorita uusin KeePass 2.x -versio. KeePass1.x on nyt olemassa vain taaksepäin yhteensopivuussyistä. Esimerkiksi monet yritykset vaativat tätä taaksepäin sopivaa yhteensopivuutta, mutta uusille käyttäjille ei ole mitään syytä valita sitä.

2. Siirry tiedostoon -> Uusi… (tai napsauta pääikkunan tehtäväpalkin kuvaketta), napsauta ja valitse sijainti uudelle .kdbx-tiedostolle.

Tämä .kdbx-tiedosto on salattu säilö, joka sisältää tallennetut salasanasi. Koska se on itsessään turvallisesti salattu, voit tallentaa sen turvallisesti minne tahansa. Jos aiot synkronoida salasanat laitteiden välillä, voit myös tallentaa sen pilvitallennuskansioon nyt.

3. Luo pääsalasana. Tai vielä parempaa, pääsalause (lause, joka koostuu useista sanoista, jotka on erotettu välilyönneillä).

Tämä pääsalasana suojaa kaikki muut salasanasi ja pitäisi olla ainoa salasana, joka sinun on koskaan muistettava uudelleen! Siksi sen on oltava vahva, mutta myös sellainen, jota et unohda. KeePass tarjoaa kätevän arvioidun laatan, joka kannustaa sinua valitsemaan vahvan pääsalasanan.

Jos unohdat sen, niin se on ohitettu tallennettujen salasanojen käyttämiseen. Jos tarvitset varmuuskopiota, kirjoita salasana hiukan paperille ja säilytä se offline-tilassa jossain turvassa.

Jos olet tyytyväinen vain .kbdx-tiedoston suojaamiseen vain pääsalasanalla, napsauta sitten OK. Lisätietoja 2FA-tietoturvasta on valitsemalla Näytä asiantuntija-asetukset -ruutu.

Salasanan lisäksi voit sitoa avaintiedoston ja / tai Windows-käyttäjätilisi yhdistelmäavaimeen.

Aiomme luoda avaintiedoston, mutta emme sido .kbdx-tiedostoa Windows-käyttäjätilille, koska haluamme käyttää KeePass-tietokantaamme muista kuin Windows-laitteista.

Jos luot avaintiedoston, noudata vain ohjeita. Kun olet valmis, paina OK. Tallenna tämä avaintiedosto turvallisesti offline-tilaan. Jotta KeePass-tietokantaa voitaisiin käyttää muissa laitteissa, avaintiedoston on oltava läsnä, mutta älä koskaan siirrä sitä verkossa. Voit siirtää offline-tilassa muistikorteilla, USB-tikkuilla, USB-kaapeleilla ja vastaavilla.

4. Voit halutessasi valita tietokanta-asetukset tai napsauttaa OK siirtyäksesi oletusasetuksiin.

Sinulle annetaan mahdollisuus tulostaa tärkeitä tietokantatietoja (salasanan täyttäminen käsin). Jos teet tämän, säilytä tuloste turvallisessa tilassa offline-tilassa.

5. Avaa kaksoisnapsauttamalla uutta .kbdx-tietokantatiedostoasi. Kirjoita salasanasi ja (jos sitä käytetään) polku mihin liittyvä .key-tiedosto tallennetaan. Jos määritit Windows-käyttäjätilin luotaessa tietokantaa, sinun on oltava kirjautuneena siihen avataksesi tiedoston.

KeePass muistaa äskettäin avatut tietokannat, mikä tekee prosessista melko kivutonta päivittäisessä käytössä.

6 (valinnainen). Siirry tiedostoon -> Tuo ... tuodaksesi salasanoja toisesta salasananhallinnasta. KeePass tukee tiedostoja, jotka viedään suosituimmista salasananhallintaohjelmista, Firefoxista ja Chromesta.

KeePass-tietokanta on nyt käyttövalmis! Voit hallita salasanoja ja leikata ja liittää niitä minne haluat. Mutta saadaksesi parhaan hyödyn KeePassista, sinun on todella toteutettava selaimen integrointi ...

Selaimen integrointi

Selainintegraatio saadaan aikaan yhdistämällä plugins + selaimen lisäosat. Muita on olemassa, mutta suosittelemme KeePassHTTP-liitintä.

1. Lataa KeePassHttp-laajennus ja kopioi se KeePass-asennuskansioon (C: \ Program Files (x86) \ KeePass Password Safe 2 oletuksena).

2. Asenna KeePassHTTP-Connector -selaimen lisäosa Firefoxille ja / tai Chromelle.

Napsauta hiiren vasemmalla painikkeella mitä tahansa käyttäjänimi- tai salasanakenttää verkkosivuilla, jotta KeePassHTTP-Connector täyttää tiedot automaattisesti avoimesta KeePass-tietokannasta. Voit vaihtoehtoisesti napsauttaa hiiren kakkospainikkeella saadaksesi lisää vaihtoehtoja.

Jos et ole tyytyväinen KeePassiin, miksi et tutustu vaihtoehtoisiin salasanojen hallintaan?

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me