Opas OpenVPN: n asettamiseen Android Mobilelle ja Tableteille

Mikä on OpenVPN?

Arne Schwabe on OpenVPN for Android. Se on sovellus, joka käyttää mitä tahansa tavallisia OpenVPN-määritystiedostoja, jotta Android-käyttäjät voivat muodostaa yhteyden mihin tahansa VPN-palveluun, joka tukee OpenVPN-protokollaa. No ... OpenVPN ei ole vain avoimen lähdekoodin Android, vaan se onkin täysin esillä kuin useimmat mukautetut VPN Android-sovellukset ...

OpenVPN for Android on ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmisto (FOSS), joten se on ilmainen sanan kaikissa merkityksissä. Huomaa kuitenkin, että käyttääksesi sitä sinun on joko tilattava kaupallinen VPN-palvelu tai määritettävä oma yksityinen OpenVPN-palvelin. Jos et voi tai halua käyttää Google Play Kauppaa, Androidin OpenVPN voidaan sen sijaan ladata .apk-tiedostona tai asentaa F-Droidista..

OpenVPN Android-ominaisuuksille

Androidin OpenVPN perustuu OpenVPN: n yhteisöversioon ja käyttää uusinta OpenVPN 2.x -lähdekoodia. Tämä tarkoittaa, että se tarjoaa seuraavat keskeiset ominaisuudet:

  • Avoin lähdekoodi
  • Täydellinen verkkotunnusjärjestelmän (DNS) vuotojen suojaus - sekä Internet Protocol version 4 (IPv4) että Internet Protocol version 6 (IPv6)
  • Täysi IPv6-reititys
  • Web Real-Time Communication (WebRTC) -suojaus vuotoilta
  • Käyttää uusinta OpenVPN-versiota (ja siten kaikkein turvallisinta)
  • Voidaan konfiguroida toimimaan tappakytkimenä

Kuinka käyttää OpenVPN-sovellusta Androidille

OpenVPN: n käyttö Androidilla ei ole vaikeaa, mutta tarve tuoda kolmannen osapuolen OpenVPN-asetustiedostoja tekee asennuksesta hieman enemmän tekemistä kuin valmiiksi määritettyjen mukautettujen VPN-sovellusten kanssa.

1. Lataa OpenVPN-määritystiedostot VPN-palveluntarjoajan verkkosivustolta. Pura ne (tarvittaessa) ja siirrä Android-laitteen kansioon USB-liitännän kautta. Voit vaihtoehtoisesti ladata ne suoraan Android-laitteellesi ja purkaa ne sovelluksella, kuten ZArchiver.

2. Lataa, asenna ja suorita OpenVPN Androidille (jos et vielä ole). Lisää profiili koskettamalla näytön oikeassa yläkulmassa olevaa + -kuvaketta. Anna profiilille sopiva nimi ja paina sitten Tuo.

AirVPN-profiili

3. Siirry kansioon, johon tallensit pakkaamattomat OpenVPN-asetustiedostot, ja valitse palvelin (.ovpn-tiedosto). Kun olet tuonut, kosketa rasti ✔ -kuvaketta jatkaaksesi.

muuntaa konfigurointitiedoston

Monet palveluntarjoajat sisällyttävät kaikki tarvittavat avaimet ja tilitiedot mukautettuihin .ovpn-tiedostoihin, joten lisämäärityksiä ei tarvita. Toiset voivat edellyttää, että annat tilitietosi ja muut tiedot. Katso tarkemmat ohjeet palveluntarjoajan oppaista.

4. Kun olet valmis, näet palvelimen nimen Profiilit-välilehdessä. Käynnistä VPN vain koskettamalla sitä. Voit tuoda .ovpn-tiedostoja niin monelle palvelimelle kuin haluat, ja ne näkyvät täällä.

OpenVPN-profiilinäkymä

Melko tyylikäs kuvaajajoukko antaa sinun valvoa VPN-kaistanleveyden käyttöä.

openvpn-kaistanleveys minuutissa loki

IPV6-reitityksen ottaminen käyttöön Android OpenVPN: ssä

Voit estää IPv6: n DNS-vuodot sanomalla OpenVPN for Android reitittämään kaiken IPv6-liikenteen oikein VPN: n kautta. Varmista, että tämä on käytössä:

1. Muokkaa tiettyä VPN-yhteyttä Profiilit-välilehdellä.

muokata laitteen asetusta

2. Varmista, että IPv6 -> Käytä oletusreittiä on valittu. Tarkista täällä ollessasi myös, että IPv4-vuodonsuojaus on käytössä (sen pitäisi olla oletuksena).

valitse IPV4 tai IPV6

Ota tappakytkin käyttöön Androidissa

OpenVPN: n määrittäminen Androidille toimimaan tappamiskytkimenä:

1. Muokkaa tiettyä VPN-yhteyttä Profiilit-välilehdellä (katso yllä).

2. Siirry “Advanced” -välilehteen ja valitse “Persistent Tun” ja aseta “Connection retries” -asetukseksi Unlimited.

OpenVPN-asetukset

Ta-da! Sinulla on nyt OpenVPN-tappokytkin Androidille.

Päivitys: Android

Nougat 7+ sisältää sisäänrakennetun tapikytkimen, joka toimii minkä tahansa VPN: n kanssa. Tähän sisältyy OpenVPN Androidille. Tämä sisäänrakennettu tapinkytkin on melkein varmasti tehokkaampi kuin yllä kuvattu pysyvä TUN-menetelmä, joten jos sinulla on uudempi Android-laite, suosittelemme tämän käyttämistä. Katso tästä miten.

OpenVPN Connect

Paitsi mukautettuja VPN-sovelluksia, OpenVPN Androidin pääkilpailijaksi on OpenVPN Connect. Kuten Androidille tarkoitettu OpenVPN, tämä on yleinen OpenVPN-asiakas, joka voi käyttää tavallisia OpenVPN-määritystiedostoja yhteydenpitoon mihin tahansa VPN-palveluun, joka tukee OpenVPN.

OpenVPN Connect on OpenVPN Inc. -yrityksen ”virallinen” asiakas, ja se on suunniteltu erittäin käyttäjäystävälliseksi satunnaiselle VPN-käyttäjälle ilman teknisiä taitoja. Siksi se on vähemmän esitelty kuin Android-OpenVPN, joka on tarkoitettu edistyneemmille käyttäjille.

Toinen tärkeä ero on, että Androidin OpenVPN on avoimen lähdekoodin ohjelma, kun taas virallinen OpenVPN Connect -sovellus ei ole. Tästä syystä avoimen lähdekoodin OpenVPN-yhteisössä monet pitävät Androidin OpenVPN-sovellusta ”puolivirallisena” sovelluksena..

johtopäätös

Se voi tuntua hiukan vastaintuitiiviselta, mutta täydellisellä IPv6-reitityksellä, kaistanleveyden käyttökaavioilla ja kyvyllä määrittää tapauskatkaisijana OpenVPN for Android on täysin esitelty kuin melkein mikään räätälöity Android VPN -sovellus. Se on myös täysin esitelty kuin sen työpöydän vastineet.

Lisää siihen tosiseikkaan, että OpenVPN for Android on avoimen lähdekoodin järjestelmä ja käyttää aina uusinta OpenVPN-versiota. Meillä on pakottava tapa suosia sitä mukautettuihin Android VPN -sovelluksiin nähden..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me