Poista Windows 10-tiedonkeruu käytöstä – täydellinen opas

Windows 10: n tietoturvaongelmat ovat julkaissut 29. heinäkuuta lähtien IT-ammattilaisten ja tietosuojaaktivistien kritiikkiä, jotka vastustavat voimakkaasti monia Microsoftin uusimman käyttöjärjestelmän oletusasetuksia. ProPrivacy on päättänyt antaa sinulle tämän helppo seurata pikaoppaan, jonka avulla voit poistaa Windows 10-tiedonkeruun käytöstä.

1. Poista räätälöidyt ilmoitukset käytöstä

Ensinnäkin haluat käsitellä räätälöityä ilmoitusjärjestelmää, teet tämän Windows 10 -suojausasetuksissa.

Poista se käytöstä siirtymällä kohtaan Asetukset > yksityisyys > Yleinen ja liu'uta vaihtoehto, jonka mukaan 'Anna sovellusten käyttää mainostunnustani kokemukselleni kaikissa sovelluksissa (tämän käytöstä poistaminen palauttaa tunnuksesi)' Pois-asentoon..

Sammuta kaikki selaimessa olevat mainosten estäjät (koska ne häiritsevät) ja siirry osoitteeseen choice.microsoft.com/fi/opt-out. Kun olet siellä, valitse Pois käytöstä "Henkilökohtaiset mainokset missä tahansa Microsoft-tiliäni" ja "Henkilökohtaiset mainokset tässä selaimessa".

2. Poista Cortana käytöstä

Avaa Cortana tehtäväpalkissa ja napsauta kannettavan tietokoneen kuvaketta ponnahdusikkunan vasemmalla puolella.

Napsauta Asetukset ja liu'uta kohtaan Pois käytöstä, jonka mukaan Cortana voi antaa sinulle ehdotuksia, ideoita, muistutuksia, hälytyksiä ja muuta..

Kun Cortana on poissa, sinulla on myös mahdollisuus poistaa Bing-tulokset käytöstä. Jos Bing ei ole teekuppi, poista "Etsi verkosta ja sisällytä verkkosivut" -vaihtoehto.

3. Lopeta tunteminen!

Palaa nyt asetuksiin ja siirry yksityisyyteen > Puhe, muste ja kirjoitus.

Täällä sinun on napsautettava lopettaa tunteminen. Se poistaa surullisen näppäimistön ja nauhurin käytöstä, joka on aiheuttanut niin paljon keskustelua.

4. Poista Cortanan muisti

Napsauta tässä vaiheessa "Siirry Bingiin ja hallitse kaikkien laitteidesi henkilökohtaisia ​​tietoja". Mistä voit poistaa kaiken, mitä Cortana on siihen asti onnistunut selvittämään sinusta napsauttamalla alaosassa olevaa Tyhjennä-painiketta..

5. Valitse yhteyspisteet

Viides tehtäväluettelosi: siirry kohtaan Asetukset > verkko & Internet > Wi-Fi > Hallitse Wi-Fi-asetuksia.

Voit poistaa Wi-Fi Sensen käytöstä tässä. Tee se liu'uttamalla 'Yhdistä ehdotettuihin avoimiin yhteyspisteisiin' ja 'Yhdistä avoimiin verkkoihin, jotka yhteystietojeni jakamat' on Pois-asennossa..

6. Lopeta järjestelmätiedostojen jakaminen

Pysäytä Windows 10 -järjestelmän tiedostojen ja päivitysten jakaminen tietokoneellesi (ja tietokoneeltasi muille käyttäjille) oletuksena.

Mene asetuksiin > Päivittää & turvallisuus > Windows päivitys > Edistyneet asetukset > Valitse, miten päivitykset toimitetaan.

Täällä sinun on valittava joko poistaa kokonaan päivitykset useammasta kuin yhdestä paikasta tai päättää valita tietojen jakaminen vain paikallisen verkon tietokoneiden kanssa. Sinä päätät.

7. Sammuta yksi asema

Tässä vaiheessa haluat estää Windows 10: tä tallentamasta tietoja Microsoftin palvelimille. Tätä kutsutaan OneDriveksi.

Poista se käytöstä:

napsauta ylöspäin osoittavaa nuolta järjestelmälokerossa.

Valitse OneDrive > Asetukset ja poista kaikkien kolmen seuraavan vaihtoehdon valinta:

'Käynnistä OneDrive automaattisesti, kun kirjaudun sisään Windowsiin.'

"Annan käyttää OneDriveä hakemaan kaikki tiedostot tietokoneelleni"

ja 'Käytä Officea tiedostojen käsittelyyn muiden ihmisten kanssa samanaikaisesti'.

Windows 10 -tietojen keruu

8. Lopeta tietojen lähettäminen Microsoftille

Palaa nyt asetuksiin > Tietosuoja ja valitse Yleinen, jossa haluat poistaa käytöstä 'Lähetä Microsoftin tietoja siitä, kuinka kirjoitan, jotta voimme parantaa kirjoittamista ja kirjoittamista tulevaisuudessa' ja 'Anna verkkosivustojen tarjota paikallisesti merkityksellistä sisältöä pääsemällä kieliluettelooni'.

9. Poista Windows 10: n sijaintipalvelu käytöstä

Halutessasi voit myös poistaa käytöstä Windows 10 Sijainti -palvelun, joka löytyy suoraan Yleiset-kohdasta. Täällä voit joko päästä eroon siitä kokonaan Muutoksessa tai asettaa sen Pois-tilaan vain kyseiselle käyttäjälle.

10. Sovellusluvat

Jatka sovellusluetteloa Yleinen ja sijainti -kohdassa: poista haluamasi ominaisuudet käytöstä.

Harkitse kuitenkin huolellisesti, koska jotkut vaihtoehdot (kuten yhteystietoihin etsivät Mail-sovellukset) voivat olla hyödyllisiä.

11. Microsoft Edge

Microsoft Edge on Windows 10: n uusi Internet-selain. Se on asetettu oletuksena kommunikoimaan Microsoftin kanssa.

Voit pysäyttää sen avaamalla Edge, napsauttamalla valikkoa (kolme vaakapistettä) ja valitsemalla Asetukset > Näytä lisäasetukset.

Sammuta täältä kaikki, mitä et halua 'Tietosuoja ja palvelut' -osiossa ('näytä hakuehdotukset' ja 'Auta suojaamaan minua haitallisilta sivustoilta ja latauksilta SmartScreen-suodattimella'), kannattaa ehkä lopettaa, koska ne molemmat palvelevat laillisia toimintoja. )

12. Asetusten synkronointi

Jos et halua Windows 10 -asetusten olevan saatavissa pyynnöstäsi muille tietokoneille, siirry kohtaan Asetukset > tilit > Synkronoi asetukset ja liu'uta se pois päältä.

13. SmartScreen

SmartScreen on ominaisuus, joka auttaa suojaamaan sinua ei-toivotuilta ja haitallisilta työpöytäohjelmilta. Sinun tulisi poistaa tämä käytöstä vain, jos olet varma tekemästäsi. Muussa tapauksessa jätä se päälle.

Poista se käytöstä valitsemalla Käynnistä-valikko > Ohjauspaneeli. Valitse Järjestelmä ja suojaus > Suojaus ja ylläpito ja valitse vasemmalta 'Muuta Windows SmartScreen -asetukset'.

Napsauta nyt valintanappia kohdan Älä tee mitään (sammuta Windows SmartScreen) vieressä olevaa valintanappia..

14. SmartScreen + -sovellukset

Poista lopuksi toinen SmartScreen-suodatin käytöstä Asetukset > yksityisyys > Yleinen ja liu'uta vaihtoehto, jonka mukaan 'Kytke SmartScreen-suodatin päälle tarkistaaksesi Web-sisällön (URL-osoitteet), jota Windows Store -sovellukset käyttävät', myös Pois-tilaan..

Joten miksi koko kritiikki? Erityisesti uusi Windows on tuomittu siitä, että se ei salli käyttäjien kieltäytyä tiettyjen oletuspalveluiden käytöstä. Näihin sisältyy Microsoftin tietojen lähettäminen räätälöityihin ilmoituksiin (henkilökohtaisen ilmoituksen tunnuksella); vertaisverkon (Torrent) päivitysjärjestelmä, joka lisää kaistanleveyden käyttöä (ja voi johtaa lisääntyneisiin datamaksuihin). Kommunikoi säännöllisesti palvelimien kanssa - vaikuttaa negatiivisesti selauksen nopeuteen - ja kerää käyttäjän syöttämiä tietoja "opettaa" sisäänrakennettua digitaaliassistenttia Cortanaa, jonka yritys myöntää,

'Kerää ja käyttää erityyppisiä tietoja, kuten laitteesi sijaintia, kalenterisi tietoja, käyttämiäsi sovelluksia, sähköpostiviestien ja tekstiviestien tietoja, kenelle soitat, yhteystietojasi ja kuinka usein olet käyttänyt niitä laitteellasi. '

Windows 10 -tietojen keruu

Huono lehdistö on inspiroinut monia Windows-käyttäjiä välttämään ilmaista päivitystä - saatavana Windows 7, 8 ja 8.1 -käyttäjille - pelkääessään, että se saattaa suorittaa salaa yksityisyyttä loukkaavaa valvontaa. Nyt viime viikolla ilmoitetut päivityspolun muutokset tarkoittavat, että käyttäjien on pian vaikea välttää päivitystä,

”Ensi vuoden alussa odotamme luokittelevan Windows 10: n uudelleen "Suositeltu päivitys". Windows Update -asetuksista riippuen tämä saattaa aiheuttaa päivitysprosessin käynnistymisen automaattisesti laitteellasi. ' sanoi Microsoftin Terry Myerson.

Joten mitä pakko saada Windows 10 todella tarkoittaa? Ja miksi sinun pitäisi käyttää tätä opasta Windows 10 -datankeruun poistamiseen käytöstä?

Ensinnäkin Microsoftin yritysjohtaja Joe Belfiore on äskettäin myöntänyt, että Windows 10 todellakin jatkuvasti seuraa ja lähettää tietoja Microsoftille. Tämän lisäksi hän vakuuttaa rauhoittaessa nyöriä yksityisyyden puolustajille (jotka ovat tukahduttanut järjestelmää kuukausia), hän myöntää, että vaikka jotkut sen valvontaominaisuuksista voidaan poistaa käytöstä, toiset eivät voi,

'Tapauksissa, joissa emme ole tarjonneet vaihtoehtoja, mielestämme nuo asiat liittyvät järjestelmän terveyteen. Jos tiedämme, että luomamme kaatuu tai että sillä on vakavia suorituskykyongelmia, katsomme, että niin hyödylliseksi ekosysteemille kuin henkilökohtaisen yksityisyyden kannalta, että tänään keräämme kyseiset tiedot siten, että saamme kokemuksen parempi kaikille. '

Vaikka tämä saattaa vaikuttaa monille, toisten (joita tähän asti on tunnistettu salaliitto-teoreetikoiksi) mielestä pitäisi olla mahdollista estää heidän tietokoneensa viestiminen Microsoftin palvelimien kanssa, jos he haluavat. Vaikka on totta, että suuri osa näistä tiedonsiirroista tuntuu tarkalla tarkastuksella tarpeeksi vaarattomilta (puuttuu tunnistemerkkejä), on huolissaan siitä, että muut eivät ole niin hyvänlaatuisia.

On myös syytä huomata, että vaikka monille tiedotetaan Windows 10: n tietoturvariskeistä, toiset eivät välttämättä ole. Itse asiassa on todennäköistä, että jotkut käyttäjät päivittävät Windows 10: ään ilman mitään keskustelua (se on loppujen lopuksi ilmainen.) Useimmat asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että Windows 10 ylittää huomattavasti aiemmat versiot, mikä tarkoittaa, että on täysin mahdollista, että monet käyttäjät voivat olla tunkeutuva kokemus: avuton että loppukäyttäjän lisenssisopimus (EULA) antoi Microsoftille nimenomaisen luvan kerätä heidän näppäimistötietojaan.

Kun tiedotusvälineissä puhkesi kaaos mukana toimitetusta keyloggerista, päätimme pyytää Microsoftiltä virallisen lausunnon palveluun liittyvien väitteiden todenmukaisuudesta. Ei ole yllättävää, että Microsoftin vastaus on ei,

microsoft response2

Tarkemmassa tarkastelussa kuitenkin käy selväksi, että Microsoftin ensimmäistä "ei" seuraa satunnaisesti "asiakkaan luvalla" kyllä, Windows voi. Tietäen, että Windows 10 EULA antaa Microsoftille kyseisen asiakasluvan, se varmasti tekee yrityksen alkuperäisestä Ei näytä hätäiseltä väärän suunnan yritykseltä. Yksi näkee myös kaiken kaikkiaan, kun havaitaan, että jos vastaus olisi kieltävä, mediassa ei todennäköisesti käydä niin kiihkeää keskustelua..

Ei ole epäilystäkään siitä, että Windows 10 -näppäimistön lukitseminen (oletuksena) voi aiheuttaa vakavan tietoturvariskin. Näppäimistömme kirjoittavat salasanat, pankkitiedot (ja muut arkaluontoiset tiedot), ja nykyään on hyvin tiedossa, että tietovarkaudet tietoverkkorikollisuudesta ovat erittäin todellinen ja välitön uhka. Eikö tässä mielessä ole huolestuttavaa, että arkaluontoiset tietomme voidaan hakkeroida Microsoftin käsistä? Vaikka näin ei tapahdu, voimmeko luottaa Microsoftiin sellaisella aarrearkolla? Älä unohda, että Microsoft myöntää avoimesti, että haluaa Windows 10: n miljardin tietokoneen sisällä kahden vuoden kuluessa. Se on vakavasti suurta tietoa.

Valitettavasti näyttää siltä, ​​että tämän keskustelun on tarkoitus jatkua lähitulevaisuudessa. Ensisijaisesti siksi, että Microsoft on niin lähellä kuin se on "liian suuri epäonnistumiseen", ja se on mukavasti sijoitettu oligopoliin, joka ei näytä romahduksen partaalla. Eliitin asema, joka antaa yrityksen pakottaa käyttäjät tekemään mitä haluaa koneillaan, toisin kuin mitä he haluavat. Tästä Joe Belfiore on vakuuttanut meidät.

Windows 10 -tietojen keruu: päätelmät

Ainoa Windows 10 -käyttäjien käytettävissä oleva vankka neuvo on sammuttaa niin monta sen yksityisyyttä loukkaavaa ominaisuutta kuin mahdollista. Jotain, joka sinun on todennäköisesti tehtävä aikaisemmin kuin myöhemmin, nyt, kun Microsoft on alkanut hillitä sitä ihmisten kurkkuun.

Lisäksi Jos päätät pysyvän Microsoftin kanssa, kannattaa tutustua viimeisimpiin viiteen parhaaseen VPN-asemaan Windows 10 -artikkelissa, joka antaa perusteellisen analyysin parhaista VPN-vaihtoehdoista uuden käyttöjärjestelmän ajaessa..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me