Täydellinen opas DNS-asetusten muuttamiseen

Verkkotunnusten nimijärjestelmää (DNS) käytetään kääntämään tutut helposti ymmärrettävät ja muistettavat verkko-osoitteet niiden "todellisiin" numeerisiin IP-osoitteisiin, jotka tietokoneet ymmärtävät: esimerkiksi kääntämällä verkkotunnuksen proprivacy.com sen IP (v4) -osoite oli 104.20.10.58.

Tämän DNS-käännösprosessin suorittaa yleensä Internet-palveluntarjoajasi, mutta kun käytetään VPN: tä, kaikki DNS-pyynnöt on lähetettävä salatussa VPN-tunnelissa, ja VPN-palveluntarjoaja käsittelee sen sijaan.

On monia syitä, miksi haluat ehkä tarvita tai joutua muuttamaan DNS-asetuksia (ts. Vaihda oletus-DNS-palvelin, jota käyttöjärjestelmäsi käyttää DNS-pyyntöjen käsittelemiseen). Nämä sisältävät:

 • Paranna tietosuojaa estämällä Internet-palveluntarjoajasi käsittelemästä DNS-pyyntöjä. Tämä voi tapahtua jopa käytettäessä VPN: ää (tätä kutsutaan DNS-vuotoksi). DNS-asetusten muuttaminen kolmannen osapuolen palveluntarjoajaksi on siksi hyvä turvavarotoimi.
 • SmartDNS-palvelun käyttäminen
 • Internet-yhteysongelmien korjaamiseksi - VPN: n suhteen, kun VPN-yhteys katkeaa jostain syystä yhtäkkiä, on tavallista, että DNS-asetukset osoittavat edelleen VPN-palveluntarjoajan DNS-palvelimelle. Internet-yhteyden muodostamiseksi uudelleen (mukaan lukien VPN-yhteyden muodostaminen uudelleen) on joskus tarpeen muuttaa DNS-asetukset takaisin kolmannen osapuolen palvelimen käyttämiseen).
 • Censenssin kiertäminen - DNS-asetusten muuttaminen voi tehokkaasti välttää Internet-palveluntarjoajien DNS-sensuurin / DNS-myrkytysten.

Onneksi DNS-asetusten muuttaminen on melko helppoa ...

Varmuuskopioi DNS-asetukset

Ennen DNS-asetusten muuttamista voi olla idea kirjata nykyiset asetukset muistiin ja tallentaa ne jonnekin turvalliseen paikkaan, jotta voit palauttaa ne helposti tarvittaessa. En voi oikeasti ajatella syytä, miksi sinun on ehkä tehtävä tämä, mutta se on todennäköisesti järkevä varotoimi.

Mitä asetuksia minun pitäisi käyttää?

Jos muutat DNS-asetuksiasi johonkin erityisesti, sinun pitäisi jo tietää tarvittavat asetukset (esimerkiksi SmartDNS-palveluntarjoaja kertoo sinulle tarvitsemasi asetukset palvelun museoimiseksi)..

Jos muutat DNS-asetuksia yleisemmästä syystä, voit käyttää julkista DNS-palvelinta, kuten sellaista, jota ylläpitää Google Public DNS, Open DNS tai Comodo Secure DNS. Erityisesti Google DNS voi olla hyödyllinen nopeaan ja likaiseen ratkaisuun, koska sen asetukset (DNS-palvelimen osoitteet) on erittäin helppo muistaa (8.8.8.8 ja 8.8.4.4)..

Google on kuitenkin Google. Ja se vakoittaa DNS-pyyntöjäsi seurataksesi mitä Internetissä keräät ja kohdistaaksesi sinulle mainoksia.

kalkkunan dns

Graffiti Istanbulissa rohkaisee Google Public DNS: n käyttöä sensuurin vastaisena taktiikkana hallituksen vuoden 2014 tukahduttamisessa Twitterissä ja YouTubessa

Jos olet lainkaan kiinnostunut yksityisyydestä, OpenNIC on paljon parempi vaihtoehto Googlelle ja muille yllä luetelluille yhdysvaltalaisille kaupallisille tarjoajille. Tämä on voittoa tavoittelematon, hajautettu, avoin, sensuroimaton ja demokraattinen DNS-palveluntarjoaja. Suunniteltu ottamaan takaisin valtaa hallituksilta ja yrityksiltä, ​​OpenNIC on vapaaehtoisten ylläpitämä. Se tarjoaa täysin suodattamattoman DNS-resoluutiopalvelun, jonka DNS-palvelimet sijaitsevat ympäri maailmaa..

Lisätietoja OpenNICista on täällä.

OpenNIC

Tässä artikkelissa käytetään esimerkkejä OpenNIC: n tarjoamista DNS-asetuksista. Koska olen yhteydessä VPN-verkkoon käydessään sen verkkosivustolla, ehdotetut asetukset perustuvat VPN-palvelimeni IP-osoitteeseen, joka sopii tietosuojaohjelmaani hienosti

Windows

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä -> Ohjauspaneeli (Windows 7: ssä ja vanhemmissa, napsauta hiiren vasemmalla painikkeella Käynnistä).
  DNS Windows 1
 2. Siirry kohtaan “Verkko ja jakaminen” (tai “Näytä verkon tila ja tehtävät”, jos luokkatilassa).
  DNS Windows 2
 3. Napsauta ”Muuta sovittimen asetuksia”.
  DNS Windows 3
 4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Internet-yhteyttäsi -> ominaisuudet.
  DNS Windows 4
 5. Napsauta (korosta) ”Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)” ja valitse sitten “Properties”.
  DNS Windows 6
 6. Varmista, että “Käytä seuraavia DNS-palvelinosoitteita” -valintanappi on valittu, ja kirjoita uudet DNS-asetukset Preferred DNS server -kenttään (voit siirtyä eteenpäin ja täyttää myös ”Alternate DNS server” -kentän, mutta tämä on vain varmuuskopiopalvelimen osoite, joten se ei ole ehdottoman välttämätöntä). Napsauta “OK”.
  DNS Windows 7
  Käytän tässä OpenNIC: n tarjoamia hollantilaisia ​​palvelimen osoitteita
 7. (Valinnainen) Poista IPv6 käytöstä

  Nyt saattaa olla hyvä aika estää IPv6-vuotoja poistamalla IPv6-verkkotunnuksen tarkkuus käytöstä (katso tästä täydellinen keskustelu aiheesta). Poista ”[Internet-yhteyden] ominaisuudet” -näytössä (katso vaihe 5) ”Internet Protocol Version 6 (TCP / IPv6)” -kohdan vieressä oleva ruutu ja napsauta sitten “OK”.

  Windows-käyttäjät voivat myös haluta tutustua DNS-hyppysovellukseen, josta keskustellaan myöhemmin tässä artikkelissa.

  DNS Windows 5

Mac käyttöjärjestelmä

 1. Avaa ”Järjestelmäasetukset”.
  DNS OSX 1
 2. Napsauta “Verkko”.
  DNS OSX 2
 3. Valitse Internet-yhteys ja napsauta sitten ”Advanced”.
  DNS OSX 3
 4. Siirry DNS-välilehteen ja poista - - -symbolilla nykyiset palvelimet ja + -symboli lisätäksesi uusia palvelimia. OSX suosii palvelimia tämän luettelon ylhäältä alas. Kun olet valmis, napsauta “OK”.
  DNS OSX 4
 5. (Valinnainen) Poista IPv6 käytöstä
  Nyt saattaa olla hyvä aika estää IPv6-vuotoja poistamalla IPv6-verkkotunnuksen tarkkuus käytöstä (katso tästä täydellinen keskustelu aiheesta). Voit tehdä tämän vaihtamalla TCP / IP-välilehdelle ja valitsemalla ”Vain linkki-paikallinen” avattavasta ”Määritä iPv6” -valikosta..
  DNS OSX 5

Linux (Ubuntu)

 1. Siirry kohtaan Järjestelmäasetukset -> verkko.
  DNS Ubuntu 1
 2. Valitse Internet-yhteytesi ja napsauta sitten Asetukset…
  DNS Ubuntu 2
 3. Vaihda ”IPv4-asetuksiin" välilehti. Vaihda ”Menetelmä:” - asetukseksi “Vain automaattiset (DCHP) osoitteet” ja lisää sitten uusi DNS-palvelinosoite “Lisä DNS-palvelimet:” -kenttään pilkulla erotettuna. Osuma “Tallenna”. Voi olla tarpeen katkaista yhteys, muodostaa uudelleen yhteys verkkoon ja käynnistää selain uudelleen, ennen kuin uudet DNS-asetukset tulevat voimaan.
  DNS Ubuntu 3
 4. Valinnainen) Poista IPv6 käytöstä
  Nyt saattaa olla hyvä aika estää IPv6-vuotoja poistamalla IPv6-verkkotunnuksen tarkkuus käytöstä. Vaihda tähän "IPv6-asetukset-välilehti ja muutos "Menetelmä:" että "Vain linkki-paikallinen".
  DNS Ubuntu 4

iOS (iPhonet ja iPads)

IOS-käyttöjärjestelmässä voit muuttaa tiettyjen WiFi-verkkojen (kuten kotiverkon) DNS-asetuksia, mutta tämä on määritettävä jokaiselle verkolle, johon yhdistät. Sikäli kuin tiedän, mobiiliverkkojen DNS-asetuksia ei ole mahdollista muuttaa.

 1. Avaa Asetukset-sovellus -> WiFi.
  DNS iOS 1
 2. Napauta Tietoja (“i”) -painiketta WiFi-yhteytesi vieressä.
  DNS iOS 2
 3. Varmista, että “DHCP” -välilehti on valittu, vieritä sitten alas kohtaan “DNS” ja kosketa oikealla olevia numeroita. Kun näppäimistö tulee näkyviin, kirjoita uudet DNS-asetukset. Kun olet valmis, paina “Takaisin”. Huomaa, että uudelleenkäynnistys voidaan tarvita ennen uusien DNS-asetusten voimaantuloa.
  DNS iOS 3

Android

Juurtumattomissa Android-laitteissa voit muuttaa tiettyjen WiFi-verkkojen (kuten kotiverkon) DNS-asetuksia, mutta ne on määritettävä jokaiselle verkolle, johon yhteyden muodostat. Mobiiliverkkojen (3G ja 4G) DNS-asetuksia ei voi muuttaa.

Juurtuneiden laitteiden käyttäjät voivat ladata useita sovelluksia, kuten DNSet Pro (saatavana on myös ilmainen versio, joka on rajoitettu Google Public DNS -palvelimiin), jotka voivat muuttaa dynaamisesti DNS-asetuksia sekä WiFi- että mobiiliverkoissa..

Huomaa, että joitain "ei juuria" DNS-vaihtajasovelluksia on myös olemassa. Nämä toimivat luomalla laitteellesi paikallisen VPN: n (ei ulkoisen VPN: n), ja voivat olla hyödyllisiä DNS-pohjaisen sensuurin välttämiseksi, mutta ovat ristiriidassa normaalin VPN: n kanssa.

Alla on ohjeet juurtumattomien laitteiden WiFi-verkkojen DNS-asetusten muuttamiseksi. Huomaa, että Android-laitteilla on useita erilaisia ​​käyttöjärjestelmän versioita, ja monet niistä ovat voimakkaasti nyljettyjä. Siksi yksityiskohdat saattavat poiketa hieman laitteestasi.

 1. Avaa Asetukset-sovellus ja kosketa Wi-Fi.
  DNS Android 1
 2. Paina pitkään aktiivista verkkoa, napauta sitten Muokkaa verkkoasetuksia -> Näytä lisäasetukset.
  DNS Android 2
 3. Vieritä alaspäin, kunnes näet ”IP-asetukset”, ja muuta sitten “Staattinen” avattavasta valikosta. Jos vierität hieman alaspäin, sinun pitäisi nyt nähdä ”DNS 1” ja “DNS 2” -kentät - kirjoita uudet DNS-asetukset tähän ja kosketa sitten “Tallenna”.
  DNS Android 3

Reitittimet (DD-WRT)

Voit muuttaa minkä tahansa reitittimen DNS-asetuksia sen web-käyttöliittymän avulla. Tämä on yleensä melko intuitiivista, joten esimerkiksi näytän sinulle, kuinka muuttaa DD-WRT-reitittimen DNS-asetuksia.

 1. Kirjoita selaimeesi reitittimen IP-osoite päästäksesi sen järjestelmänvalvojan sivulle>
  Netgear-, D-Link- ja useimmilla DD-WRT-välähdytetyillä reitittimillä on yleensä oletusreitittimen IP-osoite 192.168.0.1. Belkin-reitittimillä on yleensä oletusreitittimen osoite 192.168.2.1. Jos mikään näistä ei toimi, katso tästä lisätietoja reitittimen IP-osoitteen löytämisestä.
  Varmista asennus -> Perusasetukset-välilehti on valittu.
  DNS DD-WRT 1
 2. Vieritä alas kohtaan Verkkoasetukset -> Verkko-osoitepalvelimen asetukset (DCHP) ja kirjoita uudet DNS-asetukset Staattinen DNS 1- ja Staattinen DNS 2 -kenttiin. Static DNS 3 -kenttään voit kirjoittaa toisen valitsemasi DNS-osoitteen 0.0.0.0 (vara ISP-DNS: äänsi) 10.0.0.0 (käyttökelvoton IP, jos et halua käyttää muita palvelimia).
  DNS DD-WRT 2

Muut laitteet

Voit muuttaa DNS-asetuksia melkein jokaiselle Internet-yhteensopivalle laitteelle, mukaan lukien älytelevisiot, pelikonsolit, suoratoistolaitteet ja IoT-gizmos. Vaikka tämän oppaan on tarkoitus olla "täydellinen", mielestäni on reilua sanoa, että tällaisia ​​laitteita on aivan liian paljon kattamaan täällä.

Liite

DNSCrypt

Mikä SSL on HTTP-liikenteelle (muuttamalla se salattuun HTTPS-liikenteeseen), DNSCrypt on DNS-liikennettä. Valitettavasti DNS: ää ei rakennettu turvallisuutta ajatellen, ja se on alttiina useille hyökkäyksille, joista tärkein on DNS-väärentämiseen (tai DNS-välimuistimyrkkyyn) kutsuttu ”keskipitkän keskuudessa” -hyökkäys, jossa hyökkääjä sieppaa ja ohjaa DNS-pyynnön.

Tätä voidaan käyttää esimerkiksi suuntaamaan laillinen pankkipalvelupyyntö "huijaus" -sivustoon, jonka tarkoituksena on kerätä tilitiedot ja salasanat epäuskoisille uhreille. Avoimen lähdekoodin DNSCrypt-yhteyskäytäntö ratkaisee tämän ongelman salaamalla DNS-pyynnöt ja todentamalla laitteen ja DNS-palvelimen välinen viestintä.

DNSCrypt on saatavana useimmille alustoille (mobiililaitteiden on oltava juurtuneita / jailbroken), mutta se vaatii tukea valitsemalta DNS-palvelimelta.

DNSCrypt

Huomaa, että DNSCryptä ei vaadita, jos käytetään VPN: tä, koska kaikki DNS-pyynnöt tulee lähettää salatun VPN-tunnelin kautta suoraan VPN-palveluntarjoajan DNS-palvelimille.

DNS Jumper (Windows)

DNS-asetusten säännöllinen muuttaminen voi olla tuskallista (etenkin Windowsissa). Onneksi siellä on sovellus! DNS Jumper on kevyt apuohjelma (jota ei tarvitse asentaa), joka tekee DNS-asetusten muuttamisesta välin.

DNS-hyppy

Voit valita laajasta DNS-palveluntarjoajien luettelosta tai määrittää mukautettuja palvelimia

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me