qBitorrent-arvostelu

qBittorrent on kevyt 100-prosenttisesti ilmainen ja avoimen lähdekoodin (FOSS) BitTorrent-asiakas. Annoimme sen Editor's Choice -palkinnon ansiosta, että siinä on pieni asennuskoko, joka sisältää useimmat työkalut, joita BitTorrent-käyttäjä voi koskaan tarvita.

Todennäköisesti paras niistä on kyky sitoa qBitTorrent VPN-liittymään. Tämä varmistaa, että IP-osoitteesi ei koskaan paljastu torrentin aikana.

ominaisuudet

 • Vapaa sanan kaikissa merkityksissä.
 • kevyt
 • Voi sitoutua VPN-liittymään
 • Torrent-hakukone
 • RSS-syötteiden tuki edistyneillä lataussuodattimilla
 • Monet BitTorrent-laajennukset
 • Kaukosäädin web-käyttöliittymän kautta
 • Lataaminen peräkkäin
 • Torrentit jonottavat ja priorisoivat
 • Torrent-sisällön valinta ja priorisointi
 • Kaistanleveysohjelma
 • IP-suodatus (eMule-yhteensopiva)
 • IPv6-yhteensopiva
 • UPnP / NAT-PMP -portin edelleenlähetystuki
 • Torrentin luontityökalu
 • Windows-, Linux-, macOS-, FreeBSD-, OS / 2-asiakkaat

qBittorrent ei ole niin täysin varusteltu kuin raskaansarjat asiakkaat, kuten Vuze, mutta siinä on melkein kaikki ominaisuudet, joita torrentin käyttäjät todennäköisesti koskaan haluavat. Tarkastelemme monia qBittorrentin tärkeimpiä ominaisuuksia vähän myöhemmin tässä katsauksessa.

QBittorrent-asiakasliittymä

qBittorrent käyttää hyvin ”klassista” BitTorrent-käyttöliittymää. Tämä tarkoittaa, että jokainen, joka tuntee valtavirran torrent-asiakkaat, kuten Vuze tai uTorrent (erityisesti Windows-käyttäjät), tuntuu heti kotonaan sen kanssa.

Käyttöliittymä voi kuitenkin näyttää melko vanhanaikaiselta ja kömpelöltä Mac- ja Linux-käyttäjille, jotka ovat tottuneet lähetyksen hienoiseen estetiikkaan.

Qbittorrent Windows 1

Kuten BitTorrent-asiakkaiden tapaan, voit seurata asioita, kuten jäljittäjiä, ikäisensä (muut ihmiset, jotka lataavat samat tiedostot) ja HTTP-lähteitä.

Yllä oleva kuvakaappaus, joka näyttää kaikkien vertaiskäyttäjien IP-osoitteen, kuvaa täydellisesti, miksi tarvitset VPN-suojaa yksityisyyttäsi torrentiessa!

BitTorrent antaa sinun valita yksittäisiä tiedostoja torrentista tai magnetilinkistä ladattavaksi. Vaikka se on yhteinen piirre torrent-asiakkaiden keskuudessa, se ei ole universaali.

Qbittorrent Windows-sisältö

Asetukset-valikot ovat helppokäyttöisiä ja tarjoavat pääsyn kaikkiin asetuksiin, joita useimmat lataajat voivat koskaan toivoa.

Qbittorrent Windows 3

Ja Lisäasetukset-valikko antaa vakavien torrent-päiden viilata kaikenlaisilla kaaren arvoilla!

Qbittorrent Windows 4

qBittorrent on helppo käyttää jopa torrent-aloittelijoille ja se tarjoaa kaiken tiedon selvästi ja helposti saatavilla. Se ei voita mitään UX-suunnittelupalkintoja, mutta kun haluat vain saada työn suoritettua, se ei ehkä ole huono asia.

Tärkeimmät ominaisuudet yksityiskohtaisesti

kevyt

64-bittinen Windows-lataus painaa vain 21,98 Mt, Mac-lataus 18,57 Mt ja Linux 7,1 Mt. 64-bittisessä Windowsissa qBittorrentin asennuskoko on 133 Mt.

Alla on vertailu 64-bittisissä Windows 10 -järjestelmäresursseissa, joita käytetään BitTorrent ja Vuze, kun ladataan samaa tiedostoa.

Qbittorent-Windows-resurssit

Vuze Windows -resurssit

Huomaa, että resurssien käyttö vaihtelee jonkin verran, joten tämä ei ole tieteellinen testi. Se heijastaa kuitenkin melko tarkasti sitä, millaisia ​​lukuja havaitsimme.

Torrent-hakukone

Voit etsiä torrentteja suoraan qBittorrent-asiakasohjelmasta asentamalla hakukoneiden laajennuksia. Lisäosia on saatavana yli 30 julkiselle torrentisivustolle, mukaan lukien suositut sivustot, kuten 1337x ja Demonoid.

Qbittorrent Windows-resurssit

Tietysti etsiminen qBittorrent-sivustolla tarkoittaa, että unohdat kommentit ja käyttäjäarvostelut, jos vierailet suoraan useilla verkkosivustoilla. On myös syytä huomata, että hakukonetoiminto vaatii Pythonin asentamisen. Tämä ei ole suuri vaikeus, mutta saattaa viedä jotkut ihmiset pois.

RSS-syötteiden tuki

Sen sijaan, että tarkistat suosikki torrentisivustosi säännöllisesti nähdäksesi, onko uusimpien jaksojen katsottavista TV-ohjelmista vielä saatavana, voit tilata ne RSS: n kautta. qBittorrent lataa sitten ne sinulle automaattisesti, kun ne ovat saatavilla.

Qbittorrent Windows Rss 3

qBittorrent antaa sinun hienosäätää RSS-syötteitäsi käyttämällä joukko käyttäjän määrittelemiä sääntöjä.

Qbittorrent Windows Rss 4

BitTorrent-laajennukset

Magneettilinkit, DHT ja PEX korvaavat perinteiset torrentiseurannan ja poistavat tarpeen ladata .torrent-tiedostot. The Pirate Bayn valta, nämä tekniikat ovat yhä yleisempiä, joten on hyvä, että qBittorrent tukee niitä. Hyvä selitys siitä, millaisia ​​he ovat, miten he työskentelevät yhdessä, löytyvät täältä.

Yksityiset torrentit -ominaisuuden avulla voit jakaa tiedostoja vain valittujen ystävien kesken, kun taas BitTorrent-protokollan salaus yrittää vaikeuttaa liikennettä Internet-palveluntarjoajien tunnistamisessa. Valitettavasti syviä paketintarkastustekniikoita voidaan käyttää hävitetyn protokollan tunnistamiseen yli 96% tarkkuudella. Jos et käytä VPN: tä, se on todennäköisesti parempi kuin ei mitään. Mutta oikeasti ... käytä vain VPN: tä.

Kaukosäädin web-käyttöliittymän kautta

Voit hallita ja hallita qBittorrent-latauksia etäyhteyden kautta verkkokäyttöliittymän kautta tai qBittorrent Controller- ja qBittorrent Controller Pro -sovellusten kautta Androidille.Qbittorrent-verkko

Verkkokäyttöliittymä näyttää hyvin samanlaiselta kuin ohjelmistoasiakasohjelma, ja sen avulla voit tehdä melkein kaiken, mitä pystyt asiakkaassa. Muista vain, että tiedostot ladataan qBittorrent-asiakkaasi sijaintiin, ei laitteeseen, jolla käytät verkkoliittymää (tai Ohjainsovellusta)..

Jos käytät VPN: ää suojaamaan itseäsi lataamisen aikana (kuten sinun pitäisi!), Sinun on määritettävä portin edelleenlähetys asiakaslaitteella, jotta qBittorrent-asiakas pääsee Internetiin..

Lataaminen peräkkäin

qBitTorrent lataa torrentit yleensä satunnaisessa järjestyksessä. Tämä on tehokkain tapa ladata torrentteja, koska kappaleet ladataan missä järjestyksessä ne tulevat saataville. Tämän ongelmana on, että et voi katsella videotiedostoja, ennen kuin koko tiedoston lataus on valmis.

Peräkkäinen lataus pakottaa asiakkaan lataamaan kappaleet peräkkäisessä järjestyksessä ... umm .... Tämän avulla voit aloittaa videotiedoston katselun sen lataamisen aikana. Tämä tarkoittaa qBittorrent -sovelluksen suoratoistoa samalla tavalla kuin Popcorn Time!

Vaikka tämä on erittäin siistiä, on olemassa vahvoja argumentteja, joiden mukaan peräkkäinen lataus ei ole hyvä BitTorrent-ekosysteemille. Siksi on hyvä etiketti käyttää vain videotiedostojen peräkkäistä lataamista ja vain silloin, kun aiot tosiasiallisesti katsoa niitä heti.

qBittorrent auttaa varmistamaan tämän vaatimalla, että sinun on otettava ominaisuus käyttöön manuaalisesti jokaisessa tiedostossa (napsauta hiiren kakkospainikkeella torrentia) -> Lataa peräkkäisessä järjestyksessä).

Kaistanleveysohjelma

Torrenting käyttää kaistanleveyttä, mikä hidastaa Internetiä paitsi laitteessa, jossa torrent, mutta kaikissa laitteissa, jotka käyttävät samaa Internet-yhteyttä. Erityisesti lähetysnopeuksilla voi olla suuri vaikutus monille käyttäjille, koska Internet-palveluntarjoajat tarjoavat paljon pienemmän lähetyskaistanleveyden kuin latauskaistanleveys.

Kuten useimmissa torrent-asiakkaissa, qBittorrent antaa sinun asettaa lähetys- ja latauskaistan rajoituksia. Hieno temppu on kuitenkin se, että voit asettaa vaihtoehtoiset rajat suunnitellulle ajalle.

Qbittorrent Windows 5

Tämä tarkoittaa, että voit esimerkiksi torrent täydellä nopeudella, kun kaikki talosi nukkuvat, mutta rajoittaa qBittorrentin kaistanleveyden käyttöä päivän aikana, joten se ei vaikuta heidän internetinopeuksiinsa hereillä.

IP-suodatus

Tätä ominaisuutta käytetään useimmiten estämään IP-osoitteita, joiden tiedetään kuuluvan tekijänoikeuksien noudattamisen valvonnasta vastaaville elimille ja vastaaville. Voit lisätä IP-osoitteet manuaalisesti, mutta suurin osa ihmisistä lataa esiasennetut lohkojen luettelot, kuten nämä.

Tämä tekee käytännössä saman asian kuin suositun PeerGuardian-ohjelman käyttö. Se tarjoaa jonkin verran suojaa rikkomusjärjestöjä vastaan, mutta voi olla tehokas vain sellaisia ​​teollis- ja tekijänoikeuksia vastaan, joiden tiedetään kuuluvan tällaisiin elimiin. VPN: n käyttö tarjoaa paljon paremman suojauksen ja tekee tästä ominaisuudesta tarpeettoman.

UPnP / NAT-PMP -portin edelleenlähetystuki

Näiden tekniikoiden tarkoituksena on automatisoida portin edelleenlähettäminen reitittimen NAT-palomuurin kautta ja toimia saumattomasti uusimpien reitittimien kanssa.

Ne eivät ole kuitenkaan hyödyllisiä portin edelleenlähettämisessä VPN-palvelimen NAT-palomuurin kautta, ja ne tulisi poistaa käytöstä, kun teet niin. Tämä johtuu siitä, että jos ne ovat käytössä, ne voivat yrittää reitittää yhteyksiä reitittimen kautta VPN-liittymän kautta. Tämä voi johtaa todellisen IP-osoitteesi paljastamiseen, jopa VPN: ää käytettäessä.

Torrentin luontityökalu

qBitTorrent antaa sinun luoda ja siementää omia torrentejasi. Kun .torrent-tiedosto on luotu, se voidaan sielata laajempaan BitTorrent-verkkoon DHT: n kautta tai jakaa yksityisesti vain ystävien kanssa..

Qbittorrent Windows-luominen

Sido qBittorrent VPN-rajapintaan

Yksi qBittorrent-ominaisuuksista on, että voit sitoutua sen VPN-käyttöliittymään. Tämä estää qBittorrentia lataamasta tai lataamasta mitään VPN-yhteytesi ulkopuolella. Tämä tarkoittaa, että jos VPN-yhteytesi katkeaa (tai unohdat kytkeä sen päälle), pysyt turvassa.

Alla olevat ohjeet koskevat Windowsia, mutta prosessi on hyvin samanlainen MacOS- ja Linux-käyttöjärjestelmissä. He myös olettavat, että käytät OpenVPN: ää, koska… no… miksi et?

Varmista, että VPN on käynnissä, napsauta sitten Käynnistä ja kirjoita cmd. Valitse komentokehote ja komentorivityyppi: ipconfig / all. Katso Internet-sovittimien luetteloa, kunnes näet sellaisen, joka sanoo “TAP-Windows-sovitin”. Tee muistiin sovittimen nimi, joka näkyy alla. Alla olevassa esimerkissä se on “Ethernet”.

Nimetön 7

Käynnistä qBittorrent ja siirry kohtaan Työkalut -> vaihtoehdot -> Pitkälle kehittynyt. Valitse ”Verkkorajapinta” -kohdassa sovittimen nimi, johon olet tehnyt muistiinpanon vaiheessa 1. Käynnistä qBittorrent uudelleen.

qBittorrent-verkkoliitäntäasetukset

Torrents lataa ja lataa nyt vain VPN: n ollessa käynnissä.

Muut alustat

qBitTorrent on saatavana Windowsille, Linuxille, macOS, FreeBSD, OS / 2. Pienet käyttöliittymäerot syrjään, se on identtinen kaikilla alustoilla.

Qbittorent Macos

qBittorrent MacOS: lle

Qbittorrent Linux

qBittorrent Linuxille, joka toimii Ubuntulla).

QBittorrent-mobiilisovellusohjelmia ei ole, vaikka, kuten jo mainittiin, Androidille on olemassa qBittorrent Controller -sovellus, joka tulee sekä ilmaiseksi että Proksi (2,49 dollaria). Ja tietysti, voit etäohjata asiakasta mistä tahansa web-käyttöliittymästä.

Tuki

qBittorrent on vapaaehtoisten kehittämä ei-kaupallinen projekti. Sinänsä et löydä mitään 24 tuntia vuorokaudessa käyviä live-chat-tukipisteitä! Tarjolla on kuitenkin laaja UKK ja Wiki, joka tarjoaa asiakirjat kaikista qBittorrent-ominaisuuksista.

Vaikka tämä näyttää olevan varsin kattava, se tekee vain vähän käsillä pitämiseen. Tietoja on olemassa, mutta se auttaa ymmärtämään, kuinka BitTorrent-protokolla toimii, jotta se voidaan hyödyntää täysimääräisesti. Plussapuolena on, että dokumentaatio on kuitenkin saatavana yli 70 kielellä, jotta se on kaikkien ihmisten saatavilla.

On myös virallisia foorumeita, joissa voit kysyä kysymyksiä ja kysyä apua. Ne ovat melko aktiivisia, vaikka kaikkiin lähetettyihin kysymyksiin ei saada vastausta.

Torrentin aloittelijat saattavat silti joutua hiukan kadonneisiin selvittämään kaikkea, mutta onneksi YouTubessa on monia qBittorent-asennusoppaita tarttumaan löysyyteen.

arvosteluun

On sanottava, että qBittorrent-ohjelmasta ei ole kovin paljon kielteistä sanottavaa. Koimme joitain torrenteja, jotka eivät käynnisty automaattisesti, kun ne lisättiin ensin Windows-asiakasohjelmaan, mutta tämä saattaa olla ongelma asennuksessa.

Emme kokenut tätä ongelmaa macOS- tai Linux-käyttöjärjestelmässä, ja viimeisin Windows-version päivitys näyttää ratkaissut ongelman joka tapauksessa.

Internetistä on mahdollista löytää raportteja vakausongelmista qBittorrentin avulla. Niihin sisältyy raportteja torrenteista, jotka jäätyvät määräämättömäksi ajaksi, sekä aikaleimaa ja tiedostovaurioita, jotka tapahtuvat, kun suuria määriä torrenteja lisätään (välillä 300–1000)..

Monet tällaiset raportit ovat kuitenkin melko vanhoja, emmekä ole koskaan kokeneet mitään ongelmia tässä suhteessa (tämä arvioija on käyttänyt qBittorrentia henkilökohtaiseksi torrent-asiakkaikseen jo yli vuoden ajan, vaikka se ei ole koskaan yrittänyt lisätä 300+ torrenttia kerralla!).

Käyttöliittymä on ehdottomasti ”klassinen”, mikä saattaa olla ongelma joillekin. Mutta sitten taas, jos se ei ole rikki, niin miksi korjata se? Klassisen BitTorrent-käyttöliittymän avulla on myös paljon helpompaa siirtyä muihin asiakkaisiin ja muille asiakkaille.

johtopäätös

Me pidimme

 • 100% ilmainen ja avoin lähdekoodi (FOSS)
 • kevyt
 • Mutta silti hyvin esillä
 • Voi sitoutua VPN-liittymään
 • Kaukosäädin web-käyttöliittymän tai Android-sovelluksen kautta
 • Lataaminen peräkkäin (voit suoratoistaa videotiedostoja)
 • Dokumentaatio on yli 70 kieltä

Emme olleet niin varmoja

 • Satunnaiset ilmoitukset epävakaudesta ja muista virheistä (jotka ovat saattaneet jo korjata)
 • Tukivaihtoehdot voivat olla aloittelijoille ystävällisempiä

Vihasimme

 • Viha on vahva sana kaikelle tälle hyvälle ja ... tälle ilmaiseksi, eikö se ole?

qBittorrent näyttää paljon kuin jokainen toinen klassinen BitTorrent-asiakas, eikä tee mitään, mikä olisi todella ainutlaatuista. Se kuitenkin tekee kaiken, mitä realistisesti haluat BitTorrent-asiakkaan tekevän kevyessä ja helppokäyttöisessä FOSS-paketissa.

Rahamme puolesta (tai ei, koska se on 100% ilmainen!) QBittorrent on yksi (jos ei) parhaimmista BitTorrent-asiakkaista.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me