OpenVPN Connect -katsaus

OpenVPN Connect on yleinen OpenVPN-sovellus iOS: lle, Androidille, Windowsille ja macOS: lle, jota voidaan käyttää minkä tahansa VPN-palvelun kanssa, joka tukee OpenVPN-protokollaa.

Tämä katsaus on osa artikkelisarjaa, jossa tarkastellaan kunkin pääalustan tärkeimpiä yleisiä OpenVPN-sovelluksia - muut ovat OpenVPN-käyttöliittymä Windowsille, Tunnelblick MacOS: lle ja OpenVPN Androidille.

OpenVPN Connect on huomattava, koska se on ainoa OpenVPN-vaihtoehto, joka on saatavana iPhonen ja iPadin käyttäjille. Toisin kuin muut tässä sarjassa tarkastellut sovellukset, OpenVPN Connect ei ole avoimen lähdekoodin sovellus. Se on kuitenkin OpenVPN Inc. -yrityksen virallinen sovellus, joka kehittää avoimen lähdekoodin OpenVPN-protokollaa.

Hinta

OpenVPN Connect -sovellus on ilmainen, vaikkakin mobiiliversiot sisältävät linkin OpenVPN Inc: n ylläpitämään maksettuun Private Tunnel VPN -palveluun..

OpenVPN Connect on tietysti vain sovellus, joten sen käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä VPN-palveluun, joka yleensä maksaa muutama dollari kuukaudessa.

OpenVPN Connect -ominaisuudet

  • Täysi DNS-vuodonsuojaus (sekä IPv4 että IPv6)
  • Täysi IPv6-reititys
  • Saumaton tunneli (vain mobiili)
  • Välityspalvelimen tuki
  • Suora yhteensopivuus OpenVPN Access -palvelimen kanssa

Kuten kaikki yleiset OpenVPN-asiakkaat, myös OpenVPN-määritystiedoston (.ovpn) yksinkertaiset muokkaukset mahdollistavat korkean mukautustason (jos palveluntarjoajasi tukee sitä). Useimpia tällaisia ​​muokkauksia tuetaan, vaikka on pieni luettelo niistä, joita ei ole saatavilla.

Emme löydä vahvistusta, mutta pidä oikeudenmukaisena olettaa, että OpenVPN Connect käyttää aina OpenVPN-protokollan uusinta versiota.

Pääsypalvelin

OpenVPN Connect tekee yhteyden VPN-palvelimen asennuksesta erittäin helpon OpenVPN Access Server -ohjelmiston avulla. Tämä toiminnallisuus ei ole tämän katsauksen painopiste, mutta se on käsitelty ohjeessa oman VPN-palvelimen luomiseen.

Saumaton tunneli (vain mobiilisovellukset)

Asiakirjojen mukaan tämä ominaisuus pyrkii parhaalla mahdollisella tavalla pitämään tunnelin aktiivisena tauon, jatkamisen ja uudelleen kytkemisen aikana.

Siksi se toimii monella tapaa tappamiskytkimenä, mutta ei vaikuta olevan yhtä vankka kuin todellinen tappakytkin.

On syytä huomata, että Androidin uudempi versio (Nougat 7+) sisältää todellisen tappamiskytkimen, joka toimii minkä tahansa VPN-sovelluksen kanssa (mukaan lukien OpenVPN Connect).

Yksityisyys ja turvallisuus

OpenVPN Inc. on yhdysvaltalainen yritys ja OpenVPN Connect on suljetun lähdekoodin sovellus.

Olemme aiemmin väittäneet, että avoimen lähdekoodin asiat ovat tavallista vähemmän tärkeitä mukautettujen VPN-sovellusten suhteen, koska VPN-palveluntarjoaja näkee joka tapauksessa kaiken, mitä teet verkossa. Mutta OpenVPN Connect on yleinen sovellus, jota voidaan teoriassa käyttää vakoittamaan Internet-aktiviteettejasi riippumatta siitä, mitä VPN-palveluntarjoajaa se on määritetty käyttämään.

Se, että sen on kehittänyt sama tiimi, joka kehittää OpenVPN-protokollaa, joka on siellä luotettavin VPN-protokolla, puhuu erittäin hyväksi. Ei ole kuitenkaan päästä eroon siitä, että kaikki mitä NSA: sta tiedämme ehdottaa tietosuojatyökalun, kuten OpenVPN Connectin, vaarantamista, voisi olla korkealla tehtäväluettelossaan..

Muille kuin iOS-käyttäjille suosittelemme sen sijaan avoimen lähdekoodin vaihtoehtojen käyttöä.

OpenVPN iOS: ssä

Applen tiukat iOS-kehittäjäohjeet (ja lisensointirajoitukset) kieltävät periaatteessa OpenVPN: n käytön iOS: ssä. Juuri tästä syystä mikään tiedossa oleva mukautettu iOS VPN -sovellus ei käytä OpenVPN-protokollaa.

Tai toisin sanoen, ainoa tapa käyttää OpenVPN: ää iOS-laitteessa on OpenVPN Connect. Kuinka tämä sovellus on ohittanut rajoitukset, jotka estävät VPN-sovelluksia käyttämästä OpenVPN: ää, meillä ei ole aavistustakaan, mutta niin on.

DNS vuotaa

Emme havainneet IPv4 DNS -vuotoja missään alustassa. Internet-yhteysmme ei tue IPv6: ta tällä hetkellä, joten emme ole pystyneet testaamaan IPv6: n suorituskykyä.

OpenVPN Connect tukee kuitenkin täydellistä Pv6-reititystä, joten olisimme yllättyneitä, jos se vuotaa IPv6-osoitteita millään tavalla. On huomattava, että sovellus sisältää mahdollisuuden reitittää VPN-yhteydet vain IPv4: n kautta. Siinä erittäin epätodennäköisessä tilanteessa, jossa koit IPv6- tai IPv6 DNS -vuodon, tämän vaihtoehdon valitseminen korjaa ongelman melkein varmasti.

WebRTC RTC vuotaa

IOS: ssä se, että Safari, Chrome ja Firefox eivät tue WebRTC: tä, tekevät kysymyksen siitä, estääkö OpenVPN Connect iOS: iin WebRTC-vuotojen estämistä..

Emme havainnut WebRTC-vuotoja muilla alustoilla, vaikka mikään sovelluspohjainen suojaus ei ole koskaan yhtä vahva kuin selainpohjainen ratkaisu.

Helppokäyttöisyys

Voit ladata mobiilisovelluksia suoraan App Storesta tai Play Kaupasta ja Windows- ja macOS-sovellukset viralliselta OpenVPN-verkkosivustolta. Sovellukset toimivat kaikkien voimassa olevien OpenVPN-määritystiedostojen kanssa tai suoraan OpenVPN Access -palvelimen kanssa, sinulla on IP-osoite ja kirjautumistiedot.

Jos käytät VPN-palvelua, palveluntarjoaja toimittaa tarvittavat .ovpn-tiedostot.

iOS

Kiitos siitä, että iOS on iOS, standardin OpenVPN-profiilin (.ovpn-tiedoston) avaaminen OpenVPN Connect -sovelluksessa voi olla hiukan enemmän mukana kuin muilla alustoilla.

Tuo profiili

Vaikka Safari ei ole heti ilmeinen, se tarjoaa avattujen .ovpn-tiedostojen avaamisen OpenVPN Connect -sovelluksessa (asennuksen jälkeen). Mikä helpottaa elämää.

.ovpn-tiedostot openvpn-tiedostossa

Sovellus tarjoaa melko kauniita yhteystilastoja, kun yhteys on muodostettu.

yhteystilastot

OpenVPN Connect -laajennus iOS: n sisäänrakennettuun VPN-toimintoon. Kun olet määrittänyt oletusprofiilin, se voidaan ottaa käyttöön iOS-asetusten paneelin kautta. VPN-kuvake näkyy ilmoituspalkissa, mikä VPN-yhteyden ollessa aktiivinen.

Ilmoituspalkki, joka osoittaa, että VPN on kytketty

Muut kuin saumaton tunneli, suurin osa asetusvaihtoehdoista on melko teknisiä, kuten vähimmäisversio TLS (enintään TLS 1.2) ja käytetäänkö OpenVPN UDP vai TCP.

VPN-palveluntarjoajan tulisi määritellä nämä parametrit jo .ovpn-määritystiedostoissaan, ja siksi ne koskevat vain omien käyttöoikeuksien palvelimen käyttäjiä..

Android

Android-sovellus on melkein identtinen iOS-sisaruksensa kanssa, paitsi että Androidin tavanomaisemman tiedostojärjestelmän ansiosta .ovpn-asetustiedostojen tuominen on helpompaa (esim. Lataa-kansiosta tai USB-siirron avulla)..

pöytä-

Pintakäyttöjärjestelmään perustuvat erot lukuun ottamatta Windows- ja macOS-asiakkaat näyttävät olevan identtisiä. Ei ole yllättävää, että ne muistuttavat läheisesti OpenVPN-käyttöliittymää.

VPN Mac- ja Windows-työasemissa

Ne ovat yksinkertaisia ​​sovelluksia, joissa ei ole puhuttavia ominaisuuksia, mutta ne toimivat hienosti.

Lopulliset ajatukset

Jos olisimme Edward Snowden, emme käyttäisi yhdysvaltalaisen yrityksen kehittämää suljetun lähdekoodin sovellusta yksityisyytemme suojaamiseksi. Koska näin ei ole, OpenVPN: n käytön iOS-laitteessa mukavuuden ja turvallisuuden edut ovat suuremmat kuin nämä huolenaiheet. Sellaisenaan OpenVPN Connect on hyvä sovellus, joka tekee työnsä hyvin. Tämä ei ole yllättävää, koska sen on kehittänyt OpenVPN Inc. itse!

Haluaisimme kuitenkin nähdä vahvemman tappakytkimen kuin saumattoman tunnelin. Ei ole epäilemättä hyviä teknisiä syitä sille, miksi niitä ei ole, mutta silti. Tosiasia, että iOS-käyttäjät, jotka haluavat OpenVPN-toimintoja, ovat, että OpenVPN Connect on edelleen paras vaihtoehto.

Emme voi kuitenkaan ajatella mitään syytä, miksi muiden kuin Access Server -työpöytä- tai Android-käyttäjien tulisi valita se yli parempien avoimen lähdekoodin vaihtoehtojen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me