Ovatko VPN: t lailliset? Missä VPN-verkot ovat kiellettyjä tai laittomia?

VPN: t ovat melkein aina laillisia. Useimmissa maissa kansalaisilla on laillinen oikeus yksityisyyteen, ja vain VPN-palvelun käyttö on laitonta vain harvoissa paikoissa.

Repressiiviset maat, kuten Kiina, Iran ja Egypti, yrittävät estää käyttäjiä pääsemästä merentakaisiin VPN-palveluihin. Mutta he eivät kriminalisoi kansalaisia ​​pelkästään yrittämisestä tehdä niin.

Venäjä on kriminalisoinut sellaisten kotimaisten VPN-palvelujen suorittamisen, joille ei ole myönnetty valtion lisenssiä, mutta tämä ei taaskään kriminalisoi niitä, jotka vain yrittävät käyttää niitä.

Tässä artikkelissa tarkastellaan kaikkia maita, joissa VPN-verkkojen käyttö on laitonta, kiellettyä tai jollain tavalla rajoitettua. Ennen kuin teemme niin, on kuitenkin joitain näkökohtia, jotka kannattaa harkita.

VPN-verkon käyttäminen voi olla laitonta

VPN-verkot voivat auttaa piilottamaan Internetissä tekemiäsi tietoja, ja siksi rikolliset käyttävät niitä joskus piilottaakseen laittoman toiminnan. Sanomattakin on selvää, että yksinkertaisesti VPN: n käyttö ei tee näistä laittomista toimista yhtä laittomia.

Jos VPN: n avulla tehdyt ”rikokset” ovat kulttuurikohtaisia ​​ja siksi vain laittomia joissain maissa, on epätodennäköistä, että kansainväliset VPN-palvelut auttavat paikallisia hallituksia tai poliisivoimia tarttumaan ”rikoksentekijöihin”. Jotkin VPN-palveluntarjoajat eivät todennäköisesti auttaa viranomaisia, jotka yrittävät saada kiinni VPN: ää käyttäviä ihmisiä pornoa katsomaan Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa.

Samoin kansainväliset VPN-palveluntarjoajat eivät todennäköisesti auta useimpia sortavia hallituksia vangitsemaan poliittisia toisinajattelijoita. Joten Turkin presidentti Erdoganin kriitikot voivat melkein varmasti käyttää eurooppalaisia ​​tai Yhdysvaltain VPN-palveluita pelkäämättä niiden petosta..

Mutta… VPN-yritykset eivät yritä suojata sinua, jos ryhdyt toimiin, jotka tunnustetaan kansainvälisesti rikoksiksi tai jotka häiritsevät poliittisesti voimakkaita hallituksia, joilla on kansainvälinen tavoite.

Jos monille VPN-yrityksille esitetään riittävän vahvoja todisteita vakavan rikoksen tekemisestä, ne auttavat vapaaehtoisesti jopa ulkomaiden poliisitutkimuksissa. Ja he eivät varmasti tule taistelemaan voimassa olevaa oikeuden päätöstä vastaan. Yksinkertaisesti sanottuna kukaan VPN: n henkilöstö ei halua joutua vankilaan rikoksistasi.

Ei lokkeja VPN-palveluntarjoajien ei pitäisi pystyä tarjoamaan vain vähäistä apua tutkimuksissa, mutta jopa nämä voidaan pakottaa aloittamaan lokien pitäminen. Eikä kaikkiin VPN-palveluntarjoajiin, jotka lupaavat pitää mitään lokia, ei voida luottaa.

VPN-verkot ovat kaikkialla

Kaupalliset VPN-verkot, sellaisia ​​kuin me täällä keskustelemme, ovat jotain odottamatonta kasvua tekniikan alkuperäisestä tarkoituksesta. VPN-verkot kehitettiin antamaan etätyöntekijöille pääsy turvallisesti yrityksen sisäverkkoihin ikään kuin he olisivat toimistossa.

Ja niitä käytetään edelleen sellaisenaan tavallisissa yrityksissä ympäri maailmaa, jotka luottavat VPN-verkkoihin suojatakseen sisäisen LAN-järjestelmänsä hakkereilta ja suojatakseen arkaluontoisia tietoja, kun työntekijät pääsevät Internetiin.

Se tarkoittaa, että:

a) Jopa rajoittavammissa maissa VPN: n käyttö ei näytä millään tavalla epäilyttävältä. Se on rutiininomainen osa päivittäistä liiketoimintaa..

b) VPN-liikenteen estäminen on erittäin vaikeaa, koska se vahingoittaa yrityksen toimintakykyä ja vahingoittaa siten myös paikallista taloutta. Paikat, kuten Kiina ja Egypti, näyttävät tietysti olevan halukkaita ottamaan tämän riskin.

Laillisuus ei ole ainoa huolestuttava asia

Monet toimistot, koulut, korkeakoulujen asuntolat ja vastaavat estävät pääsyä verkkosivustoille ja muuhun Internet-sisältöön - usein erittäin hyvistä syistä! VPN: n käyttäminen tällaisten lohkojen voittamiseen ei yleensä ole laitonta, mutta kiinniotolla voi olla muita epämiellyttäviä seurauksia.

Loppujen lopuksi opettajasi ei todennäköisesti ole vaikuttunut siitä, että hän kiinnittää sinut VPN: n avulla ystävien viestimiseen Facebookissa luennon aikana. Ja jos pomosi kiinni VPN: n avulla katselemaan sopimattomia töitä työssä, voi aivan oikein saada sinut säkin!

Maat, joissa on juridisia ongelmia, joista VPN-käyttäjien tulisi olla tietoisia

Alla on ainoita maita, joissa VPN-verkkoja voidaan millään tavalla pitää laittomina. Kaikkialla muualla maailmassa VPN: n käyttö on 100% laillista ja kiistanalaista.

Maat, joissa VPN-verkkojen käyttö on lakien vastaista

Iran

Iranin hallitus estää pääsyn monille verkkosivustoille, mukaan lukien Facebook ja Twitter. Myös Telegram Messenger -sovellus on kielletty. Kansalaiset saavat käyttää valtion hyväksymiä kotimaisia ​​VPN-palveluntarjoajia, mutta heitä kielletään käyttämästä kansainvälisiä VPN-palveluita sensensorin estämiseksi..

Teoriassa kuka tahansa, joka käyttää VPN: tä käydäkseen kielletyssä verkkosivustossa, voidaan tuomita 91 päivästä vuoteen vankeuteen. Teoriassa.

Todellisuudessa VPN: n käyttö on laajalle levinnyttä. Tämän todistaa se, että noin 12–17 miljoonaa Facebookin käyttäjää ja 23 miljoonaa Telegramin käyttäjää ovat iranialaisia! On jopa väitetty, että suurin osa Iranin parlamentin jäsenistä käyttää VPN: itä ohittaakseen omat sensuurilakensa!

Koska VPN: n käyttö on Iranissa niin yleistä, vaikuttaa epätodennäköiseltä, että yhden käytölle on paljon riskiä, ​​emmekä ole tietoisia tapauksista, joissa VPN: n käyttäjä on pidätetty. Katso 5 parasta Iranin VPN-keskustelua keskustelusta VPN: n käytöstä Iranissa.

Irak

Olemme lukeneet vahvistamattomia raportteja siitä, että VPN: t "kielletään" Irakissa estääkseen niitä käyttämästä islamin valtiossa. Emme tiedä, millainen tilanne on käytännössä, mutta Irakilla ei ole teknistä infrastruktuuria VPN-lohkojen toteuttamiseksi tai VPN-käyttäjien havaitsemiseksi.

On hyvin mahdollista, että VPN: n käyttö on yleistä alueilla, joilla on Internet-yhteys, mutta on myös mahdollista, että sitä valvotaan tiukasti paikallisella reaalimaailman tasolla.

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Vuonna 2016 laajalti todettiin, että Yhdistyneet arabiemiirikunnat olivat käyttäneet VPN-verkkoja laittomina "Internetin peukaloiminen on rikos."

Epäselvyydestä puuttuu kuitenkin se, onko VPN: n käyttö itsessään laitonta vai käyttääkö VPN vain VP: n pääsyä AAE: n Telecom-sääntelyviranomaisen (TRA) suunnittelemaan sisältöön, mikä on rikos.

Käytännössä ero voidaan nähdä vähän akateemisena, koska suurin osa sisällöstä, jota haluat käyttää VPN: n varten, on virallisesti kielletty TRA: lla.

Jokainen kiinniotettu sattuu saamaan 2 miljoonan AED: n (noin 500 000 USD) sakkoa ja / tai vankeusajan. Emme ole kuitenkaan kuulleet siitä, että ketään todella tuomittaisiin VPN: n käytöstä, ja raporttien mukaan VPN: n käyttö on yleistä.

Erityisesti ulkomaalaiset käyttävät VPN-verkkoja säännöllisesti Netflixin ja muun kansainvälisen suoratoistosisällön himoittamiseen. Tämän tekemisen riski näyttää olevan vähäinen, ja on hyvin epätodennäköistä, että UEA: n viranomaiset hälyttävät tuottoisaa kansainvälistä yhteisöä tekemällä hälytystä tällaisista vaarattomista rikkomuksista. Mutta kuka tietää?

Uhka Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kansalaisille, jotka käyttävät VPN: ää kiertääkseen sensuuria tai harjoittamasta poliittista erimielisyyttä, on todennäköisesti paljon suurempi.

Arabiemiirikuntien teleyritysten kyky havaita VPN: n käyttö ei ole selvää. Tiedetään, että syvän paketin tarkastustekniikoita (DPI) käytetään Internet-liikenteen analysointiin, mutta pääsy VPN-verkkosivustoille ja VPN-yhteydet eivät näytä olevan estettyjä.

Jos päätät, että VPN: n käytön hyödyt Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ovat suuremmat kuin mahdolliset riskit, suosittelemme ehdottomasti VPN-palvelujen käyttöä, jotka tarjoavat varkauden tai hämärtämisen tekniikkaa (ja käytät sitä itse asiassa!).

Pohjois-Korea

Yleensä oletetaan, että VPN: n käyttö Pohjois-Koreassa on laitonta. Jos näin on, niin näyttää siltä, ​​että se on melko turhaa lakia.

Pohjois-Korean hallituksella ei ole juurikaan kiinnostusta sensuroida kansainvälisten kävijöiden Internetiin pääsyä, joten yrittämällä piilottaa online-vierailusi vieraillessasi maassa saattaa herätä sen turvallisuuspalveluiden kiinnostus. Mutta jos olet vain turisti, on olemassa hyvät mahdollisuudet, että he eivät vain välitä.

Joka tapauksessa, se voi olla erittäin hyvä idea pelata sitä turvallisesti ja välttää käyttäytymistä, jota voidaan pitää epäilyttävänä maassa ollessa. Pohjois-Korean hallituksen väärälle puolelle pääsemistä ei missään tapauksessa suositella.

Toisaalta Pohjois-Korean kansalaisilla ei ole lainkaan internetyhteyttä. Tällainen pääsy rajoittuu hyvin valikoituun joukkoon eliittiopiskelijoita, tutkijoita, vanhoja virkamiehiä, toimittajia (oletettavasti) ja vastaavia.

Näitä henkilöitä seurataan epäilemättä tarkkaan, ja he joutuisivat todennäköisesti joutumaan erittäin vakaviin vaikeuksiin tehdä jotain Internetissä, mikä häiritsee heidän hallitustaan. Tähän sisältyy todennäköisesti VPN: n käyttäminen piilottamiseen.

Mutta vaikuttaa epätodennäköiseltä, että Pohjois-Korea vaivautuisi antamaan todellista lakia, joka tekee VPN: stä "laitonta" niin rajoitetuissa olosuhteissa.

Oman

Omanin televiestintälaki kieltää minkä tahansa salausmenetelmän käytön ilman erillistä lupaa hallitukselta. Mutta koska salaus vaaditaan jopa kaikkein perusteltavimpaan verkkokauppaan, tällainen laki on villisti epäkäytännöllinen.

”Vuonna 2010 [televiestinnän sääntelyviranomainen (TRA)] haki julkista kuulemista asetusluonnoksista, jotka olisivat tehneet VPN: stä täysin laittoman yksityiskäyttöön ja olisivat vaatineet laitoksia hankkimaan TRA: lta lisenssin käyttää VPN: ää kaupalliseen käyttöön. Nämä asetusluonnokset eivät koskaan toteutuneet, ja palautetta, jota TRA sai niistä, ei koskaan julkaistu. "

Olemme lukeneet joitain vahvistamattomia raportteja, joiden mukaan Omanin Internet-käyttäjien on käytettävä vain valtion pakottamia kotimaisia ​​VPN-palveluita, mutta jos näin on, sääntöjä ei noudateta laajalti..

VPN-verkkojen käyttö Omanin tiukkojen Internet-sensuurien estämiseksi on "erittäin yleistä", eikä sen estämiseksi ryhdytä teknisiin toimenpiteisiin..

Syyria

Jos tiedämme vähän Irakin VPN-tilanteesta, tiedämme vähemmän siitä Syyriassa. Tiedämme, että julma käynnissä oleva sota saa aikaan erittäin epävakaan Internetin ja että toimittajien ja toisinajattelijoiden hallituksen sensuuri ja poliisin pelottelu (mukaan lukien pidättäminen ja kiduttaminen) ovat päivittäinen tosiasia maassa.

Tällainen edelleen olemassa oleva Internet-infrastruktuuri on tiukasti Assadin johtamassa hallituksessa, ja Internet-kahviloita valvotaan tarkkaan. Tämän seurauksena Turkin tai Libanonin verkon SIM-kortteja käyttävät laittomat satelliittiyhteydet ja matkapuhelimet ovat ensisijainen tapa käyttää avointa Internetiä..

Turkmenistan

Turkmenistan on yksi maailman suljetuimmista ja tukahduttavimmista läänistä. Aivan kuten Pohjois-Korea, hyvin harvoilla sen kansalaisista on lainkaan pääsy Internetiin. Se on kohtuuttoman kallis, sen nopeus on tarkoituksellisesti hidasta, ja siihen kohdistuu melkein täydellinen sensuuri.

On vain yksi hallituksen kontrolloima Internet-palveluntarjoaja. Tämän raportin mukaan:

”Välityspalvelimien ja VPN: n käyttöyritykset havaitaan ja estetään. heidän käyttäjilleen määrätään hallinnollisia seuraamuksia ja heidät kutsutaan ennalta ehkäiseviin keskusteluihin kansallisen turvallisuuden ministeriöön, missä he joutuvat pelotteluun. "

Yikes!

Maat, joissa VPN: t estetään

Kun luet, että VPN: t "kielletään" tässä tai toisessa maassa, tarkoitetaan melkein aina sitä, että teknisiä toimia pyritään estämään kyseisen maan Internet-käyttäjiä käyttämästä VPN: ää ohittamaan valtion sensuuritoimenpiteet..

Yksinkertaisesti VPN: n käyttö (tai yrittäminen käyttää VPN: ää) näissä maakunnissa ei ole laitonta, ja kukaan ei ole vielä joutunut vaikeuksiin tehdä niin.

Kiina

Kiinan suuri palomuuri (GFW) on maailman kauaskantoisin ja hienoin Internet-sensuurijärjestelmä. Siksi ei ole yllättävää, että Kiina ei halua 1,5 miljardin kansalaisensa käyttävän VPN: ää ohittaakseen sen!

Kiinassa on käytössä laaja valikoima tekniikoita, jotka on suunniteltu estämään pääsy kansainvälisiin VPN-palveluihin. Ne vaihtelevat yksinkertaisista IP-osoitteiden lohkoista, joiden tiedetään kuuluvan VPN-katkaisijoihin, hienostuneisiin syvän paketin tarkastustekniikoihin (DPI), jotka voivat havaita, kun VPN-protokollia käytetään. Sanomattakin on selvää, että pääsy useimpiin VPN-verkkosivustoihin on estetty.

Internetin käyttävä väestö on noin 720 miljoonaa ihmistä, mutta maailman kaikkein kauaskantoisin ja kehittynein Internet-valvontajärjestelmä on pakko taistella. Suurin osa VPN-palveluista on todellakin estetty Kiinassa, mutta monet palveluntarjoajat tarjoavat erilaisia ​​hämärtämistekniikoita ("stealth" -tekniikkaa) piilottaakseen sen, että VPN-palveluita käytetään.

Seurauksena on, että joukko VPN-palveluita on laajalti saatavana Kiinassa, vaikka se helpottaa matkustajien elämää, jos he kirjautuvat palveluun ja lataavat ohjelmistonsa ennen mantereelle pääsyään (Hongkong ei kuulu GFW: n piiriin ja on ilmainen ja sensuroimaton internet).

On laajalti todettu, että Kiina on murtanut VPN-verkkoja, mutta tämä pätee todella vain yrityksiin, jotka hoitavat kotimaisia ​​VPN-palveluita. Se ei kriminalisoi henkilöitä, jotka käyttävät VPN: ää välttelemään suurta palomuuria, ja tällaiset toimenpiteet ovat hampaettomia kansainvälisiä VPN-palveluita vastaan.

Pilviä saattaa kuitenkin kerätä horisonttiin. Vuonna 2016 pieni (ja ei kovin onnistunut) VPN-jälleenmyyjä vangittiin 9 kuukaudeksi. Tämä oli kertaluonteinen tapaus paikallisessa tuomioistuimessa (Dongguan, Guangdongin maakunnassa), eikä se kuvasta oikeudellista tilannetta muualla Kiinassa. Se oli myös joku, joka sai (pienen) voiton VPN-pakettien myynnistä, ei joku vain VPN: ää käyttävä.

Ainoa aika näyttää, onko kyse siis tulevista asioista. Ei ole vaikea kuvitella, vaikka Kiina saattaa käyttää uutta pelottavaa sosiaaliturvajärjestelmäänsä, joka on tarkoitus ottaa käyttöön kokonaan vuonna 2020, rangaistakseen kansalaisia, jotka ovat kiinni negatiivisista luokituksista saaneet VPN-verkot. Tämä ei tietenkään ole huolestuttavaa ulkomaalaisille ja Kiinan vierailijoille.

Lisätietoja VPN: n käytöstä Kiinassa on 5 parhaalla Kiinan VPN: llä.

Egypti

Egyptin hallitus alkoi kesällä 2017 estää pääsy uutissivustoille. Viimeinkin se on estänyt yli 400 verkkosivustoa. Hallitus ymmärsi, että kansalaiset käyttävät VPN: ää ohittaakseen tällaisen sensuurin, ja myös hallitus alkoi estää pääsyä VPN-verkkosivustoille.

Tämän lisäksi Internet-palveluntarjoajat käyttävät DPI-tekniikoita VPN-liikenteen tunnistamiseen ja estämiseen. Nämä lohkot vaikuttavat olevan erittäin tehokkaita, ja kaikki suuret VPN-protokollat ​​estetään, ellei häiriötekniikoita käytetä.

Olemme vastaanottaneet raportteja siitä, että WireGuard-, AnyConnect- ja SoftEther-protokollat ​​toimivat edelleen, vaikka emme voi vahvistaa tätä. Jos tekniset taidot riittävät, Streisand on luultavasti helpoin tapa perustaa tällainen henkilökohtainen VPN-palvelin.

Tietojemme mukaan kukaan ei ole joutunut vaikeuksiin ohittaa Egyptin VPN-lohkoja, mutta nykyisen kovan linjan sotilashallinnon kanssa tämä ei välttämättä ole täysin riskitöntä. Joten ole varovainen.

Venäjä

Presidentti Vladimir Putin allekirjoitti marraskuussa 2017 lakiesityksen, joka kieltää VPN: t ja muut välityspalvelut. Sillä ei kuitenkaan ole hampaita, koska Venäjällä ei ole teknisiä valmiuksia valvoa kansainvälisten VPN-palvelujen kieltoa. Siinä ei yksinkertaisesti ole mitään sellaista kuin Kiinan suuri palomuuri.

Se, mitä se on tehnyt (ja on ainoa asia, mitä se voi tehdä), velvoittaa kotimaisen IPS: n estämään pääsyn kansainvälisille VPN-verkkosivustoille ja vaatii kotimaisia ​​VPN-palveluita toteuttamaan estolistoja (pääasiassa poliittisesta) sisällöstä, jonka hallitus ei halua Venäjän kansalaisten näkevän.

Se on myös pakottanut monia kansainvälisiä VPN-palveluntarjoajia sulkemaan Venäjällä sijaitsevat palvelimet ja pyytänyt Applea poistamaan VPN-sovellukset Venäjän App Storesta (jotain se on tehnyt Kiinalle, mutta ei vielä Venäjälle).

Venäjän ulkopuolella sijaitseviin VPN-palvelimiin pääsee helposti Venäjän sisäpuolelta, emmekä ole tietoisia (juridisista tai muista) riskeistä niiden käyttämisessä..

Vietnam

Vietnamin hallitus estää pääsyn monenlaiseen Internet-sisältöön, mukaan lukien Human Rights Watch, BBC ja Facebook. OpenNet-aloite julkaisi vuoden 2012 luettelon havainnoistaan, joilla verkkosivustot estettiin, ja havaitsi useiden vietnamilaisten kielisivustojen lisäksi, että monet web-välityspalvelinsivustot ja muut Internetin kiertotyökalut olivat estettyjä.

”Internet-työkalujen luokassa [FPT Telecom and Viettel] estivät Facebookin (http://facebook.com). Molemmat Internet-palveluntarjoajat kohdistivat myös kiertämiseen tarkoitettuja verkkosivustoja suodattamiseen, mutta eroavat toisistaan ​​niiden estämien sivustojen välillä. Esimerkiksi Viettel suodatti http://anonymizer.com, http://the-cloak.com, http://anonymouse.org/, https://megaproxy.com, http://proxyweb.net/ ja http://inetprivacy.com, kun taas FPT suodatti vain http://inetprivacy.com. ”

Sen lisäksi, että Vietnam on perustanut uuden 10 000 hengen sotilaallisen tietoverkkojen sodankäynnin yksikön torjumaan Internetissä olevia "vääriä" näkemyksiä, Vietnam on sittemmin tehostanut pyrkimyksiään sensuroida pääsyä sisältöön. Siksi on kohtuullista olettaa, että monet VPN-sivustot ovat nyt estetty.

Nämä lohkot eivät kuitenkaan ole kovin hienostuneita, ja niiden pitäisi olla helppo voittaa ilman hämmentämistaktiikoita niin kauan kuin voit kirjautua palveluun ja ladata sen ohjelmiston. Vierailijoita kehotetaan tekemään tämä ennen maahantuloa, kun taas asukkaat voivat käyttää jotakin taktiikoista, joista keskustellaan kohdassa VPN-estöjen ohittaminen..

Yksi katsottava

Turkki

Turkki on estänyt verkkosivustoja, jotka ovat loukanneet sitä tai jotka ovat poliittisesti arkaluontoisia. Internet-palveluntarjoajat jopa käyttivät DNS-myrkytyksiä estääkseen kansalaisia ​​pääsemästä YouTubeen, kun se kiellettiin vuonna 2014.

Äskettäin hyväksytyssä puheenjohtajakaudella, joka laajentaa huomattavasti hänen toimeenpanovaltaansa, ei ylläytä ketään, jos Recep Erdogan jatkaa tiukkaa hallintaaan Internet-yhteyksien suhteen. Jokainen tällainen muutos sisälsi melko varmasti toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on estää VPN-palveluita käyttäviä Turkin kansalaisia ​​pääsemään avoimeen Internetiin.

johtopäätös

Sota-alueiden ja Pohjois-Korean ulkopuolella VPN-verkkoja on laillista käyttää melkein kaikkialla. Niissä harvoissa paikoissa, joissa niitä ei ole tai joissa niiden laillisuutta voidaan pitää ”harmaana alueena”, tällaisten lakien täytäntöönpanossa ei ole juurikaan tapaa.

VPN-verkkosivustojen käytön estäminen on paljon yleisempää, mutta vain Kiinassa ja Egyptissä on todella Internet-infrastruktuuri, jota tarvitaan VPN: ien käytön rajoittamiseen vakavasti sensuurin välttämiseksi.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me